• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

♡2017 Aralık Anneleri Haydi Toplanalım♡

Merhaba canim.nasilsin bu ayki kontrole goturdum tahlil felanda yaptirdim bi sıkıntı yok. En son 7 kiloydu 1 ayda hiç kilo almamış.Dort normal dedi cunku 1 aydan fazla oldu emekliyor baya hareketli.
Senin bebiş nasil ? Norolojiye gittinizmi canim
Merhaba canım :) iyiyim tesekkur ederim sen nasılsın:) maşallah maşallah aman bi sıkıntısı olmasın da kilo alınır:) benimki hala geri geri sürünüyor :) bi sağa dönüyor bi sola dönüyor bi de öyle dolaşıyor evin her yerini, koyduğum yerde asla bulamıyorum cimcimeyi :) evet canım nörolojiye götürdük hatta dün ikinci randevumuz vardı gelişim olarak önde gittiğini söyledi kafa cevresi de iyi büyümeye devam ediyor bi sorun yok hatta çok iyi dedi bizim de icimize su serpti :) bir de emekleme konusunda emeklemeden yürüyeceğini düşünüyorum ben dedi. Surekli ayaga kalkmaya çalışıyor asla ne yatmak ne de oturmak istemiyor:( ayakta tuttugumda deli gibi seviniyor adım atmaya çalışıyor:) bakalım nasip kısmet:) bu arada diş durumunuz ne alemde var mı bi gelişme? Bizim damaklar baya sertlesti birazcık da pütürlendi beklemedeyiz :)

Merhaba canım :) iyiyim tesekkur ederim sen nasılsın:) maşallah maşallah aman bi sıkıntısı olmasın da kilo alınır:) benimki hala geri geri sürünüyor :) bi sağa dönüyor bi sola dönüyor bi de öyle dolaşıyor evin her yerini, koyduğum yerde asla bulamıyorum cimcimeyi :) evet canım nörolojiye götürdük hatta dün ikinci randevumuz vardı gelişim olarak önde gittiğini söyledi kafa cevresi de iyi büyümeye devam ediyor bi sorun yok hatta çok iyi dedi bizim de icimize su serpti :) bir de emekleme konusunda emeklemeden yürüyeceğini düşünüyorum ben dedi. Surekli ayaga kalkmaya çalışıyor asla ne yatmak ne de oturmak istemiyor:KK43: ayakta tuttugumda deli gibi seviniyor adım atmaya çalışıyor:) bakalım nasip kısmet:) bu arada diş durumunuz ne alemde var mı bi gelişme? Bizim damaklar baya sertlesti birazcık da pütürlendi beklemedeyiz :)
Bende iyiyim cok şükür.çok sevindim bas cevresinin iyi olmasina suanda kac cm oldu kilo kaç canim.Benim ki cok minyon yasitlardan küçük gorunuyor.Seninkide oylemi canim minyon olunca boyle oluyor galiba bazen takiyorum kafaya
Doktor herseyine iyi diyor.Bana zayif geliyor.Saglikli olsunlarda baska biseye gerek yok aslinda
Buyuk kizim hic emeklememisti 9 aylik yürümüştü.Senin cimcimeds oyle olacak sanirim:)
Bizim hiç dişimiz cikmadi ama agzindan salya akiyor.sanirim yakindir cikmasi

Son düzenleme:
Bende iyiyim cok şükür.çok sevindim bas cevresinin iyi olmasina suanda kac cm oldu kilo kaç canim.Benim ki cok minyon yasitlardan küçük gorunuyor.Seninkide oylemi canim minyon olunca boyle oluyor galiba bazen takiyorum kafaya
Doktor herseyine iyi diyor.Bana zayif geliyor.Saglikli olsunlarda baska biseye gerek yok aslinda
Buyuk kizim hic emeklememisti 9 aylik yürümüştü.Senin cimcimeds oyle olacak sanirim:)
Bizim hiç dişimiz cikmadi ama agzindan salya akiyor.sanirim yakindir cikmasi
Saol canım :) ya doktor bilir doğrusunu sağlıklı diyorsa boşuna üzme kendini:) biz kendi doktorumuza pazartesi gidicez nöroloji doktoruna boy olcturmeyi unutmusuz :( sadece kilosuna baktı 7350 olmus. 450 gr almısız yani iyi dedi kilosuna da maşallah:) ek gıdayı falan iyi yiyor ondan herhalde:) beni oyle çok emmiyor oynuyor benimle mamayi da dogru dürüst icmiyordu bugun basladi icmeye. Evet canım benim kızımda minyon küçük duruyo önceden takılıyodu kafam ama artık sağlıklı olsun da diyorum gerisi önemli degil :) Senin kizinin boyu kac oldu :) bi de desteksiz oturmalara basladi mi :)

Saol canım :) ya doktor bilir doğrusunu sağlıklı diyorsa boşuna üzme kendini:) biz kendi doktorumuza pazartesi gidicez nöroloji doktoruna boy olcturmeyi unutmusuz :KK43: sadece kilosuna baktı 7350 olmus. 450 gr almısız yani iyi dedi kilosuna da maşallah:) ek gıdayı falan iyi yiyor ondan herhalde:) beni oyle çok emmiyor oynuyor benimle mamayi da dogru dürüst icmiyordu bugun basladi icmeye. Evet canım benim kızımda minyon küçük duruyo önceden takılıyodu kafam ama artık sağlıklı olsun da diyorum gerisi önemli degil :) Senin kizinin boyu kac oldu :) bi de desteksiz oturmalara basladi mi :)
Canim baş cevresini olcmedimi kac cm olmus.Bizde boyu olcturmeyi unuttuk ya
Desteksiz oturuyo ama arada dusuyor.Bi yerlerden tutup dizInin ustune kalkiyor :) minik atom karinca ya :))

Canim baş cevresini olcmedimi kac cm olmus.Bizde boyu olcturmeyi unuttuk ya
Desteksiz oturuyo ama arada dusuyor.Bi yerlerden tutup dizInin ustune kalkiyor :) minik atom karinca ya :))
:)) o kadar olur canım bizimki de aynı desteksiz oturuyo ama sağa sola hareket yapınca düşüyor :) baş cevresi 41 olmus canım zaten baş cevresi küçük dogdugu icin ona özel cizelge hazırladı o cizelgede gidiyoruz ve o bas cevresiyle doğanlar icin normal seviyede ilerliyoruz gelisiminde bir problem olmadığı hatta doktora göre ilerde oldugu icin de bir sıkıntısı yok bas cevresi küçüklüğünün:)
Masallah ne yedirion canim bizimkide alsa yarim kilo ne iyi olurdu
Valla canım sabah kalkınca emziriyorum daha sonra da uyutmadan önce mamasını yediriyorum. Uyandiktan sonra 10:30 gibi kahvalti yaptiriyorum. Bebe biskuvisini mamayla seyreltiyorum yediriyorum. Artık peynir ve yumurtaya başlıcam doktor zamanının geldigini söyledi. Pekmez ve bazen bebek ekmegi de kullanicam kahvaltilarinda. Sonra ogle uykusuna yatirip uyaninca 2, 2:30 gibi de puresini yediriyorum. Semizotlu yaptim gecende cok güzel yedi :) simdi purelerine de kıyma katmaya başlıcam. Sonra 4:30 gibi uykuya yatiyo yine 1 saat kadar ondan ben emziriyorum sonra uyaninca da yogurt veriyorum bazen meyveli bazen sade. En son da gece uykusuna yatiyo 8:30 gibi ondan once 150 cc mama veriyorum ve uyutuyorum. Uyandigi zamanlarda da ben emziriyorum. Bazen 1 bazen de 2 kez uyaniyo. :) Onun haricinde su da içirmeye çalışıyorum icmezse kendim emziriyorum. Sizin uyku duzeniniz nasil bizim bozuldu 2 haftadir çok mızmız :(

:)) o kadar olur canım bizimki de aynı desteksiz oturuyo ama sağa sola hareket yapınca düşüyor :) baş cevresi 41 olmus canım zaten baş cevresi küçük dogdugu icin ona özel cizelge hazırladı o cizelgede gidiyoruz ve o bas cevresiyle doğanlar icin normal seviyede ilerliyoruz gelisiminde bir problem olmadığı hatta doktora göre ilerde oldugu icin de bir sıkıntısı yok bas cevresi küçüklüğünün:)

Valla canım sabah kalkınca emziriyorum daha sonra da uyutmadan önce mamasını yediriyorum. Uyandiktan sonra 10:30 gibi kahvalti yaptiriyorum. Bebe biskuvisini mamayla seyreltiyorum yediriyorum. Artık peynir ve yumurtaya başlıcam doktor zamanının geldigini söyledi. Pekmez ve bazen bebek ekmegi de kullanicam kahvaltilarinda. Sonra ogle uykusuna yatirip uyaninca 2, 2:30 gibi de puresini yediriyorum. Semizotlu yaptim gecende cok güzel yedi :) simdi purelerine de kıyma katmaya başlıcam. Sonra 4:30 gibi uykuya yatiyo yine 1 saat kadar ondan ben emziriyorum sonra uyaninca da yogurt veriyorum bazen meyveli bazen sade. En son da gece uykusuna yatiyo 8:30 gibi ondan once 150 cc mama veriyorum ve uyutuyorum. Uyandigi zamanlarda da ben emziriyorum. Bazen 1 bazen de 2 kez uyaniyo. :) Onun haricinde su da içirmeye çalışıyorum icmezse kendim emziriyorum. Sizin uyku duzeniniz nasil bizim bozuldu 2 haftadir çok mızmız :KK43:
Masallah cok güzel
Bende yumurtaya basladim.Lor peynir yapiyorum bebe buskuvisinin icine koyup yediriyorum yoksa yemiyor.Dedigin gibi benimkide buaralar cok mizmiz uyku duzeni kalmadi ozellikle 8den sonra uyumamak icin direniyor.Bide herseye ağlıyor. Icli icli hic kiyamiyorum ya zorlamiyorum uyku icin

Masallah cok güzel
Bende yumurtaya basladim.Lor peynir yapiyorum bebe buskuvisinin icine koyup yediriyorum yoksa yemiyor.Dedigin gibi benimkide buaralar cok mizmiz uyku duzeni kalmadi ozellikle 8den sonra uyumamak icin direniyor.Bide herseye ağlıyor. Icli icli hic kiyamiyorum ya zorlamiyorum uyku icin
Ben de hicbiseye zorlamıyorum canım neyi nasıl isterse öyle yapıyoruz yeter ki mutlu huzurlu olsun :) büyümeye çalışıyolar ne yapsınlar kolay değil mızmızlanacaklar tabi :)

Mrblar,ilk defa yazıyorum foruma,lütfen cevap yazarsanız çok sevinicem,22 aralık Doğum tarihimiz,7 buçuk aylığız,bebekleriniz kelime olarak hece olarak neler söylüyorlar,benim kızım hiç bişey söylemiyor,ikinci çocuğum ve konuşması üzerine hiç durmamışım Yen'i farkettim,bebekleriniz konuşmaları ne aşamada ve neler yapıyorsunuz bunun için

Canim dun kontrolumuze gittik boy68 kilo7 baş cevresi 41 doktor cok güzel dedi gelisimi bas cevresi kucukmu dedim.Hayir 10 25 persentilde gayet iyi zaten küçük doğmuş normal suan dedi 6.ay icin gelisim testide yaptirdik.Cocuk gelisim uzmanina oda cok iyi.Kan tahlili verdik sonuclar iyi
Çok şükür.Senin minik ne yapiyor.Birde canim bana sebze corbasi tarifi verirmisin sen artik uzman olmussundur :)
Gelişim testi nedir?nerde nasıl yapılıyor?sadece fiziksel gelişime mi bakılıyor?

Mrblar,ilk defa yazıyorum foruma,lütfen cevap yazarsanız çok sevinicem,22 aralık Doğum tarihimiz,7 buçuk aylığız,bebekleriniz kelime olarak hece olarak neler söylüyorlar,benim kızım hiç bişey söylemiyor,ikinci çocuğum ve konuşması üzerine hiç durmamışım Yen'i farkettim,bebekleriniz konuşmaları ne aşamada ve neler yapıyorsunuz bunun için
Merhaba :) benim kızım da 21 aralıkta doğdu :) pek net seyler soyledigini soyleyemem ba, de, ne, me, di bunlar agzindan net duydugum heceler. Onun haricinde bir sürü ses çıkartıyor ama hala ağzının içinde geveliyor. Genelde de ağzına oyuncaklarını sokarken cok ses çıkarıyor:) tabi boğuluyo kelimeler ağzının içinde. Çok da üstüne düşmüyorum açıkçası. Cok konusurum ben kızımla mesela, o yüzden konuşulanları çok dinler kim konuşursa konuşsun. Onları hep hafızaya attığını düşünüyorum. Sen de çok dert etme bence. Eger bir sorununun olduğunu düşünüyorsan çocuk doktoruna danışabilirsin

Benimki genelde baba mama anne gibi şeyleri tam olmasada geveliyor. Mesela mamamam bababba ababa gb genelde ağzına bişeyler sokarak ses çıkarıyor.Benimkide 20 aralık doğumlu.yeni yeni başladı sende çok dert etme bence doktora sor o seni yönlendirir canım

Benimki genelde baba mama anne gibi şeyleri tam olmasada geveliyor. Mesela mamamam bababba ababa gb genelde ağzına bişeyler sokarak ses çıkarıyor.Benimkide 20 aralık doğumlu.yeni yeni başladı sende çok dert etme bence doktora sor o seni yönlendirir canım
Bize hiç bahsetmedi doktorlar,iki farklı doktora gidiyoruz bir de,özele,iki gündür daha çok ilgilenmeye başladım,ayyayayaya gibi bişey söyledi, bebeğim çok huysuz çok ağlayan bi bebek,susturmaya çalışmaktan konuşturmaya hiç fırsat kalmadı,ama yine de içime bir kurt düştü,hayırlısı,hangi il sizin?

konuşması için ekstra neler yapıyorsunuz,ayının özelliklerine bakıyorum hepsi normal sadece dil yönü zayıf,bu da beni enfişelendiriyor,çocuk dr gidicem ama küçük bi ilçedeyiz,küçük bi hastalıkta bile sorumsuzlar,Ege bölgesinde bildiğiniz çok iyi bi dr tavsiyeniz var mı,iki gündür içimi kemirip duruyor bu durum

konuşması için ekstra neler yapıyorsunuz,ayının özelliklerine bakıyorum hepsi normal sadece dil yönü zayıf,bu da beni enfişelendiriyor,çocuk dr gidicem ama küçük bi ilçedeyiz,küçük bi hastalıkta bile sorumsuzlar,Ege bölgesinde bildiğiniz çok iyi bi dr tavsiyeniz var mı,iki gündür içimi kemirip duruyor bu durum

Canım ona şarkılar söyle kırmızı balık, pepe babam şarkısı ve sürekli baba mama anne gb şeyleri söyle sürekli konuş ninniler söyle bazen tekefondan da aç kalabalık ırtamlar da çok iyi oluyor. Kızım tatılde mırıldanmaya başladı

Arkadaşlar ben de 22 aralık annesiyim. Bebeğim diş çıkarma evresinde ve beni emmeyi reddediyor. Ben de sütümü sağıp alıştırma bardağıyla veriyorum. Diş çıktıktan sonra emmeye devam eder mi yoksa beni bırakır mı yardımınıza ihtiyacım var

Arkadaşlar ben de 22 aralık annesiyim. Bebeğim diş çıkarma evresinde ve beni emmeyi reddediyor. Ben de sütümü sağıp alıştırma bardağıyla veriyorum. Diş çıktıktan sonra emmeye devam eder mi yoksa beni bırakır mı yardımınıza ihtiyacım var
Benim bebeğim emme süresini azalta azalta bıraktı. O yüzden benim de zaten cok olmayan sütüm iyice bitti :( kimi bebek dis cikarma doneminde daha cok emmek istiyo kimi de reddediyo. Ama sen biberonla vermeyerek iyi yapiyosun en azindan biberona alışmaz bir de. Geceleri uyanıyor mu bilmiyorum ama uyanıyorsa uyku arasında emzirmeyi deneyebilirsin çünkü genelde reddedenler ancak öyle emiyor. Inşallah senin bebegin emmeye devam eder canım. Ne yaptıysam ben başaramadım:(

Benim bebeğim emme süresini azalta azalta bıraktı. O yüzden benim de zaten cok olmayan sütüm iyice bitti :KK43: kimi bebek dis cikarma doneminde daha cok emmek istiyo kimi de reddediyo. Ama sen biberonla vermeyerek iyi yapiyosun en azindan biberona alışmaz bir de. Geceleri uyanıyor mu bilmiyorum ama uyanıyorsa uyku arasında emzirmeyi deneyebilirsin çünkü genelde reddedenler ancak öyle emiyor. Inşallah senin bebegin emmeye devam eder canım. Ne yaptıysam ben başaramadım:KK43:
İnşallah canım bakalım uğraşıyorum. Geceleri çok uyanıyor bazen emiyor bazen emmiyor. Doktora götürdüm emer uğraş yoksa bırakır dedi. İnşallah tez zamanda dişi çıkar da kurtulur bebeğim.

kızlar benim oğlum 18 Aralık doğumlu diş çıkarma evresinde şu anda ateşi var dün geceden beri boğazları da şiş hiçbir şey yemiyor sadece emmek istiyor Ne yapacağım bilmiyorum siz nasıl atlattınız atlatan var mı bu süreci Morale desteğe ihtiyacım var

Back
X