• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

Nereden alıyorsunuz çayı aktardanmi poşet halindemi bende alsam iyi olucak bu haftaya kadar sorunumuz yoktu ama artık başladık bas bas bağırıyor valla
E bebekten aldım ben. Humana still tea içiyordum zaten. Sütüm artsın diye. Arttı da. Herhalde onun etkisi oldu. Bunu da aldım. Gaz problemi başliyormuş 21 günden sonra dediler. Bizimki erken başladı. Uyuyamıyor bebek ıkınmaktan. Bakalim bugün başladim kullanmaya.

Geceleri 3 saatte bir uyanıyor gündüzleri ne zamn isterse bazen yarım saatte bazen iki saatte bir
Benim de gece bazen 3 bazen 4 saati buluyor. Çok mu aç kalıyo diye düşünüyorum. Gündüz 2 buçuk saatte bir emziriyorum. Yetmeyince mama veriyorum günde 1 veya 2 sefer. Zaten d vitaminini de içine damlatıyorum.

O zaman burnundan getiririm onun vallahi

Evet onla çok ilgiliydim hani derler ya erkekler kıskanır diye belki kıskanıyor dur bilemem ama koca adam mı önemli kız mı azıcık anlayış

Annem evimde bir gün bile kalmadı cnm ben hep yalnız kaldım hastane çıkışı akşama kadar durdu onda da dememle yemek yaptı sağolsun
Allah yardımcın olsun. Şehir dışında mı annen? Tek başına bakabiliyorsan maşallah sana.

inşallah evinize dönünce normale döner herşey canım.. şu misafirler de yarım saatten fazla oturmasa ne iyi olur. bebekli kadın var evde için kahvenizi gidin dimi.
Aynen yani. Benim daha gelen olmadı. Benden davet bekliyorlarmış. Hepsini aynı anda çağirdım. İyi oldu.

Ben de :KK43: simdi ayri odalarda uyuyoruz benim yanimda annem kaliyo. Bide giden gelen oluyo onlar baska odada butun aksam misafirlerle ilgileniyolar dün iki saat agladim sen artik beni sevmiyosun diye :KK43: istemsizce böyle düsünmeye basliyo insan zaman geciremeyince. Bi an önce evime gidip kendi düzenimi kurmak ve şu psikolojiden kurtulmak istiyorum :KK43:
Bir hafta kadar ben de lohusa sendromuna girdim. Bakamıyorum bebeğime diye. Ilk bebek zormuş. Çok acemi hissettim kendimi. Bi de sezeryan olunca. Zaten benim kendimin de bakıma ihtiyacı vardı. Sütüm gelmedi falan. Dedim hamileyken bi an once kucagimiza alsak diye bakiyorduk. Şimdi yetersiz hissediyorum. Hamilelik kolaymis valla asıl iş dogdktan sonra basliyormus. Yazdıklarinizi bile takip edemedim. Bakamadim tlf. Neyse kısa sürdü. Alıştım sayılır artik. Ama gece gündüz mesaideyiz sanki. Zor dostum zor. Tek avunduğum herkes aynı dönemden geçiyor. Yalnız ben değilim. Öyle düsün sen de.

Ay benimkide oyle ya hep bi inleme uyunmuyor oyleyken haklisin. Benim kizda sevmez elleri sarilinca:) ama nazen sesi cikmayincada korkuyor insan o kadar alismisimki inlemesine:))
Birşey oldu sanıyorum çocuk kaka yapmaya çalışıyor yatarak yapmak baya zor belli ki sabaha kadar ikiniyo bende yazma yüzüne mi düştü ağzımı kapandı derken uyuyamıyorum ihh dese kalkıp bakiyom

Allah yardımcın olsun. Şehir dışında mı annen? Tek başına bakabiliyorsan maşallah sana.
Tek başıma bakıyorum CNm annem burda ama kardeşimin okulu var hafta sonu da gelmedi bide psikolojik olarak rahatsız annem beni daha çok strese sokuyor çocuğun altını değiştirelim diyorum bakmadan daha yapmamıştır diyor hastanede uyudu bi guzel annem gözümü kırpmadim sabaha kadar kızıma baktım en sonunda iki saat bakda uyuyum dedim sutum olsun diye bı baktım kızı sallıyor bir günlük çocuğu cildirdim devlette doğum yaptım esim aramış doğurdu diye adamlar TV izliyor hastaneye gelmediler o ben aradım öyle geldiler kızımı 2 saat sonra emzirdim hastanede battaniyesi yok çocuk tek kat giydirdiler oda soğuk bı kat daha giydiriyim demedi strese soktu beni çocuğu sırt üstü yatırdı falan hemsire söylemese bilmiyorum Allah korusun kussa genzine giderdi tansiyonum yükseldi sinirden yalnız daha iyiyim ben S Sosyoloogg ne yalan söyleyeyim bende artık eşim beni sevmiyor mu diye düşünüyorum eskiden bı yumurta kır ben yerim aramam diyen adam şimdi ben gelmeye yemek hazır olacak diyor sanki ben değil o lohusa

Son düzenleme:
Kızlar bebegim iyi beslenememiş aç kalmış ve sıvı kaybı oluşmuş kakasını yapamıyor. Doktor serum vermek istedi damar yolu açıcam deri altından da gidebilir mesuliyet alamam dedi korktuk yatırmadık hastaneye. Başına böyle bişey gelen var mı ?

95 kilo ile doğuma girdim suan 85 kiloyum

58 hamile kaldım doğumda 69 kiloydum şimdi 57 düşmüşüm :KK43:

9 kilo vermişim ben. 63le hamile kaldim 75 kiloyla doguma girdim suan 66. Ama 57 58e dusmek istiyorum

Hamile kaldığımda 56 kiloydum. 75 ile doğuma gittim. 16 günde 67 buçuğa düştüm. 11 kilo fazlam var.
Saolun kizlar bende dogum yapali 24 gun oldu 61le hamile kaldim 74 le doguma girdim 69 kiloyum suan. Sadece bes kilo vermisim bende hemen on kiloya yakin gidrr diyr hayal kuruyordummm :silah:

Kızlar bebegim iyi beslenememiş aç kalmış ve sıvı kaybı oluşmuş kakasını yapamıyor. Doktor serum vermek istedi damar yolu açıcam deri altından da gidebilir mesuliyet alamam dedi korktuk yatırmadık hastaneye. Başına böyle bişey gelen var mı ?
Canım en geç iki saatte bir emzirmiyormusun sütün yoksa hurma ye incir ye tahin pekmez ye su iç onun uyanmasını beklemem benim çocuğum 24 gün kendine gelemedi suni sancı dan bence çocuğum hiç uyanamiyordu topuğunu cimdikleyerek uyandırdım hep o kadar derin uyuyordu ki onu bile hissetmiyordum iki ağlayıp geri uyuyordu

Ne zamandir yapamiyor kakasini ayrica mesuliyet alamam nedir ya. Doktor degilmi oo isini dogru duzgun yapmak zorunda nasil sart kosabilirr
bence baska bi hastaneye goturun.

Böyle durumlarda devlet hastanesi CNm ozellerin hiç biri sorumluluk almak istemez

Saolun kizlar bende dogum yapali 24 gun oldu 61le hamile kaldim 74 le doguma girdim 69 kiloyum suan. Sadece bes kilo vermisim bende hemen on kiloya yakin gidrr diyr hayal kuruyordummm :silah:
Canm bnde 45 kilo ile hamile kaldm. 56 kilo ile doğum yaptım suan 47 kiloyum 9 kilo gitti bnde . Keşke gtmeseydi ama bu gidişle 40a gene düşerim :(

Tek başıma bakıyorum CNm annem burda ama kardeşimin okulu var hafta sonu da gelmedi bide psikolojik olarak rahatsız annem beni daha çok strese sokuyor çocuğun altını değiştirelim diyorum bakmadan daha yapmamıştır diyor hastanede uyudu bi guzel annem gözümü kırpmadim sabaha kadar kızıma baktım en sonunda iki saat bakda uyuyum dedim sutum olsun diye bı baktım kızı sallıyor bir günlük çocuğu cildirdim devlette doğum yaptım esim aramış doğurdu diye adamlar TV izliyor hastaneye gelmediler o ben aradım öyle geldiler kızımı 2 saat sonra emzirdim hastanede battaniyesi yok çocuk tek kat giydirdiler oda soğuk bı kat daha giydiriyim demedi strese soktu beni çocuğu sırt üstü yatırdı falan hemsire söylemese bilmiyorum Allah korusun kussa genzine giderdi tansiyonum yükseldi sinirden yalnız daha iyiyim ben S Sosyoloogg ne yalan söyleyeyim bende artık eşim beni sevmiyor mu diye düşünüyorum eskiden bı yumurta kır ben yerim aramam diyen adam şimdi ben gelmeye yemek hazır olacak diyor sanki ben değil o lohusa
Sallamicam dedm esim kızı sallamaya öğretmiş . Sabah esimi kaldırıp bn uyuyordm eşim bn uyuttum sn uyuyunca diyince şaşırıyordm nasıl uyuyo bu çocuk diye meğerse kucağına alıp sallarmis hafif hafif alısmis kizim emerek umumazsa eşimin kucağında uyuyo sadece bugn çözdm :( çok sinir oldm o kadr dedm sallama diye o sallamak mi diyo hc aldirmiyo

Dünden beri eşim sağolsun soktu beni o sendroma annelik çok zormuş ne gecesi var ne gündüzü
Stres yapma canim sutune etkisi olmasin.
Cogumuzun pskolojisi degisik zaten. Hayatimiz duzenimiz degisti. Ozellikle ilk bebegi olanlar.
Bende bazen esimle uzaklasmis gibi hissediyorum. Zamanimin tamamini bebege harcadigim icin eskisi gibi vakit gecirmiyoruz.
Sogukluk mesafe girmis gibi hissediyor insan. yeni duzenimize alismaya calisiyoruz.
Senin esinde alisir mutlaka.
Esimden cok ben stresliyim hamileligimi ogrendigimden beri sigarayi birakdim agzima surmedim simdi nerden girdiyse aklima canim cok istiyo. Icmiyorum sinirden bulasiyorum adama. Bas agrisi falan cekiyorumm
Amannn ne bilim dertlerimiz bitmiyor:KK34:

Benim de gece bazen 3 bazen 4 saati buluyor. Çok mu aç kalıyo diye düşünüyorum. Gündüz 2 buçuk saatte bir emziriyorum. Yetmeyince mama veriyorum günde 1 veya 2 sefer. Zaten d vitaminini de içine damlatıyorum.
Yok canım acıkınca uyanıyorlar zaten aç kalmıyordr merak etme uykuda önemli bebek gelişimi için sonuçta

Aynen yani. Benim daha gelen olmadı. Benden davet bekliyorlarmış. Hepsini aynı anda çağirdım. İyi oldu.
oh iyi yapmışsın. benim 40ım çıkmadan gelenler oldu. o değil bide 40'lıymışız diye benden uzak duruyorlar. o zaman ne demeye evime geliyorsun?!
valla ben karar aldım, gelenlere çay yapmicam. kahve yapacam sadece. işim yok bide çay servisi yapacam.

Son düzenleme:
kilo konusu açılmış. ben 67 ile hamile kaldım. ki boyum 1.62, 15 kilo fazlam vardı. Doğuma girerken 85 kilo kadardım. doğumdan sonra 10 kilo vermişim. yani 20 kilo fazlam var şu an. sonra çatlaklarım var, sarkmış göbeğim var... var oğlu var :) acaba spora ne zaman başlayabilirim. korse de almam lazım.

Back