• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 EKİM Anne adayları

geçmiş olsun canımm kendi doktoruna bi ulaşsan o ne önerecek acaba arkadaşta demiş ciğer geliştirici yapıldıysa bebek hareketinde azalma oluo diye vurulmuşmuydu

Doktorum durumumu merak edip mesaj atmış 1.5 saat sonra geç saatte görüp aradım mesaj attım bende ancak ulaşamadım. Saat geçti. Malesef ha deyince ulaşamıyorum. :KK43: Umarım dönüş yapar bi an evvel. O ne diyecek merak ediyorum. Ama görmesi gerekir yinede. Rahim açılması sorununu unuttum bebeğimle ilgili kaygım var bu durum yüzümden. Soğukkanlılığmı korumaya çalışıyorum ama doktorunda kalkıp senin sözlerine itimat ediyorum demesi kendimden bike şüphe duymama neden oluyor. Allah beni ve hepimizi zor bir karar verme aşamasında bırakmasın.

Evet yapıldı canım. Bilmiyorum ki öylede olsa doktor söylerdi sanırım. Sadece azalma olsada benim hareket hissetmeme güveniyor şu aşamada. Öğlen duruma göre taburcu olup kendi doktoruma görüncem. Umarım acil müdehale gerektircek bir durumla karşılaşmam şuanki hastanede.Bu hareket azlıkları zaten ilaçlardan sonra başladı. Keşke öyle olsa. Yoksa kıpır kıpırdı yavrum.Hareketinden şikayet ediyordum ben. Dün hemşirelere de söyledim böyle sarhoş, sersem gibi hareketleri daha çok fak çapta ve arada orta derecede. Sert hareketler görmüyorum azalmadan beridir

MedusaDarbesi MedusaDarbesi cok gecmis olsun. Ciger gelistirici sonrasi bebegim hareket etmedi doyen bendim. Ilk ciger gelistiricide azaldi 2. Doz vuruldugu gun birkackez belli belirsiz hareket etti. Ciger gelistiricin ne zamn yapildi. En azindan buda bi veri olur elinde. Eger 2. Dozdan sonra 24 saati gectiyse Birde meyve suyu fln icsen yada bebegin normlde ne yediginde tepki veriyorsa onu yapsan. Ciger gelistiriciden sonra hareket etmeyince mesela ben tatli seyler yememe ragmen hareketi hissedemedim kaygilandim ama ertesi gunu normale döndü. Insallah birseyi yoktur bebegininde. Kendi druna guveniyosan bende olsam ona gorunmeden katar vermem

Doktorum durumumu merak edip mesaj atmış 1.5 saat sonra geç saatte görüp aradım mesaj attım bende ancak ulaşamadım. Saat geçti. Malesef ha deyince ulaşamıyorum. :KK43: Umarım dönüş yapar bi an evvel. O ne diyecek merak ediyorum. Ama görmesi gerekir yinede. Rahim açılması sorununu unuttum bebeğimle ilgili kaygım var bu durum yüzümden. Soğukkanlılığmı korumaya çalışıyorum ama doktorunda kalkıp senin sözlerine itimat ediyorum demesi kendimden bike şüphe duymama neden oluyor. Allah beni ve hepimizi zor bir karar verme aşamasında bırakmasın.
evet benim doktorda sen takip etceksin fln diince çok zorlanıyorum sanki bişey olcak ve ben farketmicem gibi geliyo :( Allah yardımcınız olsun canım doktorunda aynı fikirdeyse riske atmazsn kuvözde büyümeye devam eder bebişin ama güvendiğin doktorun söyleyeceğini duymak insanı biraz daha rahatlatıyo

çok geçmiş olsun canım inşşallah herşey düzelir bebişine sağlıkla kavuşursunn

Selam kızlar benimde bebişlerin hareketleri azaldı sanki. Salı günü doktordaydım çok şükür yolundaydı herşey ama işte insan evham yapıyor. Yerleri daraldığı için olabilirmi acaba bende?

Kızlar tam birşeyler düzeliyor derken yeni bi problem çıkıyor karşıma. Dün akşamdam beridir nts de bebeğimin hareketlerinde azalma vardı. 3 saat arayla nts bakılıyor. Bugün öğleden sonra emin olmak için doktor ultrasonla da gözlem yaptı orada daha iyi gördü sonuçları. Sonra akşam geceye kadar 2 kez bakıldı yine. Doktor yanıma geldi bu hareket azlığnın kendisini çok kaygılandırdığnı, bebek 2 kiloda olsa direk almak istediğini (şuan 1670 gr da) söyledi. Bana ısrarla hareket hissedip hissetmediğimi sordu. Hissetmiyorum desem alalım diyecek. Benim hareketlerde azalma olduğnu ancak yinede hisettiğimi söylemem üzerine gece oksijen verilerek tekrar bakıldı hareketlere. Sonuca biraz daha iyi dedi. Kötünün iyisi yani. Ben bu nts yi çözemedim. Kesin verimidir ki bu bi bebeğin doğdurulup doğdurulmayacağına karar vermemize neden oluyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Kendi doktoruma sonuçları attım cevap bekliyorum. Durumum acil olduğu için onun yanına gidememiştim ilkkez göründüğüm bi doktordayım. Bi taraftanda durum böyle ciddiyse ya geç kalırsam endişesi taşıyorum. Çünkü anne karnı kapalı kutu ve elimizdeki verilerden başka bizim karar vermemize vesile olacak bir olay yok dedi doktor. Şuan sadce benim hareket hissettiğimi söylemem üzerine geçici olarak almaktan vazgeçtiğni söyledi. Ama ısrarla nts sonucuna göre doğum yapılmasını öneriyor. Çok kaygılandım gerçekten:KK43:uyuyamıyorum.
Canm cok gecmis olsun.ins en dogru kararı alırsnz.ama sunu söyleyeyim NST önemli bi veri.doktorlar burdaki verileri kesinlikle ciddiye alıyor ve almamılar da.bazı ülkelerde gebelik boyu 3 defa ultrason ve son aylarda sadece sürekli nst kontrolü yapıyorlar.

Selam kızlar benimde bebişlerin hareketleri azaldı sanki. Salı günü doktordaydım çok şükür yolundaydı herşey ama işte insan evham yapıyor. Yerleri daraldığı için olabilirmi acaba bende?
cenım aynısı 1 haftadır bende de var yarın kontrolüm var sabırsızlıkla bekliyorum ama seninkiler ikiz aynı şey değildir tabi ama bebişlerimiz çok sağlıklılar inşallah

Evet yapıldı canım. Bilmiyorum ki öylede olsa doktor söylerdi sanırım. Sadece benim azalma olsada hareket hissetmeme güveniyor şu aşamada. Öğlen duruma göre taburcu olup kendi doktoruma görüncem. Umarım acil müdehale gerektircek bir durumla karşılaşmam. Bu hareket azlıkları zaten ilaçlardan sonra başladı. Keşke öyle olsa. Yoksa kıpu kıpırdı yavrum.
Adalat kullaniyorum ben de bana da hareketleri azaldi gibi geliyor sana da adalat verdilerse belki de ondandir ben ona bagliyorum

Benimki de geçen hafta bir anda çok azaldı ama o sıralar çok iş vardı evde ve yorulmuştum. Eskiden hareketiyle canımı acıtan yavrum çok zayıf hareket ediyordu. Ben doğunca da özlerim bu hareketleri deyip ağlamaklı oldum. Tüm işi bırakıp iki gün dinlendim hareketleri eskisi gibi olmasada güçlendi biraz. Sanırım yerleri daralıyor artık.

kızlar epilasyon durumunu ne yapıyorsunuz. ben bu zamana kadar makine kullanıyordum ama artık göremiyorum tabii ki. çoğu kişi ağda yaptır kuaförde diyor ama açılmaya vs sebebiyet verir mi sizce ve birde hijyen konusu kuaförlerde kafama takılan ne yapsam bilemedim... :KK64::KK64::KK64:

Günler yaklaştıkça düşünmeden edemiyorum. Eşim işi gereği günübirlik şehir dışına gidiyor haftanın belli günleri. Bazı günler orda konaklıyor. Evde yalnızken suyum gelirse napıcam ben. O annesi ve babası yakınımızda diye biraz rahat ama Eşim yanımda olmadan kendimi çok güçsüz hissederim. Off inşaAllah hepimiz vaktinde doğururuz yaa, erken gelmeye kalkmasın bebeklerimiz. 37yi doldursun hepsi

Kızlar doktorumdan çıktım biraz daha rahatladım. Baktı nst çekti bendeki veriler aman hemen sezaryene alalım bu bebeği diyecek kadar kötü değil dedi. 30 haftalık bir bebeği sezaryene almak kolay ancak geldiğin hastanede yoğun bakım ünitesi tam donanımlı olsada açılalı 2 hafta olmuş, henüz gece bebeklere bakan uzman sayısı bile yetersiz. Böyle küçük bir bebeği kendi hastanem bile donanımlı yıllarca uzman ekipli olsada önermem ben hastama dedi. Beni perinotolaga yönlendirdi. Şimdi diyarbakır yolundayım. Perinatalogda doktorumla aynı görüşte ise mardine dönüp bikaç günlük yatış ve takipte kalcam doktorumda. Yok evet risk var alınması daha doğru derse o vakit diyarbakırda en iyi uzman ekip ve yenidoğan bakım ünitesi olan memorial hastanesine gidcem. Kendi doktorumla irtibattayım şuan.perinatolog alınmalı derse doktorum memorialı arayacak. Adam diyorki 30.haftada nst verileri çok çok sağlıklı sonuç vermeyebilir haftan erken ve tek başına riskli bir karar almak için yeterli değildir bu veri. Ben durumu çok kötü görmedim. Rahim ağzında hunileşme olsada bu şekilde son haftalara kadar giden çok hastam var. Artı rahimde daralma var biraz bu iyiye işaret. Bebek yukarda suyu gayet iyi doopler de harekette var. Nst geldiğim hastaneye göre biraz daha iyi ama tam istediğimiz gbi değil. Dediği bu. Onun tavsiyesiyle perinatologa gidyorum şimdi. Adamın dilinin ucunda kızımla kaderim. Doktorların ukalalık taslamayıp görüşünü söyleyip kendinden daha uzman gördüğü bi başkasına yönlendirmesini çok doğru buluyorum. Bu doktoruma bu sebeple güveniyorum. Azönce hastaneden çıktığım doktor bana nst leri vermedi mesela bakanlığa gönderiyolarmışta veremezmiş dedim kendi doktorum görseydi en azından fotpkpbisini alalım dedim yok dedi. Üstünü çizdiğim bi doktor daha eklendi haneme. Allah burdaki anne adaylarının hepsine vicdanlı, ahlaklı, kendisi dışındaki kişilerin görüşlerinede hürmet eden, gece nasıl oldunuz diye soran, ukalalık taslamayan, rahatlatan, hastasına güven veren doktorum gibi doktorlar nasip etsin...

Kızlar doktorumdan çıktım biraz daha rahatladım. Baktı nst çekti bendeki veriler aman hemen sezaryene alalım bu bebeği diyecek kadar kötü değil dedi. 30 haftalık bir bebeği sezaryene almak kolay ancak geldiğin hastanede yoğun bakım ünitesi tam donanımlı olsada açılalı 2 hafta olmuş, henüz gece bebeklere bakan uzman sayısı bile yetersiz. Böyle küçük bir bebeği kendi hastanem bile donanımlı yıllarca uzman ekipli olsada önermem ben hastama dedi. Beni perinotolaga yönlendirdi. Şimdi diyarbakır yolundayım. Perinatalogda doktorumla aynı görüşte ise mardine dönüp bikaç günlük yatış ve takipte kalcam doktorumda. Yok evet risk var alınması daha doğru derse o vakit diyarbakırda en iyi uzman ekip ve yenidoğan bakım ünitesi olan memorial hastanesine gidcem. Kendi doktorumla irtibattayım şuan.perinatolog alınmalı derse doktorum memorialı arayacak. Adam diyorki 30.haftada nst verileri çok çok sağlıklı sonuç vermeyebilir haftan erken ve tek başına riskli bir karar almak için yeterli değildir bu veri. Ben durumu çok kötü görmedim. Rahim ağzında hunileşme olsada bu şekilde son haftalara kadar giden çok hastam var. Artı rahimde daralma var biraz bu iyiye işaret. Bebek yukarda suyu gayet iyi doopler de harekette var. Nst geldiğim hastaneye göre biraz daha iyi ama tam istediğimiz gbi değil. Dediği bu. Onun tavsiyesiyle perinatologa gidyorum şimdi. Adamın dilinin ucunda kızımla kaderim. Doktorların ukalalık taslamayıp görüşünü söyleyip kendinden daha uzman gördüğü bi başkasına yönlendirmesini çok doğru buluyorum. Bu doktoruma bu sebeple güveniyorum. Azönce hastaneden çıktığım doktor bana nst leri vermedi mesela bakanlığa gönderiyolarmışta veremezmiş dedim kendi doktorum görseydi en azından fotpkpbisini alalım dedim yok dedi. Üstünü çizdiğim bi doktor daha eklendi haneme. Allah burdaki anne adaylarının hepsine vicdanlı, ahlaklı, kendisi dışındaki kişilerin görüşlerinede hürmet eden, gece nasıl oldunuz diye soran, ukalalık taslamayan, rahatlatan, hastasına güven veren doktorum gibi doktorlar nasip etsin...
Hadi bakalim daha iyi doktorlarin da gormesinde yarar var. Hayirli haberlerle geleceksin insallah. Bizi de habersiz birakma dualarim seninle.

emily07 emily07 nasilsin canim göremiyorum seni merak ettim bebişin nasıl?
Merhaba canım. Teşekkür ederim şükürler olsun iyiyim. 2 haftalığına Antalya'ya tatile gittim. Dönüştede annemi alıp döndüm. Temizlik yaptık,bebeğin odasını kurduk,çamaşırlarını yıkayıp ütüleyip yerleştirdik. Koşturmacadan nete fazla giremedim. Bebişim iyi büyüyor. Sen nasılsın neler yaptın. Bitti mi hazırlıklar

Günler yaklaştıkça düşünmeden edemiyorum. Eşim işi gereği günübirlik şehir dışına gidiyor haftanın belli günleri. Bazı günler orda konaklıyor. Evde yalnızken suyum gelirse napıcam ben. O annesi ve babası yakınımızda diye biraz rahat ama Eşim yanımda olmadan kendimi çok güçsüz hissederim. Off inşaAllah hepimiz vaktinde doğururuz yaa, erken gelmeye kalkmasın bebeklerimiz. 37yi doldursun hepsi
Bende seninle aynı durumdayım
Bana annesi babasıda yakın değil
Hiç korkma endişelenme
Ambulans var taksi var
Sen kendine güven
Mecbur kalırsak tek başımızada hallederiz

Canm insaallah doktordan güzel haberler alırsın.sen rahat ol ki bebis de etkilenmesin.en azndan 36.haftayı vda görürsünüz ins

32den sonra yerleri daralıo die okumuştum bizimkiler 1 tane sığamıo senin 2 kuş içerde napıolar acaba ikizler anne karnında birbirlerini görebilir die de okumuştm oyy maşallah onlara :)

Back