Kızlar Arçelik hep iyidir, X markası kötüdür diye bir genelleme ne yazık ki yanlış. Siemens'in fırını, Samsung'un çamaşır makinası iyi olabiliyor. Samsung'un da her çamaşır makinası iyi olacak diye bişey yok. O yüzden ne yapmalısınız? Belirlediğiniz fiyat aralığında tek tek araştırmalı, tüketici yorumlarını okumalısınız. Nerden nasıl araştıracaksınız? Girin hepsiburada.com gibi bir siteye. Fiyat aralığını işaretleyin. Çıkan alternatiflerden, en çok ve en güzel yorumları alan ürünleri forumlarda, ingilizceniz varsa ingilizce ürün inceleme ve karşılaştırma sitelerinde araştırın. O şekilde bilimsel olarak seçin :) Bosch'u çok överler mesela. Ben nefret ettim. Elektrik kesintisinin sık olduğu yerlerde, Alman sistemine göre üretildiği ve Almanyada zırt pırt elektrik kesilmediği için, çok çabuk bozuluyor. Buzdolabı ve çamaşır makinası için kaç kez servis çağırdığımı hatırlayamıyorum bile. Samsung çamaşır makinası ve buzdolabından ise çok memnunum. Kaç senedir 1 kez bile bozulmadı. Ancak dediğim gibi sadece markayı değil alacağınız ürünü de araştırın. Bazı seriler sorunlu çıkıyor!