2017 Eylül Anneleri

Nasıl uyku rutini oluşturdunuz anlatitrmisin canım

Bugün kakads yapmıyor bol gaz çıkarıyor
Canım kakası için ben 2 çay kaşığı kayısı çayı içiriyorum birkaç saat içinde yapıyor. Aktardan aldım çayı. Hep aynı saatte aynı şeyleri yapıyorsun canım. Mesela gündüz uyutmadan önce masaj yapıyorum 10 dk kadar sonra yüzüne ince bir örtü örtüyorum. Bir de emzik veriyorum uyumasını kolaylaştırıyor. Ama sadece uyurken veriyorum emziği. Masaj yapıp örtüyü ortunce artık uyuması gerektiğini öğrendi. Gece de hep aynı ninniyle uyutuyorum. Telefonuma indirdim. Emziğini de veriyorum o ninniyi duyunca uyuması gerektiğini anlıyor. Bir de gece altını alırken ya da emzirirken hiç konuşmuyorum. Gündüz emerken falan konuşuyorum onun da etkisi oluyor. İlk birkaç gün beslenme ve uyku saatlerini yazdım ona göre oluşturdum saatleri canım. Başta biraz ağladı itiraz etti ama sonunda alıştı. İstersen internetten araştır canım uyku rutini diye orada da değişik fikirler ve nasıl yapabileceğin yazıyor. Benim bebeğime en uygunu bunlardı ben bunları yapıyorum şuan. Beşiğine koyduğum gibi uyuyor

Canim çok tesekkurler bende sanırim bikac gecedir onunla konuşuyorum orda olabilir sıkıntı dün gece uyumak istemedi

Gündüz için ise uyumak sikinfi emerken uyuyor alıyorum yanimda uyuyor yada sessiz bir ortam da uyuyor

Bu arada önceden bu saatlerdede uyurdu2 şimdi bu saatlerdede uyumuyor 10 11 olana kadar

Canım kakası için ben 2 çay kaşığı kayısı çayı içiriyorum birkaç saat içinde yapıyor. Aktardan aldım çayı. Hep aynı saatte aynı şeyleri yapıyorsun canım. Mesela gündüz uyutmadan önce masaj yapıyorum 10 dk kadar sonra yüzüne ince bir örtü örtüyorum. Bir de emzik veriyorum uyumasını kolaylaştırıyor. Ama sadece uyurken veriyorum emziği. Masaj yapıp örtüyü ortunce artık uyuması gerektiğini öğrendi. Gece de hep aynı ninniyle uyutuyorum. Telefonuma indirdim. Emziğini de veriyorum o ninniyi duyunca uyuması gerektiğini anlıyor. Bir de gece altını alırken ya da emzirirken hiç konuşmuyorum. Gündüz emerken falan konuşuyorum onun da etkisi oluyor. İlk birkaç gün beslenme ve uyku saatlerini yazdım ona göre oluşturdum saatleri canım. Başta biraz ağladı itiraz etti ama sonunda alıştı. İstersen internetten araştır canım uyku rutini diye orada da değişik fikirler ve nasıl yapabileceğin yazıyor. Benim bebeğime en uygunu bunlardı ben bunları yapıyorum şuan. Beşiğine koyduğum gibi uyuyor
Gece kaç defa uyanıyor, bizim saatler -21-23- 1-3-5-7 -9 çok değil mi? Bazen altını değiştiriyorum emiyor hemen uyuyor bezende 1saat uğraşıyorum gece sancısı varsa. Genelde bu saatler. 1aylık oldu.daha çok uyuması gerekiyor sanırım

Canim çok tesekkurler bende sanırim bikac gecedir onunla konuşuyorum orda olabilir sıkıntı dün gece uyumak istemedi

Gündüz için ise uyumak sikinfi emerken uyuyor alıyorum yanimda uyuyor yada sessiz bir ortam da uyuyor

Bu arada önceden bu saatlerdede uyurdu2 şimdi bu saatlerdede uyumuyor 10 11 olana kadar
Ben araştırdım canım gündüz 2 uyku arası en fazla 1,5-2 saat uyanık durmaları gerekiyormuş. Ona göre ayarlıyorum ben uyku saatlerini

Gece kaç defa uyanıyor, bizim saatler -21-23- 1-3-5-7 -9 çok değil mi? Bazen altını değiştiriyorum emiyor hemen uyuyor bezende 1saat uğraşıyorum gece sancısı varsa. Genelde bu saatler. 1aylık oldu.daha çok uyuması gerekiyor sanırım
Benimki 46 günlük oldu canım gece 4 gündüz 3-4 saat uyuyor. Gece 12 de kalktıysa bir daha 4 gibi falan kalkıyor. Emzir, gaz çıkar, altını değiştir falan 1 bazen 1,5 saat geçiyor canım sonra hemen uyutuyorum. Uyku rutini oluşturursan uyuması kolaylaşır bir süre sonra kendi kendine uyumaya alışır canım. Ben çok faydasını gördüm

Kızlar saolun umarim2 bu sorunu atlatcam esnemekten helak oluyor yavrum
Önceleri güzel bir uyku düzeni vardı neoldu bozuldu anlamadim şimdi 1 saat uyursa canima minnet modunda

Bende uyuma uyanma saatlerini yazip bi bakayım

Meme emiyor sorun yok yara olduğu ve canım çok acıdığı için meme veremediğim zamanlarda mama veriyorum ki çoğunlukla mama oldu.emmesinde sorun yok mamadan çok seviyor aslında ama ben yetişemiyorum :/

Bende aynı durumdayım bide memedeyken azıcık emip sağa sola memeyi çekiştirip ağlayıp bırakıyo gazdan sanırım of bu gaz derdi bitirdi beni üstelik kabız oldu bide o sıkıntı var :(

Benimkinde de şu bi kaç gündür aynı hareketler var,önce memeyi almak istemiyor,sonra alıyor,memenin ucunu çekip sündürüyor,memeyle sert bi şekilde agzıyla oynuyor resmen,bi süre sonra sinirlenip sızıyo,sorun gaz mi anlamadim

Benimkide öyle ya gazdan sancıdan oluyo emzirmek çok zor oldu bide kakasını yapamıyo kabız oldu :(

Uykusuz gündüzler az gibi gecede uyumaz olduk
Kızlar benim kızım memeyi bırakıp göğsümde uyuyor sizinkide öyle demi benim kuzum normal alistirmadim kokuma değil mi eşim bile başıma kalkıyor kokuna alistirdib şimdi çek diye

Kızlar benim kızım memeyi bırakıp göğsümde uyuyor sizinkide öyle demi benim kuzum normal alistirmadim kokuma değil mi eşim bile başıma kalkıyor kokuna alistirdib şimdi çek diye
Normal canım bu kadar telaş yapma zaten emzirirken, gazını çıkartırken sürekli kucagimizdalar mecbur. İlk doğdukları an alıyorlar zaten bizim kokumuzu. Emzik alıyorsa onu deneyebilirsin benimki de memede uyuyordu emzik verdim rahatladım :)

Sanırım benim
Normal canım bu kadar telaş yapma zaten emzirirken, gazını çıkartırken sürekli kucagimizdalar mecbur. İlk doğdukları an alıyorlar zaten bizim kokumuzu. Emzik alıyorsa onu deneyebilirsin benimki de memede uyuyordu emzik verdim rahatladım :)
Benim kızım gazini cikarmada zorlanıyor okadar sivazliyorum yok bisiy gün icerisinde kaç kez gaz yapması gerekmezmi

Ptesi dr a gitcem ben ya uyku duzenini bozdum yada gaz sancimiz düşündüğümden daha çok
Bana dua edin

canım sen o etrafındakilere kulak asma kucağa alıssa ne olacak banada dedıler ılk bebegım alıssın ne olacak taşırım dedım sonra bırsey demediler kucucuk bebek ya yok ona alıştırma yok buna alıştırma kasmayın o kadar ağızdan gazıda uyanıkken hızlı emerse falan cıkarıyor ıllakı ama uyurken yavas emdıyse gazı olmuyor bende uğraşmıyorum yatırıyorum popodanda uyanınca cok rahat cıkarıyor sonra pek olmuyor kız bebekleri cok gazlı olmazmış genelde kendını cok yorma bebekte bundan etkilenir huysuz olurmus takma kafana herseyı canım benden tavsiye

Sanırım benim

Benim kızım gazini cikarmada zorlanıyor okadar sivazliyorum yok bisiy gün icerisinde kaç kez gaz yapması gerekmezmi

Ptesi dr a gitcem ben ya uyku duzenini bozdum yada gaz sancimiz düşündüğümden daha çok
Bana dua edin
Evet gazı olabilir canım. Eğer öyleyse Allah yardımcın olsun. Çabucak geçsin inşallah

Gece 1 de uyudu kızlar babasi gazi çıkarmaya çalıştı ağızdan hafif bi gegirme tarzi piss diye ses çıktı dedi esim.
Ondan sonra emdi ve uyudu 2 saat kadar
Okadar mutlu oldumki anlatamam
Demek ki kuzumun gazi var yarın asisi var. Gaz ilacı isticem size hangi ilaçlar yaradi

evet bebegım premature dogdu sızın bebegınız guluyor mu
Bizimki de bir ay erken doğdu. Şu an 70 günlük oldu çok şükür. Doktorumuz onu hâlâ normalde doğması gereken tarihe göre yani 40 günlükmüş gibi değerlendiriyor. Bizimkinin gelişimi iyi çok şükür hatta normali yakaladı sayılır. ROP muayenemizi yapan doktor göz gelişimi için filan olması gerekenden önde filan demişti. Yani kıstas almak çok doğru olmayabilir.
Hem çocuğun gelişimi hem de ilgi çok önemli. Bizim babamız nöbetli çalıştığı için haftanın 4-5 günü evde oluyor ve sürekli onunla konuşuyor ilgileniyor vs. Ben onun kadar yapamıyorum fıtrat olarak beceremiyorum. İlerleme olmasında bunun da ciddi etkisi var sanırım. Endişe etmek için çok erken çünkü her çocuğun gelişimi farklı. Ama yine de aşıya gidince ya da doktora gidince bir danışın.

Bebeklerin ilk üç ay en sevdiği şey memenin üzerinde uyumak. Ayrıca o minicik kuzuya zaten hep şey çok karmaşık ve kocaman görünürken güvenebileceği tek varlık olarak seni görürken tabi ki de kokunu, sesini vs arayacak. Kocana ve diğer çok bilmişlere aldırma. Bebeğinin neye ihtiyacı olduğunu neyi istediğini en iyi sen hissedersin. İçinden nasıl geliyorsa öyle davran ve öyle büyüt meleğini.

Benimki 46 günlük oldu canım gece 4 gündüz 3-4 saat uyuyor. Gece 12 de kalktıysa bir daha 4 gibi falan kalkıyor. Emzir, gaz çıkar, altını değiştir falan 1 bazen 1,5 saat geçiyor canım sonra hemen uyutuyorum. Uyku rutini oluşturursan uyuması kolaylaşır bir süre sonra kendi kendine uyumaya alışır canım. Ben çok faydasını gördüm
Şanslı annelerdensin. Bizimki 70 günlük oldu ve hâlâ üç saatten fazla gece uykusu bile uyumuyor. Maşallah bebişine.

Kızlar bebekleriniz sarılık herhangi bır saglık sorunu yoksa gece emzırmemeye calısın gece uykusu bolunmemesı ıcın ben birkere denedım uyanma saatı mırıldanıyodu salladım veya müziği varsa onu actım bır sonrakı gun o saatı atladı bızım kızda aksam 9 da yatar 4 de kalkar ve 6-7 gıbı kalkar 2 de kalkardı artık atlıyor nadır kalkıyor tabı bazı gunler hıc uymuyo bu düzene erken ya da gec yatıyor oda olur artık zamanla düzelecek zorlamıyorum hıc kendı saatını ayarlıyor zaten

Back