2017 Eylül Anneleri

Ben mutfakta çamaşır suyu kullanmıyorum canım gerekde olmuyor zaten karbonat ve limonla temizliği hallediyorum ama tuvalete banyoya kullanıyorum tabi
Maşallah bu arada seninki memeyi bırakmamış biberona rağmen ne güzel benim bide sütüm azaldı artık ağzına çok gelmediğinden istemiyor

Mama veriyorum altını değiştiriyorum omzuma çuval gibi atıp gezersek ondan mutlusu yok bu ara oyuncaklı ana kucağındaki oyuncak sallandıkça gülüyor epey oturuyor yoksa omuzdan inmiyordu.uyuturken ağzını emzik ve genelde beşiğine salayarak uyututorum bazen 3dk sürmüyor uyuması ama sesinden ve bakışındn anlıyorum pişşt diyorum uzunca tek sever sallıyorum tekrar dalıyor ilk başta çok upraştım ama artık pişşt sesini duyunca susuyor çoğu zaman.genelde akşam üzeri 5ile 8arası kabus babası işten gelince :)o da sanıyor gündüz hep öyle. Saçımı tepeden toplayıp sallanınca çok gülüyor. Birde emziği ağzını değdirip kaçırıyorum çok eğleniyor. Gece 22yatıyor 2de kalkıyır mama veriyorum 6 da uyanıyor.2de ses çıkarmıyorum ışık çok az oluyor emiyor omzumda gaz çıkartmak için minik vuruyorum poposu na uyuyor zaten ama hiç konuşmuyorum. Emzik işe yarıyor birde uyku için.

ayni şey olmuş ben de avent aldım önce sütüm gelmedi mama verdik 10 günde sut indi sonra da bebek beni emmedi uğraştım simdi sağıp veriyorum arada mama olmuyo iste zor durumdayım ben de her kez emzir diyo almıyo ki bağırıyo bas bas kızarıyo morariyo biberonu tutuyo dediğin gibi benim de 60 günlük bugün uykusu kus uykusu yok hic sürekli ağladıkça biberon tıkıyorum ağzına siz nasıl uyutuyorsunuz gece ne sıklıkla besliyorsunuz benim 1 saat bile gecmiyo sürekli biberon tutuyorum kendimi bunalttım

emzik işe yarıyor. Emerse tabi.

Silikon uçla emzirmeyi denedin mi? Belki işe yarar.

Biberonda en iyisi medela calma,bir araştır istersen biraz pahalı ama deger,bebek meme emer gibi emmek zorunda yoksa süt akmıyo,epey yoruyor bebegi dolayısıyla senide emmeyi red etmiyo

Ya kızlar sizinkiler en azindan 4 saat kesintisiz uyuyabiliyor,bizimki 2 saatte bir ,nadiren 3 saatte bir kalkiyor,yalniz anne sütü aldigi icinmi öyleki?mama daha doyurucu demi?emzigide orta kulak iltihabina yol açar,dişlerini ilerde kötü etkiler diye hic denemedim,cocuk doktoruda verme dedi

87 günlük oğlum hâlâ gündüz bazen saatte bir, bazen iki saatte bir emiyor. Gece de maximum 3 saate çıkıyor. Gece 4ten sonra saatte bir ayaktayız. Bence gayet normalsiniz yani
Emmek sadece karnını doyurmak için değil ki. Susarsa emer, korkarsa emer, yalnız hisseder emer, sizi Özler emer, gazı gelir ya da ağrısı olur emer... Özellikle ilk üç ay emmek onun her şeyi. Bırakın emsin. Zira anne sütü tam bir mucize ve bir damla fazla alsa kârdır. Şahsen iki aydır günde bir kere mecbur mama veriyorum ve hâlâ her seferind çok üzülüyorum mama verdiğim için. Keşke sütüm yetse de daha çok emse. Hem emzirmedeki o yakınlık bambaşka. Keyfini çıkarın siz de bebişiniz de

İki aydan sonra çocuklar ellerinden korktukları için de çok uyanıyor. İstemsiz el kol sallamaları ve yüzüne çarpmalar uyandırıyor. Korkunca da emmek istiyor haliyle. Kundak yapmayı deneyebilirsiniz muhtemelen işe yarar. Eğer kundakta durmazsa ki muhtemelen durmaz 6 aylık filan kalın uyku tulumu alabilirsiniz. İçinde kollarını sallamaya gücü yetmeyeceği için daha uzun uyur. Ablam öyle yapmıştı ve uyku süresi epey artmıştı. Havalar biraz soğuyunca ben de tulum giydircem isterseniz fark olup olmadığını yazarım size de

Ah canım ya bende aynı durumdayım bi türlü istemiyor mememi acıkınca zaten çığlık çığlığa çok sabırsız seninki emzik alıyormu peki? Alıyorsa uyurken işe yarıyor o uyumaya çalışırken ağzına tıkıyorum ama malesef onsuz uyumuyor bide sürekli ağzından düşürüyor ağlıyor takınca susup uyumaya devam ediyor bide süpürge sesi açıyorum onunla daha iyi dalıyor sende istersen bi dene bide mutlaka zifiri karanlıkta yatır ışık dikkatlerini dağıtıyor benimkide gündüz kuş uykusu sürekli mızmız zaten gazı bitmiyor kabız ayrıca:-( valla zor bacım Allah yardımcımız olsun ben uykusu gelince şöyle yapıyorum battaniyeye sarıp sarmalıyorum gözlerini örtüyorum ağzına emziği takıp ayağımda sallıyorum başta dirensede sonra yoruluyor... keşke emseler sütümüzde artardı sağmak çok zaman alıyor artık daralıyorum bende meme emmeleri ne rahat böyle eziyet

Aaah ah keşke benimkide emsede sık sık emzirebilsem önceden ne güzel emer göğsümde uyurdu çok hoşuma giderdi...mama vermek zorunda kalmak hiç iyi değil ama mecburiyet insana yaptırıyor her hafta 40 50 tl mama parası da cabası
büyüdükçe dahada artacak masraflar

Cok kati kuralcilar bende o kismina katilimiyorm ama emzirme konusunda cok faydalilarmama artik vermemeye calisiyorm mesela
Aynen bence de cok kuralcilar emzik yok biberon yok tamam da olmayinca olmuyor kolik bebeği emziremiyorum mesela ağzına süt geldikçe daha da agliyo susturabilmek için mecburen emzik veriyorum

Emzik verme bırakır seni diye diye psikolojimi alt üst ettiler dayanamadım veriyorum artık agladikca uykusu geldiğin de veriyorum oyalaniyo bi şekilde ama emmiyo en fazla 3 dk orasi ayri konu tabi. Oyuncaklara ilgisini pek farketmedim daha ama bana bakip keyfi yerindeyse biraz gülüşüyoruz sonra yine basliyo mızmız lama seanslari gez bakalim gez evin icinde bu gün siling siparişi verdim inşallah durur onun içinde de baglarim önüme çorbami olsun kaynatirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…