2017 Ankara'da PGT ile Tüp Bebek Yaptıracak arkadaşlar bilgi paylaşımı yapalım

PGT ile tüp bebek yaptırıp başarılı olan var mı?

• Ankete Katılan
    9
Ben cok arastırdım . Labaratuarı en ıyı memorıal olarak karar kıldım en bastada boyle dusunuyordum.
Cgh bna daha mantıklı gelıyor. Genetık uzmanıyla gorustum oda oyle bılgı verdı.
Sana katılıyorum pgt ileaynı durumu yasayan cok kişi var
CGH teknolojisinden daha yeni ve kapsamlı bi teknoloji varmış NGS yöntemi canım bu da Türkiye de sadece 2 tane lanoratuarda yapılıyomuş birisi istanbulda birisi de Ankarada.. Ankaradakiyle konuştum.. fiyatı da enteresan bi şekilde uygun CGH ye göre.. bana hastanenizle organize olup işlemi yapabiliriz dedi.. Ama bu NGS dondurulmuş 4. gün embriyosuna yapılıyo yani taze transfer olmuyo.. Başkent Hastanesinin dondurma çözdürme teknolojileriyle ilgili kafamda soru işaretleri var çünkü nedense doktorum taze transferde çok ısrarcı.. O yüzden ben de Centrumun üstünde duruyorum ama onlar istanbuldaki laboratuarla anlaşmalıymış ama telefonda fiyat alamadım çok saçma :KK43:

Ankara Centrium tüp bebek merkezinde Recai hocam da tedavi gördüm. Pgt yapılan iki embriyo transferi yapıldı. Allah'ıma bin şükür şuanda ikiz kızlarıma 4.5 aylık hamileyim. Arkadaşım tüp bebekte hoca kadar mutfak önemlidir. Buna dikkat ederek araştırmalarınızı yapın.
Allah tamamına erdirsin inşallahs ağlıkla doğup büyürler :KK33::KK33: Ben de Centrum düşünüyorum ama fiyat bilgileri konuunda çok ketumlar NGS fiyatlarını tüm ısrarlarıma rağmen alamadım :KK43:

Sık gorulen bır durummuymuş sızın hıkayenız neydı neden genetık test yapıldı acaba?? Bu sonuc nedemekmış

benim bir normal yoldan gebeliğim oldu 2.5 aylıkken kalp atışı durdu.Bunun üzerine hiç gebe kalamadım 5 aşılama negatif 1 tüp bebek kimyasal gebelik yaşadım.Görünürde hiçbir sebep yok dendi her zaman açıklanamayan infertilide dendi.Artık bende bunun üzerine genetik testi kendim istedim yaptırdum sonuç turner sendromu %6 gibi bir oran.Bunun üzerine farklı bir genetik profu ile görüştüm sana bu teşhiş konulmuş ama sen hiç bir belirtisini taşımıyorsun bence çok kafana takma bunu dedi.Yani bebeğim kız olursa onunda bunu taşıma ihtimali az da olsa var yani bebek dogurgan olamayacak kısa boylu olacak bunlar belli başlı riskler.Bir genetikçi takma değilsin öteki de bal gibi turner sendromlusun diyo kafamı iyice karıştırdılar bunun üzerine pgt istendi.

Geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın.. Ama bi kromozom hatası taşıyıcıysanız PGT yaptırmak en doğru karar bence de çok iyi yapıyosunuz siz taşısanız da en azından çocuğunuz taşımamış olur gelecek nesiller daha sağlıklı olur.. Ama tam kromozom testi değil de sadece bikaç kromozoma bakılan testler hem daha ucuz hem de sizin işinizi görür bence ve her tüp bebek merkezinde de yapılıyo en azından..

Geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın.. Ama bi kromozom hatası taşıyıcıysanız PGT yaptırmak en doğru karar bence de çok iyi yapıyosunuz siz taşısanız da en azından çocuğunuz taşımamış olur gelecek nesiller daha sağlıklı olur.. Ama tam kromozom testi değil de sadece bikaç kromozoma bakılan testler hem daha ucuz hem de sizin işinizi görür bence ve her tüp bebek merkezinde de yapılıyo en azından..

Teşekkür ederim.Evet tüm kromozomlara bakılmasına gerek yok 5-6 tanesine bakılması yeterli olacak denildi bakalım hayırlısı.

gibigibiyim gibigibiyim merhaba konu hayırlı olsun
aslnda ben daha hamile degılım ve bır rahatsızlıgım var on tedavı gorene kadar dr. korunun dedı
ben rapor olayını nasıl hallettıgını merak edıyorum
bızde gğşen beye gıdıyorum ancak suanda ara verdık
sanırım sen ankara unı den aldın raporu pekı tahlıllerını de mı rada yaptırdın?
ben tahlllerımı goğşen beyde yaptırdım
bırde rapor alınca masraflar zalıyor mu?

gibigibiyim gibigibiyim merhaba konu hayırlı olsun
aslnda ben daha hamile degılım ve bır rahatsızlıgım var on tedavı gorene kadar dr. korunun dedı
ben rapor olayını nasıl hallettıgını merak edıyorum
bızde gğşen beye gıdıyorum ancak suanda ara verdık
sanırım sen ankara unı den aldın raporu pekı tahlıllerını de mı rada yaptırdın?
ben tahlllerımı goğşen beyde yaptırdım
bırde rapor alınca masraflar zalıyor mu?
Slm canım teşekkür ederim.. Geçmiş olsun öncelikle umarım bi an önce iyleşirsin :KK33: Ben de göğşen beyin hastasıyım hala aslında.. Bir deneme yaptık kendisiyle bebekleri kaybettim 9. haftada benim durumlarım farklı olduğu için göğşen beyi değiştirmek zorundayım malesef.. Rapor olayı şöyle oldu; Ben ilk gittiğimde zaten yanımda AMH testi sonucum vardı 0,87 , AMH 1 altında olunca zaten tüp bebek raporu biraz kolay çıkıyo. Göğşen hoca ertesi gün iğnelere başladı hastaneye de amh sonucum ve evlilik cüzdanı bi de çocuğumuz olmadığına dair nüfustan aldığımız belgeleri götürdük Başkent'te 1 gün sonra raporum çıkmıştı.. Çok kolay oldu hiç uğraşmadım diyebilirim..Masraf olarak hastaneye olan ödememiz normalinden 900 TL aşağıdaydı, ama ilaçlarda ciddi bi rahatlama oldu 3-4 bini bulan ilaçlara 1000-1500 falan ödedik bizi oldukça rahatlattı.. Rapor olayını Göğşen Bey'e sorabilirsin yardımcı olur canım :)

Tesekkurler gibigibiyim gibigibiyim . Bobreklerimde tas var ameliyat oldum sindi sol bobregim kaldi onunda tedavisini olduktan sonra bebek olayina devam edicez.
Bende hsg cektirdim.sag tupum tikali. Esimin spermiyogram test sonucunda sperm sayisi azdi.gogsen bey devlet bu durmda izn veriyor gibisinden biseyler dedi ama tam rapor falan demedi.peki sen hic devlet hastahanesine gitmedin oyle mi? Am i mad ankara uniden cikartti dedi de. Masraflarin azalmasi icin raporu gogsen bey mi cikardi yani benimde baska bir yere gitmeme gerek yok oyle mi?

Tesekkurler gibigibiyim gibigibiyim . Bobreklerimde tas var ameliyat oldum sindi sol bobregim kaldi onunda tedavisini olduktan sonra bebek olayina devam edicez.
Bende hsg cektirdim.sag tupum tikali. Esimin spermiyogram test sonucunda sperm sayisi azdi.gogsen bey devlet bu durmda izn veriyor gibisinden biseyler dedi ama tam rapor falan demedi.peki sen hic devlet hastahanesine gitmedin oyle mi? Am i mad ankara uniden cikartti dedi de. Masraflarin azalmasi icin raporu gogsen bey mi cikardi yani benimde baska bir yere gitmeme gerek yok oyle mi?
Tekrar geçmiş olsun canım en kısa zamanda iyi olursun inşallah :KK33: Ben hiç devlet hastanesine gitmedim.. Zaten Başkent üniversite hastanesi olduğu için rapor ordan çıkıyo canım.. gittiğinde orda esra hanım var rapor işleriyle ilgili belgeleri falan sölüyor onunla konuşabilirsin.. başka biyere gitmene gerek yok canım.. rapora uygunsanız hiç problemsiz çıkar :)

Selam arkadaşlar,
Bu başlığı açmamdaki amaç özellikle Ankarada Tüp bebek merkezlerinin teknolojileri ve tedavi yöntemleriyle ilgili yeterli bilgiye sitedeki tüm aramalarıma rağmen bi türlü ulaşamam oldu.. Umarım burdan birbirimize yardımcı olabiliriz..
Benim hikayemse şöyle;
2015 Nisan ayında evlendim.. Haziran ayında doğal bi gebeliğim oldu.. Kalp atışı alınamaması nedeniyle 9. haftada kürtajla sonlandı.. Sonrasında uzun süren bir hormonal dengesizlik yaşadım.. yumurta takibi vs. gibi yöntemlerle 2016 eylüle kadar doğal gebelik elde edemedik.. Eşimde ileri hızlı sperm sayısı sıfır olmakla beraber diğer herşey normal.. Bende ise çekilen hsg sonucu sol tüpüm (yumurta geliştirebildiğim tüpüm) anatomik olarak normalden biraz yukarıda ve kanalım oldukça darmış.. AMH 0,87 fsh 9küsürlerdeyken tüp bebek raporu çıkararak Başkent Hastanesinde Göğşen Beyle ilk tüp bebek denememizi yaptık.. 3 tane yumurtam toplandı mikroenjeksiyona döllendi 3. gün 8 hücreli 3 embriyonun 2 si 1 Ekimde transfer oldu.. 13 Ekimde 244 küsürle pozitif sonucu aldık.. İlk başta tek kese tek gebelik gözüktü.. 6. haftada 2. bir küçük kese ortaya çıktı ama içi boştu.. 7. haftada normal keseden kalp atımı alınamadı.. 8. haftada yine alınamadı.. 8. haftanın sonunda küçük kesede bir bebek daha ortaya çıktı ve ikisinden de zayıf kalp atımı alınabildi.. 9. haftanın başında ilk kesedeki bebek ve 3 gün sonra da diğer bebek kalp atışı durarak kaybetmiş olduk ve yine o hazin son kürtaj :KK43:
Şimdi bu alınan bebeklere genetik inceleme yapılıyo.. Biz de eşimle beraber genetik ve kan pıhtılaşması için kan verdik.. Yalnız bunların sonucu ne çıkarsa çıksın ben bundan sonraki denememde 23 kromozomlu PGT yaptırmak istiyorum yani şu Array-CGH veya NGS denilen ileri teknoloji yöntemlerle.. Ancak Başkentte böyle bi teknoloji bulunmamakla beraber dışarıdan da yaptırabiliyormuşuz.. Bu konuda çok araştırma yaptım.. Oldukça fazla soru işaretlerim var.. Doktorumu çok seviyorum ve güveniyorum ama bu hastanenin bazı yetersizlikleri olduğunu düşünüyorum (teknolojik anlamda)..
Şimdi asıl sormak istediğim sizlere şu; Ankara'da hangi merkezlerde tedavi oldunuz ya da oluyosunuz.. PGT sonucu başarı elde edebilen var mı? Lütfen buradan birbirimize destek olalım..

hikayeniz neredeyse benimle aynı.
tek farkı ben son denememde 24 kromozomlu cgh analizi yaptırmıştım sonuç sağlıklı bir embriyo olduğunu göstermişti.
transferden sonrasında ise kimyasal gebelik ile kendiliğinden kaybedlildi.
yani genetik test sağlıklı ve ileride düşük olmaması için gerekli araştırmaları içeriyor diye biliyordum ama ben sağlıklı bir gebelik yaşayamadım.

hikayeniz neredeyse benimle aynı.
tek farkı ben son denememde 24 kromozomlu cgh analizi yaptırmıştım sonuç sağlıklı bir embriyo olduğunu göstermişti.
transferden sonrasında ise kimyasal gebelik ile kendiliğinden kaybedlildi.
yani genetik test sağlıklı ve ileride düşük olmaması için gerekli araştırmaları içeriyor diye biliyordum ama ben sağlıklı bir gebelik yaşayamadım.
Slm canım aslında testi yaptırmak istememin sebebi tutunsun ya da kesin hamile olurum diye değil ama en azından belki bu sürekli bebeklerimin kalplerinin durması pek normal gözükmüyo.. Bu benim 4. gebeliğimdi tüp bebek olan.. diğerleri hep normal gebelikti.. En son ikiz bebeklerimin sonucu da çıktı bir tanesine bakılamamış kültürde hücre üremesi olmamış mı ne.. ama diğeri 46XX herhangi bir sayısal ve yapısal anomaliye rastlanmamıştır şeklinde çıktı rapor.. diğer bebeği bilmiyoruz ama birisinde bi problem olmadığı halde kalbi durmuş yani aslında sanırım problem belki de bende bilemiyorum.. Bizim test sonuçlarımız da hala çıkmadı ama ben şu an yine bi gebelik şüphesiyle karşı karşıyayım.. Reglm 5 gün gecikti.. İdrar testim belirsiz silik çıktı yarın doktora gidicem..O testleri yaptırmadan hamile kalmak istememiştim.. Korunduk da aslında ama bilmiyorum kafam çok karışık bu ara.. Hakkımızda hayırlısı..

Tekrar geçmiş olsun canım en kısa zamanda iyi olursun inşallah :KK33: Ben hiç devlet hastanesine gitmedim.. Zaten Başkent üniversite hastanesi olduğu için rapor ordan çıkıyo canım.. gittiğinde orda esra hanım var rapor işleriyle ilgili belgeleri falan sölüyor onunla konuşabilirsin.. başka biyere gitmene gerek yok canım.. rapora uygunsanız hiç problemsiz çıkar :)
cok tesekku rederım ben bır sorayım gıttıgımde rapor ıcın gereklı olanları cok cok sagol en yakın zamanda bebişını kucagına alırsın ınsallah

Genetik tahliller için GENART PROF.VOLKAN BALTACI tavsiyemdir.tabi genetik tahliller maddi anlamda yüksek tutarlar.Açıklayıcı konuşmaları sizi tatmin ediyor.Her soruyu rahatça sorup uzunnn cevaplar alıyorsunuz

benimde genetik sonucunda turner sendromu çıktı %6 gibi bir ihtimal var bebeğin de bu turner sendromu taşıması (kız olması durumunda sadece) bende pgt yaptıracağim ankara da mikrogen ile görüştüm fish yöntemi yeterli dedi ? başka genetik laboratuvar var mı tavsiye edebileceğiniz ve fiyatları hakkında bilgisi olan var mı?
Bizde mikrogende yaptırdım genetik tahlillerimizi.İnşaallah güzel haberlerimizi alırız

Bizde mikrogende yaptırdım genetik tahlillerimizi.İnşaallah güzel haberlerimizi alırız
Eşimle benim sonuçlarımız çıktı ikimizde de bi sorun gözükmedi kromozomsal olarak herşey normalmiş.. Genetik proff.uyla görüştüm PGT incelemesi sizde çok gerekli değil falan dedi ama yine de emin olamıyorum.. Bende hafif derecede kan pıhtılaşması çıktı pıhtılaşma testinde o etken olmuş olabilir dedi doğal gebeliğimde.. ve tüp bebek gebeliğimde de kanama yaşadığım için kan sulandırıcıları kesmiştik 5 gün kadar o sıra sıkıntı olmuş olabilir dedi..ama yine kesin bişey demedi bebek kayıplarıma da.. sizde genetik bi sorun çıkmışmıydı embriyolara testi neden istediniz?

X