2017 EKİM Anne adayları

Doğru söylüyorsun CNm özellikle ikinci aydan sonra hiç kaldirmiycam kendi kalkmadigi sürece artık düzen oturmaya başladı yavaş yavaş çok şükür
Bizimde duzenimiz otursaydi bii.
Gaz sancisi mahvediyor kizimi. O boyle olunca bende ne uyku ne bisi kaliyo.

Kıyamam ya. Sen kendin daha iyi bakarsın. Normal doğum yaptıysan iyi. Ben sezeryanlıydım. İlk hafta hiç ilgilenemedim. Zor dönemden geçiyoruz. Bizde de durum aynı. Üşüyo mu aç mı gazı mı var diye anlamıyoruz. Pek tadını çıkaramadık yani bebişin.

Maşallah size ,biz de bir aylık kontrolde bir kilo almışız ve 6 cm uzamıştı hemen hemen aynı demek doğru yoldayız boşver sen onları benim KV yi anlatmışsın Allahtan uzağım :)
Kizlar masallah sizede bebislerinizede.
Ben 20 gunlukken goturmusdum 500 gram ve sadece 1 cm almisdi. Ben yetmiyorum sanirim bebegime ustelik arada mamada verdigim halde. Bakalim bes gun sonra aylik kontrolu var bakalim ne olcak

Anladim canim olabilir tabi ama ben doktorlarin biraz keyfi davranmasinada yoruyorum bu durumu. Eskiden evde doguranlar nasil yapiyormus bide.
Benimde ilk dogumum. Cokda kucuk degild bebegim 3.5 kilo dogdu. Bide catimda dardi bi cikdi kafasi yumurta gibi oval korktum bu ne boyle diye
Benimde tek zorlandigim uc gun kalcam agriyordu oturup kalkmakda zorlandim tuvalete cikamadim
Dogumdan sonrasini rahat gecirmis olsamda suan hala acim taze simdilik bidaha normal yapmam diyorum
Zaman asimina ugrasamasini bekliyorummm acilarimin:)

Canım endiselenme. Üzülme oncelikle. Sen anlatınca kendi yaşadiklarımi hatirladim yeniden. Benim bebeğim de 17 günlük bugün. İlk 1 hafta kendini toparlayamaman normal. Benim de bütün ihtiyaçlarimda annem veya eşim yardımcı oldular. Bebeği sadece emzirmek için kucağıma veriyorlardı. Kendi dikişlerimin acısından bebegi bile görememişti gözüm. Her gün biraz daha iyileşiyorsun ve yavaş yavaş bebegin bakımını ele alıyorsun. Karnımı tutarak yüruyordum ben. Dr söyledim. Korse önerdi. Korseyi takınca çok rahat ettim. Yürümem daha kolay oldu. Gaz çıkarman önemli. Kayısı hoşafı ictim ben onun için. Bir de kısa kısa yürüyüsler yap. Barsak hareketlenmesini sağlıyormuş. O an gaz çıkarman önemli değil. Yattığın yerden de çıkarabilirsin. Hiç kimseden çekinme. Ben hastanede 2 gece kaldım. Utaniyordum. Insanları çıkariyordum dısarı gaz çikarmam lazim diye. Gaz çikmadan normal katı gıdaya geçemiyorsun. Sıvı beslendiriyorlar. Yani demem o ki. Aynı seyleri yaşadik. Ama işin iyi yanı, cabuk iyileşiyorsun. 1 hafta içinde benim dikişler kapandı ve dr bandajı çıkardı. Ondan sonra rahat ettim. Ilk buyük tuvalete çikmaktan korkmuştum ama ıkınınca acımıyo dikislerin merak etme. Gülünce öksürünce ve hapşırınca acıyor. Onlara da dikkat et sadece. Dün korseyle carşida yarım saat yürüdüm ve hic ameliyatlı gibi hissetmedim kendimi. Hiç acı yoktu yani. Gayet rahattım. Yani çabuk toparlanıyorsun. O yüzden hiiç merak etme.

Ilk zamanlar zormus bebek bakimi gece uykulari olsa bu kdr zorlanmaz insan gunduz uyuyamiyorum gece uykum geliyor bu sefer gecenin 4 unde cin gibi bakiyor dertleri ne acaba:) bikac ayda duzene girer diye bekliyorum insallah
aynen. uyku olmayınca insan tahammülsüz oluyor.

Ilk zamanlar zormus bebek bakimi gece uykulari olsa bu kdr zorlanmaz insan gunduz uyuyamiyorum gece uykum geliyor bu sefer gecenin 4 unde cin gibi bakiyor dertleri ne acaba:) bikac ayda duzene girer diye bekliyorum insallah
Hiç sorma hakkettan açıyorlar gözlerini öyle bakıyor yüzüne oğlum azcık uyu bende iyiyim diyorum tabiki bana değil ama birde imalı gülüşleri var banane dergisi o zaman herşey bitiyor o gülüş yetiyor insana şükürler olsun onları bize veren rabbime :)

Ben 20 gunlukken goturmusdum 500 gram ve sadece 1 cm almisdi. Ben yetmiyorum sanirim bebegime ustelik arada mamada verdigim halde. Bakalim bes gun sonra aylik kontrolu var bakalim ne olcak
Öyle düşünme canım. Kimi bebeğin sonraları bir anda artıyor kilosu boyu. Ben kontrole korka korka gittim. Hiç almamış gibi geliyordu. Psikolojik olarak nasıl işledilerse beynime, kontrol sonrası mamaya başlarım diyodum. Dr sakın dedi. Ben 10gündür yeşilliği çok tükettim sütün yağ oranını arttırıyormuş, sende dene istersen.
gazı çıkmış karnı tok altı temiz uykusu var ve ağlıyor... çıldıracam
Bizimki de bazen öyle yapıyor. Deli gibi ağlıyor. Bezi değiştireli 20dk olmuş ve temiz, gaz yok, karnı tok, hatta susar mı diye memeyi dayıyorum memede ağlıyor bu sefer. Alt kıyafetlerini çıkarıp bezinin çırtlarını gevşetiyorum anında susup içini boşaltıyor.

Aklina girmisler sutun yok doymuyor diye ondan korkarak gitmissin canim.
Benim sutum var aslinda ama ozellikle sol gogsumu hic tutmuyor sag gogsumu veriyorum. Ondada bikac dakika emip birakiyor sadece sonra agliyo doymuyo.
Sol gogsumdeki sut bos bos akiyor.
Ancak bi makine alip sagayimmi napim ya

Ćok zormus ama gercekten. Allah hepimizin yardimcisi olsun. Tesekkur ederim mesajin icin.

Aynen öyle.
Boşa akıtma, sağıp kaşıkla ver canım. Emzirmeden önce göğsüne masaj yap ki süt çabuk gelsin bebeğin yorulmasın. Kendiliğinden akıyorsa pompasız da elinle sağabilirsin belki. İnstagramda emzirme destek timi diye bir sayfa var ben çok faydasını gördüm oradaki videolardan. Masaj teknikleri vs. Bu arada pompa ile sağım yaptım ben birkaç defa meme ucumun şeklini değiştirdi. Daha çıkık yaptı ama vakumu fazla açtım sanırım uç yumuşamış ağzından kaçırdı bebeğim bikaç gün. Bir de emzirme bitince birsonraki emzirmede aynı göğsü vermek lazımmış besleyici süt arkadaymış çünkü. İlk çektiği suluymuş. Sağdığımda bariz farkettim bunu. Uykudan kalkınca en son hangi göğsü emdiyse onu veriyorum sonra altını temizleyip diğer göğsü veriyorum. Böylece derin uykuya geçmeden iki göğsü boşaltıyor

bizimki de altını açınca çok hoşuna gidiyor. ama hava soğuk hep olmaz ki..

Doktora sordum sezeryandan 1 hafta sonra korse kullanabilirsin dedi takiyorum 2 gundur daha rahat hissediyorum

Canım ben başta şu kadar geçsin emzireyim hani tam acıksın emzireyim mantığındaydım şimdi gündüz çok fazla emziriyorum gece çok değil o yüzden kilo aldı boyu uzadı ,gündüz sütü tam vermek gece de uyuması içtiğinin yaramasına yardımcı oluyor

kızlar sağlık ocağına topuk kanı vermiştik. 2.kez tekrar çağırıyorlar normal mi bu? bi kan değeri yüksek çıkmış hormon mu ne. inşallah bişey yoktur

Bizimde duzenimiz otursaydi bii.
Gaz sancisi mahvediyor kizimi. O boyle olunca bende ne uyku ne bisi kaliyo.
Cnm emzirme bittikten sonra başını omzuna köy genirene kadar sırtını ovalarim onun çok faydası oluyor birde Humana tea ye kimyon atıp içiyorum bütün yemeklerime kimyon atıyorum elimden geldiğince kaz yapan ne varsa yemiyorum kayısı suyu içiyorum sütümden geçer diye umarak kaz sancısı geldi mi sırtını ovuyorum bacaklarini ittiriyorum şimdi gaz sancısı geldi mi kendi çekiyor bacaklarını çıkarmak için benim kız da gaz geldi mi resmen üstüme tırmanıyor yavrum içim acıyor öyle acı yok emin olun doğum sancısı gibi yaşadım biliyorum

Ensesi sicaksa üşümez ben tek kat giydiriyorum ama hep kundaklı sen usumuyorsan tek katla oda üşümez sicaga çok almışsın istemiyorum sonra durmadan hastalanır korkma bakacak kimsem olmadığı için hergun dua ettim normal dogurabilmek için çok şükür normal oldu bide çok kilolu olduğum için sezeryan dikislerinin kavuşması çok zor olucakdi gerçi normalde de vajinit çıktı

gazı çıkmış karnı tok altı temiz uykusu var ve ağlıyor... çıldıracam
Ağlama şekli nasıl CNm belki gazı tam çıkmamıştır yavrucagin gazı varsa bağıra bağıra ağlıyor bnm kız altı pissede gazı varmış gibi ağlıyor açsa da bı değişik ağlıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…