2017 Aralık Anneleri

Korkma canım Rabbime emanet yavrular neyden korkarsan kötü enerji olarak çekersen başına gelir derler Allah korusun onun için çok evhamlı olma kalabalık ev veya herhangi bir mekana sokma sağlık ocağı hastane gibi yerlerden gelince sen kendinde dahil üstünü başını yıka duş al bebeğinide tabiki gerisi rabbime emanet unutmayın rota virusu 3 ay boyunca bi evde yaşar temizlik çok önemli
Canım cok dikkat ediyorum ama bakalım eşimde ben de öğretmeniz ben su an izindeyim ama grip rota gibi salgın hastalıklara cok kolay yakalabiliyoruz oyuzden :KK43:(

Canım hem gttgm dktra hem saglık ocagndakı hemsıreye sordm ıkısıde yaptr demedı.. yanı dktr kendınız bılrsınız dedı hemsırede saglık bakanlıgı gereklı gorse zorunlu kılar galan dedı.. ama eger gereklıyse buycemn yarısını katsılayo yarısınıda vatandastan alsnlar o zaman en azndan ben gereklı dıye dsnup ıcım rahat ederk yaptrırım ama böle olnca ıkılemde kalıyom ıste esımde zorunlu olrdu sart olsa falan dedı kaldı oyle
Hayirlisi canim zaten asi yaptirdigin zaman bu illet hastalıktan tamamiyle korumuyor bebeği sadece daha hafif gecirmesino sağlıyorhastaligi

Hayır canım yaptırmayacağım devlet 300 tl ödüyorsa verem aşısına öyle demişya hemşireler:)) e bunuda çoook gerekli görse aşı tablosuna mutlaka şart koşardı e aile hekimide zorlardı onun için yaptırmayacağım
Sen evdel kendin bakiyorsun bizimkiler bakici kres bu virüse çok çabuk yakalanabiliyor.oba bakarsan flor uygulanasi yurt dısında yasak ama her yıl iki.kere gelip flor uyguluyorlar.

Bugn ılk dega on dk yuzustu uyudu yatrdım denedım bıde pusetı ılk dega kullandım bugn yatrdım smdı uyudu gbı denıyorm bıseyler bakalım

Dedim ya sen bilirsin.ben oglumda da yaptirdim. Hiç ciddi problem yasamaduk bazen ishal oldugunda evde sekerli tuzlu du iciriyordum.o bile geciriyordu ama bizim kantincinin kızi ayni dönemde rota gecirdi adam haberimiz yoktu hocam keske ası yaptirsaydik dedi 1 haftada kilo kaybetti çok ağrı aci cekti diyordu. Doktor önermez kendini tehlikeye atmaz ben örbegin flor uygulamasina sicak bakmadigim halde velilerime yaptirmayin demem siz bilirsiniz derim.bizim 4 yıldir hemsire ile kanka.olduj artik o nedenle yorum yapiyor bana

Bu rıta vırusu nedr tam olarak ıshal durumumu grıp gbı bulasıcı bıseymı yanı ewde duran bebege nasıl gever ılerısı ıcınde gerklımı korrmıçu bu ası

Hayirlisi canim zaten asi yaptirdigin zaman bu illet hastalıktan tamamiyle korumuyor bebeği sadece daha hafif gecirmesino sağlıyorhastaligi

Walla cok sacma bu konular ya gereklı ıae onersnler en azndan eksık bıseyde yapmak ıstemıyorm kafam karstı

Aşıların hicbiri %100koruma saglamiyor.sadece hafif geciriyor çocuk. Saglik ocagindakilerin yaptigi uygulamalar çok da doğru değil ates düşürücü verdirilmesi.mesela aşının etkisini azaltiyor brn hic ates düşürücü vermem aşidan önce aşidan sonra 38i gecerse veriyorum bazen cok ates yapar dedikleri asilar ates bile yapmiyor asidan once gereksiz yere ates düşürücü vermis olmuyorum. Çocuk doktorumda öneriyor özellikle bakıciya ve krese giden çocuklara.

Bu rıta vırusu nedr tam olarak ıshal durumumu grıp gbı bulasıcı bıseymı yanı ewde duran bebege nasıl gever ılerısı ıcınde gerklımı korrmıçu bu ası

Sudan gecebilir pis ortamlardan yikanmanis meyve sebzeden... ishalden dolayi çocuğu çok yoruyor aşi olunca hafif seyrediyor hafif hali bile çok yorucu hicbisey yemiyor kusuyor ates oluyor.ayni donemde bulasici oldugu icin gecirdiler kantincinin kizi ile oglum benimki bir serumla akşama kendine geldi o kızcağız 1 hafta ağladi okulda acidan birakacak yerleride yoktu.gözümün önünde eridi bitti . Parali olmasi iyi degil çünkü her çocuk yararlanmali bu aşıdan.diger aşıların zarari faydasida tartısılir zaten.

Sudan gecebilir pis ortamlardan yikanmanis meyve sebzeden... ishalden dolayi çocuğu çok yoruyor aşi olunca hafif seyrediyor hafif hali bile çok yorucu hicbisey yemiyor kusuyor ates oluyor.ayni donemde bulasici oldugu icin gecirdiler kantincinin kizi ile oglum benimki bir serumla akşama kendine geldi o kızcağız 1 hafta ağladi okulda acidan birakacak yerleride yoktu.gözümün önünde eridi bitti . Parali olmasi iyi degil çünkü her çocuk yararlanmali bu aşıdan.diger aşıların zarari faydasida tartısılir zaten.

Malesef saglıkta egıtımde adalette cok eksıkler var bu ulkede

Aynen valla kendimi gordum bian sende guldum hatta.annem gelince usuyo bu cocuk deyip geciriyo kafaya bi sapka o gidiyo hop donuyoz eski halimize.disari cikabilsek takcam sapkada onuda yapamiyoz.pusette arabada durmuyo.bi kanguru kaldi denemedigim onuda doktora sorup alicam.
Valla annem babam kayınvalidem eşim anaannem 2 teyzem yengem hepsi bişi söylüyo biri eldiven tak yüzünü çizer biri şapka tak bebekler yeli başından alır biri çorap giydir atalarımız ne demiş ayağını sıcak başını serin tut demiş ayagı sıcak olması lazım vs vs bende hepsine heee heee diyom gördüklerinde şimdi çıkardım hava alsın diye diyom sallıyorum :KK66:

Sen evdel kendin bakiyorsun bizimkiler bakici kres bu virüse çok çabuk yakalanabiliyor.oba bakarsan flor uygulanasi yurt dısında yasak ama her yıl iki.kere gelip flor uyguluyorlar.
Canım kızım yakalandığında kreşe gidiyordu benim evde bakmam onların bu ortama girmediği anlamına gelmiyor evde de okumuyorlar asosyal olup sadece evde de yaşamıyorlar yani yakalanmıyacak anlamına gelmiyor değil mi ve olan kızım rota virusu aşısını olan kızım. Ve flor ben asla uygulatmıyorum çok okur ve çok araştırırım zır cahilde değilim Elhamdülillah üniversitemide bitirdim hem çocuğuma bakıp hem okudum neyin ne olduğunu nerden gelip ne şekilde geçtiğini neler yapılması gerektiğini iyi anlarım çok çocuğumun olması evde yaşantım olduğu anlamınada gelmiyor.

Doktor agrinin sebebi yok dedi ama agri bebegi asagi iter erken dogum yapar dedi endol fitil ve progestan verdi bende korktum baya oyuzden hic hamileligimin tadini cikaramiyorumki
Rahat ol bol bol dinlen drun dediklerini uygula canım denilenleri yap ama her zaman dikkat et ve keyfin kaçmasın burda bi kaç arkadaşımız da düşük riski vardı 39 haftalara geldiğinde ne zaman doğacak diye üzülüyorlardı sende üzme kendini

Valla annem babam kayınvalidem eşim anaannem 2 teyzem yengem hepsi bişi söylüyo biri eldiven tak yüzünü çizer biri şapka tak bebekler yeli başından alır biri çorap giydir atalarımız ne demiş ayağını sıcak başını serin tut demiş ayagı sıcak olması lazım vs vs bende hepsine heee heee diyom gördüklerinde şimdi çıkardım hava alsın diye diyom sallıyorum :KK66:

Aynen oyle canım her dıyene he sıyecen hangısı kafana yatıyosa onu yapacan bnde öyle yapıyorm bıde bebekler ıcın pek kural yk bence hepsınn ozellıhı huyu ayrı oluyo bence

Rahat ol bol bol dinlen drun dediklerini uygula canım denilenleri yap ama her zaman dikkat et ve keyfin kaçmasın burda bi kaç arkadaşımız da düşük riski vardı 39 haftalara geldiğinde ne zaman doğacak diye üzülüyorlardı sende üzme kendini
Insallah ya bende o haftalara geleyimde baska birsey istemiyorum

Kızlar bebeğim memeyi Tutana kadar beni perişn ediyor hatta tutmuyor sadece uykudayken veriyorum içiyor sersem değilse asla almıyor bende hep uykudayken veriyorum ama 3 saatte bir denk gelyor oda napmam lazım sizde de var mı bu durum

Ahahahaa :)))) minnak hastaliktan kırılıyor. Yavrusu gece geç uyuyor. Dün ik saate yakin aglattik bebegi. Uyumak istemiyordu kalkin benle ounayin diyordu sanki.
Gecmis olsun canimm.Uykun geldiginde ya da hasta oldugunda uyumaz zaten minikler:)Annelere yapılır mı bu...

Canım kızım yakalandığında kreşe gidiyordu benim evde bakmam onların bu ortama girmediği anlamına gelmiyor evde de okumuyorlar asosyal olup sadece evde de yaşamıyorlar yani yakalanmıyacak anlamına gelmiyor değil mi ve olan kızım rota virusu aşısını olan kızım. Ve flor ben asla uygulatmıyorum çok okur ve çok araştırırım zır cahilde değilim Elhamdülillah üniversitemide bitirdim hem çocuğuma bakıp hem okudum neyin ne olduğunu nerden gelip ne şekilde geçtiğini neler yapılması gerektiğini iyi anlarım çok çocuğumun olması evde yaşantım olduğu anlamınada ge

Sen
Canım kızım yakalandığında kreşe gidiyordu benim evde bakmam onların bu ortama girmediği anlamına gelmiyor evde de okumuyorlar asosyal olup sadece evde de yaşamıyorlar yani yakalanmıyacak anlamına gelmiyor değil mi ve olan kızım rota virusu aşısını olan kızım. Ve flor ben asla uygulatmıyorum çok okur ve çok araştırırım zır cahilde değilim Elhamdülillah üniversitemide bitirdim hem çocuğuma bakıp hem okudum neyin ne olduğunu nerden gelip ne şekilde geçtiğini neler yapılması gerektiğini iyi anlarım çok çocuğumun olması evde yaşantım olduğu anlamınada gelmiyor.

Sen olayi farkli bir tarafa cekmissin oncelikle cahil insan nitelendirmen cok yanlis çalisan ya da ünv bitiren ama cahil olan çok insan var. İllaki ev dısinda bir hayatin var ancak ben 6 aylik verdim bebegimi bakiciya evde temizlige dikkat ediyorum ancak kadinin nereye goturdugu belli degil bebegi.atesli atesli gezmeye götürurdu kızardim ama yine bildigini okurdu ben yokum ya gizli gizli götürürdü ben baskalarindan duyardim.ben çalistigim icin çocuktaki tek hakimiyet bende degil onu anlatmaya calisiyorum ben disari cikardigimda ellerini surekli yikardim sende dikkat ediyorsundur ancak bakicimin dikkat ettigini düşünmüyorum ahzinda bugday tanesini ezip oğluma yedirdigini gördüm ama çocugumu dövmezdi çok severdi o nedenle degistirme cesareti bulamadim kendimde çocuk o nedenle surekli hastaydi bu yil 1 ay okula götürdüm sonrasinda dogum izni suan ayliksiz izin çocugum bagirsakla ilgili sorun yasamadi çünkü evdeyim ben bakiyorum disari ciktigimda dikkat ediyorum.sen diyorsun ktesteyken yakalandi diye o nedenle calisan annelerin mutlaka yaptirmasi gerekli diyor doktor. Çocuguna evde bakiyorsun dememle asosyallik arasinda bir iliskilendirme yapmissin anlayamadim.öğretmen olup asosyal olan insanlarda gördüm ben meslek yaptigin bir istir sadece bu senin diger insanlardan ustun oldugunu gostermez. Flor uygulamasina gelince onu da su nedenle dedim her ucretsiz olan seyde saglik icin sarttir diyemezsin. Ücretsiz olan aşilarda gerekli diyemezsin. Istege bagli.ama zayif bunyeli cocuklar rota virusunu agir atlatiyor ve cogu zaman hastane tedavisi gerektiriyor

Bana kalsa yırmı dk surerse esım sagolsun en fazla on dkda bıtıyo aynn cnm uau esn galan dıye bnde yapanldgm kadr yapıhorm ellermn ıcını booynunu kafa kulak derken oldufu kadr arrık hem hava ısınsın hem dahada buyurker o zaman daha sık ve daha duzgun yıkarız herkade smdlık bunkadarı oluyo
Buyudukce daha da zorlasacak sanki.Ins.severler de aglamazlar canım

X