- 27 Aralık 2010
- 792
- 1.169
-
- Konu Sahibi Huy Meselesi
- #2.261
SosyolojiBölüm neydi senin??
Kolay gelsin. . Ben çalışmaya başladım bile bugün..Sosyoloji
Kolay gelsin. . Ben çalışmaya başladım bile bugün..
Sosyoloji
Ben bu bölüme hicbir beklentim olmadan başladım. Biliyorsun ülkemizde sözel bölümlerin hicbir değeri yok ve iş bulmak çok zor. Is bulma sitelerine baktığımda genelde sosyoloji mezunlarına insan kaynakları departmanında iş var gibi. Ama geçenlerde işkur danışmanımla görüştüm ve ik alanında iş bulmanın çok zor olacağını, şirketlerin genelde bu işleri muhasebecilerin üzerine yıktığını söyledi.Canım çok alakasız olacak ama bölümünden memnun Musun Beniö bölümüm açılmadan önce ben de sosyoloji okumayı düşünüyordum içimde ukde gibi kaldı severim sosyolojiyi ... ama bölüm olarak nasıldır dersleri zorlar mı yada sıkar mı bilemedim?
Bende baslayacagim birazdan. Hepimize kolay gelsinKolay gelsin. . Ben çalışmaya başladım bile bugün..
ben iyi çalışmıştım Arapçaya.sınavda çok uğraşıp şık eşitliği yapamadım,düşük bekliyodum ama öyle gelmedi çok şükür.Sınav çıkışı iki kişi Arapça'dan dert yanıyordu. Bence yalnız değilsin
Ben bu bölüme hicbir beklentim olmadan başladım. Biliyorsun ülkemizde sözel bölümlerin hicbir değeri yok ve iş bulmak çok zor. Is bulma sitelerine baktığımda genelde sosyoloji mezunlarına insan kaynakları departmanında iş var gibi. Ama geçenlerde işkur danışmanımla görüştüm ve ik alanında iş bulmanın çok zor olacağını, şirketlerin genelde bu işleri muhasebecilerin üzerine yıktığını söyledi.
Yine de ben bu bölümü sectigim için çok memnunum. Konuları çok ilginç ve gelişimime katkısı olduğunu düşünüyorum. Arada istatistik, mantık gibi sıkıcı dersler olsa da genel ortalamadan kurtarır bence
Aile danışmanlığını ben de araştırdım ama sertifikaların geçerliliği biraz belirsiz bir durumda. Okul bitene kadar neler neler değişir dedim, geçici olarak işin peşini bıraktım.Ben eskiden psikoloji okumak isterdim . Topluk psikolojisi olarak düşünürsek benzer alanlar sonuçta :) sertifika alırsan aile danışmanı olabilirsin diyr biliyorum ben , bir de cezaevlerinde , çocuk yuvalarında , belediyelerde çalışılabildiğini okumuştum ama pratikte böyle birşey mümkün mü yoksa örgün okuyanı mı tercih ederler bilmiyorum açıkcası . Ne kadar zorlaştırırlarsa zorlaştırsınlar aöfü beğenmeyen büyük bir kesim var, her ne amaçla olursa olsun bence iyi ve kolay olmayan birşey yapıyoruz. Herkes örgün okusa keşke ama artık benim için pek mümkün gözükmüyor , srnin dediğin gibi gelişim için bunu yapmak takdire şayan bir düşünce bence . Belki bölümüm bittikten sonra sosyoloji okumayı düşünebilirim , ama mesela mat gibi aldığım dersleri bir daha alacak mıyım acaba
Ortak derslerden muafsiniz. Ben ilahiyat önlisans da bitirdim. Onun için tarih ve yabancı dilden muafim. Tbt yı iki kere vermiş oldum maalesef çünkü birinci yılimda muafiyet gelmemisti. ::)) Bolumumde Arapça da olduğu için yabancı dil sayılıyor. Ama ben buna üzüldüm çünkü İngilizceyi seviyorum pratikte geliştirme imkanım olmasa da gramerim iyi. :) Hatta bir telefon programı var kolaydan zora doğru İngilizce pratik. Geçtikçe İngilizce bilme yüzdesini de hesaplıyor. Onu yapıyordum ama bu sene yogunluktan devam edemedim. Telefonda oyun oynamak yerine onu yapıyorum mesela.Ben eskiden psikoloji okumak isterdim . Topluk psikolojisi olarak düşünürsek benzer alanlar sonuçta :) sertifika alırsan aile danışmanı olabilirsin diyr biliyorum ben , bir de cezaevlerinde , çocuk yuvalarında , belediyelerde çalışılabildiğini okumuştum ama pratikte böyle birşey mümkün mü yoksa örgün okuyanı mı tercih ederler bilmiyorum açıkcası . Ne kadar zorlaştırırlarsa zorlaştırsınlar aöfü beğenmeyen büyük bir kesim var, her ne amaçla olursa olsun bence iyi ve kolay olmayan birşey yapıyoruz. Herkes örgün okusa keşke ama artık benim için pek mümkün gözükmüyor , srnin dediğin gibi gelişim için bunu yapmak takdire şayan bir düşünce bence . Belki bölümüm bittikten sonra sosyoloji okumayı düşünebilirim , ama mesela mat gibi aldığım dersleri bir daha alacak mıyım acaba
Ortak derslerden muafsiniz. Ben ilahiyat önlisans da bitirdim. Onun için tarih ve yabancı dilden muafim. Tbt yı iki kere vermiş oldum maalesef çünkü birinci yılimda muafiyet gelmemisti. ::)) Bolumumde Arapça da olduğu için yabancı dil sayılıyor. Ama ben buna üzüldüm çünkü İngilizceyi seviyorum pratikte geliştirme imkanım olmasa da gramerim iyi. :) Hatta bir telefon programı var kolaydan zora doğru İngilizce pratik. Geçtikçe İngilizce bilme yüzdesini de hesaplıyor. Onu yapıyordum ama bu sene yogunluktan devam edemedim. Telefonda oyun oynamak yerine onu yapıyorum mesela.
Android benim telefonum. Programın adı Duolingo. Yeşil kuş simgesi. Teşekkürler ben de bakiyim tavsiyenize..Programın adını tam yazabilir misiniZ android mi ios mu kullanıyorsunuz bir de ? Ben de severim öyle şeyleri merak ettim şimdi :)) bir de İngilizce severseniz Brain Wars var değişik oyunlar var zeka oyunu hepsi , gelişimine göre beyin şemanızı gösteriyor atıyorum sizin hafıza bölümü daha gelişmiş oluyor dA beyin şemasında , benim hesaplama kısmı daha gelişmiş oluyor vs :) bir bakın mutlaka seveceksiniz :)
Android benim telefonum. Programın adı Duolingo. Yeşil kuş simgesi. Teşekkürler ben de bakiyim tavsiyenize..
Yeni yüklüyorum bakalım nasılmış. :))Aaaa duolingoyu yüklemiştim eskiden ama bir türlü kullanamadım sonrasında araya dersler girince silmiştim :)) Brain Wars hakkındaki düşüncelerinizi duymak isterim sevdiniz mi?
Tiramisu35 bu uygulama internetten karşılıklı mı oynanıyor. Tam çözemedim. :))
Matematik temelin varsa aslinda olmayan birinin de anlayacagi sekilde anlatan bir hoca var..Kızlar bu mat2ye nerden çalışayım , AA'nın kendi videoları var TRT okul üzerinden ama pikselleri acayip düşük hoca tahtaya birşey yazınca kesinlikle anlaşılmıyor , diğer güncel videoları da çok kısa bi konuyu 10 dkda filan anlatıyor .. final konuları da biraz değişik konular açıkcası her yerde videosu Yok doğru düzgün ... nerden çalışabilirim nasıl yapabilirim ?Huy Meselesi CuriousCat @2KediAnnesi S sn0wdr0p
Çok değişik sorular sorulmuş dediniz matematikte merak ettim. Gönderebilir misin?:))Matematik temelin varsa aslinda olmayan birinin de anlayacagi sekilde anlatan bir hoca var..
Yani ben vize oncesi bu adamin vioasuyla calistim..
Cok rahat basit pratik yontemlerle anlatiyor..
Hic yanlisim yok matematiktan sadece bos biraktiklarim bos kaldi.. 3 tane bos
Dur linkine atayim sana ozelden bak kuzum..
eger anlamadigin yer olursa banada sorabilirsin.
Çok değişik sorular sorulmuş dediniz matematikte merak ettim. Gönderebilir misin?:))
Tiramisu35 hiç bilmiyorum video olarak. Marga yardımcı olmuş zaten.:))
Benim de matematik dersim olsa iyi olurdu. Beynimin tek tarafı çalışıyor hep.