• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

Oleyyyy bundan cok korkuyordum hamılelıkten once yuttum salamları sucukları Sımdı agzıma surmuyorum
Bu toxoplazma bildigim kadariyla daha cok hayvan diskisindan filan bulasiyor salam sucuktan da gecebiliyor ama daha cok hayvanlardan. O yuzden cok korkmamak lazim. Sebzeleri de sirkeli suda bekletip kullanmak yeterli aslinda. Cok ta sey etmemek lazim.

Rubella nerden geciyo hic bi fikrim yok:) ama neyse ikisi de negatif zaten:)

Bu toxoplazma bildigim kadariyla daha cok hayvan diskisindan filan bulasiyor salam sucuktan da gecebiliyor ama daha cok hayvanlardan. O yuzden cok korkmamak lazim. Sebzeleri de sirkeli suda bekletip kullanmak yeterli aslinda. Cok ta sey etmemek lazim.

Rubella nerden geciyo hic bi fikrim yok:) ama neyse ikisi de negatif zaten:)
Evet çok şükür.çok teşekkür ederim çok rahatladım akşam akşam

Bana 2 kez kan testi yaptilar yeni ogrendigimzde bide ultrason istedi girmedm ultrasona. Tiroid icin ilac kullaniyorum. Ztn guatr hastasi oldgmu bildigimden beri dr omur boyu kullancan zararli degil ama ilac kullanmak zorundasn demisti. Ben bi sure kullanip bikip birakmistim ama bebegi ogrendigimden beri duzenli kullaniyorum artik. Arkadasimdada tiroid var dr dozunu arttircaz demis bende yrn tiroidim var diye soylicem bakalm
Bende de tiroid var canim gebelik oncesi hergun 50 mg kullaniyordum. Gebelikte 4gun 50 3 gun 75 mg kullaniyorum. Her ay kontrol ediliyor cunku tiroid yuksekligi gebelikte tehlikeli olabiliyor. Ve gebelikte bebek kendi triodini salgilayamadigindan biZImkini kullanıyor. Kontrollerini aksatma canim

Etlik kadın doğum 45 lira muayene ücreti istenen tetkikler ayrı para bide ssk yok yandık valla puffffff analık hakkı diyolar oda olmuyo ne is anlamadım

Günaydın kızlar. Dün arkadaşım özel sağlık sigortasından bahsetti doğum paketi alıyormuşsunuz doğuma kadar herşey bedava doğum da dahilmiş haberi olan var mı? Ben yeni duydum :KK42:

Yaptıranlar var doğum öncesini kapsayan paketler varmış ankara memoriala gidip yaptıranlar varmış iki yıl önce 3-4 bin verip doğuma kadar rahat :rapci:
Normalde dogumu kapsayan saglik sigortalari basladiktan sonraki ilk yil dogumu karsilamiyor ikinci yil karsiliyor. Dogum icin ayrica bir sigorta nerde var nasil var bilmiyorum bakmak lazim aslinda arastirdigimi hatirliyorum ama cok sonuca ulasamamistim sanki

5 bardak 1 litredir bacım 10 bardak 2 litre , bunu demiyorum günlük hayatta ne kadar içtiğimi hatırlamıyorummmm :KK70:
Ben gebelik öncesi günde 1bardak aklıma gelirse içerdim. Şimdi 1,5luk iki tane şişeyi yakınıma alıyorum, her sabah saat7den bir sonraki sabah 7ye kadar bitirmeye çalışıyorum. -ki bitiyor da.
Bim'in Özkaynak marka suyunu koliyle alıyoruz eve. Hem diğer sulara göre hazmı daha kolay geliyor bize.
Tavsiye ederim ;)

5 bardak 1 litredir bacım 10 bardak 2 litre , bunu demiyorum günlük hayatta ne kadar içtiğimi hatırlamıyorummmm :KK70:
Hmm hatırlamaman kötü ben her gün su şişemi dolduruyorum 1,5 lt ilk onu bitirip biraz daha içmem lazım ki 2 olsun ,
Ben de nette baktım kaç lt kaç bardak su eder diye 4- 4,5 yazıyordu o yüzden öyle dedim yoksa tam bilmiyorum

Kizlar agrilar ne durumda? Benim agridan cok kasilma seklinde oluyo sanki ara ara boyle biri cekiyo sanki rahmimi boyle. Bazen sagda bazen solda. Bazen cok korkuyorum bazen de diyorum ki minigim buyuyo ondan yahu:) sizde nedir durumlar

Back