• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016'da hamilelik planlayanlar, isteyenler, tedavi görenler ..

Kızlar bir yıldır bebek olmuyor bizim bu ay da adet olunca 3ncü günü yani bugün doktora gittim. Doktor alttan muayene etti sorun yok güzel görünüyor yumurtaliklarinda yumurta var dedi. Hormon testi için kan verdim. Eşimden sperm testi benden de adet bitimine haftaya hsg istedi. Şimdi beni düşündüren hemen hsg çekinmeli miyim? Hsg burda okuduklarima göre sanki daha ilerleyen zamanlarda çekilmiyor mu? Ayrıca zor bişey mi, anestezili ve anestezisiz yapılıyormuş. Bana anestezisiz dedi ama korkuyorum da. Sizden fikir almalıyım. Bilen arkadaşlar beni bi aydinlatabilir misiniz?

Kızlar bir yıldır bebek olmuyor bizim bu ay da adet olunca 3ncü günü yani bugün doktora gittim. Doktor alttan muayene etti sorun yok güzel görünüyor yumurtaliklarinda yumurta var dedi. Hormon testi için kan verdim. Eşimden sperm testi benden de adet bitimine haftaya hsg istedi. Şimdi beni düşündüren hemen hsg çekinmeli miyim? Hsg burda okuduklarima göre sanki daha ilerleyen zamanlarda çekilmiyor mu? Ayrıca zor bişey mi, anestezili ve anestezisiz yapılıyormuş. Bana anestezisiz dedi ama korkuyorum da. Sizden fikir almalıyım. Bilen arkadaşlar beni bi aydinlatabilir misiniz?
en erken zamanda çekilmesi daha iyi canım ben korktuğumdan birde eşimi sperm testine ikna edemediğimden inatla erteledim ama ramazan sonrası çektiricem ben de korkuyorum anestezisiz daha iyi deniliyor dayanılmıcak gibi değil çok kısa sürüyo deniliyor ama işte insan korkuyo benim artık rüyama girmeye bile başladı :(

canım ben 6. ayda cekıldım. su an 18 ay gectı gercı korunmayalı =) hamıle kalamadım.
ama hsg konusunda sunu soleyebılırı. anestezılı ol. benım canım yanmıstı masadan kalkmamak ıcın zor sabrettım.
kolay gecırenlerde olmus ama bılemıyorum. bırdaha cekılcek olsam narkoz almadan yapmam :KK12:

en erken zamanda çekilmesi daha iyi canım ben korktuğumdan birde eşimi sperm testine ikna edemediğimden inatla erteledim ama ramazan sonrası çektiricem ben de korkuyorum anestezisiz daha iyi deniliyor dayanılmıcak gibi değil çok kısa sürüyo deniliyor ama işte insan korkuyo benim artık rüyama girmeye bile başladı :KK43:
elmolcum nasılsın canım. artık buralara ugrayamıyorum. baska konular ılgı alanım oldu zorunlu olarak.
2. aşılamam yapıldı canım. bu ay dr umu ve hastaneyı degıstım. tüp bebek merkezıne gıdıyorum. ve bır sorunla karsılastık eşimin sperm testınde morfoloji 1 çıktı.
demekkı o nedenle hamıle kalamıyorum ben. bılıyosun sorunumuz yok dıye sanıyorduk. daha once 2 kez sperm testı yaptırmıstık. ılkınde farklı yontemle ıncelenmıstı prob yoktu. 2. olanda ( gecen ay ılk asılamada ) morfolojı yazmıyordu. sayı ve hız ıyıydı ama. normal degerlerdeydı. ama ıste gel gelelımkı morfolojı 1 miş :(
yenı yenı duruma alısmaya calısıyorum canım
sana da tavsıyem o ki sperm testını tüp bebek merkezlerınde yaptırın

en erken zamanda çekilmesi daha iyi canım ben korktuğumdan birde eşimi sperm testine ikna edemediğimden inatla erteledim ama ramazan sonrası çektiricem ben de korkuyorum anestezisiz daha iyi deniliyor dayanılmıcak gibi değil çok kısa sürüyo deniliyor ama işte insan korkuyo benim artık rüyama girmeye bile başladı :KK43:
Ben de çok korkuyorum canım:( baya da fiyat farkı var arada anestezili 455 anestezisiz 255 dediler sanırım. Napsam bilemedim ya:(

canım ben 6. ayda cekıldım. su an 18 ay gectı gercı korunmayalı =) hamıle kalamadım.
ama hsg konusunda sunu soleyebılırı. anestezılı ol. benım canım yanmıstı masadan kalkmamak ıcın zor sabrettım.
kolay gecırenlerde olmus ama bılemıyorum. bırdaha cekılcek olsam narkoz almadan yapmam :KK12:
Bende çok korkuyorum canım napsam bilemedim:( canım da çok tatlıdır senin de öyle mi? Sperm sonucuna göre mi cektirsem diyorum bide. Mesela onda sorun çıkarsa en azından o halledilir. Ama diyelim ki bende tıkanıklık var önce spermi hallet sonra tıkanıklığı hallet falan derken hep ertelenir mi gecikir mi yani

canım başın sağolsun çok zordur eminim :KK43: toparlayabilmiş olman çok iyi inşallah daha güzel sonuçlarla bi hamilelik nasip olur en kısa zamanda
İnşallah Can'ım. Sat 19 haziran bat 17 temmuz hadi hayırlısı bakalım :))

Bende çok korkuyorum canım napsam bilemedim:KK43: canım da çok tatlıdır senin de öyle mi? Sperm sonucuna göre mi cektirsem diyorum bide. Mesela onda sorun çıkarsa en azından o halledilir. Ama diyelim ki bende tıkanıklık var önce spermi hallet sonra tıkanıklığı hallet falan derken hep ertelenir mi gecikir mi yani
canım bekleme gıbı bır durum varsa. ıstersen bıraz dene. benım 1,5 yıl oldu olmuyor. ama ılk 6 ayda herseyı yaptırmıstık. su an 31 yasındayım :) yanı 1 sene beklemıyeyım sorun varsa hallolsun dedım .ama sorun sonradan cıkıverdı esımde.

ama bence sorun yoksa genelde 1 sene ıcınde oluyor. nasıp kısmet tabıde. duzenlı takıp yaptırdıysan.
yumurta takıbı fılan ?

elmolcum nasılsın canım. artık buralara ugrayamıyorum. baska konular ılgı alanım oldu zorunlu olarak.
2. aşılamam yapıldı canım. bu ay dr umu ve hastaneyı degıstım. tüp bebek merkezıne gıdıyorum. ve bır sorunla karsılastık eşimin sperm testınde morfoloji 1 çıktı.
demekkı o nedenle hamıle kalamıyorum ben. bılıyosun sorunumuz yok dıye sanıyorduk. daha once 2 kez sperm testı yaptırmıstık. ılkınde farklı yontemle ıncelenmıstı prob yoktu. 2. olanda ( gecen ay ılk asılamada ) morfolojı yazmıyordu. sayı ve hız ıyıydı ama. normal degerlerdeydı. ama ıste gel gelelımkı morfolojı 1 miş :KK43:
yenı yenı duruma alısmaya calısıyorum canım
sana da tavsıyem o ki sperm testını tüp bebek merkezlerınde yaptırın
iyiyim canım sen nasılsın dicem anlatmışsın olanı biteni şimdi eşin mi tedavi olacak düzelebilir bişeydir herhalde ben de eşimden emin olmadan bi sürü stres ilaç iğne film derdine düşmek istemiyorum neyse ikna oldu da testi verecek özel hastaneye verecek tüp bebek merkezi var sanırım dediğin şekilde detaylı bakarlar ya da ben sorarım zaten tahlilde neler oluyor diye sperm testi için 130 tl hsg için 500 dediler hayırlısı bakalım bi cesaret halledicez bunları da napalım :(

İnşallah Can'ım. Sat 19 haziran bat 17 temmuz hadi hayırlısı bakalım :))
benimle aynı canım :) ben de 18 haziran oldum 17 temmuz bekliyorum ama belli de olmaz malum pko bi öne çekiyor bi ileri atıyor

Ben de çok korkuyorum canım:KK43: baya da fiyat farkı var arada anestezili 455 anestezisiz 255 dediler sanırım. Napsam bilemedim ya:KK43:
ben eşimin testinden sonra düşünüyorum aslında ona bi ilaç başlanacaksa o ilaç sürecinin sonunda yaptırırım diyorum tıkanıklık varsa da tam iyi hale gelmişken açılır herşey daha müsait olmuş olur diye düşünüyorum

iyiyim canım sen nasılsın dicem anlatmışsın olanı biteni şimdi eşin mi tedavi olacak düzelebilir bişeydir herhalde ben de eşimden emin olmadan bi sürü stres ilaç iğne film derdine düşmek istemiyorum neyse ikna oldu da testi verecek özel hastaneye verecek tüp bebek merkezi var sanırım dediğin şekilde detaylı bakarlar ya da ben sorarım zaten tahlilde neler oluyor diye sperm testi için 130 tl hsg için 500 dediler hayırlısı bakalım bi cesaret halledicez bunları da napalım :KK43:
yaptırın canım. testler bıtsın gerekırse tedavıyı ona göre olursunuz. aşılama sırasında verdıgımız ıcın fıyatını bılmıyorum. harcadıgım paraları saymıyorum :( bu ay sadece asılama ıcın 2 bıne yakın harcadık gecen ayda oyle.

valla duzelme ıhtımali olan var. sıgarayı bıraktı ıste takvıye bıseler yapıyoruz. kürler filan. sayı gıbı bırden yukselen bısey degıl. 1 den 10 cıkma gıbı bır sey yok yani. elımızden gelen alternatıf tıp tedavısını uyguluyoruz. tıbben varmı ılac bılmıyorum. esım varıkosel varmı yokmu dıye muayene olmustu cok skur yoktu. ( ılk testten sonra. ) ılac fılan vermedı o zaman 8 ay oldu ama ondan sonra.

smdı dr bu asılamanın sonucuna göre bakıcaz dedı gerekırse gonderırız dedı. ben bıdaha asılama yaptırmak ıstemıyorum ama drum ne onerıcek bılmıyorum :KK51:

canım bekleme gıbı bır durum varsa. ıstersen bıraz dene. benım 1,5 yıl oldu olmuyor. ama ılk 6 ayda herseyı yaptırmıstık. su an 31 yasındayım :) yanı 1 sene beklemıyeyım sorun varsa hallolsun dedım .ama sorun sonradan cıkıverdı esımde.

ama bence sorun yoksa genelde 1 sene ıcınde oluyor. nasıp kısmet tabıde. duzenlı takıp yaptırdıysan.
yumurta takıbı fılan ?
Hiçbir takip yaptırmadım canım ya, bi kere daha alttan muayene olmuştum sadece her şey güzel pko var demişti. Bugünkü doktor demedi pko. Bakalım neler olucak..

yaptırın canım. testler bıtsın gerekırse tedavıyı ona göre olursunuz. aşılama sırasında verdıgımız ıcın fıyatını bılmıyorum. harcadıgım paraları saymıyorum :KK43: bu ay sadece asılama ıcın 2 bıne yakın harcadık gecen ayda oyle.

valla duzelme ıhtımali olan var. sıgarayı bıraktı ıste takvıye bıseler yapıyoruz. kürler filan. sayı gıbı bırden yukselen bısey degıl. 1 den 10 cıkma gıbı bır sey yok yani. elımızden gelen alternatıf tıp tedavısını uyguluyoruz. tıbben varmı ılac bılmıyorum. esım varıkosel varmı yokmu dıye muayene olmustu cok skur yoktu. ( ılk testten sonra. ) ılac fılan vermedı o zaman 8 ay oldu ama ondan sonra.

smdı dr bu asılamanın sonucuna göre bakıcaz dedı gerekırse gonderırız dedı. ben bıdaha asılama yaptırmak ıstemıyorum ama drum ne onerıcek bılmıyorum :KK51:
Inşallah hicbiseye gerek kalmaz mucize gelir canım en azından sorunları öğrenip ona göre ilerliyosun biz körü körüne bekliyoruz maddi olarak da hazır olunması gereken bi süreç Allah hepimize yardım etsin canım

ben eşimin testinden sonra düşünüyorum aslında ona bi ilaç başlanacaksa o ilaç sürecinin sonunda yaptırırım diyorum tıkanıklık varsa da tam iyi hale gelmişken açılır herşey daha müsait olmuş olur diye düşünüyorum
Bende böyle düşündüm işte canım hem bi ramazan bitse. Hem de onun sonucunu alsak ona ilaç verir bişey varsa bi ayda düzelir belki. Ben de o duzelince cekilsem güzel denk gelir buluşma diyorum ama bakalım hayırlısı olur inşallah

Hiçbir takip yaptırmadım canım ya, bi kere daha alttan muayene olmuştum sadece her şey güzel pko var demişti. Bugünkü doktor demedi pko. Bakalım neler olucak..
Adetlerin düzenli mi ? Bende de pko var ama hafifmis yani sendrom denmez dedi doktor bide tiroid ve insülin kontrolünü ol mutlaka bende hasimato çıktı gebelikte ilaç başlanacak şuan ilaclik değilmiş ama gebelige engel bi durum takip edilmeli o da

1 yıl olduysa adım adım basla o zaman tahlıllerını yaptırmaya canım. adetın 3-4. gunlerı fsh lh .. hormon tahlıllerın yaptır. bu sonuca görede pko bellı oluyor. yumurta takıbı yaptır 1-2 ay . bakılsın bakalım yumurta gelısıp catlıyor mu kendı kendıne.
o arada esın yaptırsın. ki onunkı en basiti 3-4 gun perhızle ornek verıcek.
hsgde hemen adet bıtımı cekılıyor. lekelenme bıtıyor ondan sonra. benım 8 yada 9. gundu galıba.
benım gıbı bebek ısıne 29 yasında baslarsan hepsını bastan yaptırırsın :D

Adetlerin düzenli mi ? Bende de pko var ama hafifmis yani sendrom denmez dedi doktor bide tiroid ve insülin kontrolünü ol mutlaka bende hasimato çıktı gebelikte ilaç başlanacak şuan ilaclik değilmiş ama gebelige engel bi durum takip edilmeli o da
Yani aşırı bi düzensizlik yok aslında. Son 3 ay; 33ncü, 29ncu ve 35nci günlerde oldum. Genelde 30 civarı oluyorum.

1 yıl olduysa adım adım basla o zaman tahlıllerını yaptırmaya canım. adetın 3-4. gunlerı fsh lh .. hormon tahlıllerın yaptır. bu sonuca görede pko bellı oluyor. yumurta takıbı yaptır 1-2 ay . bakılsın bakalım yumurta gelısıp catlıyor mu kendı kendıne.
o arada esın yaptırsın. ki onunkı en basiti 3-4 gun perhızle ornek verıcek.
hsgde hemen adet bıtımı cekılıyor. lekelenme bıtıyor ondan sonra. benım 8 yada 9. gundu galıba.
benım gıbı bebek ısıne 29 yasında baslarsan hepsını bastan yaptırırsın :KK70:
Bugün adetin 3ncü gundeydim canım verdim hormon için kan. Normalde hsg yi de çarşambaya randevu verdi ama hemen cektirmesem mi acaba

Back