2017 EKİM Anne adayları

Selam kızlar bişe sorucam lütfen yardımcı olun tavsiyelerinize ihtiyacım var bebeğim ilk gün hastanede emmedi sütüm gelmediği için hazır mama verildi ertesi gün akşam sütüm gelmeye başladı göğsümü tutmak da çok zorlanıyor göğsümde deliryo kıpkırmızı oluyor ağlıyor tutamıo diyemi tutunca da aglıo çok hızlı süt geliyo ondan heralde. İkimizde kan ter içinde kalıyoruz mücadele ediyo bende yardım etmeye çalışıyorum olmuyo.biberonlara sütü koyup öyle verıyorum çok çıldırınca ama moralim çok bozuluo göğsümden emmesini istiyorum napıcam bılmıyorum. Bu arada öyle gazını alıyorum hanı bı sıkıntısı olmadan emzirdiğimde de ağlıyo kavga ediyo göğsümle.
Canım o kadr aşırı değildi tabı ama bizde çok ugrasirdik tutana kadar 3 4 dk resmen boğuşuyor gbiydik. Suanda bile tutana kadar sinirleniyo agliyo bazen. Sonra bide ih ih diye ses çıkarıyor tutamadikca sinirleniyo öyle çok gülüyorm ona :KK53: bide kuş gbi ağzını açıp dakikalarca memeyi bulmaya çalışırdı halbuki meme ağzında :olamaz: anlayacağın her bebek bu sorunları yaşıyor.

Son düzenleme:
Ben de biraz biraz tutturdum ama doymuyo sanirim cunku emdikten sonra biberonla da veriyorum sutu iciyor.kac dakika emmesi gerekiyor acaba asagi yukari biliyormusunuz
Kisa emdiginde 5 10 dkda uyuyor gogsumde uzun emerken 20 25 dk suruyor emerken izliyorum yutma sesini duyuyorum bayagi doyuruyo gibi karnini oyle emince uyanmi 4 5 saat uyuyo kisa emince 1 saatten uyaniyo 2 gundur gozlemim bu sekilde :)
9 günlük için çok uzun bir zaman canım. Minicik midesi var çünkü. Uzun süre emiyor olması bişey değiştirmez.
Biz de o dönemler zorlandık uyandırmakta ama Dr saat başı dediği için sık sık ne yaptık ettik uyandırdık. Gaz ilacı kullanıyorsan eğer onlar uyku yapıyor kullanmamanı tavsiye ederim. Biz şuan bile çok zorlanmadıkça kullanmıyoruz ilacı.
Ayrıca göğüslerin acımıyor mu o kadar saat boşaltmayınca

Biz eve gelir gelmez yıkadık, 3gün arayla yıkandı sonraları da. Şimdi gün aşırı yıkıyoruz. Göbeği 14.gün düştü ama benim hatam. Göbek bakımı yaparken korkumdan alt kısmını ıslak bırakıyormuşum.
Ya cok kafama takiyordum ama banada oyle dediler 2 saat en fazla olmali diye acikinca uyaniyor ve sorun yasamadik henuz insallah yasamayiz yoksa gercekten sarilik olacak korkusuyla herkesi geriyorum kendimede stres yapiyorum o yuzden birazda rahat birakiyorum dedigim gibi insallah sorun yasamayiz.

Gobek icinde islattikca dusmesi gecikiyor diye yikamadik bebegimi henuz :KK43: siliyoruz vucudunu o kadar

Selam kızlar bende dogum yaptım allaha sukur nurtopu gibi bi oğlum oldu:) Allah hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın muhteşem bir duyguymus.. dogum yaptım yapali buraya hiç bakamadim o kadar çok şey var ki benim gibi dogum yapanlarla paslasmak istediğim birçok şey konuşulmuş hepsini kaçırdım. Sizler nasıl vakit ayırıp siteye girdiniz helal Olsun valla:) sormak istediğim şeyler var mesela bebeklerinizi yagliyormusunuz ben zeytinyağı sürüyorum tüm vücuduna ama kokusu beni çok kotu etkiliyor bu zeytinyağının bi alternatifi var mi sizler ne kullanıyorsunuz? Bi de benim göbeğinde dikey bi çizgi oluşmuştu hamileyken benim gibi olan var mi o çizgi oyle kalacak mi kapkara :KK43:

çatlayan bayanlar çatlaklara naptınız kantaron yağı süren var mı beyazlayıncs geçmez yazıoda nette hala kırmızıyken bi çare bulmak lazm
Benim göbeğinde yok ama basenlerimde ve göğüslerinde var bende merak ediyorum çaresi var mi acaba catlaklarin su an hala kırmızı beyazlamadi kantaron yağı kullanıp pozitif etki eden var mi acaba

Canım o kadr aşırı değildi tabı ama bizde çok ugrasirdik tutana kadar 3 4 dk resmen boğuşuyor gbiydik. Suanda bile tutana kadar sinirleniyo agliyo bazen. Sonra bide ih ih diye ses çıkarıyor tutamadikca sinirleniyo öyle çok gülüyorm ona :KK53: bide kuş gbi ağzını açıp dakikalarca memeyi bulmaya çalışırdı halbuki meme ağzında :olamaz: anlayacağın her bebek bu sorunları yaşıyor.

Ayy aynen benimkidr agzindaki memeyi farkedemiyo bazenn cok guluyorum o zmn. Bide uzun sure emmediginde gogsum sertlesiyo bazen o sert yere bastirdigimda da süt agzina fiskirmaya basliyo bebek de sut agzina dolana kadar tutuyo memeyi agzinda agzi dolunca yutuyo sonra emmeden yine agzinin dolmasini bekliyo o da cok komik oluyo :)

Ayy aynen benimkidr agzindaki memeyi farkedemiyo bazenn cok guluyorum o zmn. Bide uzun sure emmediginde gogsum sertlesiyo bazen o sert yere bastirdigimda da süt agzina fiskirmaya basliyo bebek de sut agzina dolana kadar tutuyo memeyi agzinda agzi dolunca yutuyo sonra emmeden yine agzinin dolmasini bekliyo o da cok komik oluyo :)
Sadece ağzında bekletse oda iyi bizim kiz çekiyor çekiyor sonra bırakıp akan sütü diliyle yalıyor psikopat cocummm :KK45: ama Aynen dediğin gbi çok guzl geliyo :)

Sadece ağzında bekletse oda iyi bizim kiz çekiyor çekiyor sonra bırakıp akan sütü diliyle yalıyor psikopat cocummm :KK45: ama Aynen dediğin gbi çok guzl geliyo :)

çatlayan bayanlar çatlaklara naptınız kantaron yağı süren var mı beyazlayıncs geçmez yazıoda nette hala kırmızıyken bi çare bulmak lazm
Ben hic catlamadim 10 kilo aldim zaten tek son hafta tam gobegime sicak cay dokuldu kizarmisti orasi tam gobek deliginin ora incecik ve cok gergin olan yer dogumdan sonra yanmis oldugu belli oldu yara olmus. Birde su cizgi olayi onun cozumu varmi ya benimde dikey cizgim olustu hamileligimde :işsiz:

Ben hic catlamadim 10 kilo aldim zaten tek son hafta tam gobegime sicak cay dokuldu kizarmisti orasi tam gobek deliginin ora incecik ve cok gergin olan yer dogumdan sonra yanmis oldugu belli oldu yara olmus. Birde su cizgi olayi onun cozumu varmi ya benimde dikey cizgim olustu hamileligimde :işsiz:
bende 12 kg aldım kgı kaldı ama son 2 hafta çatladım dikey çizgi bi süre somra geçer bencr bende de var ama çatlakşara napcam bilemiyoeum doğumdan önce şunu sürerim korse takarım fln diyodum doğumum zor geçip çok ağrım olunca hiç biri akşıma gelmedi

Selam kızlar bende dogum yaptım allaha sukur nurtopu gibi bi oğlum oldu:) Allah hepimizin evlatlarını bizlere bağışlasın muhteşem bir duyguymus.. dogum yaptım yapali buraya hiç bakamadim o kadar çok şey var ki benim gibi dogum yapanlarla paslasmak istediğim birçok şey konuşulmuş hepsini kaçırdım. Sizler nasıl vakit ayırıp siteye girdiniz helal Olsun valla:) sormak istediğim şeyler var mesela bebeklerinizi yagliyormusunuz ben zeytinyağı sürüyorum tüm vücuduna ama kokusu beni çok kotu etkiliyor bu zeytinyağının bi alternatifi var mi sizler ne kullanıyorsunuz? Bi de benim göbeğinde dikey bi çizgi oluşmuştu hamileyken benim gibi olan var mi o çizgi oyle kalacak mi kapkara :KK43:

Bende de var o çizgi çok çirkin duruyor ben karnımı sariyorum sarkiklari biraz topladı sanki

Goguste sizi igne batmasi neden olur
Süt üretiminde yada aşırı dolunca oluyo bende

Çok sağ ol canım. Ay yağ ile çok kolay yerleştirdik sağ olasın.

Dr a bende özellikle sordum çektirecekmiyiz bezlemede dedim. Yok hiç uğraşmanıza gerek yok yarın muayenede görüşelim dedi.

Kaç saat uyur mesela. Emzirmek için ben mi uyandırmalıyım kendisi uyanır mı. 6saatte bir yarım fitil verin dedi. Melhemi daha sürmedik. Sargı bezi var nasıl süreceksem. Ucuna mı değdiricem. Baba zaten korkudan hiç yanaşmıyor. Bize bir de caprol yazdı. Onu nasıl kullandınız. Çok soru sordum hakkınızı helal edin
O kendi uyanıyor canım sargı bezi çıkınca surcen merhemi elini sürmeden bolca sikiyon pipisine ama yukarı doğru da cektir çünkü bazı çocuklarda yapışma oluyormuş ve sonra daha sıkıntı oluyor

bende 12 kg aldım kgı kaldı ama son 2 hafta çatladım dikey çizgi bi süre somra geçer bencr bende de var ama çatlakşara napcam bilemiyoeum doğumdan önce şunu sürerim korse takarım fln diyodum doğumum zor geçip çok ağrım olunca hiç biri akşıma gelmedi
Bnde 11 kilo aldm ve 36.haftada catladm son zaman catlamakta acayip koyuyo aha atlattık catlamadan derken :deli:

İletişim kurmaya başlasak artık çok iyi olacak. Sanal bebekten öteye gecmek istiyorum. Agucuk gugucuk yapmak, oyunlar oynamak istiyorum.
Sanirim bu yazdiklarini yasadigimizda daha motive hissedicez kendimizi. Bu ruh halinde oldugum icin vicdanim cok rahatsiz. Her gecen gun adapte olacagima daha dipte oluyorum sanki. Nasil toparlicam bilmiyorum eski gunlerimi esimle gecirdigimiz zamanlari cok ozluyorum. Sabahlari uyandigimda cok mutsuz icim yanarak uyaniyorum. Allah yardimcimiz olsun tedaviyle bebegime kavusup bu ruh halinde olmaktan cok uzuluyorum.

Kızlar aklıma bişey takıldı belki boş yere evham yapıyorum ama sormak istedim. Sizin bebeklerinizde ağlarken ağzını açtığında küçük dili görünen var mı.

Kızlar aklıma bişey takıldı belki boş yere evham yapıyorum ama sormak istedim. Sizin bebeklerinizde ağlarken ağzını açtığında küçük dili görünen var mı.
:) ay hiç bakmadm bizim görülebildiğine göre onlarında görülüodur herslde sancıda okdr kocaman açıoki

Sanirim bu yazdiklarini yasadigimizda daha motive hissedicez kendimizi. Bu ruh halinde oldugum icin vicdanim cok rahatsiz. Her gecen gun adapte olacagima daha dipte oluyorum sanki. Nasil toparlicam bilmiyorum eski gunlerimi esimle gecirdigimiz zamanlari cok ozluyorum. Sabahlari uyandigimda cok mutsuz icim yanarak uyaniyorum. Allah yardimcimiz olsun tedaviyle bebegime kavusup bu ruh halinde olmaktan cok uzuluyorum.
Bende aynı şeyleri hissediyorum eşimin omzuna yatmayı özledim tam yatıyorum bizim kız ağlıyor beraber yemek bile yiyemiyoruz ama yine de herşeye değer diyorum kızıma baktıkça

X