Selam :)
Ben mayıs'ta çektirdim rahim filmi.. Anestezi yaptırmadım, doktorum da önermemişti zaten bende onu dinledim.. Zaten doktorum kendisi çekti..
Açıkça neler olduğunu ve neler hissettiğimi anlatayım :)
Ben kimseye haber vermeden tek başıma gittim.. Yani biraz deli cesareti olan ve canı kolay kolay yanmayan biriyim açıkcası..
Öyle bi özgüvenle gittiiimm ama içeriye girince baya bi tırsma geldi açıkçası :)
Doktorum fark etti sakinleştirmeye çalıştı ama nafile.. El ayak başladı titremeye.. :) kendi kendimi sakinleştirmeye çalıştım.. Ve kendime söylediğim tek şey; herşey Bebek için, oldu.. Bunu sürekli tekrar ettim :)
Yattım aletin üstünee, doktor geldi.. Ve bir yandan işleme başladı bir yandan da anlatmaya başladı..
Aleti yerleştiriyorum biraz acıyabilir dedi ve Cidden çok hafif bi acıma oldu..
Şimdi ilacı vermeye başlıyorum dedi..
Hiç bi şey olmadı.. Oh dedim bu böyle gidecek.. Sonra hemşire "doktor bey sağ tamam ama sol" dedi.. Doktorun da "evet fark ettim" demesiyle benim aahhh demem bir oldu:)) azıcık dayan dedi bitiyor dedi doktorum.. Bende ama acıyor diye bi inlediim :) sonra bir anda acı bitti ve doktor şimdi oldu dedi :) ben ha ne diyemeden de bitti dedi :)
Meğer benim iki tüpte tıkalıymış.. Sağ hemen açılmış ama sol açılmamış.. O yüzden biraz daha ilaç vermiş açılsın diye.. O acıtmış canımı..
Acıdı ah uh dedim diyorum ama inan bunların hepsi yani yatman ve kalkman toplam 10 bilemedin 15 dk.. Acı dediğim şeyde regli sancısının fazlası gibi.. Yani değişik ve hayatında hiç hissetmediğin bir acı olduğu için tarifi pek mümkün olmayan ama çok rahat katlanabileceğin bir acı.. Çünkü süresi az.. Ve herşey Bebek için :)
Ben gereksiz anesteziye karşıyım.. Hele hele böyle bir şey için gerçekten gereksiz..
Ha bu arada çekim bitti ve ben bütüüünnn gün dolandım gezdim oturdum kalktım normal hayatıma geri döndüm..
Hatta çıkınca annemi aradım, ben rahim filmi çektirdim dedim bi de tek başıma gittim diye azar işittim 32 yaşında :))) uçarak yanıma geldi beni gördü rahatladı o da :))
Stres yapma diyemem yapılıyor çünkü.. Ama şunu düşün, biz kadınlar ne acılar çekiyoruz :) bi kere doğum yapıyoruz :) bu ne kiiiii :) ve herşey Bebiş için