• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Onuda denedim canım yine içmedi
Ama bi şekilde su içmesi lazımm bu çocuuun :işsiz: heleki bu sıcak havalar+ek gıdalar+salyalı ağızlar+ter.

Acaba su ısısı değişse içer mi canım ?? değişik ısılarda dene istersen bide. Yeterki içsin. Olmazsa oyun oynarken 1 er kaşık içirirsin. O Gülerken hafifçe diline dökersin. Dikkati dağılınca az da olsa içebilir

Ama bi şekilde su içmesi lazımm bu çocuuun :işsiz: heleki bu sıcak havalar+ek gıdalar+salyalı ağızlar+ter.

Acaba su ısısı değişse içer mi canım ?? değişik ısılarda dene istersen bide. Yeterki içsin. Olmazsa oyun oynarken 1 er kaşık içirirsin. O Gülerken hafifçe diline dökersin. Dikkati dağılınca az da olsa içebilir
Dolaptan vereyim bu sefer bakalım içecek mi

Kızlar benim oğlan 5 ay 5 günlük oldu ilk defa sebze püresi yedirdim suluydu çok sevdi 5 çay kaşığı kadarv yrdirdim ,meyve ve yoğurt bikkaç haftadır yediriyodum zaten azar azar, sorum şu ne kadar vermek lazım miktarı ve hangi öğünde neyi yediriyosunuz? Bayaa acemileştim ikşncş olmasına rağmen

Kızlar benim oğlan 5 ay 5 günlük oldu ilk defa sebze püresi yedirdim suluydu çok sevdi 5 çay kaşığı kadarv yrdirdim ,meyve ve yoğurt bikkaç haftadır yediriyodum zaten azar azar, sorum şu ne kadar vermek lazım miktarı ve hangi öğünde neyi yediriyosunuz? Bayaa acemileştim ikşncş olmasına rağmen
Canım ben istemeyene kadar veriyorum her zaman degişiyor. Sabah birini öğlen birini veriyordum. Akşam muhallebi veriyordum. Yatmadan 2 saat önce ama o rahatsız etti herhalde geceleri çok uyanmaya başladı. Dün akşam vermedim muhallebi yine eskisi gibi sabah 4 e kadar uyanmadı. :işsiz: benimki çok tok uyumayı istemiyor herhalde. Muhallebi içini yakıyor galiba. Suda veriyordum yatmadan ama gece 3.4 kere uyandı. :63:
Bugün kahvaltı verdim bende yumurta sarısı ve beyaz peyniri ezdim. Karıştırdım minik minik verdim öyle yemeye bayıldı. Venim bebiş sıvı muhallebiler yerine pütürlü katı şeyleri yameyi daha çok sevdi :kk77:
Öğlen yarım incir yedirdim. Benimki yoğurt yemiyor :mad:
Yese akşam yatmadan 1 saat önce yoğurt verirdim
Sebzeyide hergün yemiyor benimki. Daha tam bir öğünlü ek gıdaya geçiş yapamadım yani.

Canım ben istemeyene kadar veriyorum her zaman degişiyor. Sabah birini öğlen birini veriyordum. Akşam muhallebi veriyordum. Yatmadan 2 saat önce ama o rahatsız etti herhalde geceleri çok uyanmaya başladı. Dün akşam vermedim muhallebi yine eskisi gibi sabah 4 e kadar uyanmadı. :işsiz: benimki çok tok uyumayı istemiyor herhalde. Muhallebi içini yakıyor galiba. Suda veriyordum yatmadan ama gece 3.4 kere uyandı. :63:
Bugün kahvaltı verdim bende yumurta sarısı ve beyaz peyniri ezdim. Karıştırdım minik minik verdim öyle yemeye bayıldı. Venim bebiş sıvı muhallebiler yerine pütürlü katı şeyleri yameyi daha çok sevdi :kk77:
Öğlen yarım incir yedirdim. Benimki yoğurt yemiyor :mad:
Yese akşam yatmadan 1 saat önce yoğurt verirdim
Sebzeyide hergün yemiyor benimki. Daha tam bir öğünlü ek gıdaya geçiş yapamadım yani.
Benimkide gece cok uyanmaya basladi bi gogsumu 3 saat vermyrm onu veryrm yatmadan once iyice emsn doysun diye cok mu geliyo acaba ondan mi rahatsz oluyoki

Benimkide gece cok uyanmaya basladi bi gogsumu 3 saat vermyrm onu veryrm yatmadan once iyice emsn doysun diye cok mu geliyo acaba ondan mi rahatsz oluyoki
Ayy bilemiyorum ki.. baksana benimki uyumadı çok tok olunca uyanıyordu. Dün öğlen saat 3 den sonra hiçbirşey vermedim. Gece uyudu 4 e kadar. Bugünde vermiyecegim bir deneyecegim bakalım bugecede uyuyacakmı?
Ama seninki annesütü. Eskiden beri böylemi yapıyorsun yenimi yapmaya başladın? Birde gün içerisinde verdiğimiz şeyleri de tam hazmedemiyorlarsa ondanda uyanıyor olabilrler. Yavaş yavaş alışmaya başlarlar.

Benimki de 2620 dogdu en son iki hafta once olculdu yani 5 aylikken 6200 du. Şu son iki gundur de asiri huzursuz. Diş mi cikaracak acaba
benim kızımda çok sinirli birkaç gündür bazen o kadar sinirleniyorki kızarıyor sesler çıkarıyor kucağıma alınca normale dönüyor peki hangi mamayı kullanıyorsun ben sma kullandım önce şimdi evolvia kullanıyorum gaz yapmıyor dedi bir arkadaş ama bizi etkilemedi kızımın hala çok gazı var asm deki hemşire aptamil iyi kilo aldırıyor dedi birde süt alerjisi için olan mamamı kullansam diyorum böyle karışık duygular içindeyim

Bugün 6 ay aşılarımızı olduk anneler 1 sol bacak 2 sağ bacak ve 1 ağızdan damla olmak üzere 4 tane :( tontonum ateşlenmesin diye fitil verdim bitane. 37 oldu ateşi nolur nolmaz artmadan önlem almak iyidir:)

Ayy bilemiyorum ki.. baksana benimki uyumadı çok tok olunca uyanıyordu. Dün öğlen saat 3 den sonra hiçbirşey vermedim. Gece uyudu 4 e kadar. Bugünde vermiyecegim bir deneyecegim bakalım bugecede uyuyacakmı?
Ama seninki annesütü. Eskiden beri böylemi yapıyorsun yenimi yapmaya başladın? Birde gün içerisinde verdiğimiz şeyleri de tam hazmedemiyorlarsa ondanda uyanıyor olabilrler. Yavaş yavaş alışmaya başlarlar.
Canm bi aydiir uyksu bozuk oyle cok fazla biseyde yedirmiyorum ki uyksunu erken saate cektm ondan mi acana 12de yatiyodu onceden simdi 9 bucuk en gec 10

Bugün 6 ay aşılarımızı olduk anneler 1 sol bacak 2 sağ bacak ve 1 ağızdan damla olmak üzere 4 tane :KK43: tontonum ateşlenmesin diye fitil verdim bitane. 37 oldu ateşi nolur nolmaz artmadan önlem almak iyidir:)
Hemsire mi dedi fitil ver diye bizimde cuma gunu ay nasil kiycam:(

:( üzüldüm emmemesine. Sen gorus canım haber verirsin bana
canım netten biraz araştırdım bu mamanın tadı çok kötüymüşok zorlanıyorlarmış maama kullanımında içine vanilya şurubu falan katıp veriyorlarmış senin bebeğin nasıl hemen içtimi mamayı yoksa zorlandunmı sende ben şimdilik bu mamadan vazgeçtim üniv hast de 4 ten sonra ücretli muayene oluyormuş onun için arayacağım belki ücretlide randevu alabilirim tahlil yaptırmak istiyorum alerji için çok teşekkür ederim mama teklifin için çok sağol

Ha bir de biz idrar tahlili yaptirdik. Enfeksiyon varsa ondan da icmeyebilir dedi doktor. Binbir guclukle tutturduk o poseti ama enfeksiyon felan cikmadi. Doktor soonuclara bakarak bu cocukta reflu var dedi hatta gaviscon kullaniyoruz iki haftadir. Hic fayda etmedi. Reflusu olsa bebek kusmaz mi ya benim kizim hic kusmuyor zaten ictigi iki gram mama
benim kızımda bir ara vardı idrar yolu iltihabı hoş oda çok şaibeli idi farklı hastane ve laboratuvarda 3 kez hem idrar tah hem de kültür yaptırdık sonuçlar farklıydı doktorda şaşırdı kendi yaptı biraz iltihap bar diyerek antibiyotik ķullandık çok ilginçtir antibiyotik kullanırken kuzımın iştahı düzelmişti çok sevindim ne zaman antibiyotik bitti iştah gitti:-(

Ha bir de biz idrar tahlili yaptirdik. Enfeksiyon varsa ondan da icmeyebilir dedi doktor. Binbir guclukle tutturduk o poseti ama enfeksiyon felan cikmadi. Doktor soonuclara bakarak bu cocukta reflu var dedi hatta gaviscon kullaniyoruz iki haftadir. Hic fayda etmedi. Reflusu olsa bebek kusmaz mi ya benim kizim hic kusmuyor zaten ictigi iki gram mama
peki reflü ilacından sonra hiç düzelmedimi iştahı canım benim eski dr da gaviscon vermişti birşey bulamadı o zamanlar kusma vardı bizde fakat gaviscon kabız yapar gibi oldu bende kullanmadım şimdi bir süredir küçük küçük öksürük var kızımda fakat üşütmüş değil başka birşey yok kusma da eskisi kadar değil ama az var bende bir haftadır gavisconu tekrar vermeye başladım kusma çok azaldı günde bir veya iki kez ama iştahsızlık hala var öksürük bir iki kez oluyor sen günde kaç defa ve kaç tane kullanıyorsun canım

Kizlar patates alerjikmidir ya..uf ne yicek benim kuzum.dun bugun ilk patates verdim.ama kaka aldi gitti kusma gaz..bende bugun makarna patates yedim.guya diyet yapicam..cok uzuluyorum gruplarda bebelerin hapir hupur herseyi yedigni gordukce

Diyet icinde gec kaldim cok ..guya bugun basladim

Ve yokluğuna alıştığım misafirim gelmeye başlıyo galiba:( sevinsem mi üzülsem mi bilemedim 15aydır yoktu mağlum. Lekelenme gibi bişeyler gelmiş devamı gelecek mi bakalım:)

Back