- Konu Sahibi dilarazeynel
-
- #30.021
Korkma sakin birinin basina geldi diye herkesin basina gelecek demek segil.Aynen öyle. Allah korusun bebeklerimizi. Bana da cuma için gün verdi. Daha erken olmaz mı diye sordum. Akcigerlerinde problem olur erken alırsak dedi. Telaş edecek durum yokmuş. Ama onu gel de bana anlat. Kuzenim bebeğini bu sebepten kaybetti 9. Ayda. Benim de hamileliğin başından beri en büyük korkum buydu.
Normal dogumda sorun oluyor mu acaba.normal dogum istiyordum insallah bi sorun olmaz:/Gecmis olsun canm.ben de 36 haftamda fena grip olmustum.doktora sormustum sezaryan olaca icin sorun olmaz demisti.
Geçmiş olsn canm... Kordon dolanması sık karşılaşılan bi durummuş canm.. hatta gebeliklerin %30u kadarinda görülüyorms sanırm . inslh bisi olmicak guzl dusunDr kontrolünden geldik. İlk defa bugün iyi haberlerle dönemedim. Moralim çok bozuk. Bebeğimin boynuna kordon dolanmış. 1 defa. Kan akışi ve kalp atışları normal dedi dr. En erken 1 hafta sonra doğum öneriyormuş. Normal de bekleyebilirsin ama doğum anında kalp atışları yavaşlarsa sezeryana alırız dedi. Ben o riske giremem zaten. Haftaya cumartesi tamam dedik. Ama ben bu 1 hafta nasıl bekleyeceğim. Ağla ağla bi hal oldum. Dua edin nolur
Insallah canim ben de sivi takviyesi olsun diye serum takildim dinleniyorum simdi insallah cabucak gecerYani grip sorun olmaz demisti.ilac falan kullanmadm bol bol meyve tükettim ve yataktan cikmadm.8ns sen de cabucak atlatrsn
Canm doğumdan 2 3 gün önce bnde oldum grip ama toparladm baya doğuma kadr normal doğum oldu. Zencefil bal tarçın ve limon bunları karıştırıp macun haline getirdim iki kere yedim sanırm bide limonlu su ictm surekli çok faydası oldu. Ben gribi çok ağır geçirirm bnmkini bile gecirdiyse sndede ise yarar bnce . Bide tuzlu su ile gargara yap limonda sikabilirsn içine.Normal dogumda sorun oluyor mu acaba.normal dogum istiyordum insallah bi sorun olmaz:/
Sen erken bırakmissn igneyi.doktorum bana acil bir durumda iğneden 5 saat sonra bile ameliyat olabilecegimi söylemisti.ben cuma sabahı 10 da ameliyat oldum.son ignemi carsamba akşamı 8 de vurundummCok iyi anliyorum seni, 9 aydir igne kullaniyordum, sali gunune gun verdi doktorum da bana, bir hafta oncesi igneyi biraktik, igneyi biraktigimizdan beri piskopata dondum.
9 aydir sanki o igneyi bir dakika gecirirsem saatinden bebegimi kaybedecekmis gibi hissediyordum, cantamda, esimin cantasinda, annemde,arabada, bir suru yerde birer tane yedek tutuyordum. Simdi igneyi birakinca sanki her saniye bebegim beni terk edecekmis korkusuyla uykumun icinde bile karnimi dinliyorum. Hayirlisiyla su sali gelip kucagima alsaydim, doktora keske daha erkene alsak dedim dogumu ama almiyor o da sanirim igneyi biraktigimiz tarihle de alakali...
Allaha teslim olmak lazim,o ne nasip ettiyse o...
Olumlu düşün canm.ablam boynuna 3 tur dolanmis sekilde normal doğmuş.arkadasmn da oglu 5 tur dolanarak dogmus sezaryan esnasnda farketmis doktoru.Aynen öyle. Allah korusun bebeklerimizi. Bana da cuma için gün verdi. Daha erken olmaz mı diye sordum. Akcigerlerinde problem olur erken alırsak dedi. Telaş edecek durum yokmuş. Ama onu gel de bana anlat. Kuzenim bebeğini bu sebepten kaybetti 9. Ayda. Benim de hamileliğin başından beri en büyük korkum buydu.
Canım çok şükür daha iyiz. Ama 2 tane çok zor, uykusuzluğa alışamadımoğlumda biraz toparlandı. Hayırlısı ile 40ı çıkarsak daha iyi olur belki
İgneyle ilgili her doktorun yorumu degisik... bir arkadas dogumdan 4 gun once kesti, sureyi yeterli bulmadiklari icin kiza aneztezi bile vermediler... kimisi de dedigin gibi igneden 24 saatsonra doguma girdi... benimki bir hafta once birakicaz demisti oyle de yaptiSen erken bırakmissn igneyi.doktorum bana acil bir durumda iğneden 5 saat sonra bile ameliyat olabilecegimi söylemisti.ben cuma sabahı 10 da ameliyat oldum.son ignemi carsamba akşamı 8 de vurundumm
Benim goguslerim fena yara oldu. Pompa alsam yarari olur mu.Uyku düzenimiz yok canım ilk günler çok fazla uyuyordu şimdi de bazen saatlerce uyumuyor bazen de uyanası gelmiyor ,ilk üç gün mama artı meme veriyordum 4. Gün sütüm doldu dolduğu gibi mamayı bıraktım canım
Saol canimm amin darisi bekleyen herkese@llinacandy4 @Kelebekk16 hayirli olsun kizlar allah anali babali buyutmek nasip etsin @zafrina89 nerelerdesin meraktayim
Banada hep tatli yedirmeye calisiyorlar canim.candy4 bizimde bi duzenimiz yok altı temiz karnı tok olduğu surece genelde uyuyo.. Sancısı az oluyo çok şükür olduğu zamnda uyanigiz tabi :) mama vermiyorm canm doymasa ağlar diye düşünüyorum. Bna baya biseyler yedirdiler süt olsun diye sende dene istersen tereyağınızi ni eritip içine pekmez koy sıcak sıcak iç yumurta kıran da oluyormuş onu yapmadm bn ama ..
Canım valla yorgun ve uykusuz olmak bizim için rutin oldu :) aklım başımda değil resmen altını değiştirdim anneme diyorum değiştirmeden uyuttuk çocuğu :))ne içindi kan tahlili canım geçmiş olsunBn bugn çok yorgun olduğumun farkına vardim :) bütün kemiklerm agriyo kızda iyi çok sükur hastaneydi kan tahliliydi falnn baya yorulmuş oda :/
Tek merakim bu uykusuzluga ne zaman alışacağım? Tek dert bu vende şu an...salak bir kafa ve uykusuz bir vucut tez zamanda atlatiriz insllhCanım valla yorgun ve uykusuz olmak bizim için rutin oldu :) aklım başımda değil resmen altını değiştirdim anneme diyorum değiştirmeden uyuttuk çocuğu :))ne içindi kan tahlili canım geçmiş olsun
Insallah canim zencefili deneyeyim insallah ise yarar tesekkur ederimCanm doğumdan 2 3 gün önce bnde oldum grip ama toparladm baya doğuma kadr normal doğum oldu. Zencefil bal tarçın ve limon bunları karıştırıp macun haline getirdim iki kere yedim sanırm bide limonlu su ictm surekli çok faydası oldu. Ben gribi çok ağır geçirirm bnmkini bile gecirdiyse sndede ise yarar bnce . Bide tuzlu su ile gargara yap limonda sikabilirsn içine.
Bn hamilelikte almadm emzirirken alayim bariBenim goguslerim fena yara oldu. Pompa alsam yarari olur mu.
Bende mama ve meme olarak devam ediyorum insallah benimde sutum seninki gibi artar birakirim mamayi.
Saol canimm amin darisi bekleyen herkese
Banada hep tatli yedirmeye calisiyorlar canim.
Pekmezi bende deniycem saol.
Bu gidisle emzirme doneminde hamilelik doneminden daha fazla kilo alcaz:))
Krem kullaniyorum lanolin ama oda etki etmiyoBn hamilelikte almadm emzirirken alayim bari) zayifim baya da ..
Canım bide gogus pompasi daha kötü yapiyo sanırm ya bnm kız hastaneye yatinca bn aldm hemen manüel o günden sonra dah çok ağrımaya başladı sanki . Aynı yani farkı yok .çözümü bulursan bnada şöyle çok aciyo goguslerm.
Biz masaj yapiyoruz birde bitkisel bir ilac verdi doktor.Kizlar son gunler kizimin gaz sancilari var 2 gundur ne uyuyor ne uyutuyor gaz sancisi olan varmi yada caresini bilen. Onceleri cok sukur problem olmuyordu iyiydik. Gittikce uykusuzluk problemler artiyo :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?