• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

Canım pekmezde iyi geliyor emzirmeden önce bi damla diline değdirebilirsn snra emzir banada sağlık ocağındaki hemşire söyledi sende sulandırıp iç ben faydasını gördüm
Tmm canm çok sağol. Bn kendim iciyorum surekli pekmezde kızında diline mi degdireym

5. Gun oldu bugun ilk defa disari ciktim dikisler duzelmeye basladi ama 2. Gun ayaga kalktim diyenlere sasiriyorum:) saga sola donup yatamiyorum sabah bikac dakika yatabildim:) mutfaga gidip yemegimi kendim hazirladim diye evdekiler seviniyor:) Allah kimseyi yataklara dusurmesin:) bide bebisim yanimda olsa cok guzel olacakti bugun gittim gordum oksijeni falan cikartmislar yuzu koyun yatirmislar misler gibi uyuyordu Allah biran once kavustursun yavrularindan uzakta olanlari
Canm eve bebeksiz dönmek seni cok üzmüştür.ama bebegin iyi ve sağlıklı ya sukret üzülme sütün etkilenmesin.bikac güne alır evine dönersiniz ins.sezaryan benim 26.gün ve hala yana dönemiyorum

Kizlar dunden beri kizimin gaz sancisi var ikiniyor kipkirmizi oluyor cikaramiyor.
Masaj sicak havlu surup hicbiri ise yaramadi.
Sabah bir bardak suya kimyon koydum kaynatip icdim sutume karisir faydasi olur diye.
Yok yine var gazi.
Napabilirimm baska??

Kızlar benmde kizimin sariligi var hala geçmedi 23 günlük olduk doktor Anne sutu sariligi dedi gecmiyo bu nasıl ne.zaman gececek bizim gbi olan var mi

Kızlar benmde kizimin sariligi var hala geçmedi 23 günlük olduk doktor Anne sutu sariligi dedi gecmiyo bu nasıl ne.zaman gececek bizim gbi olan var mi
Bi doktordan dinlemisdim anne sutu sariligi aslinda kotu birsey degilmis
Anne sutu sariligi olan bebekler cok zeki olurmus vs.

Iyi atlatmaniza sevindim.40 çıkana kadar sarılığa dikkat etmek gerekiyo.ben de durup durup gözlerine bakyrm rengini inceliyorum.

Ben molfiks kullamyrm ve memnunum.şükür öyle pisik olmuyo.hafif kızarıklık olunca zeytinyağı sürüyorum.mucizevi bisey cok ise yariyo.

Gözünaydn canm.Sağlıkla analı babalı büyüsün bebiş.

Bizim 5.gün 150 gram az çıktı ama kıyafetlerle tartldı.en az 200 gram vermistir sanrm.

Insaallah o zamana kadar kendi sancnla dogum yaparsn.olmazsa bile suni sancidan korkma.ben sezaryan sonrası bile suni sancı cektim.üstelik dikiş agrisiyla kibırdamak bile mümkün degildi.ama geçti gitti cok şükür şimdi bebegimi seviyorum aklıma bile gelmiyo
Aynen canm doktorda takipte ol dedi

Canm eve bebeksiz dönmek seni cok üzmüştür.ama bebegin iyi ve sağlıklı ya sukret üzülme sütün etkilenmesin.bikac güne alır evine dönersiniz ins.sezaryan benim 26.gün ve hala yana dönemiyorum
Amin insallah tek istedigim saglikla eve gelmesi..
26 gunse cok uzun mus ya ben 5. Gun hala donemiyorum diyodum bide:)

Antibiyotik olarak meiact kullanan varmi emzirirken sakincasi varmi acaba doktor bunu yazmis bana

Israrla emzirmeye çalış pes etme.mamadan önce açken ver bos olsa bile emsin.
Tam tersine. Açken hemen sonuca gitmek istiyo hiç emmiyo bas bas bağırarak ağlıyo. Şimdi tokken saat başı uyandırıp dayıyorum. Aldı çok şukür. Boş ama olsun. Emdikçe gelir diyorlar. Bakalım inşallah tez zamanda gelir.

Bugn 17. Günümüz 5 günlükken fototerapi aldı 4 gundurde ilaç kullandı . Onun harici bn su verdm ne kadr çabuk cis çıkışı olursa bilirubin daha çabuk dusermis o yüzden . Bide ışık hiç kapanmadi evde aydinlik ortam olmaliymis çünkü güneşe çıktık güneş ışığı iyi geliyormuş. Başka da bol bol emzircen bn yanlış yapıyormusum ilk günler 5 10 dk emince bırakmazsa bn biraktiriyordm sanıyordm ki memed kalmak istiyo halbuki çocuk ancak yarm saat emip doyarms yoruluyorlarmis :KK43: cahillik işte demek ki aç kaldı kız o yüzden hızlı yükseldi sarılık . Tabi hastaneye yatinca doktor söyledi 15 dk sağ 15dk sol emecek 2 3 saate bir dedi imkani mi var kız uyuyo hemen uyuynca bırakıyor diye bn yerine koyardm hemen koymicakmissin ugrasicakmissin onuda 12 günlük falandik ondan sonra öğrendim bnm kız yenice normal emmeye döndü 20 dk veya yarm saat emiyo suan . İnslh geçer
Bizimde kontrol guzel gecti. Doktor ayaklarına bakti gecmeye başlamış dedi. Cuma gunu tekrar çağırdı. Safraya bakilmasi gerek o zaman ikisinede bakariz dedi. Su önerdi banada. Şekerli suyu sordum pamukçuk olur ağzı su ver daha iyi ddi.

Pes etme ısrarla vermeye devam et
Tokken memeyi reddeder
Mama vermeden önce emzir ardından mamayı ver
Böylece emmeyide unutmuyor
Zamanla sütün gelir
Lohusa şerbeti üzüm hoşafı iyi süt yapıyor
Birde göğüslerine masaj yap sık sık
Denerim bakalım. 4 gündür humana still tea içiyorum. Bol su falan. Göğüsler dolu hissediyorum ama gelen giden yok. 1 damla falan.

Benim de 4. Gün. Yataktan kalkarken desteksiz kalkamıyorum. Korse takıyorum dr verdi. Onunla yanmayı daha az hissediyorum.
Ben tayt giydim orayi sıkı tutuyo bide doktor bana karnini tut dedi o rahatlatir diye oyle yapiyorum:) yanmada dikislerin uc kisminda oluyo ya dugum yeriymis

Denerim bakalım. 4 gündür humana still tea içiyorum. Bol su falan. Göğüsler dolu hissediyorum ama gelen giden yok. 1 damla falan.
Birden dolacak sütün canım benim 4. Gün gündüz sütüm yoktu sağdım bir damla zor geldi akşamına taş gibi oldu sabunla masaj yapıp yıkadım sonra sağdım küçük biberonun yarısı doldu maşallah ben şok oldum

Çok normal canım. Doğumdan sonra bebekler kilo kayeder tabiki. 3170 kiloydu 3 e düşmüştü kızım. Ortalama 200 gr düşmüş yani. Çabucak kilo alır sen hiç endişe etme.
Hatta ayda 1 kg alır diyorlar ya benimki yarım kilo zor alıydu. 300-400 gr alıyodu mesela. Dr da sen kendine bak çok mu kiloluymuşsun ki bbekten o performansı bekliyorsun dedi. Genetikle de alakalı bi durum. İleriki süreçte yaşayacağın şeyleri söylüyrum sana daha yolun başındasın. Emzirebildiğin kadar emzir. Kilo değil sağlık önemli olan :KK66:

Ah o insanlar delirtirler adamı. Alttan muayene de ben de zorlanıyorum. 2 gün oturup kalkamıyorum resmen. Seni anlıyorum canım. Neyse daha vakit var 20 sine kadar. İnşallah hiç bir müdahaleye gerek kalmadan kendi kendine gelişir süreç
Uyanmiyo oturup agliycam sinirimden burnunu sikiyorum altını açıyom bana mısın demiyor

Masallah cnm iyi dayanmissin sende helal olsun . Bebek kendini cok asagiya ittiriyor kemiklerim ayriliyor ya o yuzden yurumekte cok zorlaniyorum. ins bende oyle dusunuyorum dunden beri bel agrim var boyle adet agrisi gibi . persembe gunu 9 ay 10 gun oluyo bakalim gelir umarim
Kendi sancin daha kolay diyorlar cnm

Back