2017 Eylül Anneleri

canım mama veriyo musun emiyor mu veriyorsan kaç cc ve kaç saate veriyorsun 70 günlük benim de emmiyo sagiyorum

İla

İlacın katalogu bende var,doktor vermişti, günde 6 kez 1 tatlı kaşığı verilecek diyor,fazla gibi geldi...
biz de biogaia kullanıyoruz. Günde bir kez 5 damla yazdı doktorumuz. İlacın tamamı 6 tatlı kaşığı çıkmaz ki. O nasıl kullanımmış öyle. Hatta o 5 damla ilk zamanlar çok sık kakaya neden olmuştu. Günde 6 kere tatlı kaşığıyla olursa direk ishal eder sanırım. Çok ilginç.

aaa sasirdim bak bende yok katalog. dr 3x1 dedigi icin biliyorum
https://www.narecza.com/nurse-harveys-colex-bitkisel-surup-145-ml
Verdigim linkede bakabilirsin,internettede her yerde 1-6 ay arası bebeklerde 24 saat içinde günlük 30ml yi geçmeyecek şekilde 5ml lik dozlar halinde kullanılır diyor,zaten şırıngayı tamamen doldurunca 5ml ediyor.Buda şu demek oluyor bütün şırıngayı doldurup 6 kez verebilirsin haaa ben öylemi veriyorum? Bende öyle vermiyorum fazla sanki,günde 4 kez 1,5ml lik veriyorum toplamda 7ml falan yapiyo,bazen genede sakinleşemiyor,ayaklari bacaklari çırpınıyor,agliyor,memeyle kavga ediyor

Son düzenleme:
Ne kadarlık bilmiyorum ama alıştırma bardağı belki işinize yarar. Benimki de biberon tutmamaya başladı ben de ondan almayı denemeyi düşünüyorum.
3 ay bitecek önümüzdeki hafta.alıştırma bardağı için daha erken mi? Sıkıntı ağzına biberon yada emziği almaması,diliyle ittirmesi
.biberon almazsa sağdığım süt kaşıkla mı verilecek? Zor olur sanki.offff kafamda deli sorular yani.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

3. aydan sonra emmek refleks olmaktan çıkıyor. Meme reddi, biberon almama gibi şeyler o yüzden başlıyor. Benimki de 3 ayı biteli bir hafta oldu. Alıştırma bardağında öyle ona zarar verecek bir durum yok bildiğim kadarıyla ya da varsa da ben bilmiyorum diyeyim. Hani kanguru için filan üç aydan önce kullanmayın filan derler ya bunda öyle bir şey yok. Kaşıktan başka bir de finger feeding diye bi yöntem var. Bizde işe yaramadı ama bi dene istersen. Serçe parmağını bebeğin üst damağına değecek şekilde ağzına veriyorsun yan taraftan da iğnesi çıkarılmış bir şırınga içerisinde süt veriyorsun. O parmağını emdikçe süt ağzına damlıyor. Netten görsellerine bakarsan daha iyi anlarsın. Olmadı kaşık mecburen. Ben de aynı durumdayım. Ha bir de bazı bebekler silikon biberonu almayıp kauçuk biberonu alabiliyormus belki denemek istersin.

Kızlar ben beceremedim bu annelik isini uyandırıp mi 2 saate veriyordunuz sut yada mamayı gerçekten saatli yani kurup ben de ters giden birşeyler var ilk zamanlar hee ağladığın da veriyordum güzel de kilo aldı simdi aglamiyo ben hala sitresliyim besleyemiyorum sürekli uyuyo nasıl yapcam düzen oturtcam bu besleme konusuna

Kızlar ben emzik ya da biberon pek kullanmadım ama bebeğim emmek istemiyor. Salyası tavan yaptı arada bi hafif ateşi oluyor. Karnı aç olsa da emmek istemiyor çok huzursuz. Doktora götürdüğümde emmeme gibi bir problemi yoktu bi sıkıntı Yok dedi ama öğleden beri inatla emmek istemiyor ağlıyor sadece

Kac aylik tentene temas yaptiniz mi

Bizde de bazen öyle durumlar oluyor uykusu gelınce yapıyo genelde kucağıma alıp gezerek emziriyorum hem emiyo hem uyuyo bı dene ıstersen

Uzun süre uykusuz kalınca, çok uykusu varsa ya da çok açsa bizimki de yapıyor. Gaz sancısı gibi çırpınıyor, memeyi ısırıyor vs Ben o noktaya gelmeden emzirmeye çalışıyorum. Yani sık sık emiyor. Saatte bir hatta isterse yarım saatte filan. Ne zaman isterse veriyorum o zaman sıkıntı çıkarmıyor. Bir de yürüyerek emziriyorum o da işe yarıyor bazen. Ateş için doktorunuza danışın derim. Belki gerçekten diş çıkarıyordur. Kuzenimin kızı üç aylıkken çıkarmış. Ama bu ırsi bi şey kuzenim de üç aylıkken çıkarmış.

canım mama veriyo musun emiyor mu veriyorsan kaç cc ve kaç saate veriyorsun 70 günlük benim de emmiyo sagiyorum

Ah kuzum ah o konuda dertliyim
Önceden ne güzel emiyordu göğsüm çok kötü yaraydı ama yinede emziriyodum sonra göğüslerim çok fena mantar oldu bembeyazdı uçları bebeğimin ağzına da bulaşmıştı o yüzden doktor iyileşene kadar emzirme sağ dedi sağdım hep sonra tam düzeldi sevindim derken bebek meme istemiyor artık malesef bazen sadece birkaç dakika emip bırakıyor o da benim zorumla emmediği için sütüm de azaldı artık sağsamda çok az çıkıyor üzgünüm ama yapacak bişey yok her yolu denedim bazı kişilere göre söylemesi kolay... başına gelmeyen anlayamaz bu durumu
Artık çoğunlukla mama veriyorum ben 3 günde 1 kutu bitiyor çok masraf oluyor ve 2 saatte bi 90 cc hazırlıyorum bu kadar sıkıntı çekmeyi kimse istemez ama mecbur kalıyoruz lansinoh biberon da aldım şimdi onu kullanıyorum ama hala memeye dönmedi sen ne kadar veriyosun?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…