2017 AGUSTOS ANNELERI BLW VE EK GIDAYA GEÇİŞ SÜRECİ

Iyi aksamlar guzel blw anneleri. Bugun 5m migrosta gezerken turuncumsu bi patates gordm. Aman allahim tatli patates mi o dedim ve evet tatli patatesmis. 2 tane aldim. Kilosu 13 tl. Almak isteyen olursa diye haber vereyim dedim

Günaydın güzel anneler :KK25: Ravzanur şuan 174 günlük 24 şubatta 180 günü doluyor. 40+3 te doğmuştu. Pazar günü ufaktan tadımlara başlasam mı yoksa ayını doldurduğu 28 şubatı beklemek şart mı. Birde yoğurt için sütleri pazar günü kaynatıp küçük kavanozda doldurup dolaba koysam ve hergün bir kavanoz açıp mayalasam olur mu. Yani sütü haftalık kaynatıp 1 hafta boyunca günlük yoğurt yapmakta sakınca olur mu ki

Günaydın güzel anneler :KK25: Ravzanur şuan 174 günlük 24 şubatta 180 günü doluyor. 40+3 te doğmuştu. Pazar günü ufaktan tadımlara başlasam mı yoksa ayını doldurduğu 28 şubatı beklemek şart mı. Birde yoğurt için sütleri pazar günü kaynatıp küçük kavanozda doldurup dolaba koysam ve hergün bir kavanoz açıp mayalasam olur mu. Yani sütü haftalık kaynatıp 1 hafta boyunca günlük yoğurt yapmakta sakınca olur mu ki
Ben şu an öyle yapıyorum ama kavanoz hava almayacak şekilde yapmak gerekiyor Hoppa

Selamlar Ağustos Analari;

2 gündür tadimlari es geçtim. Daha doğrusu tahıldan devam ediyorum. Hipp 5 Tahıl karışımı aldım. Anne sütünü sagip onunla yapıyorum. Kaşıkla içireyim dedim ama hic sabredemiyor:)) Fincana koyup verdim.

2 gündür tadimlari es geçtim. Daha doğrusu tahıldan devam ediyorum. Hipp 5 Tahıl karışımı aldım. Anne sütünü sagip onunla yapıyorum. Kaşıkla içireyim dedim ama hic sabredemiyor:)) Fincana koyup verdim.
5 tahıllının içinde hangi tahıllar var. Evde yapmayı denesek nasıl olur acaba....

5 tahıllının içinde hangi tahıllar var. Evde yapmayı denesek nasıl olur acaba....
Olabilir bence zaten mamanın içeriğinde de sadece tahılların un hali var. Paketi şu an yok da yanimda internetten bakabilirsin. Bir de ben pinar hanimin ciftliginden 7 tahilli mama karışımı aldım. O da bildiğin un karışımı:) Yanı yapılabilir. Ama bu unlar organik uretilmisler evdeki undan farkı o sadece.

Bu tahıl konusu benim çok kafamı karıştırıyor.. 3gün kuralı uyguladnzmı?

Yok canim tatli patetes olacak diye bir kaide yok... soframizda kullandigimiz herhangi bir patates turu olabilir ama tercihen taze patates daha iyi olur... surekli anne sutu veyahut formul mama aldiklarindan bagirsaklari cesitli tepkiler verebilir... sonucta ek gidanin sindirimi anne sutu veya mamadan daha farkli... tadimlarin sonunda yani tadimlar tamamlandiginda 1 kez daha patates verip tepkisini tekrar degerlendirmen daha dogru olur

Bende taze patates kullandım cnm. Tadima bir gün ara verip tekrar patates verdim durum yine aynı. Ilk defa bütün gün kaka yapamadan ıkınmakla geçirdi gununü. Gece uykusu da felaket tabi:KK43:

Kendimi şu ek gıda konusunda çok cahil hissediyorumm:işsiz:
tahıl olarak neler var içinde birde yine tadımlık mi yoksa öğün gibi mi veriyorsun cnm.

Bende taze patates kullandım cnm. Tadima bir gün ara verip tekrar patates verdim durum yine aynı. Ilk defa bütün gün kaka yapamadan ıkınmakla geçirdi gununü. Gece uykusu da felaket tabi:KK43:
1 gün ara degil de mesela diyelim tadimlar bitti ondan sonra tekrar deneseniz daha ankasilir bif durum olur aradan da 1 ay - 45 gun gibi bir sure gecer. Cunku hala bagirsaklari gelisiyor bebeklerimizin

1 gün ara degil de mesela diyelim tadimlar bitti ondan sonra tekrar deneseniz daha ankasilir bif durum olur aradan da 1 ay - 45 gun gibi bir sure gecer. Cunku hala bagirsaklari gelisiyor bebeklerimizin

Evet evet. Henüz kara listeye almadım, ilerleyen zamanlarda yine denerim mutlaka:)

Bu tahıl konusu benim çok kafamı karıştırıyor.. 3gün kuralı uyguladnzmı?
Hepsine ayrı ayrı bakmadim ama 3 gündür tahıl veriyorum bi sıkıntı gözlemlemedim. Heralde tahılların birini geçince hepsi geçmiş oluyordu diye hatırlıyorum ama yanlış da hatırlıyor olabilirim.
Kendimi şu ek gıda konusunda çok cahil hissediyorumm:işsiz:
tahıl olarak neler var içinde birde yine tadımlık mi yoksa öğün gibi mi veriyorsun cnm.
Şimdi baktım da netten şunlar varmış.
60-70 cc anne sütüne 1 kaşık kadar katip iciriyorum. Öğün gibi oluyor fazla olduğu için. Bir de o arada içeceği sütü şahmış oldugugum için de sanırım öğün sayılır.

Eklentiler

• Screenshot_20180219-124031.png
    Screenshot_20180219-124031.png
    153,3 KB · Görüntüleme: 70
Ek gıdada 3. Haftamıza girdik şimdiye kadar yedikleri: havuç, balkabağı, yoğurt, patates muz yedi. PAtatesi dün verdim blw usulü alından yedi ama çok tıkandı eşim annem bayağı korktular neyse bikaç saat sonra ezdim havuçta ezdim hatta kaşıkla verdik yine tıkandı yani sorun BLW değil patatesmiş :) yoğurtla verdik artk bugün karıştırıp verecem patates tek başına çok zor bi yiyecek erken vermeyin bence onu
Sebze süzgeci ile muz verdim dün ve bugün onu bayağı sevdi bizde böyle şimdilik tahıllara da başlamayı düşünüyorum

Merhaba kızlar nasılsınz
Bizde başladık ek gıdaya şimdiye kadar denediklerimiz yoğurt,havuç,patates,muz,gün kurusu kayısı yarın brokoli veya tarhana vermeyi düşünüyorum

X