2017 Aralık Anneleri

Canım bebeğim nerdeyse kel ve bşxdede var tükürük zannetmiyorum yani bit olması imkansız bizimkinde :)
Bizimkide cok sacli degil:)Olmadık şeyler aklına geliyor zaten kaynanamın bazen diyorum siz eski nesil allah emanet çocuk buyutmussunuz bütün cinslikler onlarda:işsiz:benide korkuttu gereksiz yere.

Kizlar bebekle hic avmye gittiniz mi?Benim büyuk kızim cok gitmek istiyor.3 aydr gitmiyr hic bi yere.Babasi gtrcekri ama benim de gelmemi istyr.Ben de bebekle gitmeye korkuyorum.Rezil olmak da var:)Arabasiyla durur mu ki?
Ben daha kırkı cikmadan gitmeye basladim. Genelde uyuyor. Yanina az birsey süt sagabilirsin acikirsa. Zaten bebek bakim odalari da var.

Büyük geçmiş Olsn Canm çok şükür atlatmışsınız yoksa büyük bi virajdan dönmüşsünüz :KK43:
Nasıl yamuktu Canm benm bebi bazen başını yamultuyor ama sağa sola rahat çevirelibiliyor ben de Dikkt edeyim çok saol Canm allh razı Olsn
Nasıl anlatsam şimdi kızımın eski resimlerinden aradım atmak için ama bulamadım vardı ama flash belleğe yüklemişim ama bulacağım buraya atacağım, böyle bezini değiştirirken yada üstünü sürekli hilal şeklinden biraz saha düz duruyırdu düzeltiyorum düzeltiyırum yamuluyor resimlerde farkettim hep yamuk bi tarafa iyice takmıştım niye yamuk duruyor diye yüz üstü yatırdım uyutup parmaklarımla omurilik disklerini kontrol ettim yamuk şok olmuştum çok ağlamıştım ama atlattık erken farkedilme ile yoksa sonu iyi değildi farketmeseydim

Geçmiş Olsn Canm inşşh geçer de hastane de yatmasına gerek kalmasın.. bizim oğlan çok kötü hırıltı balgam öksürk henüz iyilşmedik ventolin bizde kullanıyrz bide budecort iltihap giderici buhar veriyrm inşşh geçer yoksa bizede yatış verileck :KK43:
İlaclarimiz ayni canım inşallah iyilesirler onlari olsururken görmek çok zor.. Siz kac cc veriyorsunuz

Ben daha kırkı cikmadan gitmeye basladim. Genelde uyuyor. Yanina az birsey süt sagabilirsin acikirsa. Zaten bebek bakim odalari da var.
Guzelce yemek yedrdi bize ama alisveris kısminda kıyamet koptu.Yarim saat katilircasina agladi,suyu cikti.Kesinlikle wvutamadim.En son arabada mememde uyudu.Buyuk kızim anne ozur dilerim benim yuzumden oldu.Ben gidelim dedim diyr.Minigin bu kadar aglamasina mi buyuk yavrumun kendini suclamasina mi?Hangisine uzulursun:KK43:

Ah bu kaynanalar Yok mu kaynanalar. Sen eşinle güzelce anlaşıyorsundur kesin e kayınvalide arada şikayet etmeye kalksa eşin tınlamıyordur. Kaynanan da bunu çalışıyor olmana bağlıyordur. Yani ayakların üzerinde duruyorsun kararları falan ortak alıyorsun ezilmiyorsun ya en çok o zoruna gidiyordur. Hiç takma Canım tabi ki hepimiz isteriz çocuklarımızla gün boyu beraber olalım ama yarım gün De hiç sıkıntı değil tam gün çalışanlar ne yapsın o zaman? Biz de çocuklarımıza iyi bir gelecek vermek için çalışıyoruz. Hem bize de iyi geliyor sürekli evde kal çocukla uğraş bıkıyor insan. Merak etme çalışanların geneli yaşıyor bu durumu. Gül geç sen Canım o da sinir olsun otursun yerine
Gülüp geçiyorum zaten canım haklısın herkes evladı için en iyisini ister ev işi konusunda bişey diyemiyor ya o zoruna gidiyor sanırım

Ben ve bebk ikimiz Canm çok teşkr ederm rabbim Şifa versn yavruma o öksürdükçe kahroluyrm
Yeşil elmanın kabuğunu etlice soy. 4 tarafını kesip ayır orta çöpünü kabuklarla beraber tencereye koy. 1 çay kaşığı zencefil. 2 tane karanfil. 1 kabuk tarçın. Bi tutam çiçek ıhlamur üstüne su çıkıcak kadar su koyup kapağını kapat kaynamaya bırak. Kaynayınca altını kıs 3 dakika daha kaynat. Sonra altını kapat kapağını açıp çeyrek limon sık. Soğumaya bırak. Ilıyınca içine içebileceğin kıvamda balla tatlandır.

Bu arada eklemek istedim bi tatlı kaşığı bala 1 çay kaşığı karabiber karıştırıp yiyin üstüne 1 bardak ılık süt için. Balın hakiki bal olduğundan emin olun ama yoksa bi faydası olmuyo..

Bi de ayak tabanlarınıza vikis sürüp kalın çorap giyip öyle yatın. Bunları yaptığınızda geceyi rahat geçirirsiniz ve bikaç zamana azalarak kurtulursunuz öksürükten..

Kızlar oglumda bir suredir burnjunda hirilti vardı perşembe oksutuk başladı cok da değil az az cumaya randevu alip doktora götürdüm çok degil ama cigerlerine inmis dedi nebuluzator al ik ventolin ve bir ilac daha
verdi 1 cc ilac 1 cc serum fizuolojikle yapiyoruz. Gecmezse nefes al ip vermesi hizlanirsa inlerse ve nefes verirken hirilti olursa getirin yatirmamiz gerekebilir dedi. Kizda hoc böyle bisey yasamamisyik geçer bu ilaçlarla degil mi bikac kisi daha yazmıştı ama hatırlayamadım..
Canım bizde bir aylıkken zatüre olduk 1 hafta hastanede kaldık aynı ilaçları kullandık bizde geçirdi çol şükür sende de geçirir inşAllah ama saatlerini kaçırma canım

Kizlar bebekle hic avmye gittiniz mi?Benim büyuk kızim cok gitmek istiyor.3 aydr gitmiyr hic bi yere.Babasi gtrcekri ama benim de gelmemi istyr.Ben de bebekle gitmeye korkuyorum.Rezil olmak da var:)Arabasiyla durur mu ki?
Canım biz 4-5 defa gittik şimdiye kadar. Bir sıkıntı yaşamadık nasıl olsa memişler bizde. Sen bir kat kıyafet götür ama altını kirletir ya da terler değiştirmek gerekir bazen. Bizimki arabayı süreken hiç ses çıkarmıyor uyuyor genelde

Canım biz 4-5 defa gittik şimdiye kadar. Bir sıkıntı yaşamadık nasıl olsa memişler bizde. Sen bir kat kıyafet götür ama altını kirletir ya da terler değiştirmek gerekir bazen. Bizimki arabayı süreken hiç ses çıkarmıyor uyuyor genelde
Benim ilk denemem felaketti:KK43:Uzunca bi zmn gitmem herhslde canım

Guzelce yemek yedrdi bize ama alisveris kısminda kıyamet koptu.Yarim saat katilircasina agladi,suyu cikti.Kesinlikle wvutamadim.En son arabada mememde uyudu.Buyuk kızim anne ozur dilerim benim yuzumden oldu.Ben gidelim dedim diyr.Minigin bu kadar aglamasina mi buyuk yavrumun kendini suclamasina mi?Hangisine uzulursun:KK43:
İkisine de üzülme canım böyle böyle alışacaksıniz biz ilk avm ye gittiğimizde aynısı başımıza gelmişti yemek yedik biraz gezelim dedik kıyamet koptu halimize gülmüştür herkes ama sonra alıştı :)

2 gündür emzigi uyurken bırakmıyor ağzından alıyorum uyanıp aglamaya başlıyor hemde nasil aglama yirtiyor kendine yeni yeni huylara başladık bakalım hayirlisi
Bizde aynen oyle vallaya.cikarmiyorum artik uykusu bolunmesin diye.sora uyanip huzursuz oluyor.karisma sende:))

Kızlar 2. ay aşımız dündü, dediğiniz gibi 3 gün banyo yaptırmayın dedi hemşire. Ağrı ateş olursa Calpol verdi.
İlk gün ateş yoktu ama bugün biraz var gibi. Termometre 37 ölçüyor ama. Bana mo öyle geliyordur, yoksa 2. Ya da 3. Gün de başlayabilir mi ateş?

Canım çok yanlış beli batar destekli yarım oturtma bile 6 aydan önce başlamamalı o bile tam oturtma değil yani bide bastırmak omurilik eğriliğine sebep olur, erken oturtmada bile bu omurilik eğriliğine sebep sakın yapmayın diyorlar kaldıki bastırmak yani aman diyim....kaslarının güçlenmesini zaten o yapıyor bacakları kolları sürekli hareket ettirerek
Bizim kız da omzuma alınca yamultuyor kendini
Omzuma değil koluma doğru yatıyor
Şüphelendim bak
Bayadır öyle
Yamulmamıştır dimi
Nasıl kontrol edicem canım

Kızlar 2. ay aşımız dündü, dediğiniz gibi 3 gün banyo yaptırmayın dedi hemşire. Ağrı ateş olursa Calpol verdi.
İlk gün ateş yoktu ama bugün biraz var gibi. Termometre 37 ölçüyor ama. Bana mo öyle geliyordur, yoksa 2. Ya da 3. Gün de başlayabilir mi ateş?
37 ateş değil canım
O kadar olur
38im üstüne çıkarsa ateşi vardır

İyi cesaret ettin gittin
Boşver böyle böyle alışacaklar
Bende inşallah ilk gezmemi ptesi yapmayı planlıyorum
Bizimki gece daha bi huysuz ama olsun
Alışsın
Çıkmadan da olmaz artık

Çocuğa uyuyor emmiyor dedim şimdi de sürekli meme de asla uyumuyor. Ay şu 6 ayı delirmeden tamamlasam hayırlısıyla :KK69:

İkisine de üzülme canım böyle böyle alışacaksıniz biz ilk avm ye gittiğimizde aynısı başımıza gelmişti yemek yedik biraz gezelim dedik kıyamet koptu halimize gülmüştür herkes ama sonra alıştı :)
Sagol canım.Yemek yedigimiz yerde bebek bskim odasi cok soguktu.Orda altini slmaya cesaret edemedim.Arabada degstrdim sonra emzirdim.O an koptu her sey:)Uyandi,sinirlendi.Agladikca agladi.Hirkasi vardı.Suyu cikti.Disari cikarsam usuturum diye korktum.Arabanin icinde yarim saat ciglik cigliga kaldik.Cikarsam susardi belki ama etraftakiler bak minicik bebegi alisverise getrmis,bas bas bagrtyr derler diye endise duydum.Arabadan inmeden esime yolda uyutup oyle girelim dedim.Tam sakinledi.Tekrar avm yoluna donduk.Yine basladı cigirmaya.Sanki biseyler magazaya girmemizi engelledi.Cok uzuldum ama her seyde bi hayir vardr diyorum simdi canım.Yakin zamanda bi yere gitmem.Bulundugum ilcede anca kucuk markete,bakkala giderim ben bu minis ,sinirli kızimla:)

X