• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

Selam kizlar ne zamandir giremiyordum dun bi girdim bayagi mesaj birikmis okuyamadim:( nasilsiniz insallah durumlariniz iyidir :) bu arada doktora gittim bu hafta nilufer hanima ama sevmedim pek neyse bebegimin dogum tarihini degistirdim artik boyle cikiyor diye. Kizlar hormon testimde tsh degerim dusuk cikti dr guatr varmi diye sordu bende guatr yok ama genelde zor kilo alirim bu degeri dusuk olan var mi bunun dusuk olmasinin bebege zarari var midir yarin dahiliyeye gidecegim bunun icin :(

Kızlar bugün doktorum aradı ikili tarama testi zamanı geldi diye. 12+2 günlük dedi. Kan verdim ense kalinligini falan olctuler iyi dediler. İnşallah kan sonuçlarım da iyi çıkar dua edin.
Ense kalınlığı kaç çıktı canm?? İnslh temiz çıkar bn yaptrmadm sadece ölçüm yaptı doktorum kan da istersen yapalm dedi yok dedm. Hayirlisi bakalm :)

Selam kizlar ne zamandir giremiyordum dun bi girdim bayagi mesaj birikmis okuyamadim:KK43: nasilsiniz insallah durumlariniz iyidir :) bu arada doktora gittim bu hafta nilufer hanima ama sevmedim pek neyse bebegimin dogum tarihini degistirdim artik boyle cikiyor diye. Kizlar hormon testimde tsh degerim dusuk cikti dr guatr varmi diye sordu bende guatr yok ama genelde zor kilo alirim bu degeri dusuk olan var mi bunun dusuk olmasinin bebege zarari var midir yarin dahiliyeye gidecegim bunun icin :KK43:
Benim de TSH değerim yüksek çıktı. dahiliye ye gittim. test vs yaptılar. 3.19 çıktı. 3 ün altında olması gerekmiş. bi ilaç verdi onu kullan dedi, kullanıyorum şimdilik. 1 ay sonra muayene var. eğer değer düştü ise ilacı kesecek. çözümü olan bi durum üzme kendini bence

1,5 Çıktı canım. senin ki kaç çıktı.

Aryam Starkım 11+4 üm bende şuan ikili testi yaptırmak istemiyorum açıkçası yanlış çıkma ihtimalleride olup pskikoljik olarak sıkıntı yapıyor diye.
sadece ense kalınlığını ölçelim desem dr a kabul edermi acaba ? bir bilgin varmı ? gerçi pazartesi tahlil sonuçları için devlete gideceğim sorarım ama sevmiyorum devletteki doktorları

Aryam Starkım 11+4 üm bende şuan ikili testi yaptırmak istemiyorum açıkçası yanlış çıkma ihtimalleride olup pskikoljik olarak sıkıntı yapıyor diye.
sadece ense kalınlığını ölçelim desem dr a kabul edermi acaba ? bir bilgin varmı ? gerçi pazartesi tahlil sonuçları için devlete gideceğim sorarım ama sevmiyorum devletteki doktorları
canım aslında ben o sebepten gitmemiştim ama ultrasona göre 12+2 olarak görünüyor bebek zamanı geldi ölçelim dedi. ense kalınlığını ölçmede bişey yok ultrasona bakıp ölçüyor bence kabul eder. ;)

Eski mesajlara bakarken 1 ay önce yazdığınız bu mesajı gördüm. Benim doktorum burun tıkanıklıgı ve alerjik durumlar için tamamen bitkisel olan Alerperil adlı bir kapsül verdi. İlaç değil. Eczanelerde satılıyor gıda takviyesi diye geçiyor. Araştırın isterseniz.

Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için. Şu an daha iyiyim. Hala iyi nefes alamıyorum ama daha iyiyim. İlaç kullanmak zorunda kaldım malesef. Benim burun içi iyice şişmişti ameliyat boyutundaydı. O yüzden ilaç kullanmak zorunda kaldım. Peki bu doğal dediğiniz kapsül acaba alerjinin etkilerini mi kesiyor? Ne gibi bir faydası oluyor?

Kizlar size sorularim var. Recetemizde bir problem cikti normalde haftaya cumaydi kontrolum doktorum bu cuma gelin receteyi duzeltelim demis. Ama simdi yeni kayit acilmasi gerekecek muayene ucreti vermisken kontrolumu de yaptirayim diyorum. Bu cuma 10+4 olucaz, simdi ben bu cuma gidersem 12. Haftada doktorum tekrar cagirir mi? E yazik gunah iki defa muayene ucreti odeyecem bu durumda. Yoksa 10+4 yeterli midir ense kalinligi icin vs. Acikcasi ikili test yaptirmayi dusunmuyorum ama ense kalinligi burun kemigi ot cop bazi olcumler yapiliyor ya o aralikta ona emin olamadim.

canım aslında ben o sebepten gitmemiştim ama ultrasona göre 12+2 olarak görünüyor bebek zamanı geldi ölçelim dedi. ense kalınlığını ölçmede bişey yok ultrasona bakıp ölçüyor bence kabul eder. :KK66:

ben 2 hafta önce devlete gittim sırf kaydım olsun diye o dr bana 2 hafta sonra gel 2 li test zamanın geliyor dedi :) ama yaptırmak istemiyorum aynı hastaneden başka dr a randevu aldım pazartesi için tahlillerim vardı onları alıp özele götürüceğim :) söylerim ona bakarsa en azından içim rahat eder biraz :dua:

Kabul eder canım. Ben de tam olarak senin gibi düşünüyorum. Çünkü kan testlerinde risk çıkabiliyor. Ve ben bunu kaldıramam. Gereksiz yere gebeliğim berbat geçer. Ben istemediğimi söyledim. Oğlumda da yaptırmamıştım zaten. Ben büyük ultrasona gircem haftaya. Özel durumum var ilaç kullanıyorum o yüzden tedbir amaçlı organlarına falan bakılacak. Ense kalınlığına ve burun kemiğine falan da bakmalarını istediğimi de söylersin dedi doktorum. Bu tamamen bizim kararımız kimsenin karışmaya hakkı yok tabiki. Bu karar bize ait. Mecbur değiliz. Allah korusun ama zaten bebeğimi aldırmam.

Benim de TSH değerim yüksek çıktı. dahiliye ye gittim. test vs yaptılar. 3.19 çıktı. 3 ün altında olması gerekmiş. bi ilaç verdi onu kullan dedi, kullanıyorum şimdilik. 1 ay sonra muayene var. eğer değer düştü ise ilacı kesecek. çözümü olan bi durum üzme kendini bence
Anladim tesekkur ederim bebis icin sorun olmasinda Allah dermansiz dert vermesin kimseye insallah sevindim ilacla hallolmasina

Kizlar size sorularim var. Recetemizde bir problem cikti normalde haftaya cumaydi kontrolum doktorum bu cuma gelin receteyi duzeltelim demis. Ama simdi yeni kayit acilmasi gerekecek muayene ucreti vermisken kontrolumu de yaptirayim diyorum. Bu cuma 10+4 olucaz, simdi ben bu cuma gidersem 12. Haftada doktorum tekrar cagirir mi? E yazik gunah iki defa muayene ucreti odeyecem bu durumda. Yoksa 10+4 yeterli midir ense kalinligi icin vs. Acikcasi ikili test yaptirmayi dusunmuyorum ama ense kalinligi burun kemigi ot cop bazi olcumler yapiliyor ya o aralikta ona emin olamadim.

ikili testi bende yaptırmayacağım canım hem fikiriz. Ama 11-14 haftalar arası bakılıyor ya ölçülere bence bebeğinin gelişimi ile ilgili 10+4 de 11 olarak görürse bakar.

ben en son gittiğimde 9+3 tüm sekretirene 10 haftalık dedi ultrosandan bakıp :KK15: ama 2 hafta sonra çağırdı bakmadı yapmadı test falan.

söylersin doktoruna da ayrıca reçetede çıkan sorun senin problemin mi senden kaynaklımı yani ?

Bu test 11-14 arası yapılıyor. Zaten kendi doktorun yapmayacak ölçümleri. Farklı bir doktora yönlendirecektir. Cuma günü gittiğinde kağıt yazmasını istersin test için ve tekrar kendi doktoruna gitmek zorunda kalmazsın. Gidersin ölçümlerini yaptırırsın. Zaten o da randevuyla oluyor. Oradaki doktor işinin ehli zaten. Sorun varsa da yoksa da söyler. Tekrar doktoruna bir ay sonra gidersin.

Kabul eder canım. Ben de tam olarak senin gibi düşünüyorum. Çünkü kan testlerinde risk çıkabiliyor. Ve ben bunu kaldıramam. Gereksiz yere gebeliğim berbat geçer. Ben istemediğimi söyledim. Oğlumda da yaptırmamıştım zaten. Ben büyük ultrasona gircem haftaya. Özel durumum var ilaç kullanıyorum o yüzden tedbir amaçlı organlarına falan bakılacak. Ense kalınlığına ve burun kemiğine falan da bakmalarını istediğimi de söylersin dedi doktorum. Bu tamamen bizim kararımız kimsenin karışmaya hakkı yok tabiki. Bu karar bize ait. Mecbur değiliz. Allah korusun ama zaten bebeğimi aldırmam.
benimde testi yaptırmamaktaki tek sebebim bu zaten ne çıakrsa çıksın aldırmam bebeğimi. Eşimde diyor ne diye kendini strese sokasın boşu boşuna bütün hamileleğin boyunca ağla ağla ondan sonra bebek doğsun sapa sağlam yazık değilmi hem onu hem kendini strese sokacaksın dedim haklısın o yüzden yaptırmıyorum veren Allah sonuçta birşeyde olsa yine evladım yine evladım :anneadayı:

Back
X