2017 EKİM Anne adayları

ii bakmakla alakası yok suçlama kendini hastalanmadan büyüyen çocuk yok ki böyle böyle bağışıklık kazanıcaklar biz bebeği soğuk die cesaret edip çıkartamıyoruz bi yerden estimi die ödümüz kopuo babası hasta oldu aynı gün hemen bebeğimde hasta oldu hemen bulaştı resmen bronşit olmadan atlattık viral enfeksiyonmuş bizim ki ciğerlere gitmemişti ama nekdr dikkat edersek edelim illa ki bulaşıo bi yerden
O kadar çok dikkat ediyordum ki nasıl oldu anlamadım
Kuzular hiç hastalanmasa keşke
İnşallah çabuk atlatırlar

Oksuruyordu degil mi senin yavrun baska ne belirtileri var acaba? Korkuyorum benim kizimda arada oksuruyor
Öksürük ve hafif hırıltısı vardı
İlerlemeden sende göster bence

Eve makina aldık mecbur. Başta hastanede uygulansın git gel yaparız dedik ama perişan olduk.
Dr unuz yazmıştır muhtemelen günde 4kez yarım ventolin ve 2kez cortair verdik. 1ml serum da ilave ederek . Saatlerine çok özen gösterdim. İlaç gözlerine gitmesin diye kucağımda uyuduğunda 110derecelik açıyla tutup soluttum. İşlem sonrası mutlaka yüzünü yıka ilaç yüzünde kalmasın. 2gün sonra rahatladı 5gün sonra hırıltı ve öksürük yok olmuştu. Ancak tedaviyi 2haftaya tamamlattı dr. 2-4 hafta sürermiş.
Bir de antibiyotik verdi ama pek kullanamadık genelde kustu geri. Ateşi de takibinde olsun.
Yorucu bir süreç ama geçecek merak etme. Üzme kendini.
İlaçları dikkatli kullanıyorum
Makinayı önceden almıştık canım
Yüzünü yıkamıyordum onu yapayım
Ateşine sürekli bakıyorum
Cuma günü kontrole gidicez azalmamış olursa hastaneye yatıracak
Sanada geçmiş olsun canım sağol

Ya 3 aydır sağlık sorunlarım bitmiyor deli olacam doktora gitmekten bıktım zaten zorla gidiyorum bebekle anal fissür oldu doğumdan sonra el parmaklarımın 3nde egzama olmuş ayak baş parmağımda tırnak batması neden gepsi üst üste geliyor anlamadım
Canım eylül annelerinde konuşuldu bu konu. Ayak tırnak batması bir çok kişide olmuş. Benim de oldu ama ayaktaki kısa sürdü, el orta parmaklarımda kötü oldu ihtihaplandı falan ama o da geçti artık.
Geçmiş olsun sanada.

Öksürük ve hafif hırıltısı vardı
İlerlemeden sende göster bence
Hergun oksurmuyor hirilti hissetmedim cok sukur ama agzinin suyu cok akiyo ya kopurtup kopurtup dudagina biriktiriyo giydigi kiyafetlerin onu islaniyi surekli
Sağol canım geçmiyor benimki ya antibiyotik kremde kullanıyorum azalmıyor bile
Canim egzama derken nasil bisey kuru kepekli olandan mi yoksa parmaklarda boyle sisip iltihali olandan mi bahsediyorsun. Iltihapli olana bi cozumu var eger o ise anlatiyim

Hergun oksurmuyor hirilti hissetmedim cok sukur ama agzinin suyu cok akiyo ya kopurtup kopurtup dudagina biriktiriyo giydigi kiyafetlerin onu islaniyi surekli

Canim egzama derken nasil bisey kuru kepekli olandan mi yoksa parmaklarda boyle sisip iltihali olandan mi bahsediyorsun. Iltihapli olana bi cozumu var eger o ise anlatiyim
Yok canım kuruyup çatlıyor kanıyor

Kizlar bebekleri gece nasil uyutuyosunuz. Ben bu zamana kadar kundak gibi ellerini sarip uyutuyodum ama artik ellerini cikarabiliyo ve uyurkrn battsniyeyi kafasina kadar cekiyo havasiz kalcak diye korkuyorum. Uyku tulumu kullanan var mi. Bi de uyku tulumu da alsam elleri hep yuzunde yuzuyle kulagiyla cok oynuyo oynamaktan yine uyuyamaz napcami sasirdim

Kizlar bebekleri gece nasil uyutuyosunuz. Ben bu zamana kadar kundak gibi ellerini sarip uyutuyodum ama artik ellerini cikarabiliyo ve uyurkrn battsniyeyi kafasina kadar cekiyo havasiz kalcak diye korkuyorum. Uyku tulumu kullanan var mi. Bi de uyku tulumu da alsam elleri hep yuzunde yuzuyle kulagiyla cok oynuyo oynamaktan yine uyuyamaz napcami sasirdim
Ben 40ndan sonra hiç sarmadım normal bi tulum giydiriyorm pijamasının üzerine benimki de üstünü açıyor ellerini bile battaniyeye geçirmiyor vala helal olsn sen ellerini sarabilmişsn şimdiye kadar

Valla biravo sana canım 20 günden sonra kundak yaptırmadı hareket edicem diye benim kinin eller hep disarda icerde bırakmıyor üstünü kalın giydiriyorum yorganida koltuk altlarindan ortuyorum

Canım bende de o sorun var çok korkuyorum ama şöyle yapiyorum derin uykuta geçince açıyorum ve kol altlarindan sariyorum ustune tekrar battaniye ortuyorum.kollar açıkta kalıyor. Yoksa uyumasi zor biliyorsun moro refleksi oluyor bebeklerde :KK43:

Ben 40ndan sonra hiç sarmadım normal bi tulum giydiriyorm pijamasının üzerine benimki de üstünü açıyor ellerini bile battaniyeye geçirmiyor vala helal olsn sen ellerini sarabilmişsn şimdiye kadar
Elleri acikken battaniyeyi cekmiyomu ustune

Valla biravo sana canım 20 günden sonra kundak yaptırmadı hareket edicem diye benim kinin eller hep disarda icerde bırakmıyor üstünü kalın giydiriyorum yorganida koltuk altlarindan ortuyorum
Bende hareket eder de ben duymam diye korkuyorum ya. Elleri hep yuzunde sarmazsam yuzuyle kulagiyla oynamaktan hic uyumuyo ki
Canım bende de o sorun var çok korkuyorum ama şöyle yapiyorum derin uykuta geçince açıyorum ve kol altlarindan sariyorum ustune tekrar battaniye ortuyorum.kollar açıkta kalıyor. Yoksa uyumasi zor biliyorsun moro refleksi oluyor bebeklerde :KK43:

Acaba sadece uyku tulumu alsam ustubu hic ortmesem usurmu

Bizimki eliyle kavrayıp yüzüne çekiyordu, sancısı varsa ise ittirip açıyordu. Uyku tulumu aldım rahat oldu. Rahat etmesi için 1yaş bedeni. Eller içerde kalıyor :) İçine uzun kol çıtçıtlı bady ve ince pantolon giydiriyorum. Gece terini soğutucam korkusu da gitti benden. Beden sıcaklığı iyi ama içim rahat etmiyor illa bişey örtücem- belden aşağısına müslin battaniye örtüyorum. Onu yüzüne çekse de zaten bişey olmaz ince.

Bizimki eliyle kavrayıp yüzüne çekiyordu, sancısı varsa ise ittirip açıyordu. Uyku tulumu aldım rahat oldu. Rahat etmesi için 1yaş bedeni. Eller içerde kalıyor :) İçine uzun kol çıtçıtlı bady ve ince pantolon giydiriyorum. Gece terini soğutucam korkusu da gitti benden. Beden sıcaklığı iyi ama içim rahat etmiyor illa bişey örtücem- belden aşağısına müslin battaniye örtüyorum. Onu yüzüne çekse de zaten bişey olmaz ince.

Mavikelebek0134 Mavikelebek0134 ne diyor bak S Sosyoloogg ben hic bu yas grubuna gre uyku tulumu görmemiştim.

Tmm kizlar sagolun bende uyku tulumu almaya karar verdim baska türlü başa cikamicam heralde bıcırıkla :)

Kizlar benim kizin kakasinda hic beyaz tomurcuklar yok bi kac gundur napicam acaba yetersiz mi yiyorum cunku dogru duzgun yemek yemiyorum aksam dan aksama malesef kiz durmuyor

Ben ilk 20 gun kundak yaptım sonra arada uyutamadigimda yapiyorum benim kiz ilk gunden veri nefret ediyor kundak dan ilk baslarda kendini uyandirdi ama simdi uyandiramiyor alisti sadece gubduz uykumuz sıkıntılı onar dk

24 :) doktora göre en yüksek 23 olmalı ama biz kendimiz üşüyoruz 23te

Aynen bizde cok usuyoruz. 24 hatta bazen 24.5 falan bizimki 22 alti olmasin diyor... Ya bu yüzden ben uyku tulumu istemiyorum. Cunku kiz terliyor artık:)
Ben ilk 20 gun kundak yaptım sonra arada uyutamadigimda yapiyorum benim kiz ilk gunden veri nefret ediyor kundak dan ilk baslarda kendini uyandirdi ama simdi uyandiramiyor alisti sadece gubduz uykumuz sıkıntılı onar dk

Ya iste benimki de anlattigim sisteme alisti aciyorum dalinca kollari haric sariyorum oda sevdi galiba :) ama o refleks uyurken hala var.

X