Erkek İnfertilitesi 2017 - azospermi ile mücadele edenler

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

imadder merve

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2010
166
30
38
arkadaşlar merhaba
güncel olması için yeni bir sayfa açtım . bizim problemimiz azospermi, sıfır çıkışımız var. tedavide 5. ayımız kaan aydos ile devam ediyoruz. bizdeki sıkıntı fsh yüksek testo düşüktü ve testis yetmezliği teşhisi konuldu .
chorimon 5000 iğne hafta 2 kez, klomen günaşırı ve gnc arginmax men kullanıyoruz. hormonlarımız düzene girdi.kaan hoca bizden lim testleri istedi şu an bu aşamadayız.

sizler de teşhisinizden ve tedavinizden bahseder misiniz?

Allah bebeklerimize kavuştursun bizleri sağlıkla hayırlısıyla

Son düzenleyen: Moderatör:
canım bu testi tese sırasında alınan dokulardan mı yaptırmıştınız ?yoksa tese öncesi sperm testinden mi?

kaan hoca mı dedi sonuc olumsuz diye

Cnm amin inşallah dileyen herkese yaradanım nasip etsin.blzde lim testi yaptırdık ama malesef haploit hücre bulunamadı.
Merhaba arkadaşım, Lim 15 testinin sonuçlarının doğruluğu tartışmalı, eşim ve kardeşi bu dertten muzdarip eşimin kardeşi kaan aydos hastası ve bu testleri istemişti kendisinden. Tedavisi yanlış veya kötülemek için söylemiyorum yanlış anlaşılmasın lütfen.. :) Sadece her yiğidin yoğurt yemesi farklı, fakat kaan hoca bazı makaleleri ile hasta görüşmelerinin sonuçlarında tezatlık içeriyor kendi içerisinde. Bu lim 15 testlerini ben çok araştırdım hatrı sayılır hocalarada sordum, lim 15 testi anlık sonuçlar verebiliyor ve bazı ülkelerde bu testin geçerliliği yok. Yani mesela Japonya bu testi sağlılıklı veri olarak kabul etmiyor. Bu test oldukça pahalı ve yeni peydah olmuş bir test. Eşimin kardeşi başka bir doktora gözüktü ve sonuçlar farklı çıktı. O yüzden yelkenleri hemen suya indirmeyin cancağızım. Kaan hoca takmış haploide yahu zaten olsa sende işimiz ne bi rezevrvi yükseltmeye çalış bişi yap. Hep klomen ki klomen FSH hormonu etkileyen bir vitamin.. Yani uzun lafın kısası ben ve eşim celalettin hocada tedavi görüyoruz gayette memnunuz tedavimiz iyi gidiyor hamd olsunnn.. dilerseniz özelden de görüşebiliriz.. Amacım tekrar söylüyorum doktoru kötülemek ya da yanlış tedavi uyguluyor demek değil, ben tıp uzmanı değilim bilemem elbette ama kendi yazdığı makaleleri ve okuduğumu anlayacak kapasitedeyim elhamdülilah. Rabbim nerede evlat hasreti çeken kulu var ise yüzünü güldürsün İnşallahhhhhhhh :)

Seda hanım aynı şeyi ben de farkettim bence de uyumsuzluklar var

Arkadaslar rica etsem teşhislerinizi,doktorlarınızı , kullandığınız ilaçları ve tedavideki son durumunuzu yazarmısınız?

20 günde morfolojimiz yüzde 3 ten yüzde 4 yükselmiş. ileri hareketliligimizde yüzde 4 ten yüzde 10 a yükselmiş. Toplam hareketlilik yüzde 9 dan yüzde 21 e yükselmiş. Diğer sperm değerlerinde de olumlu yönde çok belirgin bir artış var. Sadece ileri hareketlilik sorunumuz kaldı vitaminleri 3 ay aksatmadan kullanırsak büyük ihtimal sorunumuz çözülecek diye düşünuyorum. aşağıda Bahsettiğim vitaminleri almanızı şiddetle tavsiye ederim arkadaşlar. Bütün olumsuz değerlerimize olumlu olarak yansımış.
L carnitin- günde 1 yemek kaşığı,
l arginin- günde 1 kapsül
evicap 400- günde 1 kapsül
zinco 220- günde 1 kapsül
1000mg omega 3 , - günde 1kapsül
Sabah ve akşam aç karina 1 fincan çakşır suyu
Gece yatmadan önce 1 bardak keçiboynuzu kürü.
Rabbim herkesi tez zamanda evlat sahibi eder inşallah.

Arkadaşlar benim esimde iktidarsızlık balayına gitmeden doktora gittik heycandandir dedi. Yolladı ama heycandan degil mis balayindan döndük 2 ay sonra gitti ilac verdi hic bir faydası olmadi sonra doktoru degistirdik bu seferde azosperm teşhisi kondu 0 hic sperm yok doktor ilaç verdi ama nafile hic faydasi olmadı hatice kot u ovduler ona gittik şimdi bize bir sürü kür verdi nisanda randevumuz var eger olumlu sonuç alırsak yazarım sizinde tavsiye edebilceniz doktor varsa sevinirim.

arkadaslar 4 ay once esime azosperm teşhisi kondu fsh cok yuksek testeron dusuk 3 ay tedavıden sonra tekrar test yapıldı sonuc yıne aynı azosperm eylul ayı ıcın Kaan Aydosa randevu aldık cok endıselıyım nolucak hiç bilmiyorum aynı degerlere sahıp olup olumlu sonuc alan degerlerı yukselen varmı

Mrb bizdede aynı azosperm sorun var fsh yüksek testesteron düşük ilk olarak Altunizade bahceci de Dr tansel Kaplancan a gittik chormion iğne verdi fsh düşsün diye 3 ay boyunca ayda 1 kere bi sperm bi kan testi istedi fsh baya düştü normal değere kadar mikrotese dedi ameliyat gününe kadar iğneye devam ettirdi artık o fsh değeri kaca düştü Allah bilir nisanda mikrotese yapıldı 1 testis gelişmemiş diğerinde de bulunmadığını ve pataloji icin biyopsi aldıklarını söylediler pataloji sonucu geldi sadece kök hücre varmış arastirmalarima göre henüz tedavisi insanda denenmemis bizde ağustosta kaan hocaya gitmeyi düşünüyoruz bu durumda olan arkdaslar durum anlattiktan sonra gelişmeleri yazarsaniz çok sevinirim Rabbim yardımcımız olsun

Bizim de fsh yüksek testo düşük 8 aydır kaan aydosta tedavideyiz haftada 2 choroimon gün aşırı klomen ve hergün promotil kullanıyoruz bir dr ben eşime solgar co enzim 200 mg içiriyorum fshta düşme testo da yükselme var şubatta lim testi yaptırdık fakat hiç bi değer gözlenmedi çıktı kaan hoca şansımıza %15-20 diyor eylül ekim gibi teseyi düşünüyoruz bunun yanı sıra ısırgan çayı incir arı sütü polen propopolis nohut kürü kullanıyoruz hiç tesemiz yok Allah hepimizin yardımcısı olsun

Merhaba ben araniza yeni katildim. 1 ay once esimin azospermi oldugunu ogrendim. Tabi şokundan cikabilmem birkac gunu aldi ve arastirmaya basladim. Oncelikle bahceci kliniginden sıra aldim. Bir yandanda nohut küru ve incir kürunu uyguladim. Ilk test azospermi olmasina ragmen 1 ay sonra yapilan testte 75 80 hareketli sperm goruldu kesinlikle bitkileri deneyin...

Sizin
Sizin adınıza çok sevindim..inşallah daha fazla artar ve doğal yolla gebelik gerçekleşir..azospermi nedeni neydi sizin..bizde bir aydir nohut kürü incir ve çakşırotu kullaniyoruz bakalim sonuç ne olacak..

mrb cnm bozde kaan hocada tedavideyiz bizimde fsh yuksek 46 bizede gun asiri klomen verdi bide progxeed plus uc ay sonra test yapti esim hic bi degisme olmammis

Sizin

Sizin adınıza çok sevindim..inşallah daha fazla artar ve doğal yolla gebelik gerçekleşir..azospermi nedeni neydi sizin..bizde bir aydir nohut kürü incir ve çakşırotu kullaniyoruz bakalim sonuç ne olacak..

Fsh yuksek tek testis hareketliymis ayni zamanda normale gore kucuk dedi dr. Tup bebek deneyecegiz onun icin 2 tane ilac verdi 3 ay sonra tekrar gidicez. Dogal yolla cok zor dedi ama sperm cikmasinada cok zor demisti. Hersey allahtan. Ben inaniyorum ama kesinlikle bitkiler ise yariyo. Ayni zamanda kuru incir kuru uygulamanida tavsiye ederim

Bizimde fsh yüksek testesteron normal başka bir sıkıntı gözükmüyor genetik test yaptiracaz bir buçuk ay sonrada tese olacak..incir kurunu yapıyoruz hiç aksatmadan kullaniyor..bide nohut kürü başka birşey yapmıyoruz..allah büyük tüp bebeklede olsun yeterki sağlıklı evlat nasip etsin..

Ayni demekki bizim bizde bu kürler ise yaradi insallah sizdede yarar ben bu ay nohut kuru bitiyo 2 ay sureyle yapabiliyoruz cunku havuc suyuna baslicam eger seker hastaligi yoksa 1 ay her aksam 1 bardak havuc suyu icircem hareketliligi ve sayiyi arttirior o da siz hangi doktordasiniz canim

Havuc suyunu duymamistim olabilir deneyebilirim..iki aydir kullaniyordu nohutu o zaman bende bırakayim artık bide demir dikeni(coban cokerten)var onu denediniz mi?biz izmirde bi tüp bebek merkezine gidiyoruz balikesirde oturuyoruz en yakin orasi..büyüksehirde otursaydim tercihlerim farkli olabilirdi kısmet...

İncie kürü derken canım zeytinyağında bekletilmiş olarak mı. Ben eşime bir türlü incir sevdiremedim. Zeytin yağda bekletilmişi hiç yemez heralde napıcam bilmiyorum.
Bende nohut yemegini hafta da 2 3 gün yediriyorum. Onun dışında nohutu nasıl tüketti canım eşin

Sperm testini cok iyi bir laboratuvarda yapsinlarda gerisini bosver ilk basta onemli olan o zaten. Ben havuca baslaticam iste bakalim insallah oda ise yarar bidaki test dahada iyi olur insallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…