2017-2018 Öğretim Yılı AÖF Öğrencilerinin Ders Programı Oluşturma/Bildirim Topiği

Yok canım çözmemiştim. Şnşallah kurtarılamayacak bi not gelmez :/ bilişim hukukuna baktım biraz , ama iktisattaki gibi kafa karıştırıcı şıklar olursa o dA zor olur diye düşünüyorum. Özetini okumuştum ben iktisadın. Hani okuduğum şey biraz aklımda kalıyor şıkkı da görünce . Ama ona benzer bi şık da varsa şaşırtıcı oluyor hangisi doğru karar veremiyorum.

Benim okuduklarım hiç kalmıyor aklımda, illa yazmam ya da soru çözmem gerekiyor. Özeti kitaptaki ünite sonundan mı okuyorsun yoksa ekampüsten mi?

hiç istediğim gibi geçmedi.bi tek dilden eminim.
rehberlikte çok yanlışım çıktı.
şık eşitliği var mıydı sizce?

Eğer cevaplarım yanlış değilse bizde vardı

Benim okuduklarım hiç kalmıyor aklımda, illa yazmam ya da soru çözmem gerekiyor. Özeti kitaptaki ünite sonundan mı okuyorsun yoksa ekampüsten mi?

Eğer cevaplarım yanlış değilse bizde vardı

Canım murat yayınlarının kitabını almıştım ordaki özetlerden okudum. Benim de aklımda kalmıyor yazarak çalışmak çok daha iyi oluyor ama dediğim gibi zaman az olunca ne olursa kar gözüyle bakıyor insan :) şık eşitliği vardı evet hatta yanlış mı yaptım diyr işkillenmedim değil bir ara :) eskiden babam müsvedde kağıt alırdı bana bol bol o dönemde alıştım çok not alarak yazarak çalışmaya , bir de kalem sevdam vardır ki sorma gitsin rengarenk çeşit çeşit kalemlerle süslerdim müsvedde kağıtları :) aslında iyi bir alışkanlık olmadı bir de hani bi öğrenme aktif olma yaşı var beyin sünger gibi oluyor öğrendiğini çekiyor hemen , sanki benim o zamanlarım geçti Yani kafam dolu oluyor saçma sapan birşeyle dahi olsa , odaklanıp doğru düzgün verim almak çok zor oluyor o yüzden . Aslında az ama verimli bi şekilde ders çalışmayı öğrenmek lasım ama nasıl yapılır hiç bilmiyorum.

Ben yönetim bilişim sistemleri okuyorum canım. 3 çocuğum var ve tam gün çalışıyorum. İşten hep geç çıktım bu sıralar . Ve sınava 1 haftadan az kala başladım çalışmaya. Sadece özet okumayı ben de sevmiyorum ayrıntıları kaçırıyorum sonuçta , Benim aldığım notlar da değil onlar . Kitabın özetini çıkarmaya kalksam 7 dersim var her biri 4 üniteden 28 ünite ediyor. Her ünite 20 sayfa olsa 560 sayfa okuyup özet çıkarmam gerek . Daha sonra da çıkmış sorulara çalışmak , test çözmek gerekiyor . Ben de isterim tam layıkıyla ders çalışmayı , hatta ben öğrenciyken ansiklopediden bile bilgi toplardım :) öyle de bi ayrıntıcıyımdır. Ama vize için imkanlarım bunu elverdi ve sadece okuyup sınava girebildim . Bu demek değil herkesin saatlerce çalıştığı konuları 1 saat okuyup sınavı geçtim demek değil. Kızlar şöyle çalıştık böyle çalıştık diyince özeniyorum . Ama elimden birşey gelmiyor :) bu arada senin bölümün ne ?
Beni yanlış anladınız. Ben de sizi en başta yanlış anladım galiba. :)) Çünkü özet deyince ben AÖF ders kitabı özetini kastettiniz sandım. Siz yardımcı kitabı söylediniz değil mı? Bir iki sayfa genel bir iki birşey yazıyor benim derslerde de onun için özetler nasıl yeterli gelebiliyor diye düşündüm. Benim bolumum Edebiyat. Çıkmış sorulardan sormayalim mantığıyla ayrıntının ayrıntısı sormuşlar. Özellikle bu sene ki sorulardan bölümdeki herkes şikayetçi. Zaten ortalamalar yerlerde. Benim de iki çocuğum var Allah bağışlasın sizinkini de. Çocuklarla tabiki olmuyor istedigimiz gibi. Hele bir de siz çalışıyorsunuz Allah kolaylık versin.

Burdakilere ben de özeniyorum. Ama maşallah aylar önceden başlıyorlar. Hakediyorlar tabiki 100 almayı. Gerci ben unuturum o kadar önce calissam zaten yeniden baştan muhakkak geçmem gerekecek. Onun için son iki ya da üç haftami ayırıyorum mecburen. Hatta yazarak çalışmaktan nefret ederim ama sırf burdan gaza gelip geçen dönem finalini yazarak çalıştım. Ama sayfalarca yazdim diyorum ya çok kapsamlı bizim derslerimiz.. Çok daha iyi oldu tam örgün üniversite modunda güzel oturdu konular. Ancak yazdığım yerlerden maalesef ki bir ders için mesela 5-6 soru ancak geldi. 4-5 soru da çözdüğüm sorulardan cikarimlarimla oldu. Çıkmış soru da 1-2. Yani toplasam 11-12 soru zar zor yapabildim o kadar moralim bozuldu ki. :KK43: O kadar ayrıntı ve aslında konu geneliyle gereksiz, dersi öğrenme amacı dışında soru gelmiş ki şok oldum. Zaten o kadar ayrıntıyı da yazarak calissam kitabı yazmış olacağım. :KK70: 5 üniteli derslerim de var en az ünite 20 sayfa nadiren o da. :))))
Velhasıl önceki mesajimda da dediğim gibi artık bitsin de kurtulayım diye okuyorum maalesef.

Beni yanlış anladınız. Ben de sizi en başta yanlış anladım galiba. :)) Çünkü özet deyince ben AÖF ders kitabı özetini kastettiniz sandım. Siz yardımcı kitabı söylediniz değil mı? Bir iki sayfa genel bir iki birşey yazıyor benim derslerde de onun için özetler nasıl yeterli gelebiliyor diye düşündüm. Benim bolumum Edebiyat. Çıkmış sorulardan sormayalim mantığıyla ayrıntının ayrıntısı sormuşlar. Özellikle bu sene ki sorulardan bölümdeki herkes şikayetçi. Zaten ortalamalar yerlerde. Benim de iki çocuğum var Allah bağışlasın sizinkini de. Çocuklarla tabiki olmuyor istedigimiz gibi. Hele bir de siz çalışıyorsunuz Allah kolaylık versin.

Burdakilere ben de özeniyorum. Ama maşallah aylar önceden başlıyorlar. Hakediyorlar tabiki 100 almayı. Gerci ben unuturum o kadar önce calissam zaten yeniden baştan muhakkak geçmem gerekecek. Onun için son iki ya da üç haftami ayırıyorum mecburen. Hatta yazarak çalışmaktan nefret ederim ama sırf burdan gaza gelip geçen dönem finalini yazarak çalıştım. Ama sayfalarca yazdim diyorum ya çok kapsamlı bizim derslerimiz.. Çok daha iyi oldu tam örgün üniversite modunda güzel oturdu konular. Ancak yazdığım yerlerden maalesef ki bir ders için mesela 5-6 soru ancak geldi. 4-5 soru da çözdüğüm sorulardan cikarimlarimla oldu. Çıkmış soru da 1-2. Yani toplasam 11-12 soru zar zor yapabildim o kadar moralim bozuldu ki. :KK43: O kadar ayrıntı ve aslında konu geneliyle gereksiz, dersi öğrenme amacı dışında soru gelmiş ki şok oldum. Zaten o kadar ayrıntıyı da yazarak calissam kitabı yazmış olacağım. :KK70: 5 üniteli derslerim de var en az ünite 20 sayfa nadiren o da. :))))
Velhasıl önceki mesajimda da dediğim gibi artık bitsin de kurtulayım diye okuyorum maalesef.

Evet şimdi anladık birbirimizi :) kitabın sonundaki özetler tabii yeterli değil , ama aslına bakarsanız murat yayınlarının dE eksiği var . Hani aöf kitabında bahsedilen şeyleri murat yayınları bahsetmiyor , ama sorularda da soruyor :) yani o eksiği tamamlamak için o konuyu bulup bahsetmediği şeyi okumak lasım , ama tabii bu sefer öyle yapamadım , doğrusunu şıktan öğrenmeye çalıştım :) edebiyat zaten zor bir alan , tarih için de aynısını düşünüyorum açıkcası . Yani o bölümü seçerken birkaç kere düşünmek lazım :) siz edebiyatı sevdiğiniz için mi yoksa mesleki olarak ilerlemek için mi seçtiniz bilmiyorum. Uzuuuun uzun paragraf soruları Bile aşırı yorar beni :KK70: ben mesleki alanda ilerlemek istediğim için bu bölümü seçtim . Tabii beklediğim gibi çıkmadı bölüm orası ayrı :p ben daha çok teknik olur diye düşünmüştüm ...

Bugün matematik sınavı da var bakalım nasıl geçecek . Evelynn Evelynn kuzum sen o saate kadar neden uyumadın ya :/ başarılar diliyorum herkese kızlar , umarım hepimiz için kolay bi sınav olur :)

Kızlar sınavdan çıktım arabadayım... Bugünkü zordu ya... bakalım şimdi ne zmn açıklanacak stresi başlar. .

Benimde zordu en kolay gözüyle baktığım dersim. Sürekli isim sorup durmuş girişimcilikte, etkili iletişimde çok kolayda vardı aşırı kazikta birde çıkışta bileğimi burktum düşüp aman neyse bitti ya şimdi önemli olan finaller, asıl sonucu etkileyen o olacak

Evet şimdi anladık birbirimizi :) kitabın sonundaki özetler tabii yeterli değil , ama aslına bakarsanız murat yayınlarının dE eksiği var . Hani aöf kitabında bahsedilen şeyleri murat yayınları bahsetmiyor , ama sorularda da soruyor :) yani o eksiği tamamlamak için o konuyu bulup bahsetmediği şeyi okumak lasım , ama tabii bu sefer öyle yapamadım , doğrusunu şıktan öğrenmeye çalıştım :) edebiyat zaten zor bir alan , tarih için de aynısını düşünüyorum açıkcası . Yani o bölümü seçerken birkaç kere düşünmek lazım :) siz edebiyatı sevdiğiniz için mi yoksa mesleki olarak ilerlemek için mi seçtiniz bilmiyorum. Uzuuuun uzun paragraf soruları Bile aşırı yorar beni :KK70: ben mesleki alanda ilerlemek istediğim için bu bölümü seçtim . Tabii beklediğim gibi çıkmadı bölüm orası ayrı :p ben daha çok teknik olur diye düşünmüştüm ...

Bugün matematik sınavı da var bakalım nasıl geçecek . Evelynn Evelynn kuzum sen o saate kadar neden uyumadın ya :/ başarılar diliyorum herkese kızlar , umarım hepimiz için kolay bi sınav olur :)
Bölümü seçme sebebim çok uzun aslinda. 2011 de tercih yaptım o zaman bolum seçenegi bu kadar bol değildi. Hatta edebiyat da tercihimden onceki yıl açıldı.Birkac yıl ara vermek zorunda kaldim. Yoksa geçen yıl bitmisti. Şimdiki aklım olsa sosyal hizmet okurdum 4 yıllık. Çünkü hedeflerim farklılaştı. Bu kadar emek verince birakamadim da. Bu dönem gecebirsem üçüncü sınıf bitecek çünkü. Hayırlısı ne diyim..

Matematik
3 tane boş biraktim geri kalaninin hepsini yaptim..
matematikten emin olduklarimi isaretledim..
sozel tarzi soruyuda bos biraktim..
Uretici ranti gini mini hepsini yaptim.
Ama o 30 kli soruyu yapamadim.
O soruya çiktiktan sonra isyan ede ede eve geldim.
Yapamadim.
Cikan arkadaslarada sordum yapan yok.

Isletme ilkelerinden 1 tane soru bos biraktim geri kalanini yaptim.

Saglik k. Mevzuati 1 tane bos hepsini yaptim.

Ingilizcem kotu gecti benim =(
Yani 15 tane emin oldugum soru isaretlerim.
Umarim dogru yapmisimdir.
Gerci ingilizceden vize notum dusuk gelsede olur aman, finallerin yuzde 70 idi. Finallerle hallederim..

Bugun beni zorlayan ingilizce oldu.
Ne cektim bu ingilizceden.
insallah yaptiklarim dogrudur :KK43:

Cok sukur bitti ..

Sonuclarda ve finallerde gorusmek uzere

Matematik
Yapamadim.

Gerci ingilizceden vize notum dusuk gelsede olur aman, finallerin yuzde 70 idi. Finallerle hallederim..

Cok sukur bitti ..

Sende zorlandıysan canım :)) sonuçlar açıklansa da..

Kızlar birdahakine sinavda isarediklerinizi ezberleyin .nasil olsa sinav sorularini hemen yayinliyorlar cevap anahtariyla birlikte.ordan kontrol edip notunuzu tahminen hesaplarsiniz. Yoksa bunların açıklamasını beklersem çatlarım vallahi:KK17:

Matematik
Yapamadim.

Cok sukur bitti ..

Ay o k li soruyu cıkmıs sorularda hiç görmedim ben ya ne mana sormuslarsa.
Ya bu piyasa fiyatıyla alakalı bir soru vardıya p'leri birbirine eşitleyip çözüyoduk. İşlem hatası mı yaptım ne yaptım ay bir türlü çıkaramadım sonuc.
Bir de ben sanırım e üzeri 2x gibi soruları calısmamısım onlara da bönbön baktım
Kötüydü yani benim

Son düzenleme:
ağlamak istiyorum yaa.
kelam berbat geçti.gelince kitaptan baktım bir sürü yanlışım var.
arapça da hayal kırıklığı.şık eşitliği bile yapamadım.:KK43:

X