• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• ikiz oğullarımız olacak

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    333
Valla onun adı yabanilikse ben de öyleyim. Hele doğumhaneye falan yanıma kimseyi alamam. Ama bizim de sülale kalabalık, bir de hepsi çok meraklı. Mesela aklıma takılıyor. Diyelim ki doğumdan çıktık, herkes odaya toplandı. Bebek acıktı, ne olucak? Herkesi dışarı mı çıkarıcam emzirmek için. Umarım kendileri anlayışlı olurlar da bizim söylememize gerek kalmaz.
Zaten bu tarz ziyaretler kısacık oluyor çok dolup taşmaz oda :) Çoğu kişi de eve geliyor zaten bebek görmeye.

Kızlar bugun devlet hastanesıne gittim kan idrar verdım bıse obstetrik renkli dopler istedi randevuyuda verdi devlette kafam karıştı arkadasımda özelde yaptırdı 2 boyutlu ultrasonmus oda devlettekide oyle o zaman nıye özelde yaptırım ki bilgisi olan varmı ?
Ben de devlette gidiyorum doktora. Aynı şey diye biliyorum. Benim de randevum 4 Nisan'da. Gittiğim hastane zaten kadın doğum hastanesi ama randevu yer olmazsa da üniversite hastanesine yonlendiriyorlar
Her türlü devlette de yapıyorlar yani o ultrasonu.

O karpuz dilimi gibi gözükenlerden mi? Aslında ben de bi deneyebilirim canım. Ben de kesin rahat edemem ama mecburen denicez artık.:uykucu:

evet onlardan canim. dene bakalim belki sen seversin :) gerci suan yastiklik bi durumum yok benim yatarken rahat yatiyorum. muhtemelen karnim daha cok buyudugunde isime yarayacaktir diye dusunuyorum ama bakalim gorucez :)

Valla onun adı yabanilikse ben de öyleyim. Hele doğumhaneye falan yanıma kimseyi alamam. Ama bizim de sülale kalabalık, bir de hepsi çok meraklı. Mesela aklıma takılıyor. Diyelim ki doğumdan çıktık, herkes odaya toplandı. Bebek acıktı, ne olucak? Herkesi dışarı mı çıkarıcam emzirmek için. Umarım kendileri anlayışlı olurlar da bizim söylememize gerek kalmaz.

Annem bana hep yabani derdi, o yüzden yabanilik diyorum ben de :KK49:
Ben doğumhaneye eşimle girerim bakalım o zaman da müsait olursak ya da isterse ama benim yabaniliğim eşime değil hatta ailelerimize de değil ama akraba konu komşu falan doluşmasına. Çok insan seven bir insan değilim galiba, kısıtlı bir çevre olsun ama insanı darlamasın isterim. Mesela gelip "aaa kızım yapma bak öyle, çok zararlı, şuyun olur buyun olur. Aaaa bak çocuğu böyle sar, bundan yedir, yenidoğana bundan içirilir bir yudum, lohusa şundan yer at bakiim ağzına" deyip bir şeyler tıkıştırırlarsa ağzıma darlanırım. Annemden bekliyorum açıkçası bu darlamaları. O yüzden baştan uyaracağım, etrafımda yapan olursa da uzaklaştır kalp kırmayayım o stresle de diyeceğim. Dinler bakalım inşallah. Ay düşündükçe vallahi daralıyorum ya.

Emzirmek istediğinde çıkarlar herhalde ama bazı kadınlarda "yahu hepimiz kadınız sende olan bende de var emzir ne olacak!" fikri yok mu beni deli ediyor. Çocukluğumdan beri bunu yapan insanlara hep mesafeli durmuşumdur. Bırak yani biraz mahremimiz kalsın o kadar da! O durumda da annenden ve kayınvalidenden rica edersin herkesi kışkışlar odadan.

Geceden beri karin aqrisindan aqliyorum :mad: normalmidir diye icim icimi yiyo bildiqiniz sanci gibi ne yatirdi ne oturttu aqlaya aqlaya dolandim ewde cok korktum ama aqri airasinda bebek hareket ediyodu o icimi rahatlatti ama hala var napacam ben bisey olmasin Allah'im nolur :dua::KK34:

Geceden beri karin aqrisindan aqliyorum :mad: normalmidir diye icim icimi yiyo bildiqiniz sanci gibi ne yatirdi ne oturttu aqlaya aqlaya dolandim ewde cok korktum ama aqri airasinda bebek hareket ediyodu o icimi rahatlatti ama hala var napacam ben bisey olmasin Allah'im nolur :dua::KK34:
Adet agrisi sanci oluyor cnm progestan ve magnezyum takviyesi almani öneririm. Dr unu mumkunse bir arayiver ulasamiyorsan dediklerimi uygula.

Yukselenin kova olabilir. Bizde kova cok var...Benim kardesim kova ama yukseleni akrep ikisi birlesince enterasan oluyor. Mesela cok merhametli ama bazen biranda öfke yumagina donebiliyor :) sonra hemencik yumusuyor...
Yükselenim koçmuş. Şu cümle aynı ben:
"Mesela cok merhametli ama bazen biranda öfke yumagina donebiliyor :) sonra hemencik yumusuyor." :KK54:

Etrafımdakiler de onaylıcaktır :)

Ben doğumhaneye eşimle girerim bakalım o zaman da müsait olursak ya da isterse ama benim yabaniliğim eşime değil hatta ailelerimize de değil ama akraba konu komşu falan doluşmasına. Çok insan seven bir insan değilim galiba, kısıtlı bir çevre olsun ama insanı darlamasın isterim. Mesela gelip "aaa kızım yapma bak öyle, çok zararlı, şuyun olur buyun olur. Aaaa bak çocuğu böyle sar, bundan yedir, yenidoğana bundan içirilir bir yudum, lohusa şundan yer at bakiim ağzına" deyip bir şeyler tıkıştırırlarsa ağzıma darlanırım. Annemden bekliyorum açıkçası bu darlamaları. O yüzden baştan uyaracağım, etrafımda yapan olursa da uzaklaştır kalp kırmayayım o stresle de diyeceğim. Dinler bakalım inşallah. Ay düşündükçe vallahi daralıyorum ya.

Emzirmek istediğinde çıkarlar herhalde ama bazı kadınlarda "yahu hepimiz kadınız sende olan bende de var emzir ne olacak!" fikri yok mu beni deli ediyor. Çocukluğumdan beri bunu yapan insanlara hep mesafeli durmuşumdur. Bırak yani biraz mahremimiz kalsın o kadar da! O durumda da annenden ve kayınvalidenden rica edersin herkesi kışkışlar odadan.

tum yabaniler toplanmisiz :KK48::KK48: bana da sanki hastanede 2 gunde gelcek olanlar aradan ciksa daha iyi olur gibi geliyor. nasil olsa eve geldik oturalim biraz diye dusunenler olacaktir. hastanede hemsiresiydi doktoruydu kalabaligi guzel savusturuyor da evde oyle bi sans yok :)) bir de hastanede hrmsireler falan yardimci olacaklar bebek genelde uyuyacak, asil sinir harbi ve afallama eve gelince baslayacakmis gibi geliyor bana :)

gazda olabilir canim...7-8 aylik olsam dünkü sanciyla doguruyorum derdim...gaz sancisi cok feci...karninin her yerinde hissediyorsun....yogurdu ayrani..aciyi ve ekşi yi cok kacirinca kivrandiriyor...
ama hala rahatlayamadiysan wc ye falan cikamadiysan bir görün dr istersen...

Cnm biz de nikah dugun sonrasi hic mevlid okutmadik oyle bir adet yok aslinda ama tercih edip okutanlar oluyor tabi. Bir de yeni ev alanlar evde bet bereket olsun nazar degmesin fln diye okutuyorlar o yaygin birsey... Ama bebegi kirkinda mevlud adetlerimiz arasinda iste o noktada gonlunden gecen birsey dagitirsin ama benim arkadaslarimdan da hic bebek mevludu yapan olmadi....mesela ben kolonya siselerinin icine pembe renk kolonya dagitmayi dusunuyorum. Ama farkli seyler de dagitanlar oluyor tespih yasini serif gibi... yani aslinda herkes butcesine zevkine gore birseyler yapmaya calisiyor. Benim cocuklugumdan hatirladigim kulah icine nane sekeri akide sekeri konup dagitildigi ama teyzem e sordum o bebek mevludunde degil ölunun arkasindan okutulanda dagitiliyormus...

Cnm ben de yuz ustu uyurum 30 yildir :KK66: ama sukur oyle uyumuyorum suan. Dunyadaki insanlarin yalnizca yuzde 15 i yuz ustu uyuyormus ozgurlugune duskun bagimsiz ve guclu karaktere sahip insanlar oluyorlar diye okumustum. Ben kova burcuyum mesela esim de kova o da yuz ustu uyuyor. Senin burcun ne?
Yaa özlemiymiş :) Bende kovayım ve bende hep yüzüstü uyurum bi Kırıklık var zaten kovalarda:rolleyes:

Canım yorumlarına birebir katılıyorum. Aynı düşüncelerimi yazmışsın. Hele bir de lohusa lohusa insanları çekmek daha da zor olur. Bebeğim konusunda çok koruyucu olurum gibi geliyor. Bilmiş bilmiş konuşanları "Şunu şöyle yap, aa emmiyor, napıcak bu çocuk, çok zayıf." bu tarz konuşanlara bir şey demekten çekiniyorum, sonuçta evime gelmiş olucaklar. Kesin "Görmemişin çocuğu olmuş vs." muhabbeti falan dönücektir. Bizimkileri tanıyorum :) Annemi yine idare ederim de inşallah KV falan ya da bizim uzak akraba öyle konuşmaz.

tum yabaniler toplanmisiz :KK48::KK48: bana da sanki hastanede 2 gunde gelcek olanlar aradan ciksa daha iyi olur gibi geliyor. nasil olsa eve geldik oturalim biraz diye dusunenler olacaktir. hastanede hemsiresiydi doktoruydu kalabaligi guzel savusturuyor da evde oyle bi sans yok :)) bir de hastanede hrmsireler falan yardimci olacaklar bebek genelde uyuyacak, asil sinir harbi ve afallama eve gelince baslayacakmis gibi geliyor bana :)

Aslında bir açıdan bakınca o da doğru ama hastanede de saçın başın birbirine girmiş, saatlerce ıkınmışsın ya da narkoz yemişsin, nevrin dönmüş, terlemişsin etmişsin. "Huoop biz geldik ziyarete, hadi bakalım rahat yok size" der gibi geliyor. Ya aslında en güzeli mevlütte gelsinler, insana ekstradan iş çıkarmasınlar bence, herkesi bir günde aradan çıkartmak misss. Her gün her gün misafir ağırlamak, bir de bebek bakmak... Ay neyse doğunca düşünürüz bunu vallahi çok stres oldum :KK17:

Adet agrisi sanci oluyor cnm progestan ve magnezyum takviyesi almani öneririm. Dr unu mumkunse bir arayiver ulasamiyorsan dediklerimi uygula.
cok korktum cok sorma hani oluyodu aqri falan yerlesmedir falan diypdum rahim buyuyodur diyodum ama bu cok farkli oldu doquruyorum sandim resmen rahmim cikacak qibiydi yerinden :( insaAllah bebek iyidir :( cok saqol canim mutlaka qidecem doktora icim rahat deil hic :(

selam

bende de ara ara oluyor ama sen bence bir doktorunu arayıver bence.İhmal etme

gazda olabilir canim...7-8 aylik olsam dünkü sanciyla doguruyorum derdim...gaz sancisi cok feci...karninin her yerinde hissediyorsun....yogurdu ayrani..aciyi ve ekşi yi cok kacirinca kivrandiriyor...
ama hala rahatlayamadiysan wc ye falan cikamadiysan bir görün dr istersen...
Dun biraz aci yedim cokta eksi yedim falan ama normaldede yerdim onun aqrisi farkli oluyodu canim bu baskaydi mutlaka qidecem bebek hareketli ama olsun yinede korktum belki icte kanama ne vardir Allah korusun ya :(

Canım yorumlarına birebir katılıyorum. Aynı düşüncelerimi yazmışsın. Hele bir de lohusa lohusa insanları çekmek daha da zor olur. Bebeğim konusunda çok koruyucu olurum gibi geliyor. Bilmiş bilmiş konuşanları "Şunu şöyle yap, aa emmiyor, napıcak bu çocuk, çok zayıf." bu tarz konuşanlara bir şey demekten çekiniyorum, sonuçta evime gelmiş olucaklar. Kesin "Görmemişin çocuğu olmuş vs." muhabbeti falan dönücektir. Bizimkileri tanıyorum :) Annemi yine idare ederim de inşallah KV falan ya da bizim uzak akraba öyle konuşmaz.

Ay bir de o var değil mi?! "Ay bu çocuk çok zayıf, ay süt emmez bu, ay senin sütün gelmiyor mama verelim çocuk aç" şunu diyene yapıştıracaksın şöyle, içinin yağları eriyecek :KK57:

batman.png

cok korktum cok sorma hani oluyodu aqri falan yerlesmedir falan diypdum rahim buyuyodur diyodum ama bu cok farkli oldu doquruyorum sandim resmen rahmim cikacak qibiydi yerinden :KK43: insaAllah bebek iyidir :KK43: cok saqol canim mutlaka qidecem doktora icim rahat deil hic :KK43:
Çok geçmiş olsun..Bizi de haberdar edin:dua:

nilselen nilselen aldım canım 13 nisana bende hayırlı haberler alalım inşllh sadece rapor veriyorlarmış görüntü Yokmuş hani hatıra falan kalsın dersen bi görüntüleme merkezinde cüzi bir miktara resim cd veriyorlar bilgin olsun

Back
X