- 9 Mart 2015
- 2.169
- 1.567
- 83
- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #31.841
Ha haAnladim canim olabilir tabi ama ben doktorlarin biraz keyfi davranmasinada yoruyorum bu durumu. Eskiden evde doguranlar nasil yapiyormus bide.
Benimde ilk dogumum. Cokda kucuk degild bebegim 3.5 kilo dogdu. Bide catimda dardi bi cikdi kafasi yumurta gibi oval korktum bu ne boyle diye
Benimde tek zorlandigim uc gun kalcam agriyordu oturup kalkmakda zorlandim tuvalete cikamadim
Dogumdan sonrasini rahat gecirmis olsamda suan hala acim taze simdilik bidaha normal yapmam diyorum
Zaman asimina ugrasamasini bekliyorummm acilarimin:)
Ballı süt icicem hergun belki alirm almadan bile emzirirken daha da vermesem iyi. Bn gece yazarken bile yiyorm ama işte bunye meselesi sanırm almiyormBende 168 boy 57 kilo bile yokum ne yesem de almıyorum ne yaptın da bir ay olmadan zayıfladın diyo millet yoksa kilo alcan diye yemiyor musun çocuğa yazık diyorlar
Niye solu almıyor ki CNm Allah Allah zorla vermeye calis nereden bilirmiş minik sağ sol meme memedirAklina girmisler sutun yok doymuyor diye ondan korkarak gitmissin canim.
Benim sutum var aslinda ama ozellikle sol gogsumu hic tutmuyor sag gogsumu veriyorum. Ondada bikac dakika emip birakiyor sadece sonra agliyo doymuyo.
Sol gogsumdeki sut bos bos akiyor.
Ancak bi makine alip sagayimmi napim ya
Diyoruz güya ama gene yaparz 5 6 sene sonrayaAnladim canim olabilir tabi ama ben doktorlarin biraz keyfi davranmasinada yoruyorum bu durumu. Eskiden evde doguranlar nasil yapiyormus bide.
Benimde ilk dogumum. Cokda kucuk degild bebegim 3.5 kilo dogdu. Bide catimda dardi bi cikdi kafasi yumurta gibi oval korktum bu ne boyle diye
Benimde tek zorlandigim uc gun kalcam agriyordu oturup kalkmakda zorlandim tuvalete cikamadim
Dogumdan sonrasini rahat gecirmis olsamda suan hala acim taze simdilik bidaha normal yapmam diyorum
Zaman asimina ugrasamasini bekliyorummm acilarimin:)
gazı çıktı canım ya. ama sonra bi kustu ki midesinde ne varsa çıkardı galiba. sütümde mi bişey var anlamadım. şimdi yine emzirdim gazını çıkardım derin uykuda. ben ağlamasını ayırt edemiyorumAğlama şekli nasıl CNm belki gazı tam çıkmamıştır yavrucagin gazı varsa bağıra bağıra ağlıyor bnm kız altı pissede gazı varmış gibi ağlıyor açsa da bı değişik ağlıyor
Cok ozendim sana.doya doya ye iste.ben hep korka korka yiyorum.kilo sorunum var.pes pese iki gebelik simdi de emzirme sanrm zor verecem bu kiloları.boy 168 kilo en son 95 ti .hedefim 75 olmak ins verebilirim.Ballı süt icicem hergun belki alirm almadan bile emzirirken daha da vermesem iyi. Bn gece yazarken bile yiyorm ama işte bunye meselesi sanırm almiyorm
Yedikleri fazla geldi siginamadi belki de doyduklarini farketmiyorlar CNm hep emmek istiyorlargazı çıktı canım ya. ama sonra bi kustu ki midesinde ne varsa çıkardı galiba. sütümde mi bişey var anlamadım. şimdi yine emzirdim gazını çıkardım derin uykuda. ben ağlamasını ayırt edemiyorum
Kac günlük bebegin?merak etme zamanla ayırt edersin.bizim bugün 40.günümüz cok şükür ağlamalarınn sebebini anlyrm artkgazı çıktı canım ya. ama sonra bi kustu ki midesinde ne varsa çıkardı galiba. sütümde mi bişey var anlamadım. şimdi yine emzirdim gazını çıkardım derin uykuda. ben ağlamasını ayırt edemiyorum
Yani pompanin etkisi oluyor mu simdi etkisi olmuycaksa o kadar para bosuna vermek istemem. Elimle denedim ama com zor 10 dakikada anca 20cc cikarabildimAynen öyle.
Boşa akıtma, sağıp kaşıkla ver canım. Emzirmeden önce göğsüne masaj yap ki süt çabuk gelsin bebeğin yorulmasın. Kendiliğinden akıyorsa pompasız da elinle sağabilirsin belki. İnstagramda emzirme destek timi diye bir sayfa var ben çok faydasını gördüm oradaki videolardan. Masaj teknikleri vs. Bu arada pompa ile sağım yaptım ben birkaç defa meme ucumun şeklini değiştirdi. Daha çıkık yaptı ama vakumu fazla açtım sanırım uç yumuşamış ağzından kaçırdı bebeğim bikaç gün. Bir de emzirme bitince birsonraki emzirmede aynı göğsü vermek lazımmış besleyici süt arkadaymış çünkü. İlk çektiği suluymuş. Sağdığımda bariz farkettim bunu. Uykudan kalkınca en son hangi göğsü emdiyse onu veriyorum sonra altını temizleyip diğer göğsü veriyorum. Böylece derin uykuya geçmeden iki göğsü boşaltıyor
Kayisi hosafi ise yariyor mu ? Ben iciyordum bana icme hosaf cok gaz yapar dediler biraktimCnm emzirme bittikten sonra başını omzuna köy genirene kadar sırtını ovalarim onun çok faydası oluyor birde Humana tea ye kimyon atıp içiyorum bütün yemeklerime kimyon atıyorum elimden geldiğince kaz yapan ne varsa yemiyorum kayısı suyu içiyorum sütümden geçer diye umarak kaz sancısı geldi mi sırtını ovuyorum bacaklarini ittiriyorum şimdi gaz sancısı geldi mi kendi çekiyor bacaklarını çıkarmak için benim kız da gaz geldi mi resmen üstüme tırmanıyor yavrum içim acıyor öyle acı yok emin olun doğum sancısı gibi yaşadım biliyorum
Ay bilmiyorum ya cildirmak uzereyim sutum var ama mama veriyorummmNiye solu almıyor ki CNm Allah Allah zorla vermeye calis nereden bilirmiş minik sağ sol meme memedir
Acaba hemen mi yapsak yasimiz gencken ikisi bir arada buyur gider bizde sonra hayatimizi yasarizzzz.Diyoruz güya ama gene yaparz 5 6 sene sonrayakesi olmadan cikarmiydi bnm kiz bilmiyorum çatı dardı bnmde ama kafa küçük olduğu için sorun olmadı kestikten sonra 1kere ikindim cikti dediin gbi sanırm doğumu hızlandırmak gbi bi amaçlarıda var :/
Canım benim bir arkadaşım vardı onunda bebeği memenin birini almıyordu oda tutup kafasını kolunun altında verdi bir kaç kere oda öyle aldı devamlı emdiği meme gibi algiliyor bu şekilde sende bir dene istersen belki tutar senin bebiş teAklina girmisler sutun yok doymuyor diye ondan korkarak gitmissin canim.
Benim sutum var aslinda ama ozellikle sol gogsumu hic tutmuyor sag gogsumu veriyorum. Ondada bikac dakika emip birakiyor sadece sonra agliyo doymuyo.
Sol gogsumdeki sut bos bos akiyor.
Ancak bi makine alip sagayimmi napim ya
Nasil yani ters pozisyonda mi tuttu canim? Yani koltuk alti pozisyon muCanım benim bir arkadaşım vardı onunda bebeği memenin birini almıyordu oda tutup kafasını kolunun altında verdi bir kaç kere oda öyle aldı devamlı emdiği meme gibi algiliyor bu şekilde sende bir dene istersen belki tutar senin bebiş te
17. gün bugün. gazı olduğu zaman ıkınma hareketi yapıyor. dizlerini karnına çekip toparlak oluyor ve kızarıyor. inşallah anlarım ben de sizin gibi:) allah bağışlasın:)Kac günlük bebegin?merak etme zamanla ayırt edersin.bizim bugün 40.günümüz cok şükür ağlamalarınn sebebini anlyrm artk
umarım öyledir canım:) şu topuk kanı meselesi canımı sıktı. siz verdiniz mi? bizi 2.kez çağırıyorlar :/Yedikleri fazla geldi siginamadi belki de doyduklarini farketmiyorlar CNm hep emmek istiyorlar
Evet canım tam ters pozisyon gövdesi arkada kalsın başı önde çok duydum bunu yapanı bizzat arkadaş ta yaptı öyle aldiNasil yani ters pozisyonda mi tuttu canim? Yani koltuk alti pozisyon mu
Saol canim deniycemEvet canım tam ters pozisyon gövdesi arkada kalsın başı önde çok duydum bunu yapanı bizzat arkadaş ta yaptı öyle aldi
20cc yi ben pompayla 20dk da ancak çıkartabiliyorum. Memen için çözüme odaklan canım çünkü o göğsünü vermedikçe diğeriyle orantısızlık oluyormuş. Biri küçük biri büyük oluyormuş. Mutlaka göğsünü boşaltmaya bak. Bütçene göre manuel pompa da alabilirsin ama yorucu olur. Uzun vadede mama parasını pompaya verdiğini düşün. 7kutu mama elektrikli pompa parasını çıkarır. Lansinoh, avent, mamajoo bunlara bak istersenYani pompanin etkisi oluyor mu simdi etkisi olmuycaksa o kadar para bosuna vermek istemem. Elimle denedim ama com zor 10 dakikada anca 20cc cikarabildim
Pompayla sagarsam acaba azalirmi sutum onuda bilmiyorum.
Simdi bakcam soyledigin hesaba canim. Soylediklerinde aklimda saol
Kayisi hosafi ise yariyor mu ? Ben iciyordum bana icme hosaf cok gaz yapar dediler biraktim
Ay bilmiyorum ya cildirmak uzereyim sutum var ama mama veriyorummm
Acaba hemen mi yapsak yasimiz gencken ikisi bir arada buyur gider bizde sonra hayatimizi yasarizzzz.
Ay yok oylede zor olur ya ben bi sene icinde bikez daha hamilelik donemi gecirememmm
Pompa çok etkili. Ben ilk hafta pompa yaptım. Süt çikmadı. Meğersem sutüm yokmuş. Sonra elle yaptım. İlk başta 20, 30. Sonra 40 cc çiktı 1 saat sagdım ama. 3 gündür pompayla yapıyorum 15 dk'da 50 cc çıktı. Daha rahat kesinlikle. Elle sağarken biraz dısarı akıyo. Pompayla öyle bi şansı yok. Hepsini degerlendirebiliyorsun sütün.Yani pompanin etkisi oluyor mu simdi etkisi olmuycaksa o kadar para bosuna vermek istemem. Elimle denedim ama com zor 10 dakikada anca 20cc cikarabildim
Pompayla sagarsam acaba azalirmi sutum onuda bilmiyorum.
Simdi bakcam soyledigin hesaba canim. Soylediklerinde aklimda saol
Kayisi hosafi ise yariyor mu ? Ben iciyordum bana icme hosaf cok gaz yapar dediler biraktim
Ay bilmiyorum ya cildirmak uzereyim sutum var ama mama veriyorummm
Acaba hemen mi yapsak yasimiz gencken ikisi bir arada buyur gider bizde sonra hayatimizi yasarizzzz.
Ay yok oylede zor olur ya ben bi sene icinde bikez daha hamilelik donemi gecirememmm
Aynı gun dogum yapmısız sanirim. Ben de anlamiyorum aglama sebebini. Gece hiç uyuyamiyor. Sabaha kadar uyutmaya calisiyoruz. Kolik mi diye süphelenmeye basladım. Aç da olsa uyumuyor tok da olsa.17. gün bugün. gazı olduğu zaman ıkınma hareketi yapıyor. dizlerini karnına çekip toparlak oluyor ve kızarıyor. inşallah anlarım ben de sizin gibi:) allah bağışlasın:)
Geceleri uyumuyor minnak. Gündüz de uyanmak bilmiyor. Bizim de gündüzümüz gecemiz karıştı. Napsak bilmiyorum.Ilk zamanlar zormus bebek bakimi gece uykulari olsa bu kdr zorlanmaz insan gunduz uyuyamiyorum gece uykum geliyor bu sefer gecenin 4 unde cin gibi bakiyor dertleri ne acaba:) bikac ayda duzene girer diye bekliyorum insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?