• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Kizlarr:halay::halay:
Ya cook oldu gelmeyeli unuttunuzmu beni..en son memlekete gidiyimmi diye sorduydum..gittim sinoptayim..annemler busefer gordu bebek nefes aldirmiyor annem yemegi yapiyo oglani sokaga cikariyor .kiz cok huysuz.5 aylikti is cikardi 2tane..sonrasinda 3 gece atesli gecirdik39tu hep..ne oldugunu anlamadik enfeksiyon yok dedi saglik ocagi..cocuk dr yok burda..gunde 5 6 kere kaka yapiyor.ishal gibide degil anlayamadim artik .yogurt vs cok yedim.meyveler felanmi dokunuyor artik dusünemiyorum ne oldugunu..

Kaka tahlili imkanimda yok burda.esim yokk yanimda merkeze gidemiyom 1 saat uzakta merkez..buranin iyi yani epey serin cocuklar yanmiyor kizarmiyor.

Herkes iyidir insallah:KK200:

Hoş geldin canım. İns den takip ediyorum maşallah :) aile yanında olmak güzeldir sukur. Özellikle oğluna iyi gelmiştir. Kızına da geçmiş olsun canım. İnşallah düzelir. Yoğurt meyve ara veren birkaç gün belki düzelir

Benim büyük kız çitleri aşıyordu durmuyordu ama ark ikizlerine çit yapmıştı orda oynatıyordu ben ikizlerimin de pek duracağını sanmıyorum bizfe sıkılganlık genetik
Benim kiz da acayip sip sevdi. oyuncaklardan bile hemen bikiyor.yenisi olmalı:KK12::63:

1 tatli kaşığı pirinç unu 60 ml suyla pişiriyorum içine istediğim şeyleri koyuyorum eger sade yapicaksamda tirnak ucu kadar toz şeker atıyorum
Tamam canim sagol
Eltimden için de söyleniyordu mama parasını kv veriyormuş eltim de hep çok yapıyormuş çocuk içmiyormuş döküyormuş kusuyormuş. Büyük ihtimal 1ay içinde tüketilmesi gerektiğinden eltim önemsemiyordu kv.lere gelin dedikodusu olsun da nolursa olsun.
Aynen oyle mutlaka soylencek bsy buluyorlar
Benim ki de öyle çok b.kluyuz :KK53: yapmadığı gün olmadı maşallah diyeyim. Bez yetiştiremiyoz ya taşırıyor bide. :KK48:
Aynen :KK70: esimi ariyorm bez al niye yeni aldm ya napiyosunuz diyo ben mi kullaniyorm ogluna soyle gelince diyorum :D

Nohuttan maya nasıl oluyor acaba :)

Kaynamış ılımış bi bardak sütü mayalanma ısısına gelince ki ben 7 ye kadar sayıyorum parmağımı süte sokup durabiliyosa tamamdır içine yıkanmış 15 tane nohut atıp bardagın üstünü kapatıp havluya sarıyosun normal mayalama gibi, bi gece kalsın ertesi gün cıvık bi yoğurt tutuyo zaten bunun içinden nohutları alıp tekrar bi bardak mayalanıcak sütü kaynatıp soğutup bu cıvık yoğut ile aynı işlemleri yap mayala sar 5-6 saat sonra taş gibi yoğurt oluyo ,maya hazır sonra kaç litre süt mayalasanda bu yoğurdu kullanabilirsin.karışık anlatmadım inş. Kolay oluyo bence

firkan firkan haklısınn canım market günlük sütü ii değil yabi ben ankaradayım burda Atatürk orman çiftliğinin sütü oluyo onu kullanıyorum ama bu hafta sütçüden alıcam süt, komşum memnunmuş bakalım

Kaynamış ılımış bi bardak sütü mayalanma ısısına gelince ki ben 7 ye kadar sayıyorum parmağımı süte sokup durabiliyosa tamamdır içine yıkanmış 15 tane nohut atıp bardagın üstünü kapatıp havluya sarıyosun normal mayalama gibi, bi gece kalsın ertesi gün cıvık bi yoğurt tutuyo zaten bunun içinden nohutları alıp tekrar bi bardak mayalanıcak sütü kaynatıp soğutup bu cıvık yoğut ile aynı işlemleri yap mayala sar 5-6 saat sonra taş gibi yoğurt oluyo ,maya hazır sonra kaç litre süt mayalasanda bu yoğurdu kullanabilirsin.karışık anlatmadım inş. Kolay oluyo bence

firkan firkan haklısınn canım market günlük sütü ii değil yabi ben ankaradayım burda Atatürk orman çiftliğinin sütü oluyo onu kullanıyorum ama bu hafta sütçüden alıcam süt, komşum memnunmuş bakalım
Tadı nasıl canım bir gariplik oluyormu nohut tadı falan ?

Kızlar acil cevap bekliyorum bebeğim tam 5 aylık bugün mecburen ise başladım izinler iptal edildiği için 657 devlet memuruyum süt iznim 3 saat mi yoksa yasa değişikliği ile yarım gün çalışmam yeterli mi

Kızlar acil cevap bekliyorum bebeğim tam 5 aylık bugün mecburen ise başladım izinler iptal edildiği için 657 devlet memuruyum süt iznim 3 saat mi yoksa yasa değişikliği ile yarım gün çalışmam yeterli mi
ooo 3 saatmi ? yarim gunmu :)) ben 1,5 saat erken cikiyorum ama 7 saat calismis oluyorum.. Bir tek memurlardami boylemi? ozel sektorde yokmu bu durum.. vay arkadas :/

kızlar dün bebiş kaka yapmadı bugün yaparken de zorlandı canı acıdı ama kakası katı değildi öyle.. macun kıvamındaydı..dün 150 cc çorba ve akşama doğru da şeftali yedi bu sabahta biraz muhallebi verdik ek olarak..acaba ağır mı geldi emmesi de azaldı diş çıkardığından beri..bundan dolayı olur mu acabba?kakasını kolaylaştırmak için napıyorsunuz:işsiz:
Kac aylik.150 cc corba mi cok degilmi

oznur65 oznur65 keryneia keryneia Kızlar ben özel sektörde çalışıyorum. 2 saat erken çıkıyorum. Bir sene bu şekilde olacak. Herkese izin var ama devlet ve özel diye saatleri mi farklı acaba?

ooo 3 saatmi ? yarim gunmu :)) ben 1,5 saat erken cikiyorum ama 7 saat calismis oluyorum.. Bir tek memurlardami boylemi? ozel sektorde yokmu bu durum.. vay arkadas :/
Yarım gün yasası geçti mi bilmiyorum ama yarım gün çalışanın maaşı da ona göre yatacak. Normalde doğum izni bittikten sonraki ilk 6ay 3saat sonraki 6ay 1.5saat süt iznimiz var canım tabi son olaylardan sonra onlarda da bi değişiklik olur mu bilmiyorum

Can'ım yarım gün çalışmayı seçersen yarım maaş alıyorsun. Süt iznin doğum iznin bitikten sonra 6 ay boyunca üç saat. Bana süt izni daha mantıklı geliyor

Merhaba kızlar çok uzun zamandır giremiyorum nete memleketteyim ben de. Kalabalıkta çocuk rahat büyüyor doğrusu nefes almaya fırsatı oluyor insanın. Birkaç sayfa okudum baya kişi ek gıdaya başlamış biz de beş buçuk aylık olduk iki hafta içinde başlayacağız em gıdaya az az başlayacağımı biliyorum ama ne kadar ek gıda ne kadar anne sütü vereceğim bilmiyorum. Bir öğün mü iki öğün mü ek gıda vereceğiz. Doktoru tablo falan veren varsa paylaşabilir mi. Ek gıda verdiğinizde sütünüzü sağıyor musunuz. Süt kesilme emmeyi bırakma gibi sorunlar yaşar mıyız acaba

Merhaba kızlar çok uzun zamandır giremiyorum nete memleketteyim ben de. Kalabalıkta çocuk rahat büyüyor doğrusu nefes almaya fırsatı oluyor insanın. Birkaç sayfa okudum baya kişi ek gıdaya başlamış biz de beş buçuk aylık olduk iki hafta içinde başlayacağız em gıdaya az az başlayacağımı biliyorum ama ne kadar ek gıda ne kadar anne sütü vereceğim bilmiyorum. Bir öğün mü iki öğün mü ek gıda vereceğiz. Doktoru tablo falan veren varsa paylaşabilir mi. Ek gıda verdiğinizde sütünüzü sağıyor musunuz. Süt kesilme emmeyi bırakma gibi sorunlar yaşar mıyız acaba
Ek gıda verince anneyi emmeyi bırakmaz merak etme canım benim bi kızım çok acıkınca sinirleniyor birazcık emmeden yemek yemiyor. Ben günde 3veya 4öğün ne kadar yerlerse doyana kadar yediriyorum onun dışında ne zaman isterlerse emziriyorum

Ek gıda verince anneyi emmeyi bırakmaz merak etme canım benim bi kızım çok acıkınca sinirleniyor birazcık emmeden yemek yemiyor. Ben günde 3veya 4öğün ne kadar yerlerse doyana kadar yediriyorum onun dışında ne zaman isterlerse emziriyorum
İnşallah Can'ım benim ki de emmeyepek düşlün değil zar zor emziriyorum ek başlayacağım için korkuyorum bir kere kabak verdim sadece çok iştahlı yedi bir daha da korktum bırakır diye vermedim ama iki hafta sonra mecburen başlayacağız bakalım neler olacak

Kizlar bende pazartesi mecburen işe baslayacam :KK43: ama kizimin uyku düzeni de yemek düzeni de yok :KK43: uykudan uyaninca hemen emmek istiyor uyuyana kadar aralarda yine en az 2 defa emiyor uyumadan mutlaka emecek yoksa uyumuyor :KK43: birkac günde nasil bir düzen sağlayabilirim ki ? :işsiz:Biberon sevmiyor emzik almiyor !!! Emzige nasil alistirabilirim siz hangi marka emzik kullaniyorsunuz? Bakici bulamadik kizima esim bakacak. Emzige alisirsa en azindan daha rahat olur. Cok zorlanacagiz o kesin. Hem kizim icin hem de bizim icin zor bir süreç olacak. Sutum sagmayla gelmiyor o da ayri bir sıkıntı :işsiz:

canım ben de işe başladım yarım gün değil 3 saat erken çıkıyorsun sadece..amirinle konuş bence..misal ben üctersiz izne ayrışcaktım amirim ayrılma boşyere yarım gün çalışır öğlen çıkarsın dedi..ben de şimdi yarım gün işe gidiyorum bebeğime babası ve dayısı bakıyor..:kahve:
amirinle konuş onların insifitiyatinde kalıyor biraz da..

Back