2017 Eylül Anneleri

Dün de hafif çıkmıştı ateşi götürdük şüpheli bir durum görmedi ateşi çıkarsa ateş düşürücü verebilirsin demişti. Ama bugün huzursuzlukta zirve yaptı resmen diş belirtilerinin hepsi var evet ama çok erken değil mi ?

Canım kilo alımı nasıl? İlla 2 saatte olacak diye bişey yok her bebek bir olmaz ama önemli olan aç kalmaması sen uyusa bile ağzına daya biraz uyanık olsada içer o bide altını açınca uyanıyolar ben gündüzleri 2 saatte bi 90 cc veriyorum geceleri de 3-4 saat bazen dahada uzun oluyo aile hekimi bana geceleri 3 saatte bi ver demişti benimkinin kilosu az o yüzden daha dikkat etmem lazım artık
Doymuyor zaten acıkınca yıkıyor ortalığı

Damaklarına parmağını sürünce ağlıyorsa diştir demişti ablam. Bi dene istersen. Nette diş çıkarırken neler rahatlatır filan yazıyo zaten bakmışsındır. Normali 6-9 ay ama 3 aylık çıkarana da 12 aylık çıkarana da olağan gözüyle bakılıyor bildiğim kadarıyla. Başka bir şey olmasın da sonuçta eninde sonunda diş çıkaracak. Kurtulmuş olursunuz en azından. Şahsen en korktuğum dönem. Ateş işin içine girince panik yaparım muhtemelen :)

Canım bebeğinin uzayan sarılığı yoksa ve kilo alımı iyiyse uyandırmana gerek yok. Uyandırmak huysuz bebek sahibi olmaya davetiye çıkarmak demek. O uyandırma işi ilk bir ay sarılığı atlatsın diye söyleniyor. Ayrıca bebişinin senden daha iyi bir annesi olamazdı emin ol. Hepimiz anne olmayı onlarla birlikte öğreniyoruz. Sen kendine inanır ve güvenirsen emin ol o kadar rahat edersin.

ben hic dikkat etmiyorum işte gece uyuyorum 5 de uyanıyo zorla icio bide 7 de kalkiyo sanırım 2 haftadır ac kaliyo annelerdeyim az az içse yeter diyolar saat mi olurmuş eve gidince sikistiracam ac sıra dura icmiyo uykudan uyandırmaya çalışıyorum uyanmiyo da evde iciriyordum zorla ilk zamanlar her ağladığında verdim mama süt 6 kilo şuan 70 günlük 2 haftadır kilo aldığını sanmıyorum ben 60 90 100 ama saatli değil ara ara veriyorum 2 haftadır ne biçim bi anneyim hala alışamadım anlamıyorum tel kurup kurup kalkacam zorla tikacam düzene girsin istiyorum

rahat olamıyorum ki hep tedirginlik yanlış birşeyler var bakıyorum herkez farklı ben farklı ilk zaman iyi kilo aldırdım sürekli besliyordum her agladiginda simdi öyle değil

niye bu kadar sıkıntı yaptın kı kilolu bebek saglıklı bebek demek degil canım bızde 87 günlüğüz 6800 grm yanı bıze cok ıyı dıyor doktor oyle her zamanda emmez sadece annesutu alıyo gece 11 de uyur 6 bucukta kalkar emer sonra 8-9 gibi kalkıyor tamamen zorla emzirmeye calısma bence canları ıstedıgı zaman bellı ediyorlar zaten gece uykusundan etme bebegı 10 ile 4 arası buyume hormonu salgılıyor asıl o zamanlar hıc uyandırma artık bızım gıbı onlar tek istegi mama degil yanı

Olsun canım sonuçta veriyosunya önemli olan o hem kendini suçlama hepimiz bilmeden bazen hatalar yapabiliyoruz ama her anne bebişi için en iyisini yapmaya çalışır
Zamanla deneyim kazanıcaz
Benimki 66 günlükken tartıldığında 4.500 kg çıktı az kilo almış bende kendimi suçladım yavrumu yeterince besleyemiyorum diye kendime kızdım ama artık geceleri de kalkıp vericem seninkinin kilosu normal benimki az
İnşallah alır:-(

rahat olamıyorum ki hep tedirginlik yanlış birşeyler var bakıyorum herkez farklı ben farklı ilk zaman iyi kilo aldırdım sürekli besliyordum her agladiginda simdi öyle değil
Maşallah. Benimki 98 günlük ve 6100 gram. O halde ben anne bile değilim :) 6. Ayda bebek doğum kilosunu ikiye Katlamışsa gelişimi iyi demektir bu bir. İkincisi kilolu bebek sağlıklı bebek demek değildir. Üçüncüsü mama yerine sadece sağdığın sütle beslenmesi daha güzel değil mi? Beslenme saatlerinin arasının açık olması işine gelmeli bence. Süt sağabilmek vs için. Son olarak bebeğin sağlıklıysa kiloya takılma. Mesela ablamın iki oğlu var. Zayıf olan yılda iki kez ya hasta olur ma olmaz, kiloluda tam tersi iyi gününü göremezsin hep grip vs. Yani önemli olan kilo değil. Rahatla nefes al ve bebeğini de bunun için huzursuz etme. Zira iki gün sonra da gece gündüz yarım saatte bir uyanıyor diceksin.

emmiyo benim bebeğim sağıp veriyorum az iciyo ben uyuyunca kendimi suçlu hissediyorum anlamıyorum ki ne ister bak diyorsun su saatte kalkar ister diye ben anlamıyorum uyanndığım saatte başlıyorum biberon tıkmaya

aslında saatli ve sık yediriyosun daha iyi almalı kilo ben 2 ay evden dışarı çıkmadım her ağladığında bastım çocuğa ondan ole oldu benim düzenden değil yani kendime nefes aldırmadım sürekli verdim son zaman da sapıttım simdi ac gezdiriyorum sanırım

emmiyo benim bebeğim sağıp veriyorum az iciyo ben uyuyunca kendimi suçlu hissediyorum anlamıyorum ki ne ister bak diyorsun su saatte kalkar ister diye ben anlamıyorum uyanndığım saatte başlıyorum biberon tıkmaya
bırak açıksın belkide geliyo dıye ıstemeyı bılmıyor acıksın ve mama dıye aglasın o zaman biberonun hepsini bıtırır belki dahada ister sürekli agzına bıberon verirsen tam acıkmadan almış olur ve az emer bu hep böyle sürer normal emzirenlere bıle emzirme arasını en az 3 saat tutun dıyorlar elinde sürekli biberon dolaşma yanı bıraz o istesin

ayni dediğini yapıyorum elimde biberon başını bekliyorum her fırsatta tepiyorum oda geliyo diye aglamiyo sanırım sabah 70 içti 6 da simdi 50 uyuyo hic ellemiyim hic ses etmiyo değişik bi bebek sanırım benim yüzümden boyle oldu fırsat vermedim her fırsatta teptim ağzına

Canım 6 kılo cok ıyı benim oğlum 60 gunlukken 5kilo 200 grm doktor gayet iyi dedi bence stres yapma uyumasıda cok iyi bizde uyumamasından şikayetçiyiz

bırak uyusun canım acıkınca daha ıstahlı emer acıkınca kesın bellı ediyorlar emın ol

Kızlar dişler hemen çıkmasa da ara ara diş belirtileri olup kaybolurmuş dişlerin çıkmasına aylar olsa bile. Dün Bebişim çok huzursuzdu ateşi vardı emmek de istemedi, doktorlar görüştüm. Ağzının içinde ağrı olduğu için emmek istememiştir muhtemelen dedi. Bugün hiçbir şeyi Yok çok şükür. Ara ara böyle olacak sanırım

O acıkınca uyanır ağlar zaten, ki uyandığında da ağlamıyorsa doyurma. Stres yapma Bebişin uyuyorsa tadını çıkar :) uyuyan bebişler daha iyi kilo alırmış. Benimki gündüz uyumayı sevmiyor sanırım.

Çok hafif bir ateşti ama hemen anlaşılıyor zaten, aşırı bir salyalanma vardı ağzında. Sabah o kadar değildi ama öğleden sonra yavrum çok huysuzlandı. Emmek de istemedi. Sen söyledikten sonra ellerini soğuk suyla yıkayıp ağzına masaj yaptım biraz rahatladı sanki kuzum ondan sonra emdi. Çok teşekkür ederim, hemen çıkmayacak sanki ama biz bu sürece şimdiden başladık

Bencede acıksa uyanır ağlar zaten doymasa kilosu az olurdu
kiloyu dert etsem benim etmem lazım 66 günlükken 4500 gr çıktı
Üzülüyorum ama sağlıklı olsunda inşaAllah en önemlisi o
Zamanla alır inşaAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…