2017 EKİM Anne adayları

KiZlar benim de dun sabah suyum geldi. Normal dogum diye hep basindan beri kendimi şartlamistim ama suni sanciya ragmen sancilarim baslamayinca doktor beni sezeryana aldi. Cok korktum ve cok sancim var. Sutum hala gelmedi kendimi cok mutsuz ve yetersiz hissediyorum. Yurumekte dahi cok zorlaniyorum. Cok depresyona girdim bebege annemle esim bakiyorlar benim halimi gorunce. Birde bugun 2. Gunum bile degil ama karnim hala 9 aylik gibi sis benim doktor gazini cikarmalisin dedi ama cikaramiyorum. Karnima acayip sanci yapiyor. Moral olarak cok kotuyum hanimlar surekli agliyorm. Sezeryan olanlar cabuk toparlanmak icin neler yaptiniz benimle paylasir misiniz?

Geçmiş olsun canım neyle besliyordun bebeğini aç kalmış olduğunu farketmedin mi kaç günlük bebeğin bnm bebeğimde başta emmediği için yarım kilo verdi korkma şimdi yavaş yavaş toparlanıyor düzelir seninde bebeğin benim kızımda 1 hafta kaka yapmadı şimdi de günde 4 5 defa yapıyor

O saydigin var oglu varladin aynisi bendede var. Catlaklar hamileligimde almisdi basini hala beyazlasmadilar kipkirmizi :))
Gobekde biraz kaldi. Kiloda suan 69 um en az bi on kilo benimde fazlam var .
Bel korsesi aldim ama dogru duzgun kullanmiyorum Bi faydasi varmi ondanda emin degilimm.

Canim öncelikle geçmiş olsun. Gozunaydin saglicakla bebeğini kucağına almissin önemli olan bu. Bende Sezeryan oldum. Spinal uyuşturmayinca genel anestezi yaptılar. Çok agrim vardı önce yogun bakıma aldılar beni 5 saat falan durduktan sonra odama çıkardılar. Tabi bu süre zarfında bebegimde yanimdaydi ve tek tesellim oydu. Öncelikle o karın iniyor merak etme. Benim bugün 24. Günüm hala biraz var ama oda gidecek. Göğüslerim 3. Gün süt doldu merak etme seninde gelecek. Bol bol yürüyüş yap. Gazini cikartmadan taburcu etmiuorlar. Bol sivi alman gerrk. Ağrılar için parol içebilirsin. Zamanla geçiyor hepsi 10. Gün hiç bişeyin kalmaz sadece biraz sabır.

canım o çatlaklar henüz kırmızıyken krem falan sür, hafiflesin görüntüsü en azından. çünkü beyazlaştığı an kalıcı oluyormuş artık.
bel korsesi mutlaka kullan işe yarıyor.

Kızlar niye sallamak istemiyorsunuz bebeklerinizi? Biz özellikle sallanan beşik aldık. Ben bazen ayağimda bile salliyorum
sallamak gaz sancısına iyi geliyormuş. ama alışırsa çok fena. benim yeğenim ayağından indirdiğin an uyanıyordu. bebeğin ne kadarlık ki ayağında nasıl sallayabiliyorsun. çok küçük değil mi?

canım o çatlaklar henüz kırmızıyken krem falan sür, hafiflesin görüntüsü en azından. çünkü beyazlaştığı an kalıcı oluyormuş artık.
bel korsesi mutlaka kullan işe yarıyor.
Suruyorumm canim tenim zaten normalde cok kuruda degil ama demekki catlayacagi varsa catliyor.

Yaa ne kadar zayifsin canim. Boyun kac ksske veremeseydin
Boy 1.60 baya zayifim almak istiyom hep ama alamiyom hamilelikte alirm dedm ama 10 kilo faln aldm oda zaten doğumdan sonra hemen gitti emzirme döneminde alacağımida hic sanmıyorum :/

Geçmiş olsun öncelikle... Sezeryanda ilk gün ağrı oldukça ağrı kesici iğne yapıyorlar yapmışlardır illa ki sana da. Sonra da gaz sancısı başlıyor çıkartamadıkça sancı yapıyor. Ben ikinci kez sezeryanla doğum yaptım. Bunda ilkine göre hem geç ayağa kalktım hem de gazimi çok zor çıkardım. Karnım sistikce şişti. Ama sakın ağrım var deyip yatma bir şekilde ayağa kalkıp hareket etmelisin yurumelisin. Yattikca daha kotu hissediyor insan kendisini. Ayrıca rezene çayı iç, bol su iç. Ben hastanede şişe sise su içtim. Hem sut olur hem de anesteziyi vücuttan çabuk atarsin.

Kızlar niye sallamak istemiyorsunuz bebeklerinizi? Biz özellikle sallanan beşik aldık. Ben bazen ayağimda bile salliyorum
Canm bn sallamak istemiyorm çünkü etrafımda gordugum bebekelr büyüdükce daha hızlı sallanmak istiyorlar . Salla salla beyinleri uyusuyo . Bnce iyi bisi değil zaten uykulari geldiğinde uyuyorlar. Bak bnm eşim 2 dk ilgilenmek zoruna gitmiş çocuğu sallamis kizim suan ya emerek yada babasının kucağında sallanarak uyuyo . Ama normalde koyduğum yerde uykusu gelince uyurdu ister koltuk üzeri olsn ister beşik.

Sezaryen oldum diye hiç üzme kendini. Ben şuan iyiki diyorum.
Mümkün mertebe yürüyüş yap. Ben sezaryenin akşamına merdiven çıkıp indim gazdan kurtulmak için. Çok ertelemiştim ayağa kalkıp yürümeyi ve bu bende omuz ve kaburga ağrısı yaptı. Kavurgadaki ağrı yüzünden nefes alamadım yatıp kalkmak işkence geldi. Dr a siz benim kaburgamı kırmış olabilir misiniz çok ağrıyor dedim düşün. Maalesef gaz küçük bişey de değil. Çıkar çıkar bitmiyor. Ama Merdiven in çık tuvalete otur daha kolay oluyor. Tuvalette de bacaklarını karnını ovala. Gaz içinden çıktıkça karnın inecek. Kuru kayısı yedim bolca, hoşaf içtim.
Sabret 3.günün sabahında hiç bişeyin kalmayacak. Geçmiş olsun

aynen bide benim bacağımın ön tarafı çatladı. Kırk yıl düşünsem orasının çatlayacağı aklıma gelmezdi.
Benimde arka tarafi :))
Boy 1.60 baya zayifim almak istiyom hep ama alamiyom hamilelikte alirm dedm ama 10 kilo faln aldm oda zaten doğumdan sonra hemen gitti emzirme döneminde alacağımida hic sanmıyorum :/
Boyuna gore zayifmissin canim. Vitamin takviyesi fslan alsan . balik yagi falan istah acar

Suni sancı vermediler mi CNm vermeleri lazım di bildiğim kadarıyla su geldikten 24 saat içinde doğum yapman lazim benim ki hepsi birden geldiydi senin ki az az geliyormuş bu iyi susuz doğum daha zor diyorlar
Yatisim yapildiginda 2 cm idi saat 6 gibi 3e anca cikti suni sanci vermediler başta sonra hareket ettikce hoplayip ziplayip 4e 8de ulasti 12 gibi 9 cm olmustu 10 cm olmasi icin iste artik bu evrede suni vermisler ben istemedigimi soyledigim halde saat 3 bucuga kadar o agriyi cektim cok kotuydu cok suan dikislerimde var bacaklarim ikinmaktan hareket ettiremecek kadar agriyo ustelik tam uyusmadan dikislerim yapildi canim cok yandi normal dogum yaptim ama ben hic boyle bi aci hayal etmemistim artik sezaryenin ne kadar mantikli oldugunu anladim normal dogumun herhangi bi getirisi yok ayni dikisler ustelik daha zor korunaksiz yerde o kadar agriyi yasiyorsun yine agrin var yine niye normal olsun diye direttim ki diyorum normal dogum yaptim demek hicte havali gelmiyo acikcasi cok uzucu olan normal dogum hani sezaryen diyince insanlar uzuluyo ya..
Neyse iste kizlar cok aci cektim oyle boyle degil kizima kavustum hamdolsun simdi emzirme mucadelesi yapiyorum cunku sutum gelmiyo (( tavsiyeniz varsa alirim bu arada dogurmayan kaldi mi?

Bende totosuna vuruyorum sirtiyla bazen uyusun diye hem gazı da çıkmış olur diye ama ister istemez oda sallamak ama gazı olunca da uyanıyor birde eee diyorum

Sezeryanda usuttugun zaman dikişlerin ağrıyor CNm bunda öyle birşey yok ha bide ilk ondan ikinci üçüncüyü dikişsiz yapan dolu dikişsiz olan normal doğum aslında benim bile dikisim az aynada bakiyorum yine de CNm yanıyor

Bence erkekler çocukları kıskanır diyorlardı ya doğru ben eşimle çok ilgiliydim normalde hani resmen yanına giderim öperim cilve yaparım istediği pasta börek neyse ikiletmem şimdi de kendime hayrim yok oda bı bakıma benimle de ilgilen diyor e hamilelikte cinsellik yoktu e şimdi de yok adama da hak vermek lazim ama ben daha çok haklıyım yorgunum deliksiz uyumak istiyorum ama imkansız birde gece alarm kuruyorum artık kızım 2 3 saatte bir kendi kalkıyor emmesi iyi oluyo ama kendim uyandırdım mı öyle emmiyor doğru mu yapıyorum vicdanim rahat etmedi sanki kendimi düşünüyorum gibi geldi

Çocuk beyin sarsıntısı yaşıyor durduk yere birde bnm kardeşim yeğenim emzirir ablam bırakırdı uyurdu zahmetsiz olsun istiyoruz hemde çocuğun beynini sallayıp sulandirmanin lüzumu yok hiç yararlı birsey degil tam aksine anne için zarar

Sütüm gelmiyor sözünü at kafandan. Birde yanında sütün yok derlerse hayır sütüm var bebeğim getirecek de ve buna İnan. Yeterki bebeğinde emme refleksi olsun biraz. Ben sezaryen oldum göğüslerim de çok küçüktür. annem ve kv yanımda senin sütün yok memelerin boş sert de değil deyip durdular. Bebeğin midesi kiraz çekirdeği kadar zaten bu da ona yeter dedim. Yok derseniz gerçekten yok olur dedim ve benden sadece su geliyordu azıcık. Kolostrum falan olpmadı. Sürekli emzirme için çabaladım ve hamdolsun mama almadık.Allah onun rızkını hazırlar sen yeter ki olduğuna inan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…