- 6 Ocak 2017
- 1.014
- 579
- 43
sevındım yanmamasına ogrendıgın zamn bilgi verırsın canmyok hayatım canı felan yanmıyo ama cuma gidicem biz ilk ay kontrolüne soru am tekrar yazarım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
sevındım yanmamasına ogrendıgın zamn bilgi verırsın canmyok hayatım canı felan yanmıyo ama cuma gidicem biz ilk ay kontrolüne soru am tekrar yazarım
Yok ameliyat olmadı fıtık kemeri almışlardı bisüre onu kullandılar sonra ufalıp düzeldi ama çok aglıyırduNasil gecti peki ameliyat mi oldu?
Yoksa kendiliginden mi gecti?
2. Çocuk daha yorucu bebek uyuyor digeri kalkiyor tablet telefon vermezdim eline her aksam etkinlik yapardik benimle okula geliyordu gündüz şimdi tüm gün evde etkinlik herzaman yapamiyoruz o nedenle tepki gösteriyor.
Aslında ben sana söyleyecektim de hevesini kırmak istemedim. Üst kısmı yapmak daha da zor. Ama bitince kendinle gurur duyacaksın Dilek'ciğim. Hele bir de mevlittekiler ay inanmiyirum bunu sen mi yaptin ben hazir aldin saniyorum dediklerinde kasim kasim kasılıyor insan :)))
En azindan eşinle bir nebze ipleri gevsettiginize sevindim. Görümcelere gelince, farkli düşünmesi beklenemez zaten hayal kırıklığına ugramaya gerek yok. Kican da cevresinin gazına illa ki geliyordur. Diğer tarafla gorusmeyi sınırlandırırsaniz daha huzurlu olacaksiniz. Bundan sonra zaten kendi evindesin. Sen sen ol hele ki çocuk var artik bisanma kelimesini kolay kolay söyleme. Kocanı sevdigine inanıyorum vlben. Sadece daha hersey çok taze ve ona kızgınsın. Iyiyim desem yalan olur demissin eee çünkü onlarla yaşadıkların geldikçe aklına sinir olacaksin verdiğin emeklere, verdigin değere. Senu nasıl iki dakikada gözden cikardiklarina. Ben daha nisanliyken kayinvalidemle sorun ysamaya basladim. Eşimin anne babasi ayri. Biz 10 sene görüştük tüm ailesi biliyordu. Benim ailem bilmiyordu ve karşı çıktiklari icin yillarca gizledim. Annesi oğlum ev alsin sonra evlenin diyordu. Beni de surekli isteyen birileri oluyordu herkese yok diyordum ve dikkat çekiyordu bu durum. En son kayinbabamın israriyla aileme söyledim. Söyler söylemez ben yaninizdayim diyen kayinbaba oglum ben seni okuttum kendi düğününü kendin yap benden maddi birsey bekleme dedi.sonra birbir kavga gürültüyle ailemi ikna ettim nişan oldu eşim işten cikartildi. Kayinvalideye ateş düştü düğün masraflari bana kalacak diye. 3 ay eşim is bulamadi. Ne aradi beni ve ailemi ne sordu 4 aylik nisanliydim gelmedi gitmedi aramadi sormadi. Benim mesajlarimi esimin telefonundan okuyup beni ariyor ve hesap soruyordu. En son yine bunu yapınca esimde ben de patladık. Esim de bana alttan alma artik dedi. kayinvalidemle iliskimi kestim. ulan bir baktim kaynim ve görümcem de bana ve eşime tavır aldılar. O yüzden hiç şaşırmadım. Sonra öz annesi kocamı evden kovdu düğüne 3 ay kala. Babasinin evine taşındı. Üvey anne kahrı çekti. Düğün erteledik. Neler neler yaşadık. Daha nisanliyken annesiyle ilişkimiz eşimin de istegiyle bitti. Evlendik kayinbabayla da ilişkimiz sadece ara sira telefonla gorusmeleri, o kadar. Kayinbaba çocuğumu gormeye bile gelmedi. Gerekce de kendi adını koymamışız. Bebegin adının Mustafa konulması gerekiyormuştu falan falan. Bir otobüslük mesafede oturuyoruz. Bebek 2 aylık oldu neredeyse. Kendileri kaybetti şekerim bizi. Vallaha be kötü bir gelin degilim onlar kötü anne babalar bence. Ama kendimi yıllarca yiprattim mi yıprattım. Yaptigim iyilikler aklima geldikce kendime kızdım ne salakmisim diye. Sen üzme kendini. Kurtuldun ona sevin.Kizlar hepinizden allah razı olsun bana büyük destek.oldunuz su zor zamanlarimda iyiyim desem yalan olur ama kizim için güçlü olmak zorundayım eşimin ailesiyle tamamiyle bağlarını kopardim çok sevdiğim gorumcelerim bile gerçek yüzünü gösterdi esimde pismanlik var ama ne fayda çok kırdı beni birdaha eskisi gibi olamam kizim için bosanmaktan vazgeçtim babasız buyumesin diye ama şunu anladım hiçkimseye çok daha vermeyecekmissin iyilik beş para etmiyormus şimdi daha iyiyim kendi evimde daha huzurluyum tahlil sonucuna gelince salı günü demişlerdi il sağlık müdürlüğünü aradim cuma gününü bekleyin ddiler
Ben şimdiye kadar hiç temizlemedim doktor bişey söylemedi bebişiminde bi sorunu yok gayet güzel nefes alıuo temizlemem lazımmı ki bi sorun yokkende cnmher gun en az bi kez temizlenmesi lazim canim.biz bi kez unuttukta acamadik acile goturdm millet bana baska bi taraflaryla gulumsedi:)) ama beceremedm napayim biz az az veriydk burumdan serumu o gene cok vermemiz lazimmis sonra ogrendik tabi
Benim bebegin burnu da daha hiç tikanmadi. Bazen burnunda sümük oluyordu. Aldığımız aspiratör burun deliklerine girmedigi için kullanamadık. Zaten aspiratörle sümük cekmek iyi değilmiş. Anneme söyledim küçük çengelli iğnenin kıçıyla alıyordum ben dedi. şimdi hergün çengelli iğneneyle alıyorum sümükleri çok rahat herkese tavsiye ederim. Cani da yanmıyor üstelik.Ben şimdiye kadar hiç temizlemedim doktor bişey söylemedi bebişiminde bi sorunu yok gayet güzel nefes alıuo temizlemem lazımmı ki bi sorun yokkende cnm
Kizlar hepinizden allah razı olsun bana büyük destek.oldunuz su zor zamanlarimda iyiyim desem yalan olur ama kizim için güçlü olmak zorundayım eşimin ailesiyle tamamiyle bağlarını kopardim çok sevdiğim gorumcelerim bile gerçek yüzünü gösterdi esimde pismanlik var ama ne fayda çok kırdı beni birdaha eskisi gibi olamam kizim için bosanmaktan vazgeçtim babasız buyumesin diye ama şunu anladım hiçkimseye çok daha vermeyecekmissin iyilik beş para etmiyormus şimdi daha iyiyim kendi evimde daha huzurluyum tahlil sonucuna gelince salı günü demişlerdi il sağlık müdürlüğünü aradim cuma gününü bekleyin ddiler
Kizlar ben normalde gardrobumdaki led ışıkları açık birakarak odayı loş ışıkla aydınlatıyordum. Bebegim de 2 saatte bir mutlaka kendi uyanıp agliyordu her seferinde altını aciyordum ve mutlaka kaka yapmış oluyordu. Dün 3 defa bezinde kaka yoktu. Azalıyor mu yoksa oğlum yapamıyor mu bilmiyorum. Normalde altını temizleyip emdirip gazını alır uyuyunca yataga koyardım ve uykusu bazen açılır ıkınma sesleri cikartirdı, besigini hafif sallamak durumunda kalabiliyordum. Dün gece kocam ben bu ışıkta rahat uyuyamiyirum dedi. Ben de bebek icin degil kendim icin açıyorum ışığı dedim. Yüzünü görmek istiyorum dedim. Sonra bebek o kadar çok ağladı ki gece baya uykusuz kaldı kocam 01.45 te yatağa koyabildim bebeği. Aşırı gazı vardı. Karnı taş gibiydi. Bu durumlarda emince susuyor ama daha çok karnı şişiyor. Ben de mememin oldugu yere emzigi tuttup ve kucagimda iyice sararak emzirir gibi tutunca aldı emzigi nam nam yapa yapa emdi. Yani aslında ben de emzikmişim onun için onu anladım.Kucak onu sakinleştirdi. Sonra alışınca dizimin üstüne yastik koyarak bebegi yastiga koydum. Bir elimle de emzigi tutmaya devam ettim böylece iyice sakinleşti. Sonra çok sıcak olmayan, havluya sardığım sıcak su torbasını karnına koydum emzigi düşmesin diye tutmaya devam ettim. Sonra su torbasını bebegin ayak tabanına koydum ve saat yönünün tersine dairesel hareketlerle masaj yaptim karnına. Baya gaz çıkardı ve kakasını yapti yavrum. Altını temizledim bir daha emzirdim yatağına koydugumda saat 01.45 ti. Işığı kapatarak uyudum kocam da uykusuz kaldığı için. Saat 7 de ben oğlumu uyandırdım. Karanlık aslında bebegime de iyi geldi. Uykusu daha düzenli oldu bu gece. 7 de de emzirip tekrar yatağa koydum. Zaten bildigim kadariyla gittikçe kaka sayısı düşecek gece uykuları uzayacak. Dogumdan beri ilk defa bu kadar uzun uyudum. Bundan sonra sadece alt degistirirken yakarim gece lambasını. Uyku eğitimi de öyle veriliyor zaten bebege. Gece ve gündüzü öğrenmesi için. Ben en başından beri gece loş ve sessiz ortam yapiyordum bebeğe. Geceleri onunla konuşmuyordum. Gündüz de tv açıyordum ses olsun diye, Emerken konuşuyordum onunla. Gece ve gündüzü biliyor benim bebeğim. Gece bir derdi yoksa emip geri yatiyor. Böyle destan yazar gibi anlattım umarım size faydasi olur tecrübelerimin :)))
bana kurabiyeyi kesmek daha zor geldi.seker hamuruyla suslemek eglenceli oldukdan pek yormadi.ha tektat yaoar miyim hayir :)) kalibimda buyuk o bizi zorladi cok daha kucugnu bulamadmAslında ben sana söyleyecektim de hevesini kırmak istemedim. Üst kısmı yapmak daha da zor. Ama bitince kendinle gurur duyacaksın Dilek'ciğim. Hele bir de mevlittekiler ay inanmiyirum bunu sen mi yaptin ben hazir aldin saniyorum dediklerinde kasim kasim kasılıyor insan :)))
kuzum eşinle boşanmaktan vazgecmen ıyı olmus anı bı sinirle sağlıklı dusunemeyebılıyor insan kaynanan gıle gelınce emın ol sorun yaşayan ne ılk gelınsın nede son olacaksın bı cogumuzun kı problemlı ben eş tarafının iyi olduguna pek inanmam ıyılıklerı menfaatleri bıtene kadrdır ne zaman kı senden faydalanamzlar o zamn senden kötüsü yoktur dıyecegım zor olacak ama umursama artık onları belkıde bundan sonra daha huzurlu olacaksın onlarsız golgelerı bil e ınsanın canını sıkmaya yeter sen uzak dur huzurunu kacıran insanlardan oyle cok daha ıyı olursun allah kızını da sana bagışlasın acısını gostermesın yavruna sarıl yeter.Kizlar hepinizden allah razı olsun bana büyük destek.oldunuz su zor zamanlarimda iyiyim desem yalan olur ama kizim için güçlü olmak zorundayım eşimin ailesiyle tamamiyle bağlarını kopardim çok sevdiğim gorumcelerim bile gerçek yüzünü gösterdi esimde pismanlik var ama ne fayda çok kırdı beni birdaha eskisi gibi olamam kizim için bosanmaktan vazgeçtim babasız buyumesin diye ama şunu anladım hiçkimseye çok daha vermeyecekmissin iyilik beş para etmiyormus şimdi daha iyiyim kendi evimde daha huzurluyum tahlil sonucuna gelince salı günü demişlerdi il sağlık müdürlüğünü aradim cuma gününü bekleyin ddiler
Bana ilk 6 ay sling onerdi doktorumuz. Kanguruyu 6aydan sonra dedi. Ben neko wrap sling aldim canim. Dun geldi kargo. Evde denedim. Kizim sevdi icinde rahat etti. Icinde bebegi emzirenler de varmis. Onu da yapabilirsem cok kullanisli olurKizlar sling veya kanguru aldınız mı? Dışarı çıkınca bebek arabasından daha rahat oluyor birde işlerimi daha kolay yaptım diye almayı düşünüyorum.onerileriniz var mı
odanin nemiyle alakali bisey canim bizimki hemen tikaniyo ustelk yer gun havalandrdgm halde oda da degstryrz ustelkBen şimdiye kadar hiç temizlemedim doktor bişey söylemedi bebişiminde bi sorunu yok gayet güzel nefes alıuo temizlemem lazımmı ki bi sorun yokkende cnm
bızımde gazımız gitgide şiddetlenmeye başlıyor ıkına ıkına bı hal oldu kızım yapamayınca da pes ettı uyudu yavrum bende bundan sonra ışıgı kapatım uyutım artık daha faydalı olur bızede gece günduz kavramını yavastan ogretmek lazımKizlar ben normalde gardrobumdaki led ışıkları açık birakarak odayı loş ışıkla aydınlatıyordum. Bebegim de 2 saatte bir mutlaka kendi uyanıp agliyordu her seferinde altını aciyordum ve mutlaka kaka yapmış oluyordu. Dün 3 defa bezinde kaka yoktu. Azalıyor mu yoksa oğlum yapamıyor mu bilmiyorum. Normalde altını temizleyip emdirip gazını alır uyuyunca yataga koyardım ve uykusu bazen açılır ıkınma sesleri cikartirdı, besigini hafif sallamak durumunda kalabiliyordum. Dün gece kocam ben bu ışıkta rahat uyuyamiyirum dedi. Ben de bebek icin degil kendim icin açıyorum ışığı dedim. Yüzünü görmek istiyorum dedim. Sonra bebek o kadar çok ağladı ki gece baya uykusuz kaldı kocam 01.45 te yatağa koyabildim bebeği. Aşırı gazı vardı. Karnı taş gibiydi. Bu durumlarda emince susuyor ama daha çok karnı şişiyor. Ben de mememin oldugu yere emzigi tuttup ve kucagimda iyice sararak emzirir gibi tutunca aldı emzigi nam nam yapa yapa emdi. Yani aslında ben de emzikmişim onun için onu anladım.Kucak onu sakinleştirdi. Sonra alışınca dizimin üstüne yastik koyarak bebegi yastiga koydum. Bir elimle de emzigi tutmaya devam ettim böylece iyice sakinleşti. Sonra çok sıcak olmayan, havluya sardığım sıcak su torbasını karnına koydum emzigi düşmesin diye tutmaya devam ettim. Sonra su torbasını bebegin ayak tabanına koydum ve saat yönünün tersine dairesel hareketlerle masaj yaptim karnına. Baya gaz çıkardı ve kakasını yapti yavrum. Altını temizledim bir daha emzirdim yatağına koydugumda saat 01.45 ti. Işığı kapatarak uyudum kocam da uykusuz kaldığı için. Saat 7 de ben oğlumu uyandırdım. Karanlık aslında bebegime de iyi geldi. Uykusu daha düzenli oldu bu gece. 7 de de emzirip tekrar yatağa koydum. Zaten bildigim kadariyla gittikçe kaka sayısı düşecek gece uykuları uzayacak. Dogumdan beri ilk defa bu kadar uzun uyudum. Bundan sonra sadece alt degistirirken yakarim gece lambasını. Uyku eğitimi de öyle veriliyor zaten bebege. Gece ve gündüzü öğrenmesi için. Ben en başından beri gece loş ve sessiz ortam yapiyordum bebeğe. Geceleri onunla konuşmuyordum. Gündüz de tv açıyordum ses olsun diye, Emerken konuşuyordum onunla. Gece ve gündüzü biliyor benim bebeğim. Gece bir derdi yoksa emip geri yatiyor. Böyle destan yazar gibi anlattım umarım size faydasi olur tecrübelerimin :)))
cok guzel gorunuyo canm eline saglık ben defalarca denedıgım halde resim yukleyemıyorum nasıl yapılıyobuda bitmis haliEki Görüntüle 2096462
bızımde gazımız gitgide şiddetlenmeye başlıyor ıkına ıkına bı hal oldu kızım yapamayınca da pes ettı uyudu yavrum bende bundan sonra ışıgı kapatım uyutım artık daha faydalı olur bızede gece günduz kavramını yavastan ogretmek lazım