- 24 Nisan 2015
- 1.014
- 788
- 73
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
aklin varsa yapma annem bi hevele girdim isin icinden cikamiyrm.allah bunu ticarete dokenlere sabir versin :))Çok güzel olmuş canım ellerine sağlık bende istiyorummm:))
kalibim buyuk olmasa benmde ucuza gelcktide seker hamurlarıyla basim belada onlar cok tutuo daha da alcam :))Ilk etapta malzemeye çok para gidiyir ama tanrsi 70 kurusa mal etmiştim ben.
Gündüz ben de emzirmeye çalışıyorum ama gece bazen mümkün olmayabiliyorBenım ıcım rahat etmıyo ya uc ucbuxuk saatı en gazla benm durdurdugum
Gece uzun uyudugu icin bayacsut birikti su an sagiyotum mesela. Çalışacak anneler icin iyi stok yapmak.minnak cnm çok güzel yaZmışsn eline sağlık bugünden itibaren deniycm ışığımız tam tepede açık..
çabuk öğrenir inşşh geceleri gözleri tam açık hiç uyacak gibi değl saat 1 uyandık saat 5 yattık sabh 8 uyandı emdi uyudu tam ters yaşıyrz gece böle olması lazım![]()
Ben yapıp satmıştım daha önce. Baska bir uğraşın yoksa yapilabilir. Ben hizli da yapiyorum mesela. Tanesini 3 liradan satmıştım gecen sevgiliker günündeaklin varsa yapma annem bi hevele girdim isin icinden cikamiyrm.allah bunu ticarete dokenlere sabir versin :))
O zaman dr oetker al beyaz renk marketlerin hepsinde var. Onu zemin yap. Hem daha sagliklikalibim buyuk olmasa benmde ucuza gelcktide seker hamurlarıyla basim belada onlar cok tutuo daha da alcam :))
Yavrum benim yaa üzülme canım benim hayat ve insanlar böyle işte... Aslında iyi yönünden bak dediğin gibi gerçek yüzlerini gördün şer sandığın senin için kızın için ne kadar büyük hayr oldu bunu sonra anlayacaksın... Sen Rabbime sığın yavruna odaklan ve kendinin sağlığına dikkat et gördüğün gibi kimseden hayr yok iyi ol kuzum iyi ol... Keşke seninle çok yakında olsaydık seni hemencecik toparlar enerji dolu olmanı sağlardım... Sen bu olanların senin ve kızın için özellikle en hayrlı olarak Rabbim tarafından yaşatıldığını bil şükr et.... Ben seni niye çok seviyorum fındık kurdum yaa sana duacı olacağım... ❤Kizlar hepinizden allah razı olsun bana büyük destek.oldunuz su zor zamanlarimda iyiyim desem yalan olur ama kizim için güçlü olmak zorundayım eşimin ailesiyle tamamiyle bağlarını kopardim çok sevdiğim gorumcelerim bile gerçek yüzünü gösterdi esimde pismanlik var ama ne fayda çok kırdı beni birdaha eskisi gibi olamam kizim için bosanmaktan vazgeçtim babasız buyumesin diye ama şunu anladım hiçkimseye çok daha vermeyecekmissin iyilik beş para etmiyormus şimdi daha iyiyim kendi evimde daha huzurluyum tahlil sonucuna gelince salı günü demişlerdi il sağlık müdürlüğünü aradim cuma gününü bekleyin ddiler
Sen benim yontemimi dene. Guzel bir gaz masaji yap ışıklari kqpat uyku egitimine basla. Kalktığında da konuşma onunla sessiz ortam olsin. Karanlikta emzir altini da loş isikta temizle fayda goreceksin.minnak cnm çok güzel yaZmışsn eline sağlık bugünden itibaren deniycm ışığımız tam tepede açık..
çabuk öğrenir inşşh geceleri gözleri tam açık hiç uyacak gibi değl saat 1 uyandık saat 5 yattık sabh 8 uyandı emdi uyudu tam ters yaşıyrz gece böle olması lazım![]()
:))) Annem den öğrendiğim eaki bir teknik bütün kızlarıma uygularım asla zarar vermiyor mutlaka hırkamın beya üstümün kenarında minnacık bir çataliğne takılı olur her doğum yaptığımda:))Benim bebegin burnu da daha hiç tikanmadi. Bazen burnunda sümük oluyordu. Aldığımız aspiratör burun deliklerine girmedigi için kullanamadık. Zaten aspiratörle sümük cekmek iyi değilmiş. Anneme söyledim küçük çengelli iğnenin kıçıyla alıyordum ben dedi. şimdi hergün çengelli iğneneyle alıyorum sümükleri çok rahat herkese tavsiye ederim. Cani da yanmıyor üstelik.
Yavrum sen bu işi çabuk kaptın helal olsun sana:)) hele göğüse yatırıp emzik verme olayı en iyi yöntemdir :)) bide bebeklerinize sabah kalktığında günaydın gece yatağa koyarken iyi geceler Allah rahatlık versin diyin mutlaka anlamaz demeyin herşeyi anlayıp kafaya kazıyorlar bu iş sabr işi heeşey zamanla daha güzel olurKizlar ben normalde gardrobumdaki led ışıkları açık birakarak odayı loş ışıkla aydınlatıyordum. Bebegim de 2 saatte bir mutlaka kendi uyanıp agliyordu her seferinde altını aciyordum ve mutlaka kaka yapmış oluyordu. Dün 3 defa bezinde kaka yoktu. Azalıyor mu yoksa oğlum yapamıyor mu bilmiyorum. Normalde altını temizleyip emdirip gazını alır uyuyunca yataga koyardım ve uykusu bazen açılır ıkınma sesleri cikartirdı, besigini hafif sallamak durumunda kalabiliyordum. Dün gece kocam ben bu ışıkta rahat uyuyamiyirum dedi. Ben de bebek icin degil kendim icin açıyorum ışığı dedim. Yüzünü görmek istiyorum dedim. Sonra bebek o kadar çok ağladı ki gece baya uykusuz kaldı kocam 01.45 te yatağa koyabildim bebeği. Aşırı gazı vardı. Karnı taş gibiydi. Bu durumlarda emince susuyor ama daha çok karnı şişiyor. Ben de mememin oldugu yere emzigi tuttup ve kucagimda iyice sararak emzirir gibi tutunca aldı emzigi nam nam yapa yapa emdi. Yani aslında ben de emzikmişim onun için onu anladım.Kucak onu sakinleştirdi. Sonra alışınca dizimin üstüne yastik koyarak bebegi yastiga koydum. Bir elimle de emzigi tutmaya devam ettim böylece iyice sakinleşti. Sonra çok sıcak olmayan, havluya sardığım sıcak su torbasını karnına koydum emzigi düşmesin diye tutmaya devam ettim. Sonra su torbasını bebegin ayak tabanına koydum ve saat yönünün tersine dairesel hareketlerle masaj yaptim karnına. Baya gaz çıkardı ve kakasını yapti yavrum. Altını temizledim bir daha emzirdim yatağına koydugumda saat 01.45 ti. Işığı kapatarak uyudum kocam da uykusuz kaldığı için. Saat 7 de ben oğlumu uyandırdım. Karanlık aslında bebegime de iyi geldi. Uykusu daha düzenli oldu bu gece. 7 de de emzirip tekrar yatağa koydum. Zaten bildigim kadariyla gittikçe kaka sayısı düşecek gece uykuları uzayacak. Dogumdan beri ilk defa bu kadar uzun uyudum. Bundan sonra sadece alt degistirirken yakarim gece lambasını. Uyku eğitimi de öyle veriliyor zaten bebege. Gece ve gündüzü öğrenmesi için. Ben en başından beri gece loş ve sessiz ortam yapiyordum bebeğe. Geceleri onunla konuşmuyordum. Gündüz de tv açıyordum ses olsun diye, Emerken konuşuyordum onunla. Gece ve gündüzü biliyor benim bebeğim. Gece bir derdi yoksa emip geri yatiyor. Böyle destan yazar gibi anlattım umarım size faydasi olur tecrübelerimin :)))
ya bide ilk ya acemlk var pratik yonlerni bilmedn yaptikBen yapıp satmıştım daha önce. Baska bir uğraşın yoksa yapilabilir. Ben hizli da yapiyorum mesela. Tanesini 3 liradan satmıştım gecen sevgiliker gününde
bimde falan var mi acaba o dedgnden.burda migros falan yok.bim a101 sok var :))O zaman dr oetker al beyaz renk marketlerin hepsinde var. Onu zemin yap. Hem daha saglikli
Maviyi çok az al zaten onu gramla satiyorlar. Ua da en kicuk boy kutuyka al ucuza gelir. Ben yaoarsam beyaz zemin kullanacağım.
Ben her zaman öyle yapıyorum. Emzirirken mutlaka kafasını okşayın ona sevginizi hissetirin. Uyanikken onjnla konusin hatta anlamaz demeyin kitap bile okuyun kızlar. Ve asla televizyon izletmeyin. Tv deki isiklar ve renkler su an bizim bebeklerimiz için cok fazla. Evet tv ve akilli telefondaki videolari takip edebiliyorlar hoşunuza gitsedr yapmayın ve telefonlari bebeklere cok yaklastirmayin. Uçak moduna alıp kadinlar kulübüne girin :)))Yavrum sen bu işi çabuk kaptın helal olsun sana:)) hele göğüse yatırıp emzik verme olayı en iyi yöntemdir :)) bide bebeklerinize sabah kalktığında günaydın gece yatağa koyarken iyi geceler Allah rahatlık versin diyin mutlaka anlamaz demeyin herşeyi anlayıp kafaya kazıyorlar bu iş sabr işi heeşey zamanla daha güzel olur
Onlarda yok. Başka bir yerel markete bakbimde falan var mi acaba o dedgnden.burda migros falan yok.bim a101 sok var :))
Yok canım kalmıyor düşün bacaklarını acıp kucağına aldığını ama kanguru öyle değil bacakalrının arasında sürekli sert biiey var bi çıkarıyorsun kangruyu bebek kanguru nun şeklini almış bacaklar ayrık bez yapışöış popoya çok kötü oluyor deneyimledim bunu ama sling asla zarar vermiyor bak deneyin gerçekten nasıl rahat edecek bebeğiniz ve siz hem emzirebiliyorsun rahatça bir yere gittiğinde anlatılamaz bir rahatlık şiddetle tavsiye ediyorumBunda bacakları çok ayrık kalmıyomu cnm kanguruda öyle gerce ama ben bebiş ikisindede rahat edemez diye düşünüyorum
Masallah canım.Ben de yeni aldm elektrikli.Bi turlu verim alamadım.Manuel sagarken daha cok cikiyr.Sag memeden hic cıkmıyrKızlar öncelikle bir maşallahınızı alayım. Gece bebeğim uzun uzun uyuduğu ve saatlerdir mememi emmedigi için iki göğsümden birini sağayım dedim. 130 ml süt çıktı. Her zaman bu kadar süt birikmiyir ve sağdıgimda da psikolojik mi bilmem ama sanki uzun sure süt olniyormus gibi hissediyorum. Sütümü arttirmak ocin bil su iciyorum. Hergün yumurta ve süt tiketiyorum rezene içiyorum. Bazen de göbek marul yiyorum. Artık yaşam felsefem ineklerler aynı. Ot ye sut ver :))) Bu fotograf da ne kadar sütüm var bebegim acaba doyuyor mu ne kadar porsiyonda süt doldurmalıyım diye düşünen annelere ışık olsun. Bebek bir defada bu kadar sütü asla içmiyor. Bunu iki parcaya bölüp donduracagim. Bence benim bebegim yaklaşık 50 ml içiyor. Süt sağma makinem de avent ben çok memnunum 10 dk icinde büyük bir kısmını sağmıştı. Bu arada süt sağarken makinenizin hız ayarı varsa önce yavastan baslayip 2-3 dakika yavas 2-3 dk orta hizda sagdiktan sonra en hizliya alarak devam etmek oksitosin salınımı artırıyormuş. Ve süt sagarken de bebisimize veya resmine bakmakta yine sütü arttırıcı oluyormuş . Bir de kaygısız olmak gerek tabi. Benim de başta pek sütüm yoktu. Sütümüzü arttirmak bizim elimizde.
Evet canım aynen öyle :)) yok uzmanlar yok bilmem neymiş benim bebeğimin psikolojisini uzmanlar ne bilsin... Sadece anne anlar bebeğinin hareketlerinden ve zamnla keşfeder... Doğru yoldasın canım:)Ben her zaman öyle yapıyorum. Emzirirken mutlaka kafasını okşayın ona sevginizi hissetirin. Uyanikken onjnla konusin hatta anlamaz demeyin kitap bile okuyun kızlar. Ve asla televizyon izletmeyin. Tv deki isiklar ve renkler su an bizim bebeklerimiz için cok fazla. Evet tv ve akilli telefondaki videolari takip edebiliyorlar hoşunuza gitsedr yapmayın ve telefonlari bebeklere cok yaklastirmayin. Uçak moduna alıp kadinlar kulübüne girin :)))
Evet canım aynen öyle :)) yok uzmanlar yok bilmem neymiş benim bebeğimin psikolojisini uzmanlar ne bilsin... Sadece anne anlar bebeğinin hareketlerinden ve zamnla keşfeder... Doğru yoldasın canım:)Ben her zaman öyle yapıyorum. Emzirirken mutlaka kafasını okşayın ona sevginizi hissetirin. Uyanikken onjnla konusin hatta anlamaz demeyin kitap bile okuyun kızlar. Ve asla televizyon izletmeyin. Tv deki isiklar ve renkler su an bizim bebeklerimiz için cok fazla. Evet tv ve akilli telefondaki videolari takip edebiliyorlar hoşunuza gitsedr yapmayın ve telefonlari bebeklere cok yaklastirmayin. Uçak moduna alıp kadinlar kulübüne girin :)))