- 23 Mart 2011
- 2.582
- 4.361
-
- Konu Sahibi Huy Meselesi
- #1.461
Çokmu zorladılar. Ben 1 kere girdim çokta basariliydim müftü bey dualarla uğurladı beni ama ....Ben liseden sonra mülakata girmiştim de aman Allah'ım o neydi.
Evet çok zorlamislardi. Liseden yeni mezun olmuştum o zaman tabi şimdi olsa o kadar heyecan yapmam belki. Ama o zaman bana göre çok çok daha iyi olan arkadaşım da kazanamamisti. Bir de heryerde farklıdır belki mulakat. Evet o zaman ona yakın belki on bilemiyorum muftunun yapması da belki bize denkgeldi. Upuzun masanın etrafında hepsi pür dikkat dinliyor yani her gün okuduğum Mülk Süresini okuyamamistim , sorduğu soruları hatırlamıyorum bile... Sonraki yıllarda giren bir arkadaşım da mülakatın sohbet eder gibi geçtiğini soylemisti.Çokmu zorladılar. Ben 1 kere girdim çokta basariliydim müftü bey dualarla uğurladı beni ama ....
Bende girdiğimde 6 tane müftü vardı komisyonumda. Sadece Şırnak müftüsü tonton ve babacandı diğerleri soğuk ve donuktu hele bir tanesi direk ısırıyordu .. Bence bırakmalı o adam görevini. Bütün motivasyonumun içine etti. Şırnak müftüsü maşallah çok güzel dedikce adam zıt tabir kullanıyordu sanırım Şırnak müftüsü ile sorunu vardı yada kendi ile sorunluydu adam.. Çıkarken de bir iki müftü tebrik etti beni , hayırlı talebeler bekliyoruz sizden diye. O zamn yeni hafizliği bırakmıştım tecvit mahreç okuyuş ezber tamdı. 10 adet dini bilgi soruldu hepsini de bildim sonuç 69 aldım ve yemin ettim yeterlilik sınavına girmeyeceğim bir daha diye ve hakkimi da helal etmiyorum hakkimi yiyenlere. Bizzat bir akrabam müftü yardımcısıydı kendi müftüsünün cebinde torpil yapacaklarının isimlerinin olduğu kâğıtlarla sınava gittiğini söyledi para almış onlardan ve bizim sınav müftülerinden biriydi o.Evet çok zorlamislardi. Liseden yeni mezun olmuştum o zaman tabi şimdi olsa o kadar heyecan yapmam belki. Ama o zaman bana göre çok çok daha iyi olan arkadaşım da kazanamamisti. Bir de heryerde farklıdır belki mulakat. Evet o zaman ona yakın belki on bilemiyorum muftunun yapması da belki bize denkgeldi. Upuzun masanın etrafında hepsi pür dikkat dinliyor yani her gün okuduğum Mülk Süresini okuyamamistim , sorduğu soruları hatırlamıyorum bile... Sonraki yıllarda giren bir arkadaşım da mülakatın sohbet eder gibi geçtiğini soylemisti.
Bir de diyanetin sınavına girmistim de o sene en en en zor sinavmis. Önceki sonraki yılların soruları arasında uçurum vardı. Zaten o yıl pek kazanan olmamıştı. Sonra dedim ki bu yol galiba benim için pek hayırlı değil. Çünkü sınavsız , mülakatsiz, kpss siz bile diyanette önce vekillikle atanıp sonradan kadro alanlari gördüm. Ki kpss den önlisans olarak 84 civarı bir puan da almıştım. Nasip değilmiş. Sonradan bir daha denemedim artık.
Aynen ben de mülakata girdiğimde biri birisine kağıt verdi sınavdan önce gozumuzun önünde. Belliydi zaten kimin kazanıp kazanamayacagi. Ki yine 80 kusurle doğuda ücra bir köye atanan ama 70 le oturdugu şehirde merkeze atanani duyunca ben de kapattim o sayfayı. Bu kadar hak nasıl ödenir, yazık...Bende girdiğimde 6 tane müftü vardı komisyonumda. Sadece Şırnak müftüsü tonton ve babacandı diğerleri soğuk ve donuktu hele bir tanesi direk ısırıyordu .. Bence bırakmalı o adam görevini. Bütün motivasyonumun içine etti. Şırnak müftüsü maşallah çok güzel dedikce adam zıt tabir kullanıyordu sanırım Şırnak müftüsü ile sorunu vardı yada kendi ile sorunluydu adam.. Çıkarken de bir iki müftü tebrik etti beni , hayırlı talebeler bekliyoruz sizden diye. O zamn yeni hafizliği bırakmıştım tecvit mahreç okuyuş ezber tamdı. 10 adet dini bilgi soruldu hepsini de bildim sonuç 69 aldım ve yemin ettim yeterlilik sınavına girmeyeceğim bir daha diye ve hakkimi da helal etmiyorum hakkimi yiyenlere. Bizzat bir akrabam müftü yardımcısıydı kendi müftüsünün cebinde torpil yapacaklarının isimlerinin olduğu kâğıtlarla sınava gittiğini söyledi para almış onlardan ve bizim sınav müftülerinden biriydi o.
Senin için de hayırlısı olsun.
iyilik çok şükür abla.sen nasılsın?Selam güzeller neler yapıyorsunuz bakim ?
Powerim mikrom sizi gördüğüme çok sevindim yoktunuz buralarda
Bu saatten sonra yapabileceğin en mantıklı şey çıkmış sorulara bakıp, her yıl kesin çıkanları ezberleyip, üstünde durulan konularada kitaptan göz gezdirmek.merhaba kızlar aöf işletme son sınıf öğrencisiyim vizelerim berbat geldi nasıl çalışmam lazım ne yapmam laızım
Bu arada 21 yaşındayım çalışıyorum ve evliyim
yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum
hepimize finallerde çok çok başarılarrr
Hamdolsun kuzum .
iyilik çok şükür abla.sen nasılsın?
evet benim bilgisayar bozuktu hala da bozuk ya neyse.
finallere az kaldı şu an gündemimiz bu=)sende ne var ne yok
bende öyle düşündüm az önce baktım değişmişkızlar aöf öğrenci sisteminde kayıt bilgisi not bilgisi kısımları falan kalkmış nedendir acaba ya? sınav giriş belgeleri yükleniyor olabilir mi ki?