• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

Geçer tabiki canım. Takipte olduktan sonra Allah ın izniyle sıkıntı yaşamazsınız. Tüm bebişlere sağlıklı güzel günler nasib etsin Rabbim.
Bugün kendi doktoruma gitmedim. Normalde bugün yatış yapacaktı beni. O yüzden devlet hastanesine gittim. Suyumuz iyi, nst ye de güzel dedi. 2-3 gün içinde mutlaka tekrar bakılması gerek dedi. Beklemeye devam yani :süslü:
Normali bekliceksin yani . :) Hadi hayrlisi bakalm

Kızlar merhaba benim kızın doğum kilosu 2875 şimdi doktordan geldik 2670 gram çıktı sizce normal mi geri zekalı doktor moralimi bozdu ama kızım doğduğunda baya şişti resimlerde bile belli sizin çocuklarınız kaçar gram verdiler

Bence normaldir moralini bozma zaten herkes diyo sisi inince kilosu biraz azaliyo diye

Canım bu kadar stres yapma ikiniz icinde hayırlı bir vakit varki onu bekliyor bebiş öyle düşün. İnşllah seni sevindirir ve en kısa zamanda doğar bebecik
Gözünüz aydın canım, hayırlı evlat olsun inşallah, güle güle büyütün bebişinizi

Gününü de doldurduğuna göre vakit az kalmıştır artıkın, sağlıkla gelsin inşallah. Kurulu saat değil ki günü dolunca doğum yapalım, insanlar da bir hoş:deli: Bugün bakalım neye karar verilecek
Gün itibari ile 40+4 oluyorum. Günaydın herkese :KK36:

THEY- THEY- canım dün ben de devlet hastanesine gittim. Kendi dr um yatış yapacak diye ona gitmedim.
Suyum fln iyi. Nst güzel. E daha ne olsun deyip 3 gün daha bekleyeceğim. Sonra yine kontrole gideceğim. Strese luzum yok. Sakin ol. Öyle bir anda gelmeye karar veriyor ki. O mutluluk tarif edilemez. İşte o an tüm korku ve endişerin geride kalıyor.
Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Gelişmelerden beni de haberdar et :KK66:
Strei ben yapmiyorum yaptiriyorlar resmen ya. Herkes soruyor dogurdunmu dogurdunmu biktim. herkes ayri bi yorum yapiyo filan. Gittim nstye baglandim. o kadar agrimin olmasina ragmen dogru duzgun bisey cikmadi. alttan muayane oldum ilk kez 2 cm aciklik varmis. cok bastirdi canim yandi bilmiyorum sizin nasi oldu ama. Hemen tabi benim gozlerden pit pit akmaya basladi
Neyse doktorum bakti hepsine gecen hafta 1 kereligine sadece nstye girmemistim cok kizdi. oyuncakmi bu dedi bebek ölse karninda haberin olur sanki dedi. baya baya azarladi. sonrada iste 20 ekim sabahina kadar 6 ya kadar dogum olmazsa baslamazsa suni sanci verecek 7 de. eğer işe yaramazsa cumartesi gunu kesinkes sezeryana giriyorum.
Olur diye ümit ediyorum. ve cok agrimin olmasina ragmen tekrardan yurumeye merdiven inip cikmaya gayret edicem acilma olsun diye.

Strei ben yapmiyorum yaptiriyorlar resmen ya. Herkes soruyor dogurdunmu dogurdunmu biktim. herkes ayri bi yorum yapiyo filan. Gittim nstye baglandim. o kadar agrimin olmasina ragmen dogru duzgun bisey cikmadi. alttan muayane oldum ilk kez 2 cm aciklik varmis. cok bastirdi canim yandi bilmiyorum sizin nasi oldu ama. Hemen tabi benim gozlerden pit pit akmaya basladi
Neyse doktorum bakti hepsine gecen hafta 1 kereligine sadece nstye girmemistim cok kizdi. oyuncakmi bu dedi bebek ölse karninda haberin olur sanki dedi. baya baya azarladi. sonrada iste 20 ekim sabahina kadar 6 ya kadar dogum olmazsa baslamazsa suni sanci verecek 7 de. eğer işe yaramazsa cumartesi gunu kesinkes sezeryana giriyorum.
Olur diye ümit ediyorum. ve cok agrimin olmasina ragmen tekrardan yurumeye merdiven inip cikmaya gayret edicem acilma olsun diye.
Bak CNm ben 3 gün boyunca sancı aldım ki haftam erkendi hiç açılmamış yokdu hatta ilk iki gün 1 cm di iki cm açıklıkla dayanabilirsen kesin dogurursun inşallah kendi sancin gelir

Bak CNm ben 3 gün boyunca sancı aldım ki haftam erkendi hiç açılmamış yokdu hatta ilk iki gün 1 cm di iki cm açıklıkla dayanabilirsen kesin dogurursun inşallah kendi sancin gelir
Masallah cnm iyi dayanmissin sende helal olsun . Bebek kendini cok asagiya ittiriyor kemiklerim ayriliyor ya o yuzden yurumekte cok zorlaniyorum. ins bende oyle dusunuyorum dunden beri bel agrim var boyle adet agrisi gibi . persembe gunu 9 ay 10 gun oluyo bakalim gelir umarim

Simdi 2 cm acikligin varsa bence 20ekime kadar artabilir insallah. Sen yapabildigin seyleri yap canim bogurtlen yapragi cayi felan da iyi geliyomus istersen onlari da bi arastir. Strese de hic girme ben 38+3um beni bile darliyolar ne kadar uzun surdu hala dogurmadin mi diye. Milleti bosver sen doktoruna ve kendine bak:)

Etraf surekli bisi diyo yok ışık açık kalsn sarı yazma ort altın tak sarı giydir :/ iyice gına geldi hc bi faydası yok biliyorm ama sırf sussunlar diye yapmış bulunuyorm yda hehe deyp geciyorm. Faydasının olacağını düşündügm tek şey ışık internette de okudm bi kaç kere bulunulan ortam aydınlık olmaliyms . Yarn bizim kontrol var inslh düsmüstr iyice ..
Canım pekmezde iyi geliyor emzirmeden önce bi damla diline değdirebilirsn snra emzir banada sağlık ocağındaki hemşire söyledi sende sulandırıp iç ben faydasını gördüm

Canm bn prima kullanıyorum suan. Çok değişik şeyler oldu bizim bn baby&me almistm pişik yaptı sonra prima aldık ama 10 gün sonra dedm su baby&me yi tekrar deneym 5 gün kullandm kızı genitali pişik gbi bisi oldu böyle küçük küçük kırmızı noktalar oldu dünden beri yine prima bağlıyorum geçer umarm o pişik :/
Geçmiş olsun canım ya üzüldüm

Kızlar merhaba benim kızın doğum kilosu 2875 şimdi doktordan geldik 2670 gram çıktı sizce normal mi geri zekalı doktor moralimi bozdu ama kızım doğduğunda baya şişti resimlerde bile belli sizin çocuklarınız kaçar gram verdiler

Çok normal canım. Doğumdan sonra bebekler kilo kayeder tabiki. 3170 kiloydu 3 e düşmüştü kızım. Ortalama 200 gr düşmüş yani. Çabucak kilo alır sen hiç endişe etme.
Hatta ayda 1 kg alır diyorlar ya benimki yarım kilo zor alıydu. 300-400 gr alıyodu mesela. Dr da sen kendine bak çok mu kiloluymuşsun ki bbekten o performansı bekliyorsun dedi. Genetikle de alakalı bi durum. İleriki süreçte yaşayacağın şeyleri söylüyrum sana daha yolun başındasın. Emzirebildiğin kadar emzir. Kilo değil sağlık önemli olan ;)

Ah o insanlar delirtirler adamı. Alttan muayene de ben de zorlanıyorum. 2 gün oturup kalkamıyorum resmen. Seni anlıyorum canım. Neyse daha vakit var 20 sine kadar. İnşallah hiç bir müdahaleye gerek kalmadan kendi kendine gelişir süreç

Kızlar birşey sorcam bebeğimin göbek bağı düştü, batikon sürdüm biraz gazlı bezle. Doktor kontrolüm yarın. Ne yapmam lazım?
Eczanede göbek bakım spreyi satılıyor
İçinde kendi steril bezide var
Doktor önerdi
Onunla temizliyorum ben

Kanama varsa eczaneden gümüş nitrat çubuk al acilde yaktır

Doğum yapanlar olarak pek giremiyoruz artık
Hepinizi merak ediyorum aslında
Bekleyen arkadaşlar kısa sürede kavuşursunuz inşallah
Ben hala iyileşemedim sezeryan dikişlerim gün geçtikçe daha çok ağrıyor sanki
Neyseki annem yanımda oğlumla birlikte ilgileniyoruz
Babamız şehir dışında doğru düzgün göremedi kuzuyu
Hem emziriyorum hem mama kullanıyoruz
Şimdilik sma aldım memnunum
Oğlum güzel içiyor gaz problemi olmadı
Aptamil hazır sıvı mamadan verdik direk kustu
Bez sleepy almıştım ama memnun değilim
Sıvıyı emmesi vs güzel sızdırmada yapmıyor ancak benim aldığım pakettekilerin cırt cırtları sorunlu
Bir daha almam
Sütün geldi mi? Benim bugün 4. Gün bebeğim doğalı. Sütüm gelmedi. Hastanede hemşireler mam ver dedi. Veriyorum. Emzirmeye de çalışıyorum. Şimdiye kadar emiyodu süt gelmese de. Ama bugün 2 seferdir memeyi reddediyor. Ne yapmam lazım bi fikir verin nolur. Mamaya alışıp hiç emmetecek diye korkuyorum. Sütün gelmesi için onun çekmesi lazim. Onu da biliyorum. Sürekli uyandırayım mı napıyım. 2 saatte bir mama veriyorum. Ondan önce de emziriyodum. Sizler nasıl yapıyorsunuz?

Biz birbirimize bugün kavuştuk. Epidural sezaryen oldum. Çok şükür şimdilik iyiyim. Tabi PCA takılı ağrım oldukça basıp alıyorum. Umarım çıkarıldıktan sonra çok fazla ağrım olmaz ve bebeğimle ilgilenebilirim sonrasında da. Allah bebek bekleyenleri hayırlısıyla kavuştursun
Geçmiş olsun ve hayırlı olsun. Ben de aynı korkuyu yaşıyordum ama merak etme öyle olmuyor. Ben epidurali sadece ilk gün 2 kez istedim ameliyattan sonra. 2. Gün sadece ağrı kesiciler yetti. Ağrıdan ziyade dikiş yerlerindeki yanmalar rahatsız ediyor. Bugün 4. Günüm. Ilk defa bugün oturabiliyorum. Simdiye kadar annem ilgilendi bebekle. Bana emzirmek icin verdiler. Merak etme cabuk iyilesiliyor. Korse takiyorum. O cok iyi oldu. Baski yapmiyor dikislere ve rahat hareker edilebiliyor.

Ahahahaaa Aynen sordm ilaca devm 3 gün daha şekerli su falan boş is onlar dedi :) . Bugn gittik kontrole ama kan tahlili yapmadı gerek yok açılmış rengi baya gözlerindeki geçmek üzere dedi :)
Iyi atlatmaniza sevindim.40 çıkana kadar sarılığa dikkat etmek gerekiyo.ben de durup durup gözlerine bakyrm rengini inceliyorum.
Doğum yapanlar olarak pek giremiyoruz artık
Hepinizi merak ediyorum aslında
Bekleyen arkadaşlar kısa sürede kavuşursunuz inşallah
Ben hala iyileşemedim sezeryan dikişlerim gün geçtikçe daha çok ağrıyor sanki
Neyseki annem yanımda oğlumla birlikte ilgileniyoruz
Babamız şehir dışında doğru düzgün göremedi kuzuyu
Hem emziriyorum hem mama kullanıyoruz
Şimdilik sma aldım memnunum
Oğlum güzel içiyor gaz problemi olmadı
Aptamil hazır sıvı mamadan verdik direk kustu
Bez sleepy almıştım ama memnun değilim
Sıvıyı emmesi vs güzel sızdırmada yapmıyor ancak benim aldığım pakettekilerin cırt cırtları sorunlu
Bir daha almam
Ben molfiks kullamyrm ve memnunum.şükür öyle pisik olmuyo.hafif kızarıklık olunca zeytinyağı sürüyorum.mucizevi bisey cok ise yariyo.
bende kavuştum çok şükür ogluşuma sabah 8.44 te gördüm miniğimi.3 kere kaka yaptı bende gazını çıkardım şükür.zorla serumları da hızlı aldım sonda da cıktı yalnız şuan saat 5 ve ben 1 saat uyku uyudum.eve gidince dinlenirim inşallah.herşey çok güzel şükür geziyorum kendim oturup kalkıyorum çok şükür
Gözünaydn canm.Sağlıkla analı babalı büyüsün bebiş.
Bizim 5.gün 150 gram az çıktı ama kıyafetlerle tartldı.en az 200 gram vermistir sanrm.
Insaallah o zamana kadar kendi sancnla dogum yaparsn.olmazsa bile suni sancidan korkma.ben sezaryan sonrası bile suni sancı cektim.üstelik dikiş agrisiyla kibırdamak bile mümkün degildi.ama geçti gitti cok şükür şimdi bebegimi seviyorum aklıma bile gelmiyo

Sütün geldi mi? Benim bugün 4. Gün bebeğim doğalı. Sütüm gelmedi. Hastanede hemşireler mam ver dedi. Veriyorum. Emzirmeye de çalışıyorum. Şimdiye kadar emiyodu süt gelmese de. Ama bugün 2 seferdir memeyi reddediyor. Ne yapmam lazım bi fikir verin nolur. Mamaya alışıp hiç emmetecek diye korkuyorum. Sütün gelmesi için onun çekmesi lazim. Onu da biliyorum. Sürekli uyandırayım mı napıyım. 2 saatte bir mama veriyorum. Ondan önce de emziriyodum. Sizler nasıl yapıyorsunuz?
Israrla emzirmeye çalış pes etme.mamadan önce açken ver bos olsa bile emsin.

Doğum yapanlara bir sey sorucaktim. Hastaneye gogus pompasi, gogus kalkani ve biberon goturduyseniz evde oncesinde temizligini nasil yaptiniz. Bizlerle paylasir misiniz ?

5. Gun oldu bugun ilk defa disari ciktim dikisler duzelmeye basladi ama 2. Gun ayaga kalktim diyenlere sasiriyorum:) saga sola donup yatamiyorum sabah bikac dakika yatabildim:) mutfaga gidip yemegimi kendim hazirladim diye evdekiler seviniyor:) Allah kimseyi yataklara dusurmesin:) bide bebisim yanimda olsa cok guzel olacakti bugun gittim gordum oksijeni falan cikartmislar yuzu koyun yatirmislar misler gibi uyuyordu Allah biran once kavustursun yavrularindan uzakta olanlari

Ben bir cm aciklikla sanci aldim. Ertesi gun on cm e ulasti canim. Allahin izniyle iki santimle acilir merak etme.

Pes etme ısrarla vermeye devam et
Tokken memeyi reddeder
Mama vermeden önce emzir ardından mamayı ver
Böylece emmeyide unutmuyor
Zamanla sütün gelir
Lohusa şerbeti üzüm hoşafı iyi süt yapıyor
Birde göğüslerine masaj yap sık sık

Back