• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

Kızlar doktorumdan çıktım biraz daha rahatladım. Baktı nst çekti bendeki veriler aman hemen sezaryene alalım bu bebeği diyecek kadar kötü değil dedi. 30 haftalık bir bebeği sezaryene almak kolay ancak geldiğin hastanede yoğun bakım ünitesi tam donanımlı olsada açılalı 2 hafta olmuş, henüz gece bebeklere bakan uzman sayısı bile yetersiz. Böyle küçük bir bebeği kendi hastanem bile donanımlı yıllarca uzman ekipli olsada önermem ben hastama dedi. Beni perinotolaga yönlendirdi. Şimdi diyarbakır yolundayım. Perinatalogda doktorumla aynı görüşte ise mardine dönüp bikaç günlük yatış ve takipte kalcam doktorumda. Yok evet risk var alınması daha doğru derse o vakit diyarbakırda en iyi uzman ekip ve yenidoğan bakım ünitesi olan memorial hastanesine gidcem. Kendi doktorumla irtibattayım şuan.perinatolog alınmalı derse doktorum memorialı arayacak. Adam diyorki 30.haftada nst verileri çok çok sağlıklı sonuç vermeyebilir haftan erken ve tek başına riskli bir karar almak için yeterli değildir bu veri. Ben durumu çok kötü görmedim. Rahim ağzında hunileşme olsada bu şekilde son haftalara kadar giden çok hastam var. Artı rahimde daralma var biraz bu iyiye işaret. Bebek yukarda suyu gayet iyi doopler de harekette var. Nst geldiğim hastaneye göre biraz daha iyi ama tam istediğimiz gbi değil. Dediği bu. Onun tavsiyesiyle perinatologa gidyorum şimdi. Adamın dilinin ucunda kızımla kaderim. Doktorların ukalalık taslamayıp görüşünü söyleyip kendinden daha uzman gördüğü bi başkasına yönlendirmesini çok doğru buluyorum. Bu doktoruma bu sebeple güveniyorum. Azönce hastaneden çıktığım doktor bana nst leri vermedi mesela bakanlığa gönderiyolarmışta veremezmiş dedim kendi doktorum görseydi en azından fotpkpbisini alalım dedim yok dedi. Üstünü çizdiğim bi doktor daha eklendi haneme. Allah burdaki anne adaylarının hepsine vicdanlı, ahlaklı, kendisi dışındaki kişilerin görüşlerinede hürmet eden, gece nasıl oldunuz diye soran, ukalalık taslamayan, rahatlatan, hastasına güven veren doktorum gibi doktorlar nasip etsin...
nstnin güvenilir olması için ileri haftalar olması lazım diye okumuştm canım perinatologdan güzel şeyler duyarsın umsrım kendi doktoruna ulaştığın çok ii oldu hayırlısı olsun Allah yardımcınız olsun

Selam kızlar muayeneden çıktım şimdi kızım sırtı dönük yüzünü artık hiç göstermiyo ☺️ Doktor git tatlı birşeyler ye geri gel bakıyım dedi yaptık yıne sırtı dönük. Bu dönem bacagıma kramplar çok giriyor die kalsiyum ilacı yazdı birde idrar yolu enfeksıyonu kapmışım.onun içinde sadece iki günlük toz ilaç verdi. Ama çok şükür herşey yolunda gün geçtikçe yaklaşıyoruz çok heyecanlı.:anneadayı:

Merhaba kızlar bende de kontrolünden geliyorum benim kızın sırtı dönük yüzünü hem eliyle hem ayağıyla kapatmış :( ne hayaller le gitmiştim ama göstermedi yine yüzünü sanırım doğana kadar göremiycem yüzünü neyse sağlıklı olsun da gerisi kolay

benimkinin artık neresi gözüküo anlamıyorum bile doktorun renkli 4 boyutlu ultrasonu yok röntgen filmi gibi görüyoruz haliyle bişey anlaşılmıo ztn kolu bacağı birbirine girmiş durumda doktor dio aradan gözüküo bak ağzını açtı fln yok anam ben hiç anlamıyorum karnan öorman oldu iice görüntüler sağlıkla doğsunlarda doya doya bakışırız inşallah :)

benimkinin artık neresi gözüküo anlamıyorum bile doktorun renkli 4 boyutlu ultrasonu yok röntgen filmi gibi görüyoruz haliyle bişey anlaşılmıo ztn kolu bacağı birbirine girmiş durumda doktor dio aradan gözüküo bak ağzını açtı fln yok anam ben hiç anlamıyorum karnan öorman oldu iice görüntüler sağlıkla doğsunlarda doya doya bakışırız inşallah :)
Evet yaa bende bugün onu düşündün bizim doktorun ultrasonu çok kötü Acibademdeki görüntülerde bebek çok küçük olmasına göre çok daha güzel ve renkli, doktor ve hastane degistirdigime üzüldüm bu açıdan..Ilk.oğlumun çok güzel bir ultrason dosyası var, onlarca renkli fotosu bunda çok az :( Bu haftalarda 4 boyutlu renklide çok güzel görünürler napsam acaba güzel bir cihaz olan biyere sırf fotoğraf almaya ve bebeği görmeye gitsem mi diye düşünmüyor değilim :(

Merhaba kızlar, Allah yardımcınız olsun inşaAllah az kaldı herşeye kucağımıza alacağız sağlıkla hayırla Amin...

Ayrıca burada herkes birbirine yardım etmek için var, modamı oldu olumsuz konuşmuyoruz, evhamlı, paniklisin diye. Rahatsız olan okumasın o istemediği kişinin mesajını, biri bir taş atıyor arkasında maşallah devamı geliyor diğerlerinden. Kalp kırınca ne oluyor yani?

Herkes evhamlı, panik olacakta annelik bu evlat bu. Konuşanlar da pek rahat değil di hani, bir rahatlık gelince aynı şeyleri yaşamış birine yermek hakkına sahip olmuyor.

M Msspinkie üzülme ve uzaklaşma buradan rahatsız olan girmesin, girerse de okumasın. Kimsenin zimmetli malı değil burası.

Daha şefkatli ve anlayışlı olacağımız zaman bu çıkışlar hoş değil.

Yazık günah zor zamanlar geçiren arkadaşlarımız var, onlara destek olup güç verilmesi lazım...

Merhaba kızlar bende de kontrolünden geliyorum benim kızın sırtı dönük yüzünü hem eliyle hem ayağıyla kapatmış :KK43: ne hayaller le gitmiştim ama göstermedi yine yüzünü sanırım doğana kadar göremiycem yüzünü neyse sağlıklı olsun da gerisi kolay
Benimkide hep eli bacağı yüzünde erkek bebeğim, zor poz yakalıyor doktorum. İyi olsunlar da yeter bize ;)

Evet yaa bende bugün onu düşündün bizim doktorun ultrasonu çok kötü Acibademdeki görüntülerde bebek çok küçük olmasına göre çok daha güzel ve renkli, doktor ve hastane degistirdigime üzüldüm bu açıdan..Ilk.oğlumun çok güzel bir ultrason dosyası var, onlarca renkli fotosu bunda çok az :KK43: Bu haftalarda 4 boyutlu renklide çok güzel görünürler napsam acaba güzel bir cihaz olan biyere sırf fotoğraf almaya ve bebeği görmeye gitsem mi diye düşünmüyor değilim :KK43:
bende düşündüm ama araştırma fırsatım olmadı yaa nerde var acaba yakınlarda tabi bide gidince pozisyonu nasl o da önemli ama 2 li testte çok ufak kupkuru yüzü fln bebişin şimdi yanakları fln dolmuştur çok görmek istiyorum aslında

Evet yaa bende bugün onu düşündün bizim doktorun ultrasonu çok kötü Acibademdeki görüntülerde bebek çok küçük olmasına göre çok daha güzel ve renkli, doktor ve hastane degistirdigime üzüldüm bu açıdan..Ilk.oğlumun çok güzel bir ultrason dosyası var, onlarca renkli fotosu bunda çok az :KK43: Bu haftalarda 4 boyutlu renklide çok güzel görünürler napsam acaba güzel bir cihaz olan biyere sırf fotoğraf almaya ve bebeği görmeye gitsem mi diye düşünmüyor değilim :KK43:
Sırf renkli için bende düşündüm ama bizimkinin hep sırtı dönük. Detaylıda doktor çok uğraştı bayaa vurdu dönsün diye ama nafile, 2saat sonra yine baktı ama yok, uşağım hep sırtı dönük. Ozamanlar yeri bol olmasına rağmen dönmedi şimdi hiç dönmez. Üstelik doktorun zorladığı yerde kılcal damarlarım çıktı ve 2gün o bölge ezik gibi ağrıdı.
O yüzden Doğuma sakladım merakımı.
Sağlıklı olsunlar da varsın resimleri olmasın. Doğunca bol bol resmî olucak zaten napalım

bende düşündüm ama araştırma fırsatım olmadı yaa nerde var acaba yakınlarda tabi bide gidince pozisyonu nasl o da önemli ama 2 li testte çok ufak kupkuru yüzü fln bebişin şimdi yanakları fln dolmuştur çok görmek istiyorum aslında
Pozisyon işi tamamen şans denemeden bilemeyiz :)
El aticam bu işe :) Bi araştıralım bakalım yakınlarda varmı..

Sırf renkli için bende düşündüm ama bizimkinin hep sırtı dönük. Detaylıda doktor çok uğraştı bayaa vurdu dönsün diye ama nafile, 2saat sonra yine baktı ama yok, uşağım hep sırtı dönük. Ozamanlar yeri bol olmasına rağmen dönmedi şimdi hiç dönmez. Üstelik doktorun zorladığı yerde kılcal damarlarım çıktı ve 2gün o bölge ezik gibi ağrıdı.
Sağlıklı olsunlar da varsın resimleri olmasın. Doğunca bol bol resmî olucak zaten napalım
Hiç belli olmaz duruşu yüzü hep değişiyor benim ilk oglumda hiç zorlanmadan çekiyordu doktor birsürü renkli fotosu var burnu ağzı tıpatıp aynı :) Merak ışte, bunda iyi ulttasona denk gelmedik sağlıklı olsun en başta yinede neye kime benzediğini merak ediyorum:) denemekten zarar gelmez bakalım araştıracağım..

benim detaylı ultrasonda yüzü net gözüküo elleri de her zaman olduğu gibi yanağına yapışıktı ama orda çoknufaklar 387 g mıydı neydi şimdi 2 kg oldular maşallah :)

Kızlar bu arada söylemeyi unuttum, benim kansızlığım hatırlarsanız en son 10du. Bu gittiğimde 14 küsür çıktı. Yanlışmı ölçüldü bilmiyorum ama hergün andız pekmezi yiyordum 1 tatlı kaşığı. Diğer kan tahlilinde daha net belli olur. Kansızlığı olan arkadaşlar deneyebilir. Ben maraştan almıştım pekmezi

Kızlar kasılma nasıl oluyor ?
Karnın belli bölgesinin sertlesmesimi yoksa her yerinin sertlesmesimi?

Back