• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Bizimkine ben tinky i acmistim arkadaşım eşek nasıl sevdi gülüyor filan hemen kapattim :)) alismasin diye . sayıları ben söylüyorum her gün çok mutlu oluyor şarkıyı acayim sever sanki :))

Maşallah uzay a dışı de hayırlı olsun.
Ben mecburen aciyorum birazda yerinde durmuyor diye.. sabah ben hazirlik yaparken o biraz tv izliyor ki onda bile durmuyor zaten, sabit durmak ona gore birsey degil.. ama ne kadar az izlerse o kadar iyi tabi ;)

Tesekkurler bu arada :)

Kızlar güneş kremi olarak ne aldınız ben banyo ürünlerinde mustela kullanıyorum arkadaşım bella b-sunny b almış ama 40 faktör mustela 50 faktör bella b tamamen organik diyor kafam karıştı açıkcası

Gecen hafta cumartesi oyun oyarken boyle cani aciyormus gibi dudak buzmeler kucak istemeler baslamisti :) hep bir ilgi hep bir oyun hatta ben dis cikariyor galiba diye dusunmustum.. gece sute kalkinca hafif aglamakliydi yine cani aciyor gazimi var filan dusundum, ama iki gun once iste beyazlik gordum damaginda ertesi gun cikti ahahaha .. daha onceden gormemistim dogrusu :)
Ya benim kızımında 1 ayı geçti beyaz ön alt iki dişi diş etinden gözüküyor ama bi türlü patlatamadı daha diş buğdayı yapıcak mısın canım

Boyun tembelliği olabilir mi acaba? Hemen hemen aynısı olmasa da benim bebeğim de yatar pozisyondayken sağ tarafa dönmüyordu. Boyun tembelliği varmış. Bir kaç masaj tekniği gösterdi fizyoterapist. Geçti çok şükür.
Cnm onu da araştırdım ama öyle birşey de değil bizim ki. Tembellik olsa hiç kaldıramaz. Bizim ki sadece kucakta otururken kafayı kaldıramıyor. Boynu hep aşağıda. Ama normal zamanda rahatlıkla bakınıyor. firkan firkan nın dediği gibi belki 6 ay dolunca farklı olur daha kemikler yumuşak dik tutamıyorlar heralde.

Benimki de yapıyor bunu :) çok guluyorum çok tatlı oluyor. Bu arada bizim de yanaklar büyük :) gören yanağa saldırıyor :) onların yer çekimine yenik mi dusuyor bunlar ne :KK70:

Boşver canım. Sonuçta bireysel farklılıklar olabileceğini biliyoruz sağlıklı olsunlar da :KK66:

Emme sıklığını da artirabilirsin canım. Çok da kötü değil sanırım. Bir de minik emir hasta olmustu o ara kilo kaybı yaşamış olabilir az almış olabilir.

Ben kafayı tutamamasjni çok sallamadim çünkü doğduğundan beri kafayı tutar. Ben ilk aylarda bile kafasından peek tutmuyordum. Dediğin gibi daha oturmayı tam bilemiyorlar :halay: bir de bizimki o durumdayken bils birazcık eğilip ayak emmeye başlıyor :dondurma::kk77:
Tombişler ya :) yanaklar tam sıkılmalık. Biz de eşimle öyle diyoruz yanaklar ağır geliyor heralde kaldıramıyor çocuk napsın :)

Ya benim kızımında 1 ayı geçti beyaz ön alt iki dişi diş etinden gözüküyor ama bi türlü patlatamadı daha diş buğdayı yapıcak mısın canım
Ben gormemle patlamasi bir oldu ama disini felaket kasiyor su siralar elimi filan veriyorum kemiriyor resmen, omu yardimci oldu acaba.. belki bizimkininde yavas cikar bundan sonra hic bir fikrim yok ama bana hizli gelicek gibi geliyor :nazar::KK53:

hadi gözünaydın:KK9: biz de henüz ısırma yok ama sıcaklardan ve diş acısından sanıyorum emmesi azalıyor yoğun savaş veriyoruz:cool:
Bizdede ara ara almiyor ama yarim saat bekliyorum kendiliginden istiyor, cokta israrci olmamak lazim.. nede olsa cok acikinca her turlu emiyolar :rolleyes:

Benimki de yapıyor bunu :) çok guluyorum çok tatlı oluyor. Bu arada bizim de yanaklar büyük :) gören yanağa saldırıyor :) onların yer çekimine yenik mi dusuyor bunlar ne :KK70:

Boşver canım. Sonuçta bireysel farklılıklar olabileceğini biliyoruz sağlıklı olsunlar da :KK66:

Emme sıklığını da artirabilirsin canım. Çok da kötü değil sanırım. Bir de minik emir hasta olmustu o ara kilo kaybı yaşamış olabilir az almış olabilir.

Ben kafayı tutamamasjni çok sallamadim çünkü doğduğundan beri kafayı tutar. Ben ilk aylarda bile kafasından peek tutmuyordum. Dediğin gibi daha oturmayı tam bilemiyorlar :halay: bir de bizimki o durumdayken bils birazcık eğilip ayak emmeye başlıyor :dondurma::kk77:
Aynen ya saglikli olsunlarda zayif olsunlar

Gecen hafta cumartesi oyun oyarken boyle cani aciyormus gibi dudak buzmeler kucak istemeler baslamisti :) hep bir ilgi hep bir oyun hatta ben dis cikariyor galiba diye dusunmustum.. gece sute kalkinca hafif aglamakliydi yine cani aciyor gazimi var filan dusundum, ama iki gun once iste beyazlik gordum damaginda ertesi gun cikti ahahaha .. daha onceden gormemistim dogrusu :)
Ya bizimkininde beyazlik var da huzursuz nerdeyse bi haftadirda salyasida cogaldi insallah cikarir rahatca

Kızlar güneş kremi olarak ne aldınız ben banyo ürünlerinde mustela kullanıyorum arkadaşım bella b-sunny b almış ama 40 faktör mustela 50 faktör bella b tamamen organik diyor kafam karıştı açıkcası

Ben 50 faktör sebamet baby aldım ve kullandım. Cildinde tahriş olmadı, güneşten de iyice korudu, yanmadı.

Çorbaya irmik falan koyuyorum. Meyveyi en baştan beri püreli veriyorum şeftaliyi ben de senin gibi büyük parçaları ezip veriyorum hatta dün elimde muzu ezdim ezdim verdim. İlk başta çıkardılar geri verdim derken alıştılar 1muzu ikisi bitirdi. Yavaş yavaş büyütüyorum lokmaları.
Peyniri elimle ezdirip verdim muz gibi.. yumuşak peynirdi.
Benimki pütürlü meyvelere alıştı gibi. Şeftaliyi rendeleyince içindeki büyükçe parçaları çıkarıyordum. Şimdi çıkarmıyorum onları biraz daha ezdirip veriyorum.
Birde çorbaya eti bebenin ekmegi varya ondan pıtıkladım toz gibi öyle vermeyi denedim. Çorba katıca oluyor. Sanki çiğnenecek büyük parça varmış gibi çiğniyor agzında döndürüyor.O kadar tatlı çiğniyorki :KK48: yavv bu bebişler çiğnemeyi nasıl öğreniyor anlamadım :KK48: çorbayı o ekmekle daha rahat yiyor.

Canım marketteki günlük sütlerdede ilaç var. Ondan marketten alınan günlük sütler daha katı oluyor. Ben bize gelen sütçüyü yakalayamadığımda market günlük sütleri ile mayalıyordum. O zaman katıca yoğurt oluyor.
Senin alabilecegin bir sütçü yokmu? Komşularına bir sorsan. Yoğurt ve sütlerdeki ilaçlar çok tehlikeli diye haberlerde izlemiştim.

Canım senin canın bayagı bir sıkılmış. Bebegin ağlasa bile birine bırakıpda azıcık dışarı çık. Biraz hava al. İnan bana bebeksizlikte rahatlatıyor. 10 dk bile olsa yap bunu... samimi olduğun bir komşun bir arkadaşın yokmu. Dertleşebilecegin içini dökecek biri.

Veriyorm zaten sus sus nereye kadar yine gecen gun sanki zayflams gbi geldi dedi bende sana göre zaten benm sutum yok yetmiyo yagli degl ama nasil oluyosa cock 6 aydir sadece emerek doyuyo kilo aliyo dedm hic biseu diyemedi
Benim kv de mama verme diyordu 2çocuğa nasıl yetsin sütüm ilk 3ay gündüz doğru düzgün uyumadılar dudağını büzüyordu mama verince. Aç mı kalsın çocuklarım. Aldığımız mamaların çoğunu döktüm ama 2tane olunca mecbur hazırda mamaları oldu

Telefona ağlıyor artık onun yanında teli elime almayacagim. Ninni vs aciyordum
Yok telefonu istiyormuş :) nasıl ağladı demin. Bir de video açtım o an acmiyorum çok hoşuna gitti gülüyor filan amannm dedim kapattim çıldırdı kapattim diye. Nasıl hemen de fark ediyor ya. Dikkatli olmalıyım sanirun. Çizgi film vs izlemek için daha var değil mi?
En az 2yaş hatta artık 3yaştan önce 2boyutlu şeyleri pek önermiyorlar canım. Bazı uzmanlar kitapları bile önermiyor 3boyutlu şeyler gösterip hayal gücünün gelişmesi gerekiyormuş. Benim büyük kızım 2yaşından sonra tv izlemeye başladı ama hala daha 1çizgi filmi oturup bitirmiş değildir duramıyor yerinde

Benim kv de mama verme diyordu 2çocuğa nasıl yetsin sütüm ilk 3ay gündüz doğru düzgün uyumadılar dudağını büzüyordu mama verince. Aç mı kalsın çocuklarım. Aldığımız mamaların çoğunu döktüm ama 2tane olunca mecbur hazırda mamaları oldu
Ya bu zihniyeti anlamiyorm sutun olurda mama verirsen tamam konussnlar anlarm ama yetmezse mecbur verilcek cock ac mi kalsin

Herkese merhaba kızım 5 aylık sütüm kesildi 1 haftadır mama da yemiyor doktor acil annesütü temin etmen gerek dedi. Aranızda sütü bol olup poşetlemiş saklamış birileri varsa satmayı düşünen hemen almak isterim. Kızım çok zor durumda beslenemediği için hastaneye yatması gerekecek eğer süt bulamazsam. Lütfen lütfen fazla sütü olanlar bana acil dönüş yapabilir mi bir anne olarak çok zor durumdayım kızım günlerdir kilo kaybediyor.

En az 2yaş hatta artık 3yaştan önce 2boyutlu şeyleri pek önermiyorlar canım. Bazı uzmanlar kitapları bile önermiyor 3boyutlu şeyler gösterip hayal gücünün gelişmesi gerekiyormuş. Benim büyük kızım 2yaşından sonra tv izlemeye başladı ama hala daha 1çizgi filmi oturup bitirmiş değildir duramıyor yerinde

Ben de en azından bir yaş olsun diyordum. Bugün anlık gostereyim dedim hemen sevdi. Bir daha yapmam :( ben yanında TV açtığımda bizimki de anlık bakıp ki sese odaklanıyor sanırım kafayı çeviriyor ( acunu izlemisti ama bir kere uzun sadece :) )

Kitapları duymamistim canım.

Herkese merhaba kızım 5 aylık sütüm kesildi 1 haftadır mama da yemiyor doktor acil annesütü temin etmen gerek dedi. Aranızda sütü bol olup poşetlemiş saklamış birileri varsa satmayı düşünen hemen almak isterim. Kızım çok zor durumda beslenemediği için hastaneye yatması gerekecek eğer süt bulamazsam. Lütfen lütfen fazla sütü olanlar bana acil dönüş yapabilir mi bir anne olarak çok zor durumdayım kızım günlerdir kilo kaybediyor.

Canım Rabbim yardım etsin. Süt bulursun inşallah ama bütün mamaları denedin mi ayrıca ek gıdaya başlayabilirsin biraz belki o şekilde yer bir şeyler sever de.

Tuhh cnm yaa face de bi guruptan bahsetmislerdi aracilik yapiyormus filan denilmisti emziren annelere de yaz istersen umarim bulursun

@DilberiRana canım bem marketten yRım lt günlük süt alıyorum kaynatıyorım fokırdayınca kapatıp altını soğumasını bekliyorum sonra serçe parmagını sokup 7 ye kadsr say 7 de çekmek zorunda kalıuorum sıcağına o zaman işte mayalıyorum bir su bardsğına 2 tatlı kaşığı maya koyup dipten karıştır üstünü süzgeçle kapatabilşrsin havluya sar hiç dokınma sabaha kadar dursun sabah dolaba koy ,hem taş gibi hemde tadı hiç ekşisiz olur benim, hatta ilk mayayıda nohuttan yapyım tam organik olsun diye :)
Nohuttan maya nasıl oluyor acaba :)

Back