ankara memorıal de doğumumu yaptım. öncelikle doktorumu çok sevdim zverili biri ve memnunum ama başka bir sıkıntım var bu yüzden geriye dönüp terar yazmak istedim
aslında hastaneden ayrıldıktan sonra da durumumdan memnundum ta ki konu emzirme olana kadar . dogumumdan hemen sonra sütüm gayet güzel geldi ve bebeğim son derece güçlü bir reflekse memeye yapıştı hala da öyle ama hastanede kaldığım 2 gece boyunca özellikle gece hemşireleri sürekli gelip bebeği memeye vermek yerine bebeğin doymadığını söyleyip mama verdiler aklıma geldikçe sinirlerim alt üst oluyor bunu bütün hemşireler yapmadı ama 1-2 tanesi yaptıysa da bebeğimin en değerli emme zamanı olan kolostrumu almasını engellemiş oldular ve 1 kez bile denenmesini tercih etmeyeceğim mamayı daha bebeğimin ilk 2 gününde verdiler.nerden anlaşılıyor doymaması dedim emdiği halde aranıyor bebek dediler ! oysa bebek emerken yoruldugu için memeyi mecbur bırakıyor doymadıgı için tekrar aranıyordu nrmali de bu zaten ememıyor ki doysun burada ki çözüm mama değil de sürekli memeye tekrar tekrar vermekti . bunu doğum hemşireleri nasıl olurda bilmez ! hani anne bebek dostu hastaneydi ! ilk bebeğim olduğu için yanımda ailemden kimse olmadığı için bilemedim ben de çünkü anne bebek dostu hastane diye özellikle tercih etmiştim. doğumdan çıktığımda özenli davranıldığını düşünsem de saatler ilerledikçe memeye vermek için gelme araları da azaldı ben kendim sezeryan olduğum halde zor bir doğum atlattığım halde 2 saati emme süresi geçmemeli diye bildiğim için kendim bebeğimi aldım ya da eşim yardım etti. emzirmenin önemini özellikle ilk bir kaç gün ne kadar değerli olduğunu anlamaya başladığımda bu özensizlik aklıma geldikçe çok üzüldüm zaten 2 gece kaldım hastanede ve gece mama verildi bebeğime
bu konu da lütfen sizlerde özenli davranın kolostrum çok degerli süt ve bebeğin mutlaka alması gerekiyor ve memenize yapışan bir bebeğiniz varken asla mamayı kabul etmeyin bu anlamda ankara memorial in hemşirelerinden memnun olmadığımı yazma gereği duydum malesef . düşündükçe içten içe üzülüyorum bebeğimi boşu boşuna 2 gece mahrum ettiler sütten benimde tecrübesizliğime geldi malesef doğuma ve hamileliğime o kadar odaklanmıştım ki emzirme konusunu doğumdan sonra düşünürüm dedim bugün olsa en çok buna odaklanırdım. anne bebek dostu hastane diye tereddütsüz gittiğim ve sorgulamadığım için pişman oldum . ayrıca bebeği nasıl tutacağını bile bilmeyen hemşireler vardı çok iyi hemşirelerde vardı tabii arada ama herkes profesyonel değildi
doğum doktorumdan çok memnun kaldığım için ayrıntılara takılmamıştım ama konu anne sütü olunca ve sonradan yapılanın ne kadar büyük bir hata olduğunu anlayınca kafamda şimşekler çaktı.
deneyimim bu oldu malesef