2017 Aralık Anneleri

Benimde bekliyor bir göğsüm 4-5saat
Birini emiyor 2saat sonra diğerini emiyor
Bu durumda en az 4 saat beklemiş oluyor
İşte benim o şekilde sütüm azaldı tatlım sonra noluyo biliomusun 8 sa bile geçse göğsün taş gibi olmuyor. Tam dolmuyor bile. Mutlaka sag sende. Bi gelse makina hala getiremediler eve hapsoldum bekliyorum. Gerçi bugün Ankara da korkunc bi rüzgar var

Canım çok geçmiş olsun Rabbim şifasını versin inşAllah, canım hasta olduğundan ve ilaçlardan büyük ihtimalle dermansızdır zaten minnacıklar ama yinede bi dr a göster bi baksın, benim fikrim dediklerimden dolayıdır zaten biraz daha büyük yaş grubu hasta olan çocuklar bile dermansız olur yürüyemez, ayaklarının üstüne bastırmaya çalışma canım onların kemikleri tam olarak daha sert değil zarar görür

Çok teşkr ederm Canm ancak fırsat bulabildim cvbın için Teşkr edrm doktunu aradım kulanıdışımz bi şurup yüznden ayaklarda titreme okur dedi çok fazla ise ilacı bırak verme dedi dğnden beri vermiyrm azaldı gibi çok şükür... Canm bizimkiler kasları güçlensin diye arada bastr dediler yoksa yanlış mı yapıyoruz..

:KK43:Gecmis olsun canim ya.Söz konusu minikler oldu mu insan cok uzuluyr.Ins.bi an once iyilessin

Çok teşkr ederm Canm amin inşşh henüz iyileşmedik öksürüğümüz devam ediyor az daha zatüre olacakmış Allh korusun:KK43: Allhım bütün bebeklere şifa versn çok zor :KK43:

Penisilin icerikli mi iğneler benim oğlum penisilinden sonra 2 gün hiç yürüyemedi. 1 hafta acıdı ayağina basarken .acil doktoruna sordurmustum igneden dolayi gecici endiselenmesin demiş.yinede sor bence doktora

Yok Canm antipyotik iğne doktrounu aradım kullandığımız şurup öle yapıyor dedi ismini vermk doğrumu olur bilmşyrm,, teşkr ederm

Kızlar öksürğü bıçak gibi kesen bişey var mıdır mahvolduk öksrmketrn başıma ağrılar giriyor :KK43: bildiklerimi yaptım fayda etmedi

Çok teşkr ederm Canm amin inşşh henüz iyileşmedik öksürüğümüz devam ediyor az daha zatüre olacakmış Allh korusun:KK43: Allhım bütün bebeklere şifa versn çok zor :KK43:

Demekkı öksuruk olunca bekletmeden hastaneye gotrmek lazm bebslerı allah korusun rabbım acil sıfa versın canım

Kıyamam sıkılmıştır tabi o da
Gidin bence daha iyi gelir belki de
Yaylada ya mı gideceksiniz canım
Ben de atıcam kendimi dışarı ama bakalım ne zaman
2 kere e bebeğe gitmiştik
Kucağımdaydı onda da
Çok durmadı :)
En iyi sen bilir, sen takip edersin
Bence de birkaç gün daha bak
Olmadı götürürsün canım
Susurluk festivaya canım.Ins. durur bakalim.Ne macerayla donucez.Sen de endise etme canim.Kakasinda bi sıkınti cikmaz.

Bebişimin fena saçları dökülüyor
Bit mi var ki :KK70:
Şaka maka
Baya dökülüyor
Kafasının altına ağız bezlerimizden koyuyorum
Bir dolu saç olmuş
Herhalde dökülüp yenilenecek
K Koala_anne
Canım onlara ölü saç derler anne karnında olan saçlar belli bir süre sonra yamalı gibi duracak ben hep minik makina ile kazırım ilk saçları kırkı çıkmadan beyin gelişimi için çok önemli aldığı besin saçlara gidiyor... Bilim adamları kesin diyor halbuki bu sünnettir peygamber efendimiz de demiş beyin gelişimi için çok faydalıdır kesin diyr hatta o zamanlar bebeğin saçları tartılır ağırlığınca ihtiyaç sahibine altın verilirmiş bizde yaptık hep ama para verdik malesef :))eşim bütün kızların ilk tırnakları ilk saçları ve düşen süt dişlerini saklar dişler tam eksiksiz:))

Son düzenleme:
Çok teşkr ederm Canm ancak fırsat bulabildim cvbın için Teşkr edrm doktunu aradım kulanıdışımz bi şurup yüznden ayaklarda titreme okur dedi çok fazla ise ilacı bırak verme dedi dğnden beri vermiyrm azaldı gibi çok şükür... Canm bizimkiler kasları güçlensin diye arada bastr dediler yoksa yanlış mı yapıyoruz..
Canım çok yanlış beli batar destekli yarım oturtma bile 6 aydan önce başlamamalı o bile tam oturtma değil yani bide bastırmak omurilik eğriliğine sebep olur, erken oturtmada bile bu omurilik eğriliğine sebep sakın yapmayın diyorlar kaldıki bastırmak yani aman diyim....kaslarının güçlenmesini zaten o yapıyor bacakları kolları sürekli hareket ettirerek

Canım çok yanlış beli batar destekli yarım oturtma bile 6 aydan önce başlamamalı o bile tam oturtma değil yani bide bastırmak omurilik eğriliğine sebep olur, erken oturtmada bile bu omurilik eğriliğine sebep sakın yapmayın diyorlar kaldıki bastırmak yani aman diyim....kaslarının güçlenmesini zaten o yapıyor bacakları kolları sürekli hareket ettirerek

Teşkr ederm Canm ben tutarken bazen yarım oturuyor ne çok hata yapmışım bebekte :KK43: evet maşlh bebişler e artık eller ayaklar faaliyette alt değiştirme başladı zorlamaya

Teşkr ederm Canm ben tutarken bazen yarım oturuyor ne çok hata yapmışım bebekte :KK43: evet maşlh bebişler e artık eller ayaklar faaliyette alt değiştirme başladı zorlamaya
Canım benim başımdan geçti 3. Kızımda 2 buçuk aylıkken çok zor günler geçirdik bu omurilik eğriliği yüzünden amcası çok oturtur ve kucağına aldığında kalça altından tutardı sanki kolunun üstüne oturtur gibi düşün cinnet geçirirdim bebek resmen yamukdu anlatamam 7 ay boyunca tedavi gördü ne çok ağladım ne uyku kalmıştı ne bişey alçı dediler ameliyat dediler neler neler ve sonunda bi prof buldum onkoloji dalında geçenlerde de demiştim amerikada Türkiye yi temsil etti ödül aldı diye o hoca Allah razı olsun ondan onun sayesinde geçti ama tabi benim erken farketmem den dolayı dr o kadar kızmıştı ki anlatamam daha bunların kemikleri kıkırdak gibi hassas büksrn kırılır oturtmak ve yanlış tutmak ne demek diye ve bir daha kimse ne kucağına alabildi ne bişey hep de suratlarına dedim size drdim sizin yüzünüzden diye bunda da kimseye dokundurtmuyorum sizde yapmayın, zaten Allah bi sistem yaratmış kollar eller ileri geri hızlı hızlı hareket edecek ki kaslar gelişecek büyük insan değiller ki bassın kasları çalışsın canım benim izin vermeyin kimsenin yapmasınada

Benim hamileligimin ilk zamanları biraz stresliydi. Eşim zevk olsun diye beni sinirlendirip kahkahalarla egleniyordu. Aldım konuştum. Bak dedim ven ne kadar rahat olursam bebek o kadar rahat olur. Sonraki 6-7 ay gayet güzel geçti. Yapı olarak zaten sakin bir insanım. Pek fazla hamilelik halsizliği, bulantı v.s yaşamadım. Hep ayaktaydım, hep hareketiydim, hep çalışıyordum. Evrak işlerimi yaparken hep klasik müzik dinlerdim normalde de dinlerim zaten arada. Kısacası dingin geçti hamilelik.
6 da kalkmak o kadar zor ki anlatamam sana. Tekrar uyuyakalmaktan çok korkuyorum. Bebeğimi emziremeden gitmekten çok korkuyorum. Bugün tam 8104 adım atmışım. Bunun bir kısmı da ayakta durarak geçmiştir. Çok yorucu bir gündü ama bebekten uzak kalmak evden uzak kalmak bana bir yandan da iyi geldi. 5 te çıktım eve geldim. Oğlanı aldım komşudan, yeni besledim tok dedi abla ama ben emzirdim. Hemen vantuz gibi yapıştı memeye kurban olduğum :) Sonra aldım pusetle mutfaga, gel oglum dedim senle yemek yapacağiz. Hemen buzlukta taze barbunya vardı onu yaptim havucla şipşak oldu. Sonra bebegin altini bir açtım ki bez taşıma kapasitesine ulaşmış. Acıdım çocuğa, biraz poposu pembelesmis gibiydi. Yemege daldim altını açamadım diye üzüldüm bir. Babamız geldi yemegi hazırladık bir daha emmek istedi bebiş, emdi. Sinra banyo yaptırdım oğlumu, kendim de yıkandım çünkü alerjiden güveriyorum iki gündür tüm vucudumda alerjik reaksiyon var. Banyodan cikartinca daha ben giyinemeden emmek istedi 1 saate yakin sürdü. Saçımı kurutmaya gittim, popoma kadar o saçları kurutmak basli basina bir iş zaten. Kocam içerden sesleniyor "saçını kuruttuktan sonra bana da findık fıstığımı getir, bir de meyve getir" bense daha bebeğin kıyafetlerini makineye atmıştım onu asma derdindeydim. Sonra saçımı bile tam kurutmadan bebek ağladı bir daha emdi, ayağımda salladım uyuttum zar zor. Çamaşırlarımı da astım saat oldu 23.30 ben yatıyorum dedim yataga geldim. Kocam tv karsisinda keyif yapmaya devam ediyor. Tek dinlenebildigim yer yatağım. 24 saat yetmiyor sanki bana. Aglaya ağlaya astım bebegin çamaşırlarını. Anne olmak çok keyifli ama insanlar çok vicdansız. Ben yoruldum hayat...
Ne
Bebişimin fena saçları dökülüyor
Bit mi var ki :KK70:
Şaka maka
Baya dökülüyor
Kafasının altına ağız bezlerimizden koyuyorum
Bir dolu saç olmuş
Herhalde dökülüp yenilenecek
K Koala_anne
Ben de dün farkettim yattığı yere bayağı dökülmüş dökülüp yenilecekler demek ki. Kulaginin ustunde killar var onlar daha dokulmedi ama cok komik:))

Kızlar oglumda bir suredir burnjunda hirilti vardı perşembe oksutuk başladı cok da değil az az cumaya randevu alip doktora götürdüm çok degil ama cigerlerine inmis dedi nebuluzator al ik ventolin ve bir ilac daha
verdi 1 cc ilac 1 cc serum fizuolojikle yapiyoruz. Gecmezse nefes al ip vermesi hizlanirsa inlerse ve nefes verirken hirilti olursa getirin yatirmamiz gerekebilir dedi. Kizda hoc böyle bisey yasamamisyik geçer bu ilaçlarla degil mi bikac kisi daha yazmıştı ama hatırlayamadım..

minnak minnak canim ya ben senin kocanin o halde senden meyve istemesone takıldım onun kalkıp sana yardim etmesi gerekir bence huyu suyu nasıl bilmem ama sen bastır onu sen yardım iste kolay değil zatem ev is çocuk yardim etmeli

Canım benim başımdan geçti 3. Kızımda 2 buçuk aylıkken çok zor günler geçirdik bu omurilik eğriliği yüzünden amcası çok oturtur ve kucağına aldığında kalça altından tutardı sanki kolunun üstüne oturtur gibi düşün cinnet geçirirdim bebek resmen yamukdu anlatamam 7 ay boyunca tedavi gördü ne çok ağladım ne uyku kalmıştı ne bişey alçı dediler ameliyat dediler neler neler ve sonunda bi prof buldum onkoloji dalında geçenlerde de demiştim amerikada Türkiye yi temsil etti ödül aldı diye o hoca Allah razı olsun ondan onun sayesinde geçti ama tabi benim erken farketmem den dolayı dr o kadar kızmıştı ki anlatamam daha bunların kemikleri kıkırdak gibi hassas büksrn kırılır oturtmak ve yanlış tutmak ne demek diye ve bir daha kimse ne kucağına alabildi ne bişey hep de suratlarına dedim size drdim sizin yüzünüzden diye bunda da kimseye dokundurtmuyorum sizde yapmayın, zaten Allah bi sistem yaratmış kollar eller ileri geri hızlı hızlı hareket edecek ki kaslar gelişecek büyük insan değiller ki bassın kasları çalışsın canım benim izin vermeyin kimsenin yapmasınada

Büyük geçmiş Olsn Canm çok şükür atlatmışsınız yoksa büyük bi virajdan dönmüşsünüz :KK43:
Nasıl yamuktu Canm benm bebi bazen başını yamultuyor ama sağa sola rahat çevirelibiliyor ben de Dikkt edeyim çok saol Canm allh razı Olsn

Kızlar oglumda bir suredir burnjunda hirilti vardı perşembe oksutuk başladı cok da değil az az cumaya randevu alip doktora götürdüm çok degil ama cigerlerine inmis dedi nebuluzator al ik ventolin ve bir ilac daha
verdi 1 cc ilac 1 cc serum fizuolojikle yapiyoruz. Gecmezse nefes al ip vermesi hizlanirsa inlerse ve nefes verirken hirilti olursa getirin yatirmamiz gerekebilir dedi. Kizda hoc böyle bisey yasamamisyik geçer bu ilaçlarla degil mi bikac kisi daha yazmıştı ama hatırlayamadım..

Geçmiş Olsn Canm inşşh geçer de hastane de yatmasına gerek kalmasın.. bizim oğlan çok kötü hırıltı balgam öksürk henüz iyilşmedik ventolin bizde kullanıyrz bide budecort iltihap giderici buhar veriyrm inşşh geçer yoksa bizede yatış verileck :KK43:

X