2017 Ankara'da PGT ile Tüp Bebek Yaptıracak arkadaşlar bilgi paylaşımı yapalım

PGT ile tüp bebek yaptırıp başarılı olan var mı?

• Ankete Katılan
    9
Evet benim hamileliklerimde bebeklerin gelişimi geriden geliyordu.Ve doğar doğmaz kayıpla sonuçlanıyordu.Önce kan tahlili Almanya ya gönderildi.Sonuçlar geldi.Bildiğimiz duyduğumuz bir rahatsızlık değil.Kemik displazisi .Şimdi ona yönelik Pgt yapılacak.

gibigibiyim durumunu tam olarak anlayamadım ama genetik Prof görüş derim.Sadece konuşmak bilgi almak için de gidebilirsin Volkan Beye.

gibigibiyim durumunu tam olarak anlayamadım ama genetik Prof görüş derim.Sadece konuşmak bilgi almak için de gidebilirsin Volkan Beye.
Canım benim 2015 de doğal gebelik oldu ilk evlendiğim ayda öncesinde folik asit kullanımı vs hiçbi tedbirim yoktu bebeği 9. haftada kalp atımı olmayışı sebebiyle kaybettim.. sonra 1 yıl kadar sonra bebek olmayınca tüp bebek yaptırdım 2016 eylülde o da ikiz gebelik oldu bu sefer 9-10 haftalarda sırayla kalp atışı durdu bebeklerin ve kaybettim.. Bu sefer alınan bebeklere kromozom taraması yapıldı hiçbi sorun çıkmadı.. Biz de eşimle kendimize genetik tarama yaptırdık hiç bi sorun çıkma ne taşıyıcılık ne başka bişey.. Ama bende pıhtılaşma testinde bi tür kan pıhtılaşması problemi çıktı hamilelik boyunca iğne kan sulandırıcı kullandırmamı gerektiren bi durum ve ayrıca folik asit eksikliğine neden olan bi pıhtılaşma.. Ben tedavili gebelikte kan sulandırıcı iğne kullandım (pıhtılaşma sorununu bilmeden tedbir olarak doktor kontrolünde) ilk transferden itibaren ama 5. haftada hafif bi kanamam olunca doktor iğneyi kesmişti ve bebeklerimin yine kalbi durmuştu.. Kürtajdan sonra folik asit ölçümümde de 1,5 yıldır (önceki gebelik başlangıcımdan beri) folik asit kullandığım halde ( çok ilaç aldığım için ve uzun zamandır kullandığım için tedavi ve gebelik sırasında bırakmıştım) folik asit ölçümüm düşük çıktı.. Genetik doktoruyla(proff) uzun uzun konuştum sonradan çıkan pıhtılaşma problemi iğneleri bırakmam sırasında bebeklerde sorun yaratmış veya folik asit eksikliğinin sorun yaratmış olabileceğini söyledi.. Bi dahaki tedavimde veya gebeliğimde bu konulara dikkat etmem gerektiğini söyledi.. Ama genetik olarak yeni tedavideki embriyolara test yapmak için herhangi bi gereklilik yok dedi bizde ve alınan bebeklerde genetik bi problem olmadığı için risk gurubunda değilmişiz..

Anladım Can'ım evet ciddi bir pıhtılaşma sıkıntısı var gibi,Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşaallah.Bunu genarttan yazıyorum Volkan Hocamızı bekliyoruz şuan.Rabbim emeklerimizi zayi etmesin,gönlümüzün muradını Hakkı'mızda hayırlı eylesin inşaallah...

Amin canım inşallahh herşeyin hayırlısı.. Gelişmelerini yaz merakla bekliyorum

Merhaba,

Hayırlı olsun kızçeleriniz. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah. Ben de Recai Beye gitmeyi planlıyorum bu ay. Daha önce Gamze Sinem Çağlar' da negatif bir denemem oldu. Sizin temel sorununuz neydi ve ilk denemeniz mi paylaşırsanız sevinirim.

gibigibiyim canım ne yaptın sonuclar nasıl cıktı.bizim genetık sonuclarımızda sorun yok. Heterozıgot cıktı kan pıhtılasması. Oda hafıf duzeydeymış. Şimdi hersey yolunda oldugu için dondurulmuş embrıyolara sans vermek istıyorum. Sn ne yapacaksın

Selam canım Sonuçlar iyi çıktı genetik testlerde hiçbişey yok ama bende kan pıhtılaşması çıktı 677 homozigot mutant.. Hafif derece denildi ama araştırmalarım düşüklere ve bebek kayıplarına en çok neden olan kan pıhtılaşmasının bu olduğunu gösteriyo aslında.. Bir de ekstra olarak bağışıklık testi yaptırmak istiyorum ama henüz hem tam hangi testi yaptıracağıma karar verremedim hem de doktor da bu konuda pek yok göstermiyo.. senin başkentteydi diymi dondurulmuşlar ne zaman transfer düşünüyosun? Bu arada sanırım başkentte dondurulmuş transferi yaptıracak takip ettiğim ilk kişi sensin.. Sonucunu merakla bekliycem canım inşallah hayırlısıyla tutar inşallah bana da umut olursun

Canım ben ist memorıal daydım senınle eylul gıbı konusmustuk.
Ben bu adetle deneyecegım cnm

Canım ben ist memorıal daydım senınle eylul gıbı konusmustuk.
Ben bu adetle deneyecegım cnm
Pardon canım ben başkentten bi arkadaşla karıştırdım önce şimdi hatırladım İnşallah gebelik olur ve bu sefer sorunsuz olur canım.. allah gönlüne göre versin bana lütfen haber ver dualarım seninle

Sende mutlka yaz cnm bnm
Tamam canım mutlaka yazıcam.. Şimdi yarın Gazi üniversitesi hastanesinin hematoloji bölümünden randevu aldım yarın için.. Bu trombofili testini biraz daha kapsamlı yaptırıcam bi de acaba bu ANA cd56 yı falan da yaparlar mı ki orda doğru yerden mi aldım randevuyu emin değilim

Genetıkten yapıyorlar dıyebılıyorum. Tıbbı genetık bolumunden randevu alabılırsın orda yapıyorlr

Genetıkten yapıyorlar dıyebılıyorum. Tıbbı genetık bolumunden randevu alabılırsın orda yapıyorlr
Yaptırdım canım oldukça da ilgilendiler enteresan bi şekilde detaylı sordular kayıplar neydi nasıl oldu hangi ilaçlar alındı falan hangi haftada kaybedildi.. Şimdi sanrım pıhtılaşmayla ilgili ilaç kullanıp kullanmıycağım bu testler sonunda belli olucak ve ANA testini de yaptılar cd56 yokmuş sadece onu da gerekirse özelde baktırırım artık :)

MERHABA KIZLAR ,BENDE YAKLASIK 5 AYDIR ARASTIRMA ICERISINDEYIM .BENIM EŞİMDE DENGELI translokasyon var. ISTANBUL VE ANKARADAKI PGT TUP BEBEK MERKEZLERIYLE GORUŞTÜM. PAYLASIMDA BULUNAN SOSYAL MEDYADA BIZIM DURUMDA OLANLARLA KONUSTUM DENEYIMLERINI DINLEDIM .EN IYI EN COK TALEP GÖREN HASTANE VE DOKTOR İstanbul da BAHCECIDE CEM BEY , ANKARADA GENART VOLKAN BALTACI. GENETIK ALANDA EN IYISI VOLKAN BEY .GENART VE MIKROGENDEN SORUMLU PROF.BİR COK HASTANE KROMOZOM INCELEMESINI MIKROGENDE YAPTIRIYORMUS.YANI ANA MERKEZ GİBİ MIKROGEN. BENIM GÖRÜŞLERİM BU SEKILDE 2 ay SONRA TEDAVIYE BASLICAGIM RABBIM HEPIMIZIN YARDIMCISI OLSUN .....

merhaba canm..genartta mi başlamayı dusunuyorsunjz..bizde nisan da başlamayı dusunuyoruz ..elektro piazza hakkında bir bilgi varmi

Merhaba bnm bir tane kızım var talasemi hastası ilik nakli gerekli oda tüp bebek yöntemi ile olan bebekten olck pgt gerekli acaba aranızda gazı üniversite tüp bebek yaptrab var mı.. fiyat ve nasıl bi yol izlediniz ....

Geçmiş olsun canım gazi üniversitesi hastanesinde raporsuz tüp bebek fiyatı 3150 TL+ ilaçlar ama pgt ücreti konusunda bilgim yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…