• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

Kizlar 8 de suyum gelmeye basladi pembe pembe sancimi cok algilayamiyorum diye dus aldim hafif karin agrisi oluyo arada onu takip ediyorum cok anlayamiyorum ama hazirlandim hastaneye gitmek için siklasinca gidecegim insallah dualarinizi bekliyorum

Allah yardımcın olsun bir avazda doğurursun inşallah

Kizlar hastaneye geldim ama 2 cm acikligim suyum alttan muayene ile dahada artti bu acikligi nasil arttircam yaa suyum habire akiyo:(

Kizlar hastaneye geldim ama 2 cm acikligim suyum alttan muayene ile dahada artti bu acikligi nasil arttircam yaa suyum habire akiyo:KK43:
Suni sancı vermediler mi CNm vermeleri lazım di bildiğim kadarıyla su geldikten 24 saat içinde doğum yapman lazim benim ki hepsi birden geldiydi senin ki az az geliyormuş bu iyi susuz doğum daha zor diyorlar

Benim bebişde bugun 4. Gunu olacak ablam kalıyor ama kucuk cocugu var onunda zor oluyo onada her an gidebilir. Naparım diye telaş sardı.
Canm normal di sanırm doğumun. Bn oturamadigim için diz çöküp değiştirdm altını . Ayakta olduğumda hc sıkıntı çekmedm yemekti faln kolay hallettm tek sıkıntı ev toplama temizleme çok eğilip kalkamiyordm onuda eşim yardm etti o şekilde geçti gitti dikislerini zorlama yeter ;)

Canm normal di sanırm doğumun. Bn oturamadigim için diz çöküp değiştirdm altını . Ayakta olduğumda hc sıkıntı çekmedm yemekti faln kolay hallettm tek sıkıntı ev toplama temizleme çok eğilip kalkamiyordm onuda eşim yardm etti o şekilde geçti gitti dikislerini zorlama yeter :KK66:

Evet canım normal ve iç dış çok dikişim var. Böyle olacağını hiç bilemedim çok acı cekiyorum birilerine muhtaç hissetmek çok zor. Bebegi yatarak emziremiyorum. Oturmam gerekiyor mecburen sen nasıl emziriyosun?

Taburcu olup eve gelince direk duşa girdim. Dr da öyle söyledi zaten. Hatta keşke Doğumun ardından hemen girseydim diyorum çünkü süt daha kolay iniyor duşla. Dikişlerinin üzerinde su geçirmez bant yok mu. Ben 6.gün bantı çıkarttırmaya gittim. Dr gelmeden önce duşunu al çünkü açıldıktan sonra 3gün su değdirmeyeceksin dedi. 4.gün yıkandım

2. Gün duş aldım bişicik olmadı :)
Ancak eşim medicalden bi bant aldı
İçi sargı bezi dışı su geçirmez naylon şeklinde kendiliğinden yapışkanlı
Adını bilmiyorum ama medıcale su değmesin diye dikiş üstünü kapatmak için bişey varmı demiş öyle almış
Bandajın üstüne direk onu yapıştırıp yıkandım çok rahat oldu

ben eve geldiğim gibi aldım sabah çıkarken doktor fısfıs sıktı oje gibi bisey bu dedi tamamdir.valla beni çok ateş basıyo iki kere girdigim bile oluyo banyoya

Canım su geçirmez bandaj var ben ertesi gün aldım doğumdan doktorda ala bilirsin dedi hatta benim dikiş yerimde akıntı var hala bandajli hergun de yikaniyorum

Ben ikinci gün dus aldim bandaji cikarip sadece dikislerin oldugu yere dokunmadan hicbisey de olmadi dustan sonra batikon surup gazli bez koydum doktorumun dedigi gibi

Benim bugun 7. Gun oldu ama dus alamiyorum cildircam ya o kadar cok terliyorumki uyuyup uyaninca sirilsiklam oluyorum ama 1 hafta banyo yok dediler. Bikac kere dikis yerine degdirmeden girdim ama oyle de guzel olmuyo resmen kendimi 10 yildir dus almiyomusum gibi hissediyorum :(

Evet canım normal ve iç dış çok dikişim var. Böyle olacağını hiç bilemedim çok acı cekiyorum birilerine muhtaç hissetmek çok zor. Bebegi yatarak emziremiyorum. Oturmam gerekiyor mecburen sen nasıl emziriyosun?
Canm bn doğum yapalı baya oldu 28 günlük kızım . Ama ilk doğum yaptığımda bn yatarakta emzirdm otururkende arkaya iki yastık atıp yan oturdum tutmak çok zor oluyo o sekilde Allah tan emzirme yastığı yapmıştım o çok işime yaradı çok rahat ettm.. sende al istersen almadıysan.bnm dikisim azdı ama bnmde çatı dar olduğu için ebe perineye masaj yaparken aşırı derecede bastırdı dikisimden cok orası agridi doğumdan sonra hep yan oturabildm. Hc birine muhtacmissin gbi hissetme canm suan sn psikolojik olarak ta yiprandin tabi doğumdan dolayı ama emin ol yürüdükçe hareket ettikçe daha çabuk iyilesiyorsun sadece kalkarken zorlamamaya calis dikiş yerini. Bide her tuvalet sonrası batikonla pansuman yap . Dikisleri cabuk kurutuyo birde fön makinası ile o bölgeyi kurulayn yaziyo her yerde bn onu bi iki kere yaptm artk dikisler dusmeynce ama işe yariyorms ipleri kurutuyo düşmesi için..

Kizlar hastaneye geldim ama 2 cm acikligim suyum alttan muayene ile dahada artti bu acikligi nasil arttircam yaa suyum habire akiyo:KK43:
Sancin olursa ilerler canım açıklık başka türlü ne yapsan ilerlemiyo hizlendirmak için sanciyla yürüyeceksn veya çömelme hareketi ypacaksinda daha hızlı ilerletiyo diyprlar ama asıl olay dedigim gbi sancida :/ ne durmdasin suan.

emzik ne kullanıosunnn bi derdimde o avent var evde 1 dk diil 1 sn emmiyo çocuk öğürüyo hemen başka bi marka model denemem lazm memeden ayrılmıo saatlerce emzirme pozisyonundayız daldı die memeyi çekiyorum şak die açıo gözleri aklımda hep doymuo mh düşüncesi ama günde 10 kere bez değiştiriyoruz 2 3 tanesi kakalı kilo alımı da ii geçen cmt 3510du bu cmt 3870 olmuş ay kafamda deli sorular
lohusalık yakamı bırakmıo sürekli bi ağlama hali hayatımda hiç ağlamadığım kdr ağladm şu 3 haftada
Canim ben nuk kauçuk almıştım ilk verdigimde almadı pes etmedim yavaş yavaş damagina degdirerek tekrar tekrar denedim en sonunda tuttu ama çoğu zaman atıyor kendisi çok fazla emmiyo buna da şükür diyorum. Benim ki.günde bir ya da iki.kez kaka yapıyor onu da zorla cijariyoruz ikina sikila :( maşallah seninki iyi yapıyormus. Annelik zormuş ama Allah dayanma gücünü veriyor. İlk başlarda bende herseye agliyordum. annem bana sen annesin anneler güçlü olur sen de güçlü olcaksın dedi. Hem çocuk da hisseder dedi. O günden beridir kendimi tutuyorum.güçlü olmaya çalışıyorum. Allah yardımcımız olsun. Bebislerimize sağlık sıhhat versin

Halledebildin mi canım kendi başına? Aslında korkum yalnız kalmak değil ama dikişlerim çok acıyor oturup kalkamıyorum bebegime bakamazsam diye korkuyorım
Canim ben sezeryan olmuştum cok zorlandim. Çok ağrım vardi. Özellikle yataktan dogrulmak çok zor oluyordu. O ağrıları sancıları çeke ceke bebeğine bakıyorsun merak etme :) ama yalnız kalmak insanın psikolojisini de olumsuz etkileyebiliyor. Ben çok bunalmistim depresyona girmekten korktum açıkçası. 24. Gun bugun eşime satasip duruyorum hala. O da saolsun alttan aliyor. biraz sağlam durmak gerekiyor. Allah yardım etsin.

Canım sanırm bebeğinin burnu faln tıkalı değil . Herkes aynı şeyi söylüyor boğazından balgam sesi gbi bisi geliyo burnundan da hirilri bakıyorum burnu temiz damla koyuyorm gene aynı ses geliyo sanırm normal bu durum ..
Benim bebeğimde aynı durumdan muzdarip doktoruna sordum yeni doğan bebeklerin burun delikleri küçük olduğu için böyle sesler normalmis zamanla büyüdükçe gececegini söyledi

Annelik time yeni kahvaltı yapacağım inşallah uyanmazsa kızlar :kahve:
Bu annelik çok zormuş ay hamilelik en kolayiymis meğer
aynen öyle. allah canlarına sağlık versin..
bebek uyuyunca sen de uyu dinlen diyorlar da, o arada işlerimi halletmek zorundayım. uyku çok uzaklarda kaldı:)

Ac olsa zaten aglar durmaz ki. Bence cok kasmamak lazim. Basta saat kurup duzenli uyandiriyodum bebegede yazik. Acikinca uyaniyor zaten kendisi.
Ebe ayda bir kilo almasi lazim senin bebegin bir kiloyu doldurmaz buyuk ihtimal. saat basi emzirmen gerekiyo diyince acaba hatami yapiyorum cocugumu ac mi birakiyorum diye dusundum
Ben dün Cocuk dr sordum.bebek bazen 4 saat emmiyo diye emnesin normal isterse 5 saat de beslenmesin o aciktikca kendisi ister dedi.tabi sanrm sarılık ve troitte sıkıntı yoksa.ilk günler bizimki hep uyuyordu zar zor uyandrark besledm simdi de uyumuyo.

Yarın 3 gün olacak benım de canım cok yanıyor ya ama pes etmıyorum sureklı emzırıyorum bakalım.
Ben her emzirme sonrası lanolin diye bi krem kullandm dr yazmıştı.cok ise yarıyo ama ona ragmen aglaya aglaya emzirdigim günler de oldu.az sabretmek gerekiyo bikac hafta icinde geciyo ağrı

Ben yalancı emzik verdim şimdi. Bugün bu ikinci ve dört saattir uyumadı. Herşeyi denedim. Ne kadar yapmam dediğim şey varsa yaptım artık. Emziği bir kerede aldı ve hiç bırakmadı. Memelerimin ucu acısa hiç önemli değil damarlarım çekildi resmen. O kadar tok ki meme istiyor emip gelen sütü ağzından akıtıyor tekrar emmek için çırpınıyordu.

Beni teselli edin yanlış yapmadın diyin:kızgın:
Bırak emzik emsn cocuk.bebekler emdikce sakinlesiyo.emme refleksiyle doguyorlar sonuçta.ben bi emzik denedim tutmadı.başkalarıyla da deneyeceğim.

Canim ben nuk kauçuk almıştım ilk verdigimde almadı pes etmedim yavaş yavaş damagina degdirerek tekrar tekrar denedim en sonunda tuttu ama çoğu zaman atıyor kendisi çok fazla emmiyo buna da şükür diyorum. Benim ki.günde bir ya da iki.kez kaka yapıyor onu da zorla cijariyoruz ikina sikila :KK43: maşallah seninki iyi yapıyormus. Annelik zormuş ama Allah dayanma gücünü veriyor. İlk başlarda bende herseye agliyordum. annem bana sen annesin anneler güçlü olur sen de güçlü olcaksın dedi. Hem çocuk da hisseder dedi. O günden beridir kendimi tutuyorum.güçlü olmaya çalışıyorum. Allah yardımcımız olsun. Bebislerimize sağlık sıhhat versin
gerçekten biz nekdr sakin güven verici olursak bebeklerimizde daha rahst oluo 2 kere kv ve annem yıkadı bebeği yavrum nasıl çığlık çığlığa kaldı bugün ben yıkadm annem su döktü sadece kuzumu konuşa konuşa sakin sakin yıkadım hiç ağlamadı
çocuk ağlayınca panikleyip elim ayağıma dolaşınca çocukta daha çok bağırıo ama sakin sakin pişpişlersem fln biraz daha rahatlıo alışcaz elbet

Back