- 26 Ekim 2012
- 5.018
- 4.073
- Konu Sahibi KarrTanesii
- #2.181
Ayy bende cevaplayayım belki yardımım dokunur :)
Öncelikle bizim nişanımız pasta restaurant-cafe de oldu annemin daha öncesinde çalıştığı iş yerinde normalde nişan söz vs. yapmıyorlar ama biz aile arasında yapacağımız için çok büyük bi yer tutmak istemdik küçük olan yerlerde hep dernek tarzında ve müzik kabul etmiyolarda.Sonra konuştu annem ve kabul ettiler çok iyi oldu :) Aile arasında hemen hemen 45 50 kişiydik..Pastamız dikdörtgendi (açıklaması 1.maddede yazıyo)
1-Bizde dikdörtgen şekilde yaptırmıştık sade ve güzeldi dışı şeker hamuru içi normal çikolatalı hafif bir pastaydı sağ üst köşesinde güller vardı ve cam harflerinden koyduk pastanın üzerine,butik pastacılar pahalı yapıyo sanki bana öyle geliyo.Nişanımı yaptığım yere yaptırdık biz pastayı ellerine sağlık çok güzeldi :)) İstanbulda yaşıyomuşsun fiyatları pek bilmiyorum ama bizim patronun kızının Beylikdüzü tarafında bir cafesi var aslında daha çok organizasyon işi alıyolar nişan söz kına gibi.. onların pastayı yaptırdığı yerde Bayrampaşa'da Yılmaz pastanesi çok memnun kalıyormuş herkes bizde bi kaç kez iş yerinde d.günü yaptığımızda almıştık gerçekten çok güzeldi.Belki düşünebilirsin
2-Evde olacak dedin 50 kişi demişsin çok zor olur tabak bardak onlara ,dediğin gibi hazır ve şık tabak bardaklar oluyo kartonumsu bile durmuyo artık onlar olabilir sonradan bulaşık derdi de olmaz hem :)
3-Dediğim gibi cafede oldu bizim pastanın yanına ayriyetten herkese servis yapıldı ,tabakta; kuru pasta çeşidi tuzlu-tatlı , kısır , kek , sarma dolma , paçanga böreği ve nişan pastamız vardı.İçecek fanta-kola sınırsızdı.
2 katlı bir yer olduğu için üst katını tutmuştuk alt katta ve bahçe bölümünde müşteriler vardı üst kata çıkışları yasaktı tabi 3 garson hizmet etti misafirlerede.Süsleme tarzında pek bişey yapmadık çünkü yer şık ve zarifti süslerle bozmayalım dedik,takı merasiminde fotolarımız çekildi ,ayriyettende konuşma balonları vardı.Şarkı listesi yapmıştım tabii , önceden yetkilisi izin vermesede nişanım olduğunu bildiğinden ve tanıdık olduğundan hafiften çalmasına müsade etmişti :) Çıkarken biz arka planda slow şarkı çaldı oynama fln olmadı ama herkes yemeklerini yerken hep arkadan şarkı eşlik etmişti.Güzel olmuştu.Evden çıkmadan kurtlarımızı evin içinde dökmüştük tabii
Çok mu uzun oldu ne :) Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :) Şimdilik bende eksiklik göremedim .Elbiseni bende merak ettim hediyeliklerde gayet güzel.Bende kokulu kolonya yapmıştım 50 ad. yetti de arttı zaten :)
Ayy canım sorma çoook yoğun valla işte arada uğruyorum :))
Ayy teşekkür ederim ne güzel açıklamassin:) Bizde dışarıda kafede yapacaktık ama istediğimiz gibi bulamadık. Birde pahalıydı buralar o kadar parayı nişana verecegimize düğün yaparız dedik vazgeçtik (nikah düşünüyoruz). Amcamın evi geniş orada yapicaz bizde işte bakalım nasıl olacak:)
O kadar kişiye karton bize de mantıklı geldi. Güzel şık bişey bulursam öyle yapicaz sanırım.
Pasta şeker hamurlu olmayabilir resim baskılı istiyoruz bakalım. Pastanenin daha detaylı bilgisi var mı? Atabilir misin varsa seçenek olsun.
Evi suslemeyi düşünmüyoruz bizde pek ama şık bi masa hazırlayacağım inşallah :)
Nişanlığı buraya atayım o zaman :)