- 15 Aralık 2013
- 15.519
- 35.619
- Konu Sahibi Huy Meselesi
- #2.381
Son iki ünitem kaldı yarın da ona calısıp sonra genel bi tekrar yapcam vize konularıyla beraber
Son bi gayret
Son bi gayret
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim iktisatta tek ezberlediğim formul 1/MPS ve 1/1-MPC. Diğerlerini ezberlemeye calısmıyorum bile cunku cok ugrastırır hangi harf neyi temsil ediyor C,Y, I, M vs vs. önce onu ezberlicem de sonra hangisi dışa açık hangisi dışa kapalı hangisi neyin sonucunu veriyor karman corman. Vaktim kalmadı o kadar ezberleyecek
Proje yönetimi iki üniteyi bitirdim mola verdim kalanına bakcam birazdan. Şimdilik vizedeki kadar karısık gelmedi ama diğer iki ünite nasıl acaba. Keşke vize konuları olmasa.
Disa kapali & disa acik durumu var ..
Hep ayni formuller aslinda..
Harflerin neyi temsil ettigini bildikten sonra formulleri ayiklaya ayiklaya cikartiyorsun bir sekildee..
Mesela;
Eger kamunun yer almadigi diyorsa formulden G'yi atarsin.
Disa kapali dersede Nx leri atarsin..
Disa acik dersede Nxleri dahil edersin..
Geri kalan formul ile islem yaparsin..
Çok yoruldum ve çok sıkıldım derslerden..
Biran önce girip çıkmak istiyorum..
Şimdiden herkese başarılar dilerim..
Ay sen anlatınca ne anlasılır oluyo ya. Valla kitaptan anlamıyorum hiç.
Bugun kalan son iki ünitemide bitirip tekrarlara gecince bakim tekrar
Sağol margam
Amiiiinnnİçim sıkıldı, ilk kez son güne tekrarım kalıyor stresten okuduğuma odaklanamıyorum, son 2 ünitem kaldı pazar gününün dersinden o da epey kalın.. Bitircemde yarınki derslerin çıkmış sorularının üstünden geçicem unuttuklarıma bakıcam kitapta geçmez bu haftasonu Allah yardımcımız olsun..
Amiiiinnn
Gorsem anlatirimMarga elin değmişken proje yönetimini de anlatsana biraz
Gorsem anlatirim
Görmeden benden daha iyi anlatacağın kesin ayy çok şükür matematik son ünite de bitirdim .. yalnız basit ama karıştırması da bi o kadar kolay oyunlar teoremini .. dersler aslında böyle çalışınca zevkli geliyor ama sanırım zaman kıt olduğu için yetiştiremeyince kendimi uzak hissediyorum.. şöyle keyfine vara vara çalışmak var oh mis :))
Geri kalanlarinida anlatabilirimm
bana kalirsa iktisatin en onemli konusu bence unite 6..
Ne varsa o unitede var zaten
Bak simdi
Genel bir formulumuz var ya hani..bunu asla unutmaaaaaaa..
Y=c+ı+g+nx
Eger sorunun basinda kamunun yer almadigi derse formulden g'yi atarsin..
Eger sorunun basinda disa kapali derse nxleri at..
Unite 6, soru 3 u
Once
Y=c+ı+g+nx
Yazacaksin..
Kamunun yer almadigi ve disa kapali diyor
G ve nxleri atacaksin
Ne kaldi geriye
Y=c+ı
Bir denklemide soruda bize vermisler
C=180+0,7y diye..
Ilk denklemde c gordugumuz yere , soruda verilen denklemi yazip cozeceksin..
Y= 180+0,7y+90 ( soruda otonom yatirim harcamalarini 90 vermis)
Bu kadar..
Y"leri bir tarafa, sayilari bir tarafa alip cozebilirsin..
S+c=1 bu esitligi unutma
Yani mpc =c mps =s
Bunlarin toplami 1 e esit olaacagini unutma
Kamu harcamalari ve yatirimlarla ilgili deltali formuller varya hani..
Onlarida unutmaa
Mpc veya mps den birini verip, yatirim harcamalarinin bilmem kac birimlik artisi denge gelir duzeyine ne kadar arttirir gibi sorularini deltali formuller ile cozuyoruz..
Yaa utandım suan ama ben o denklemi de çözemedim o küçük y ne oluyo ondalık girince beynimi yaktı
Deltalı formülleri nasıl olsa ezberleyemem diye atladım. Soruda cıkarsa okumadan gecicem. Berbatım yine
Uyumak yok. Sabaha kadar kopuyoruzHer zamanki gibi benim yine uykum yok =(
Valla suan ben oyle yapiyorum kulagimda kulaklik..Uyumak yok. Sabaha kadar kopuyoruz