• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

bnde çok sevindim yaaa :) kader her yerde yollarımızı kesiştiriyor :)
evet tatlm evlenicem diye zayıflamaya çalışıyodum. Evlendim 1.5 sene bile oldu , dün de 2 aylık hamiş oldugumu öğrendim :halay: Bende bugün tam 8 haflalık oldum aramız da 6 gün var :KK50:
sağlıcakla kucağımıza alırız inşALLAH balım :KK200:
Maşallah ya , kız benimde 3,5 sene oldu evleneli istemiyordum istemeye başladım Rabbim aratmadı çok şükür.
2 aylıkken öğrenmişsin kaldı 7 ay :D
Beraber doğurur yıne beraber zayıflamaya çalışırız cnm benim :KK60:

benim gibi mide ekşimesi ve reflüsü olanlar için paylaşmak istedim :)
Mide yanması ve reflü
Mide yanması veya ekşimesi anne adaylarının yarısından fazlasının yaşadığı bir sorundur. Daha önceden bu tür sorunlar varsa gebelik döneminde şikayetler daha da artabilir. Mide ekşimeleri gebelikte tüm kaslarda oluşan gevşemeye benzer bir şekilde yemek borusu-mide arasındaki kapağın da gevşemesinden kaynaklanır. Mide ekşimesi normalde tek yönlü çalışan bu kapaktan mideden yemek borusuna asit kaçağı olması sonucunda meydana gelir ve asit yemek borusunda tahriş yaratır.

Mide ekşimesi normal bir bulgu değildir. Bazı önlemler alınmalı, bu önlemler fayda etmiyorsa yemek borusundaki kalıcı tahribatı önlemek ve sizi bu can sıkıcı durumdan kurtarmak için ilaçla tedavi edilmelidir.

Öncelikle yapmanız gereken midenizde ekşime yapabilecek gıdaları dikkatli almaktır. Simit, poğaça, portakal suyu, çay, kahve, kolalı içecekler bu besinlere örnektir. Bunun yanında midenin aşırı dolması, yemekten hemen sonra uzanılması da şikayetleri artırır. Doktorunuza başvurduğunuzda size önerilecek ilaç bu şikayetlerden etkili bir şekilde kurtulmanızı sağlayabilir. Bölgesel etki gösteren bu ilaçlar uygun dozlarda alındıklarında kana geçmediklerinden bebeğinize zarar vermezler.

Oncelikle merhabalar umarim dogru yere gelmisimdir :dua: Uzuncaa bir kendimden bahsedeyim ben :))

1.5 senelik evliyim 8 aydir bebis dusunuyorduk ama bir turlu olmuyordu. Adetlerim cok duzensizdir 3 ayda bir anca olurum. Ama bu sfer 4 ayi geckin bir zmandr adet olmuyordum 1.5 ay once acile gdip beta hch ye baktrdik gebelik yok diyince doktor kalktim 1 kutu adet sokturucu aldim ictim bitirdim, yok Allah yok 1 ay gecti gene adet yok ama bende kasik agrisi hafif bulanti coookca mide yanmasi oldu.
Ben bunlari hep sokturucunun hormonlara etkisi olarak dusundum. Gram gebelik diye dusunmedim!! Adetim hala gelmeyince dun doktora gttik ve sokkk 8 haftalik yani 2aylik hamileymisim ve ben bu 2 ay icind ne haplar aldim :KK43: ultrasona grdik hemen sukur hic bir promlem yok dendi kalp atisimizi bile duyduk.
Hala soktayim bir anda dunyamiz degisti dun, 2 aylikken ogrenmek nedr yahu :)) nse cok uzattim.ins saglicakla kucagimiza aliriz Rabbim hayirli saglikli evlat olmayi nasip etsin :)) :nazar:
Hayırlı olsn canım hoşgeldn allah kucağına almayı nasip etsin

Atanmamis arkadaşlar umudunuzu kaybetmeyin kimya öğretmeniyim bundan 7 yıl önce hazırlanırken bana herkes atanmazsın sizden alım olmuyor dediler 2 sene sonunda atandım her şey nasip zamanını bekliyor biraz azim lazım biraz inanç o kadar.

Bu evhamlarla nasıl yaşarız bilmem valla ay sonunda çağırdı doktor en son geçen hafta gördüm bebeğimi meraktayım çokta var kontrole offf offf

Bu evhamlarla nasıl yaşarız bilmem valla ay sonunda çağırdı doktor en son geçen hafta gördüm bebeğimi meraktayım çokta var kontrole offf offf
Hepimiz ayni durumdayiz. 15 gun once gordum en son simdi 15 gun daha var kontrole. Ve yemek sonrasi mide yanmasindan baska hicbir sikayetim yok ilginc sekilde ne agri ne sizi ne bulanti ne gogus hassasiyeti... sadece rabbimden kontrole gittigimde ekrada kiprasan bebegimi gorebilmek icin dua ediyorum bol bol. İnsallah hersey yolunda gider bu kaygilarimizi atlatiriz...

Hepimiz ayni durumdayiz. 15 gun once gordum en son simdi 15 gun daha var kontrole. Ve yemek sonrasi mide yanmasindan baska hicbir sikayetim yok ilginc sekilde ne agri ne sizi ne bulanti ne gogus hassasiyeti... sadece rabbimden kontrole gittigimde ekrada kiprasan bebegimi gorebilmek icin dua ediyorum bol bol. İnsallah hersey yolunda gider bu kaygilarimizi atlatiriz...
Aminn inşallah çok zor beklemek bende ara ara bulantı oluyor ama progestan kullanıyorum acaba ondan mı diyorum kafam çok karışık valla

Back