• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

Kizlar cok bunaldim kimseye derdimi anlatamiyorum en basta esim herseyde beni sucluyor bebegimin gaz problemi var agliyor susturamiyoruz sagdigim sutu veya mamayi biberonla verince susmaya basliyor ben bebegimi doyuramiyor muamelesi goruyorum rezene cayi iciyorum onu ictin boyle oldu diyo bebegimin atesi 38.4e cikti hastaneye gittik 2 tup kan aldilar icim gitti ama elhamdülillah bisey cikmadi esim senin yuzunden kan aldilar diye bana yukleniyo yemin ederim bunalmaya basladim:KK42:. Su gaz sorunu icin neler yapiyosunuz benimle paylasin burayida artik pek okuyamiyorum verdiginiz cevaplar disinda.

Kizlar cok bunaldim kimseye derdimi anlatamiyorum en basta esim herseyde beni sucluyor bebegimin gaz problemi var agliyor susturamiyoruz sagdigim sutu veya mamayi biberonla verince susmaya basliyor ben bebegimi doyuramiyor muamelesi goruyorum rezene cayi iciyorum onu ictin boyle oldu diyo bebegimin atesi 38.4e cikti hastaneye gittik 2 tup kan aldilar icim gitti ama elhamdülillah bisey cikmadi esim senin yuzunden kan aldilar diye bana yukleniyo yemin ederim bunalmaya basladim:KK42:. Su gaz sorunu icin neler yapiyosunuz benimle paylasin burayida artik pek okuyamiyorum verdiginiz cevaplar disinda.
Bu zamanda zaten biz hanımlar lohusalık depresyonu yaşayıp çevreden anlayış göreceğimiz yerde babalar değişik bir sendrom geçiriyor. Ben bugün en sonunda patladım. Sanki kendileri okulunu okudu bu işin.
Sen iyi olmazsan bebeğin de olmuyor canım. Annenin tüm stresini bebek hissediyor. Sütten de geçermiş. Bunu ona söyle. İçine atma sonra dağ gibi büyüyor onlar.
Gaz için gün içerisinde çıkarttırman gerekiyor, akşama birikince sıkıntı. Herşeyden ziyade Yediklerine dikkat etmen gerekiyor daha çok. Bakliyat, domates, salatalık, brokoli, lahana, portakal, mandalina, süt... bunları asla tüketme. Geçenlerde dışardan eve gelince çok acıkmıştım, bir yakınım Brüksel lahanası göndermiş, düşünmeden yedim, iki gün kriz yaşadık. Yok böyle bir gaz olayı. Dr gaz ilacı yazmıştı ama kullanmıyorum mecbur kalmadıkça. Ogün kullandım biraz rahatlayıp uyuyabildi. Bebeğin ve senin ayaklarını hep sıcak tut. Rezene eşinin dediğinin aksine rahatlatır, biraz da kimyon katıp sabah akşam birer fincan iç hergün.

Gunaydin herkese. Hem emzirip hem msma verenler biberon mu kullaniyorsunuz. Oyleyse markasi nedir. -Mavi -Mavi candy4 candy4
Ben emziremiyrm bebegim aliyr ama 2dk emmiyr agliyor. Sut cok gelmiyo diye biberona alustigi icin. Bu ara mama evolvia kullaniyrm.ama cok gaz problemimiz var evolvia gaz yapiyormu sizce mama degistireyimmi. Apramilde gaz yapti

Gunaydin herkese. Hem emzirip hem msma verenler biberon mu kullaniyorsunuz. Oyleyse markasi nedir. -Mavi -Mavi candy4 candy4
Ben emziremiyrm bebegim aliyr ama 2dk emmiyr agliyor. Sut cok gelmiyo diye biberona alustigi icin. Bu ara mama evolvia kullaniyrm.ama cok gaz problemimiz var evolvia gaz yapiyormu sizce mama degistireyimmi. Apramilde gaz yapti
Ben medela calma biberon kullanıyorum
Anne memesini taklit etmişler
Emmeden mama gelmiyor
Gazlanmayı en aza indiriyor
Evolvıa araştırdığım kadarıyla çok gaz yapan bir mama değil
Bebeğe göre değişebilir tabi
Samplex gaz ilacı kullanabilirsin doktora yazdırıp
Birde acı elma yağı ile ayaklarının altına ve karnına masaj yapmak gaz sorununa iyi geliyor
Samolex alamazsan zinco gaz damlası veya nurse harveys de işe yarıyor

Edit: sıradan bir biberonda kullanabilirsin önemli olan biberonun meme kısmı
Tek delik yavaş akış sağlayan bir uç alıp evdeki biberonu kullansanda olur

Bu zamanda zaten biz hanımlar lohusalık depresyonu yaşayıp çevreden anlayış göreceğimiz yerde babalar değişik bir sendrom geçiriyor. Ben bugün en sonunda patladım. Sanki kendileri okulunu okudu bu işin.
Sen iyi olmazsan bebeğin de olmuyor canım. Annenin tüm stresini bebek hissediyor. Sütten de geçermiş. Bunu ona söyle. İçine atma sonra dağ gibi büyüyor onlar.
Gaz için gün içerisinde çıkarttırman gerekiyor, akşama birikince sıkıntı. Herşeyden ziyade Yediklerine dikkat etmen gerekiyor daha çok. Bakliyat, domates, salatalık, brokoli, lahana, portakal, mandalina, süt... bunları asla tüketme. Geçenlerde dışardan eve gelince çok acıkmıştım, bir yakınım Brüksel lahanası göndermiş, düşünmeden yedim, iki gün kriz yaşadık. Yok böyle bir gaz olayı. Dr gaz ilacı yazmıştı ama kullanmıyorum mecbur kalmadıkça. Ogün kullandım biraz rahatlayıp uyuyabildi. Bebeğin ve senin ayaklarını hep sıcak tut. Rezene eşinin dediğinin aksine rahatlatır, biraz da kimyon katıp sabah akşam birer fincan iç hergün.
Patladim ki boyle yardim destek olunmaz ben pozitif olayim sutum bol olsun cabasinda iken bakiyorum herkes tam tersi yonde ne kadar olimsuzluk varsa onu yapmakta :(

Tesekkur ederim bilmiyordum gun icinde biriktigini dun gercekten hic cikaramadan uyuduk hep hastanede ve gece sesi dahi kisildi yavrumun:cry:

Su listeyide bi yere yazip asayim cunku kac gundurde sutlac yiyorum :( unutuyor insan

Ben medela calma biberon kullanıyorum
Anne memesini taklit etmişler
Emmeden mama gelmiyor
Gazlanmayı en aza indiriyor
Evolvıa araştırdığım kadarıyla çok gaz yapan bir mama değil
Bebeğe göre değişebilir tabi
Samplex gaz ilacı kullanabilirsin doktora yazdırıp
Birde acı elma yağı ile ayaklarının altına ve karnına masaj yapmak gaz sorununa iyi geliyor
Samolex alamazsan zinco gaz damlası veya nurse harveys de işe yarıyor

Edit: sıradan bir biberonda kullanabilirsin önemli olan biberonun meme kısmı
Tek delik yavaş akış sağlayan bir uç alıp evdeki biberonu kullansanda olur
Tesekkur ederim bende chicconun anne gogsune benzeyen biberonunu aldim ama emmedende aktigi oluyor. Aslinda gaz yapmadigi fln yaziyor ama bize etki etmedi. Biogia gaz damlasi kullaniyorduk o da gazini cikarsada yetmiyo sanirim. Aci elma yagini denedim onu yaptigimda cok agladi kikysundan mi bilmiyorum birdahada yapmadim:( tavsiyelerini deneyeyim tesekju ederim

Oğlumda kabızlığa neden olmadı
Önce emziriyorum sonra mama veriyorum
Bazen 30 cc bazen 60 cc ne kadar içerse
Mama verdiğim için günde 4-5 şurup kaşığıda su veriyorum
Gaz damlası ve d vitaminini suya damlatıp içiriyorum
Ben d vitaminini direk agzina uc damla damlatiyordum ama bende suyuna koyim bari daha rahat olur.
Rezene cayi verdigim icin su vermiyorum ben.
Bende emzirdikden sonra veriyorum mama bu sabah bir yazi okudum emzirdikden hemen sonra vermeyin baska ogunlerde verin anne sutunun degerini %10 dusurur yaziyodu ama bilmiyorum.
Her kaynak farkli bisi yaziyor.
doyuyordur canım benim kızımda aynen öyleydi 2dk emerdi .ilk 3 ay 1.5 kilo almıştı sadece anne sütü
ama oğlum maşallah koca gün gece emiyo sütüm yine aynı geliyo hatta sağıp dolaba bile koyuyorum oda 1.5 kilo civarı alıcak
Benim kizim 20. Gun 500 gram almisdi. Daha aylik kontrolumuze gitmedik bakalim ne kadar alcak.
Ama masallah senin bebek gece gunduz emiyor yazmissin. Benim kiza meme veya mamayi agzina koymasan 4.5 saatte gecse acliktan aglamiyor.
Sagma makinasi sen hangisini kullaniyorsun canim

Ben avent kullaniyorum doktorumuzda onu onermisdi.
Ters cevirdiginde icindeki su veya sut oyle su gibi akmiyor. Bu yuzden diger biberonlara gore biraz daha zor emmesi lazim anne memesi gibi.
O yuzden simdiye kadar sorun yasamadim canim. Gogsumude biberonuda tutuyor fakat en sevdigi biberon tabi :))
Gaz sancisi bizdede var hemde cokk. Evolvia kullaniyordum gaz sorunu yapmamisdi kusturdugu icin onu birakdim.
Aptamile gecdim gecer gecmez gaz olusdu ama doktor tesaduftur mamayla alakasi yoktur dedi.
Cogu bebek gaz sorunu yasiyor
Suan hala aptamil kullaniyorum bakalim similac falan dusunuyorum bu bitince.

Aç kaldığı için ateşi çıkmış olabilir canım

Ben d vitaminini direk agzina uc damla damlatiyordum ama bende suyuna koyim bari daha rahat olur.
Bende emzirdikden sonra veriyorum mama bu sabah bir yazi okudum emzirdikden hemen sonra vermeyin baska ogunlerde verin anne sutunun degerini %10 dusurur yaziyodu ama bilmiyorum.

Benim kizim 20. Gun 500 gram almisdi. Daha aylik kontrolumuze gitmedik bakalim ne kadar alcak.
Ama masallah senin bebek gece gunduz emiyor yazmissin. Benim kiza meme veya mamayi agzina koymasan 4.5 saatte gecse acliktan aglamiyor.
bende manüel vardı göğüslerim yara olunca 3 gün sürekli sağnak zorunda kalınca eltinden istedim avent in tek pompalı olanı memnun kaldım ben kanıyordu göğüslerim ona rağmen ne kan cıktı nede acıma yaptı.geçti çok şükür göğüs yarası çok zormuş

Tesekkur ederim bende chicconun anne gogsune benzeyen biberonunu aldim ama emmedende aktigi oluyor. Aslinda gaz yapmadigi fln yaziyor ama bize etki etmedi. Biogia gaz damlasi kullaniyorduk o da gazini cikarsada yetmiyo sanirim. Aci elma yagini denedim onu yaptigimda cok agladi kikysundan mi bilmiyorum birdahada yapmadim:KK43: tavsiyelerini deneyeyim tesekju ederim
kaç günlük bebeğin bende biogaia kullanıyorum kızımda da çok memnundum.şimdide faydasını çok gördüm sabah 5 akşam 5 damla veriyorum.doktorun söylediği diğer damlalar sab falan olan gazi çıkartmaya yardımcı oluyormuş ama bu damla bağırsakları düzenleyip devamlilik sağlıyormuş

Kizlar cok sagolun bende gidip aldim silikon gogus ucu ve iki gogsumude icti o an cok sevindim sonra gaz sorunu yasiyoruz hem emmek istiyor hem bagriyor emiyor birakiyor bugun sarilik icin dr gittik sarilik cikmadi ama kilo vermis bebegim 3.350 kilo dogdu emziremedim sutum olmadigi icin cok ugrastim ertesi gun aksama kadar resmen ac kaldi mama verelim dedigim halde annem ve kayinvalidem bekletti ve bebegimin kilosu 3.050 olmus bugun gittigimizde mama vermeme ragmen 3.030 olmus giderek zayiflamis ve su kaybettigi icin derisi burusmus dedi dr daha fazla kilo vermesin dedi:KK43: beslemem lazim ne olursa olsun atesi 38i gecti kiyafetlerini azalttik simdi olctugumde 37.4 cikti. Gobegi icin ne yaptiniz kizlar sanki benim kizin gobek baginin bagli oldugu yer kizarmis acaba ondan mi yukseldi diye korkuyorum kizarmasi normal mi yarina randevu aldim. Ya bebegim dogdu ama sanirim karnimizda daha rahattik:110:
Sütün yeni gelmeye başladıysa yetmiyor olabilir. İlk hafta mama takviyesi yapmakta fayda var. Benim 5. Gun sutum gelmisti azar azar. Mama vermeseydim sarılik olacakti. Dr kesinlikle mama ver dedi. Ama 2 saatte bir de emzir demisti sut olmasa da. Emdikce sut geliyor çünkü.

Sütün yeni gelmeye başladıysa yetmiyor olabilir. İlk hafta mama takviyesi yapmakta fayda var. Benim 5. Gun sutum gelmisti azar azar. Mama vermeseydim sarılik olacakti. Dr kesinlikle mama ver dedi. Ama 2 saatte bir de emzir demisti sut olmasa da. Emdikce sut geliyor çünkü.
Sutum kendi kendine akiyor hatta benim sorunum gazdan ememiyo bagriyo cagriyo ve bir bakiyorum omzu sut olmus :KK43: ben gogus ucu kullaniyorum gogusumun ucu olmadigi icin bundanda yarisi heba oluyo sanirim :KK43: doymuyo gibi yaa cok uzucu :KK43:(((

Tesekkur ederim bende chicconun anne gogsune benzeyen biberonunu aldim ama emmedende aktigi oluyor. Aslinda gaz yapmadigi fln yaziyor ama bize etki etmedi. Biogia gaz damlasi kullaniyorduk o da gazini cikarsada yetmiyo sanirim. Aci elma yagini denedim onu yaptigimda cok agladi kikysundan mi bilmiyorum birdahada yapmadim:KK43: tavsiyelerini deneyeyim tesekju ederim
Kolik cd sini indir telefonuna ben yağ ile masaj yaparken banyo yaptırırken falan açıyorum sakinleşiyor

Sutum kendi kendine akiyor hatta benim sorunum gazdan ememiyo bagriyo cagriyo ve bir bakiyorum omzu sut olmus :KK43: ben gogus ucu kullaniyorum gogusumun ucu olmadigi icin bundanda yarisi heba oluyo sanirim :KK43: doymuyo gibi yaa cok uzucu :KK43:(((
Benim de sütüm bol. Bebeğime gaz ilacı kullansak da gazını alsak da gazı bitmiyor. Memeyi bu nedenle erken bırakıyordu sanırım. 4kg doğdu şu an 21günlük hala kilo almamış. memeyi de unutturmadan mama verin lütfen. Bu hafta deneme haftam kilo almazsa mamaya başlayacağız.

Hemen peşine vermiyorum canım emziriyorum gazını çıkarıyorum 10 dk kadar karnına masaj yapıyorum bacaklarını ittir çek hareketi yaptırıyorum ondan sonra mama veriyorum

Benim de sütüm bol. Bebeğime gaz ilacı kullansak da gazını alsak da gazı bitmiyor. Memeyi bu nedenle erken bırakıyordu sanırım. 4kg doğdu şu an 21günlük hala kilo almamış. memeyi de unutturmadan mama verin lütfen. Bu hafta deneme haftam kilo almazsa mamaya başlayacağız.
Mamadan ziyade kalan sutu sagiyorum ben erken tekrar uyaninca iciriyorum cok sukur kilo almaya baslamis bugun tartildik 100gr kadar almis carsambadan bu yana

Yıkama konusunda her doktor farklı konuşuyor ilk oğlumda banyo yaptırmadık göbeği 12. Gün düştü
Şimdi 8 günlük bir oğlum daha var doktor hemen banyo yapabilir dedi göbeği 7. Günü düştü :)
Bize de yikamayin dediler bilmiyorum ben yıkama taraftarı değilim o göbek mikrop falan kapiyo

Back