• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

Aynen bende onlara hayranim sorma birde ben hamile oldugumu 10 gunlukken ogrendim daha sen dusun. Gec dollenme olmus. Cok dusuktu hcg. Sonra dusuk riski fln derken. Birtek ayrintilidan sonra iste gecen aya kadar rahattim. Saglikla dogsunlarda insallah
Bu arada bizimki ancak kendine geldi. :KK9:Güclendi tekmeler cok şükür
Sağlıkla kucağımıza alırız inş , tekmelerini yesin teyzesi :) ben yapı gereği çok rahat değilim eşim bana göre daha iyi , çok erken öğrenmişsin ya :)

Kızlar çalışabilir raporu aldınız mı? Ben Salı gün alacağım. Ama son gün o gün. Hemen veriyorlar mı?

Aldim canim pazartesi gunu tak 32+0 da aldim ben once nst tansiyon sonra ultrason muayenesi yaptilar hemen yazdilar raporu

Aynen şimdiki doktorlar bos yere sezaryenle yönlendiriyor. İnşallah döner bebeğin. Normal doğum yaparsın.
Benim bir suru riskime ragmen doktorum normal icin direniyor:( ben riske atmak istemiyorum bebegi ama

Evet ama 2 hafta önde veya geri cıkması normal değil diyolar. 4 hafta cok buyuk bi fark olunca ister istemez anormallik mi var diye düşünüyorum. İnşallah yoktur ve doktorum haklı çıkar :dua:
Daha once kac kisiden duydum kada capinin 4 hafta buyuk ciktigini. Nette arastirdim bpd zaten normal olcumlerden buyuk cikar diyodu. Ama zaren olcumlere guvenmeyin benim 3 gun srayla bi doktor 16 gun bi doktor 4 gun buyuk ciksrttj

Kizlar ya bugun hastaneye gittim hersey normal ama bebegin sivisi azalmis dedi ve buyuk hastaneye uzmana gitmemi soyledi niye azalirki yaa :KK43: yatis bile verebilir dedi dr :KK43:(( kizlar cok mu korkulacak bisey bu?

Sivi azalmasi ile daha dun aksam video izledim son haftalarda olabiliyomus bi shru debebi olsbilirmis havuc suyunu srkadasim denemisti cok iyi srtmisti

Benim bir suru riskime ragmen doktorum normal icin direniyor:KK43: ben riske atmak istemiyorum bebegi ama
Evet sen iğne mi kullanıyordun yanlış hatirlamiyorsam. Ben senin yerinde olsam asla riske atmazdim.
Önemli olan sağlığı sezaryen veya normal farketmez. Bi şekilde çıkacaklar ordan

Aranızda hic nstde sancı çıkan oldu mu kızlar?
Veya yalancı kasilmalariniz başlayan??

Benim kasilmam oluyo gbime geliyo cnm ama hiç nst ye girmedim belki yarın girerim
Girersen sonucu haber ver canım. İnşallah cikmaz sancı.
Doktoruna kasilmalarini söylersen nst yapacaktır buyuk ihtimal.
Ben 10 gün öncede girdim biseu çıkmadı bu sefer cikti

Evet sen iğne mi kullanıyordun yanlış hatirlamiyorsam. Ben senin yerinde olsam asla riske atmazdim.
Önemli olan sağlığı sezaryen veya normal farketmez. Bi şekilde çıkacaklar ordan
Normal dogumda duyacagim acidan zerre kadar korkmuyorum ama zaten boyum cok kisa (150 cm) kendi doktorum bile 150 ve altindaki insanlara normal dogum onermediklerink soyledi gittigim baska doktorlar da ayni seyi soyledi,tipime bakip normal dogum onermiyoruz 150 altina dediler:) ama buna ragmen doktorum normal dogumu degerlendiririz diyor. Ben onca risk varken igne, tek arter, rahim agzi yetmezligi, 150 cm alti boy vs normal dogum riskini almak istemiyorum. O yuzden sezeryan gibi dusunuyorum ama doktorum benim istegime gore hareket etmeyecek anladigim kadariyla...

Kasilmalar var epeydir, nst de 2-3 sanci filan cikiyo doktor bu haftalarda normaldir dedi. Ama okeanoss00 okeanoss00 sancisi cikiyodu hep diye hatirliyorum

Haber veririm cnm. Benim doktor ne desem herşeye normal dyo inşallah bunlarada normal deyip beni yollamaz nst ye girerim.Benim doktor beni hep 1,5 ay arayla cagiriyo daha bayram sonra gel dedi de ben kasilmalarim olduğu için yarına randevu aldım. Belli olmuyo demek ki cnm devamlı takip edilmemiz gerek

Normal dogumda duyacagim acidan zerre kadar korkmuyorum ama zaten boyum cok kisa (150 cm) kendi doktorum bile 150 ve altindaki insanlara normal dogum onermediklerink soyledi gittigim baska doktorlar da ayni seyi soyledi,tipime bakip normal dogum onermiyoruz 150 altina dediler:) ama buna ragmen doktorum normal dogumu degerlendiririz diyor. Ben onca risk varken igne, tek arter, rahim agzi yetmezligi, 150 cm alti boy vs normal dogum riskini almak istemiyorum. O yuzden sezeryan gibi dusunuyorum ama doktorum benim istegime gore hareket etmeyecek anladigim kadariyla...

Kasilmalar var epeydir, nst de 2-3 sanci filan cikiyo doktor bu haftalarda normaldir dedi. Ama okeanoss00 okeanoss00 sancisi cikiyodu hep diye hatirliyorum

Aslında doktoruna güvenmek lazim ama. Gerçi bazısı keyfine gore isteyene sezaryen yapıyor bazısı çok gerekmedikce lafını bile etmiyor.
Benim kuzende boyu senin gibi oda zayıf normal doğum yapamadı hic bi sebep yokken.
bakıldığında belli oluyor zaten yapabilecek yapamayacak kişiler.
Kız saatlerce sancı çekti kaç defa ikindi bi türlü bebek giremedi kanala. En son sezaryene alindi çektiği sancı yanina kaldı.
Çokta zorlamamak lazim yani. Olmazsa olmuyor.
Çok tecrübeli bir doktorsa yaparım diyorsa yapar tabi. Yapanlar var.

Demek ki sancı cikmasi normalmis bende korktum bi an yoksa zamanından öncemi gelcek diye.

Haber veririm cnm. Benim doktor ne desem herşeye normal dyo inşallah bunlarada normal deyip beni yollamaz nst ye girerim.Benim doktor beni hep 1,5 ay arayla cagiriyo daha bayram sonra gel dedi de ben kasilmalarim olduğu için yarına randevu aldım. Belli olmuyo demek ki cnm devamlı takip edilmemiz gerek
1.5 ay çok fazla değil mi. Bu haftalarda özellikle en gec 2 haftada bir çağırması lazim.

Bu sefer bende uzattım kontrol aralığını
Doktor izinde diye
En son 1 nde gitmiştim bi sonrakide bayramdan sonra arada 5-6 hafta olacak
Başka doktoramı gitsem :bicak:

bnm annem 150cm iki çocuğunu da normal doğurmuş

Canım gece 2 saat kasılmam oldu. Bazıları pozisyon değiştirince geçti bazıları geçmedi. Kimisi 5, kimisi 10, kimisi 15 dk aralıklarla sürdü. 30 saniyeden fazla sürende oldu. Düzenini çözemedim.Belimde çok çok hafif ağrıda vardı üstelik. Sabahta yaşadım aynını ödüm koptu. Nst de sancım çıkmıyodu normalde. Yarın sabah doktorumla randevum var nst de ve dopplerde bakılcak. İnşallah 2.6 rahim açıklığım artmamıştır. Her kasılmada dikişlerim acıdı çünkü. Doğum sancısını geçen seneden bilmeme rağmen bu gebeliğim beni çok yanıltıyor. Bu yalancı kasılmaydı büyük ihtimal bayağı korktum ama :110: bi doğursaydık hayırlısıyla ekim annişleri olarak.

bnm annem 150cm iki çocuğunu da normal doğurmuş
Doktorlar zaten doguramaz demiyor, ancak 150 cm ve altindaki kisilerin catilari genellikle dar oldugu icin dogumda cok zorlanabilihor, bebek kanalda sikisabiliyor ya da omuzu takilabiliyormjd, fazla kesi atmak zorunda kalabiliyorlarmis ya da vakum kullanmak zorunda. O yuzden doktorlar riskli gebeliklerde ozellikle annenin boyu 150 ve altindaysa anneyle bu riskleri paylasip onermediklerini soyluyorlarmis.

Bunu kimse soylesem amaaan falanca da boyu 150 ama su kadar dogurdu diye orneklendiriyor. Eyvallah, ama doktorlarin hepsi bunu dile getirdigi icin ozelikle arastirdim ve cok makul seyler buldum. Tibben aciklamalari var bu durumu

Back