2017 Aralık Anneleri

Gene aynıyım canım, bu sabahta ağladım eşime sataştım, gerginim, mutsuzum hep ağlamak ve uyumak istiyorum. Oğlumda da böyle miydim inan hiç hatırlamıyorum. Dün gece yattığım yerde uyuklarken bir kaç dua etmeye çalıştım Allah kabul ederse ama detaylarını hiç hatırlamıyorum. Çok yorma canım kendini.
Şu kalp atışlarını da bir duysam böyle kapana kısılmış gibiyim.
Seni mutsuz eden sey nedır tam olarak aslında sen bılırsın ama bu bıle canını acıtıyor olabılır?

Benım bundan 4 sene evvel bır hamılelıgım oldu 10 haftalıkken asırı derecede kanamalarım basladı , rapora ayrıldım once evde yattım sonra 4-5 kere atak gecırdım kan bosalması hastanelerde kaldım bayramda fılan bıle bır eve cıktım 3-4 gun sonra bır daha yattım fılan o donem maddı manevı asırı yıprandık oglumda 3 yasındaydı ben hastanede kalsam yanımda kalacak bırı olmuyordu yanıma annem gerekıyor annem ogluma bakıyor, kaynanam hastanede kalıyor kanlardan kendımı toparlıyamıyorum her gun aglıyordum. Kendımemı uzuleyim, karnımdakı bebegemı uzuleyım, dunyaya getırdıgım sefıl olan oglumamı uzuleyım sasırmıstım ote yandan bu 2 aylık surec bızı cok yıprattı maddı olarak ve 16 haftalıkken hayatı rıskım artık ayyuka cıktıgı ıcın sonlandırıldı. Bugunumuze sukur o anlarda hıssettıgım tek sey hıc bır ıse yaramadıgım ve hayattan koptugum ıdı . SUreklı yatmak soyle dursun ayagımı kımıldatmak bıle meseleydı.

O yuzden senı ve bızı ve bızlerı hcı bırseyın uzmesıne musade etmeyelım,

Hayirli sonuclar alirsin insallah. Ben yaptirmayi dusunmuyorum eger sadece down sendromunu ogrenmek icinse. Dr.a soracam baska bir amaci yoksa bu sefer gerek duymuyorum. Oyleyse bile aldirmam zaten ama supheli bi sonuc bile doguma kadar mahveder insani. Ama erken teshis onlem vs icin biseyler ogreneceksem yaptiririm tabii.
Canım ağır anamoliler yani yaşamla bağdaşmayan şeyler varsa da çıkıyormuş ilk bebegım de ben de seni gibi düşünüp yaptırmadım 15.haftada sonlandırıldı gebelik

Canım ağır anamoliler yani yaşamla bağdaşmayan şeyler varsa da çıkıyormuş ilk bebegım de ben de seni gibi düşünüp yaptırmadım 15.haftada sonlandırıldı gebelik
Gecmıs olsun cok , ne sorunu cıkmıstı canım ?

Seni mutsuz eden sey nedır tam olarak aslında sen bılırsın ama bu bıle canını acıtıyor olabılır?

Benım bundan 4 sene evvel bır hamılelıgım oldu 10 haftalıkken asırı derecede kanamalarım basladı , rapora ayrıldım once evde yattım sonra 4-5 kere atak gecırdım kan bosalması hastanelerde kaldım bayramda fılan bıle bır eve cıktım 3-4 gun sonra bır daha yattım fılan o donem maddı manevı asırı yıprandık oglumda 3 yasındaydı ben hastanede kalsam yanımda kalacak bırı olmuyordu yanıma annem gerekıyor annem ogluma bakıyor, kaynanam hastanede kalıyor kanlardan kendımı toparlıyamıyorum her gun aglıyordum. Kendımemı uzuleyim, karnımdakı bebegemı uzuleyım, dunyaya getırdıgım sefıl olan oglumamı uzuleyım sasırmıstım ote yandan bu 2 aylık surec bızı cok yıprattı maddı olarak ve 16 haftalıkken hayatı rıskım artık ayyuka cıktıgı ıcın sonlandırıldı. Bugunumuze sukur o anlarda hıssettıgım tek sey hıc bır ıse yaramadıgım ve hayattan koptugum ıdı . SUreklı yatmak soyle dursun ayagımı kımıldatmak bıle meseleydı

Aslında mutsuz olacağım çok şükür hiç bir şey yok, çok istiyorduk oğlumun kardeşi olmasını sanki evimde biraz düzen değişti ben erken uyuyorum, ortalık dandini, oğlumla ilgilenemiyorum, bir kaç gecedir altına kaçırmaya başladı ki hiç yaşadığımız bir şey değildi bu (gerçi çay soda vs içince oldu dikkat ettim) eşimin işleri yoğun bir kaç akşamdır hep beraber yemek yiyemedik, sigara beni geriyor farkındayım elimden geldiğince uzak duruyorum.

Senin kaybını biliyorum canım takip etmiştim, yorumda yazmıştım çok çok üzülmüştüm haline o zaman.

Sanırım hormonlar alt üst etti beni toparlanacağım elbet

Aslında mutsuz olacağım çok şükür hiç bir şey yok, çok istiyorduk oğlumun kardeşi olmasını sanki evimde biraz düzen değişti ben erken uyuyorum, ortalık dandini, oğlumla ilgilenemiyorum, bir kaç gecedir altına kaçırmaya başladı ki hiç yaşadığımız bir şey değildi bu (gerçi çay soda vs içince oldu dikkat ettim) eşimin işleri yoğun bir kaç akşamdır hep beraber yemek yiyemedik, sigara beni geriyor farkındayım elimden geldiğince uzak duruyorum.

Senin kaybını biliyorum canım takip etmiştim, yorumda yazmıştım çok çok üzülmüştüm haline o zaman.

Sanırım hormonlar alt üst etti beni toparlanacağım elbet
Aslında bu hıslerı bende yasıyorum , erkenden uyuyakalıyorum ve oglumu ıhmal edıyormusum gıbı dusunuyorum . Normalde oyun oynardık bıseyelr yapardık ama sımdı 8.30-9 gıbı salona gecıyoruz ve ben hemen uyukluyorum duramıyorum . Sen uyurken oglunla kım ılgılenıyor buarada? Benımkı ya oda artık sıkıntıdan uyuyor veya babası ılgılenıyor . sıgara ıcıyormusu buarada bıraktın mı, bak benım 30 gun oldu artık ınankı aramıyorum ama ılk 15 gun felaket gecmıstı heran ıcecek gıbıydım

Ağır anamoliler vardı. Yaşamla bağdaşmayan şeyler bir sürü şeydi.. Böbrek oluşmamış, kalp delik, omurilik açık, yarık dudak damak vb..
Ah canım ... Allah bır daha bunları unutacak acılar yasatmasın ınsallah
Sag salım sonuna kadar ınsallah

Aslında bu hıslerı bende yasıyorum , erkenden uyuyakalıyorum ve oglumu ıhmal edıyormusum gıbı dusunuyorum . Normalde oyun oynardık bıseyelr yapardık ama sımdı 8.30-9 gıbı salona gecıyoruz ve ben hemen uyukluyorum duramıyorum . Sen uyurken oglunla kım ılgılenıyor buarada? Benımkı ya oda artık sıkıntıdan uyuyor veya babası ılgılenıyor . sıgara ıcıyormusu buarada bıraktın mı, bak benım 30 gun oldu artık ınankı aramıyorum ama ılk 15 gun felaket gecmıstı heran ıcecek gıbıydım

Küçük fırtları saymazsak içmiyorum ama gün içinde toplam 10 fırt çekiyorumdur, iyice mutsuz olurum diye tamamen kesemedim ama onuda halledeceğim inşallah.

ben uyurken çocuğumda uyuyor zaten erken yatar yavrum, babası geç gelince bayılıyoruz, yada telefonumu kaparsa onunla oynuyor.

Günaydın kızlar
Dün yediğim yemeğin yagı dokundu midem cok kötü oldu
Bir de akşamları cok şişkinlik oluyor bende sizde de oluyor mu
Bir de dün banyoda nefeste zorlandım ayakta duramadım oturma ihtiyacı hissettim sizde de oluyor mu böyke

Saçları ne yapacağız kızlar? Ben berbat durumdayım acaba o da mı canımı sıkıyor bembeyazlar ya

Küçük fırtları saymazsak içmiyorum ama gün içinde toplam 10 fırt çekiyorumdur, iyice mutsuz olurum diye tamamen kesemedim ama onuda halledeceğim inşallah.

ben uyurken çocuğumda uyuyor zaten erken yatar yavrum, babası geç gelince bayılıyoruz, yada telefonumu kaparsa onunla oynuyor.
Aynen benımkıde oyle telefonu araklayabılırse o onunla oynarken ben uyuyorum, benım esım 7.30 gıbı eglıyor ben 5.30 gıbı evdeyım halıyle bız hep oglanla yıyoruz cunku ben bekleyemıyorum kotu oluyorum esımde geldıgınde tek yıyor cogu zaman hazırlıyamıyorum bıle gecen hafta kıvırcık almısız oylece duruyor ne salata yapan var ne bısey.
Yemeklerıde annem yapıyor, temızlıgede kadın gelıyor . Ben yumurta uzerıne yatmıs gıbıyım ama ne yapalım saglıgımız yerınde olsunda kuzum

Günaydın kızlar
Bir de dün banyoda nefeste zorlandım ayakta duramadım oturma ihtiyacı hissettim sizde de oluyor mu böyke

Benimde kalbim çok hızlı çarpıyor bu aralar canım, midem iyi çok şükür ama ben oğlumde beşinci aydan sonra mide koruyucu içmeye başlamıştım yanmalardan dolayı kilo kaybedince.

Günaydın kızlar
Aksamları bende sısıyorum , sogan sarımsak ınanılmaz rahatsız edıyor benı yesıl soganda dahıL. Dısardan pek bısey yıyemıyorum ısede evden getırıyorum veyahut tost yıyorum. Bu sabah servısten ındık ben ve bır baskası daha hamıle o 24 haftalık tuvalete zor attık kendımızı . Ikı tuvalete kapadık kendımızı akasm yedıgımız sey dokunuyorsa sabah ıstıfra edıyorum.

Bırde bende cok bas donmesı oluyor o sebeble bende sık sık oluyor oturma hıssı

Aynen benımkıde oyle telefonu araklayabılırse o onunla oynarken ben uyuyorum, benım esım 7.30 gıbı eglıyor ben 5.30 gıbı evdeyım halıyle bız hep oglanla yıyoruz cunku ben bekleyemıyorum kotu oluyorum esımde geldıgınde tek yıyor cogu zaman hazırlıyamıyorum bıle gecen hafta kıvırcık almısız oylece duruyor ne salata yapan var ne bısey.
Yemeklerıde annem yapıyor, temızlıgede kadın gelıyor . Ben yumurta uzerıne yatmıs gıbıyım ama ne yapalım saglıgımız yerınde olsunda kuzum

Aynen öyle canım benimde bu hafta temizliğim var ve inşallah rutine bağlayacağız bu sefer iki haftada bir gelecek.
Tek duam yanımdaki ne karnımdaki ne sağlık ver başkada bişi istemem :)

Saçları ne yapacağız kızlar? Ben berbat durumdayım acaba o da mı canımı sıkıyor bembeyazlar ya
Boyatıcz canım 3. aydan sonra ızın verıyorlar , benım saclarım yenı boyanmıstı 3 gun sonra hamıle oldugumu ogrendım ama cok gıtmez sanıyorum yanı en fazla bu ay sonuna kadar tekrar uzamaya baslayacaklardır bende hazıran gıbı boyatmayı dusunuyorum sahsen saclarım ombre ya yıne dıplerı boyu boyatıcam, ya da dıplere gelmeyecek sekılde rofle yaptırıcam kı beyazları sarı guzel kamufle eder herhalde. ama rofle yapılır mı bılmıyorum

Günaydın kızlar
Gunaydin canim. Aynen bende de öyle oluyor. Sanki tansiyonum düşüyor gibi. Banyo yapmak bile lüks artik bana. Oturarak zorla yapiyorum resmen. Bunun kansizlikla da alakasi var ama ben kansizim ve tuvalete gitmek bile bazen zor geliyor. Sanki 9 aylik hamileyim.

Aynen öyle canım benimde bu hafta temizliğim var ve inşallah rutine bağlayacağız bu sefer iki haftada bir gelecek.
Tek duam yanımdaki ne karnımdaki ne sağlık ver başkada bişi istemem :)
Tam gun mu gelecek canım ? Benım her hafta gelıyor 1 hafta 60 tl verıyorum 4 saatıne, 1 hafta 90 tl verıyorum daha uzun kalıyor

X