• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

maiii maiii canimm bir ara uyurken en azindan bi sehpaya sandvic falan pratik birseyler icecek koy kucagindayken bi elinle de yersin.Ben bazen emzirirken sicak falan olmayan seyler yiyorum.Anlayissiz,sabit fikirli insanla ugrasmak zor..dinlemez ,anlamaz ,anlamak istemez isine oyle geliyor cunku.
Yapayım da ne koyayım ki içine.zeytinden başka birşey yememem gerek.ezmesini alıp süreyim olmadı.bıktım ya öffff

Ben dün sabah tuzsuz peynir tattırdım. İlk yüzünü ekşitti ama 2. Verdiğimde yedi. O kadar verdim :KK48: sen başladınmı?
Daha başlamadım 6ayın bitmesini bekliyorum pütürlü meyve verince bile zorlanıyorlar o yüzden veremedim yiyemezler diye

Hımm mantıklı, çok teşekkür ederim Allah razı olsun canım denicem inş, senin yoğurt makinen nasıl, hangi marka model, memnun musun?

@DilberiRana canım bem marketten yRım lt günlük süt alıyorum kaynatıyorım fokırdayınca kapatıp altını soğumasını bekliyorum sonra serçe parmagını sokup 7 ye kadsr say 7 de çekmek zorunda kalıuorum sıcağına o zaman işte mayalıyorum bir su bardsğına 2 tatlı kaşığı maya koyup dipten karıştır üstünü süzgeçle kapatabilşrsin havluya sar hiç dokınma sabaha kadar dursun sabah dolaba koy ,hem taş gibi hemde tadı hiç ekşisiz olur benim, hatta ilk mayayıda nohuttan yapyım tam organik olsun diye :)

Canım çocuğunuz olmadan önce de mi böyleydi alwrji yüzünden mi veya bebekle ilgilendiğin için mi açıldı aranız? İnşallah geçici bi durumdur aynı evde bu şekilde yaşamak gerçekten zor. Konuşmanız gerekiyor bence. Ve lafa direkt bu sefer hiç konuşmadan beni dinle lütfen diye girmen lazım. Artık annesini çok seviyosa annesinin üstüne yemin ettir sussun ve dinlesin seni. Kızdığım noktalar şu yapmak istediklerim şu alerji diyeti yapmadığımda çocuğumun başına gelenler bunlar vs diye tek tek zorla dinleterek yap açıklamanı bence senin eşin dinlemeyi bilmiyor dinlese belki anlar halini
Konuşmak ve biz....bunu yapmaya yeltendiğini her zaman daha kötü bi sonuçla çıktım.evet böyleydik.hatta 2 yaz önce ayrılmak için elimden geleni yaptım.bırakmadı yakamı.zorla dinlerken suratıma sırıtıyor yan yan çok bilmiş gerzek der gibi.ağzını yüzünü kırasım geliyor.

Benimkide son iki ay toplam 500 gr almış canım. İlkinde böyle birşey hiç yaşamadım. Gayet iyi kg alıyordu. Bu bebiş alamayınca ne yapacagımı şaşırdım. :KK43:

Pirinç ununu çok nadir veriyorum canım. Verdiğim kaşık mamaları ve muhallebilerde çok az zaten. Yarım kase bile yemiyor. 6.7 çay kaşığı veriyorum. Birtek meyveyi güzel yiyor.
Bebegim aç kalmıyorki kalsa aglar uyumaz. Gece uykuları hala çok düzenli maşallah. Sadece az daha kg alsın diye veriyorum. :KK43:

Canım o zaman kocanı bir kenara koyacaksın. Konuştuğundada seni anlamıyorsa bırak birşey isteme ondan. En azından kafan rahat eder. Bebegini uyutmadan yanına birşeyler al. Bebeginin sadece süt alerjisi var degilmi?
Ne bileyim en azından ceviz badem al yanına... bebegin uyurken yersin.
Mesela küs olsanız bile eşin akşam kalkıp yatarkende kumandayı bana verirmisin de.. bırak surat asarsa assın söylenirse söylensin görmezden gel canım. Belki sen ona karşılık vermezsen biraz daha anlar halinden. Slingde duruyorsa ona yatır bebegini bırak kucagında uyusun. Zaten bünyesi düzeldiğinde oda huzurlanacak yatagında uyuyacak.
Merak etme aylarca böyşe devam etmeyecek. Eninde sonunda düzene girecek.
Bebegine şarkı açmayı denedinmi canım. Tinky minky bütün şarkılar diye ara googleda aç onu yanında bebeler bayılıyor.
Birde arada ona göster bakalım , ona bakarken ağlayacakmı? Biraz sakince duracakmı?

@misscaglayan sessizyazar sessizyazar kızlar bebekler 6 ay dolmadan kendilerini kafalarını dik tutamazlar zaten. Destekli oturtma derken sadece arkadan degil öndende hatta önden verilen destekte kolltuk altlarına kadar destek lazım. Yavaş yavaş öğrenecekler dik oturmayı. Sıkıntı yok :KK66:
Canım,süt alerjisi ama alerjen herşey dokunuyor.domates Patlıcan Çerez ....uzuyor liste.....neyse halletcem brn.zatrn bişey istemiyorum artık.umrumda değil hiçkimse.aldığım darbeler bini AŞTI.şu bebek olmasa ben bu ülkede bile durmam.defolup giderim.hayali bile güzel.

Bizden birini bulduk yani :) sağol cnm rahatladım biraz bir tek benim bebeğim mi böyle diye üzüldüm. Aynen tv açık oldu mu ona bakmak için elinden geleni yapıyor gayet güzel bakınıyor :) baya da duruyor öyle. Ama kucakta o kafa kalkmıyor illa yere bakıyor anca birşey dikkatini çekti mi kaldırıyor. Bende fazla umursamıyordum ama annemler falan da söyleyince acaba boynunda mı bir sıkıntı var dedim. Doktor bu gidişimde sorarım inşallah.

Boyun tembelliği olabilir mi acaba? Hemen hemen aynısı olmasa da benim bebeğim de yatar pozisyondayken sağ tarafa dönmüyordu. Boyun tembelliği varmış. Bir kaç masaj tekniği gösterdi fizyoterapist. Geçti çok şükür.

maiii maiii canim Allah yardimcin olsun..benim bebegimde cildirmis bu ara disler bi yandan.habire gaz kaka uykular beter oldu.sut urunumu be bilmiyom ama yedigim herseyden huysuxlaniyor..yoruldum artik.bu bile tekbasina beni yiruyor bide anlayissiz bir eş Allah sana sabir versin.esin neden bukadar ihmalkar..ozel hayatiniz nasil afedersin.bebegi birine verip hic basbasa kalamazmisinz bi nefes alirdimz

Daha başlamadım 6ayın bitmesini bekliyorum pütürlü meyve verince bile zorlanıyorlar o yüzden veremedim yiyemezler diye
Peyniri elimle ezdirip verdim muz gibi.. yumuşak peynirdi.
Benimki pütürlü meyvelere alıştı gibi. Şeftaliyi rendeleyince içindeki büyükçe parçaları çıkarıyordum. Şimdi çıkarmıyorum onları biraz daha ezdirip veriyorum.
Birde çorbaya eti bebenin ekmegi varya ondan pıtıkladım toz gibi öyle vermeyi denedim. Çorba katıca oluyor. Sanki çiğnenecek büyük parça varmış gibi çiğniyor agzında döndürüyor.O kadar tatlı çiğniyorki :KK48: yavv bu bebişler çiğnemeyi nasıl öğreniyor anlamadım :KK48: çorbayı o ekmekle daha rahat yiyor.
@DilberiRana canım bem marketten yRım lt günlük süt alıyorum kaynatıyorım fokırdayınca kapatıp altını soğumasını bekliyorum sonra serçe parmagını sokup 7 ye kadsr say 7 de çekmek zorunda kalıuorum sıcağına o zaman işte mayalıyorum bir su bardsğına 2 tatlı kaşığı maya koyup dipten karıştır üstünü süzgeçle kapatabilşrsin havluya sar hiç dokınma sabaha kadar dursun sabah dolaba koy ,hem taş gibi hemde tadı hiç ekşisiz olur benim, hatta ilk mayayıda nohuttan yapyım tam organik olsun diye :)
Canım marketteki günlük sütlerdede ilaç var. Ondan marketten alınan günlük sütler daha katı oluyor. Ben bize gelen sütçüyü yakalayamadığımda market günlük sütleri ile mayalıyordum. O zaman katıca yoğurt oluyor.
Senin alabilecegin bir sütçü yokmu? Komşularına bir sorsan. Yoğurt ve sütlerdeki ilaçlar çok tehlikeli diye haberlerde izlemiştim.
Canım,süt alerjisi ama alerjen herşey dokunuyor.domates Patlıcan Çerez ....uzuyor liste.....neyse halletcem brn.zatrn bişey istemiyorum artık.umrumda değil hiçkimse.aldığım darbeler bini AŞTI.şu bebek olmasa ben bu ülkede bile durmam.defolup giderim.hayali bile güzel.
Canım senin canın bayagı bir sıkılmış. Bebegin ağlasa bile birine bırakıpda azıcık dışarı çık. Biraz hava al. İnan bana bebeksizlikte rahatlatıyor. 10 dk bile olsa yap bunu... samimi olduğun bir komşun bir arkadaşın yokmu. Dertleşebilecegin içini dökecek biri.

Canım,hayaller hayatlar diyorlar ya....bana en çok uyan o....melankolik,işkolik,bencil bir adam.ev işte evli bi de.çocuk da yaptı.bitti.beklentileri karşıladı.
Allah yardimcn olsun bizimkilerde cok farkli değıl yani yardimci oldugu söylenemez

Sormayı unuttum:olamaz: bida yazarak gitcem sorular birikiyor arada unutuyorum. Aslında tam tersi çok hareketli aktif ama kafayı tutamıyor kucaktayken otururken. Yanakları tombul kendi de biraz tombul sayılır ağır geliyor heralde diye düşünüyoruz :)
Oyyy Masallah tombistir o yuzdendir annesi, normal o zaman :) yavas yavas tutar sen dikkatli ol yinede ;)

Benim ikizlerden gökçeye de az yiyo bu heralde diyorlardı. Halbuki bilgenin iki katı emiyordu ama hareketli olduğundan hep bilgeden zayıfyı. Ek gıdaya geçince hala bilgeden fazla yiyor ama kilo alımı arttı biraz toparlandı. Yine de bilgeden az kilosu. Gökçe şu an peşimden emekleye emekleye geliyor koltuklara tırmanıp dizüstü duruyor bilge ise yatırdığımız yerde en fazla bi kez yüzüstüne dönüyor ve geri geri giderek koltukların altına sıkışıyor :KK48: herkesin her şeye bilgisi çok arkadaşım boşverin. Ben şu an ikiz oldukları için ağızlarının payını verebiliyorum gökçe yemiyo zayıf diyenlere hayır asıl o çok yiyor ama uyumuyor ve çok hareketli diyorum bilgeyle kıyaslıyorlar ama nazar değmesin diye sadece anne sütü aldıkları dönemde aldığım formül mamaların çoğunu çöpe döktüm ama nazar değip de sütüm kesilmesin diye kimseye söylemedim aaaa tüh mama mı veriyosun sütün yetmiyor mu 3kişilik ye diyenler oldu. Dün kv.m bile 2köfteyle adam mı doyar senin 3kişilik beslenmen lazım dedi yşye yiye şiştim zaten bebeklerin ikisi benden toplam çeyrek köfte kadar alıyor gerisi bana kalıyor dedim gülüyor en iyisi kimseyi takmamak ama cevabını verceksin ki senin içinde kalmasın sen rahat ol :KK51:
Veriyorm zaten sus sus nereye kadar yine gecen gun sanki zayflams gbi geldi dedi bende sana göre zaten benm sutum yok yetmiyo yagli degl ama nasil oluyosa cock 6 aydir sadece emerek doyuyo kilo aliyo dedm hic biseu diyemedi

Ahh sorma biraz önce uyuyordu bi baktım ters dönmüş kafayı da kaldırmış ( ama hala uyuyor ) gözler kapalı kendini bilmeden kafayı sağa sola çeviriyor :) sabahta öyle uyandı mı bi ters dönüyor kafayı dikip beşikten bana bakıyor sessiz sessiz Çaki:deli:

Benimki de yapıyor bunu :) çok guluyorum çok tatlı oluyor. Bu arada bizim de yanaklar büyük :) gören yanağa saldırıyor :) onların yer çekimine yenik mi dusuyor bunlar ne :KK70:

Aynen oyle canim mesela bnm oglum cok hareketli ve gunduz uykusu cok az tombul bi bebek olması imkansiz hala kiyaslama yapıyolar kendi soyluyo hem surekli uyuyoms onun cocugu heralde kilolu olur enerji harcamiyomus ki

Boşver canım. Sonuçta bireysel farklılıklar olabileceğini biliyoruz sağlıklı olsunlar da :KK66:

Benimkide son iki ay toplam 500 gr almış canım. İlkinde böyle birşey hiç yaşamadım. Gayet iyi kg alıyordu. Bu bebiş alamayınca ne yapacagımı şaşırdım. :KK43:

Pirinç ununu çok nadir veriyorum canım. Verdiğim kaşık mamaları ve muhallebilerde çok az zaten. Yarım kase bile yemiyor. 6.7 çay kaşığı veriyorum. Birtek meyveyi güzel yiyor.
Bebegim aç kalmıyorki kalsa aglar uyumaz. Gece uykuları hala çok düzenli maşallah. Sadece az daha kg alsın diye veriyorum. :KK43:

Canım o zaman kocanı bir kenara koyacaksın. Konuştuğundada seni anlamıyorsa bırak birşey isteme ondan. En azından kafan rahat eder. Bebegini uyutmadan yanına birşeyler al. Bebeginin sadece süt alerjisi var degilmi?
Ne bileyim en azından ceviz badem al yanına... bebegin uyurken yersin.
Mesela küs olsanız bile eşin akşam kalkıp yatarkende kumandayı bana verirmisin de.. bırak surat asarsa assın söylenirse söylensin görmezden gel canım. Belki sen ona karşılık vermezsen biraz daha anlar halinden. Slingde duruyorsa ona yatır bebegini bırak kucagında uyusun. Zaten bünyesi düzeldiğinde oda huzurlanacak yatagında uyuyacak.
Merak etme aylarca böyşe devam etmeyecek. Eninde sonunda düzene girecek.
Bebegine şarkı açmayı denedinmi canım. Tinky minky bütün şarkılar diye ara googleda aç onu yanında bebeler bayılıyor.
Birde arada ona göster bakalım , ona bakarken ağlayacakmı? Biraz sakince duracakmı?

@misscaglayan sessizyazar sessizyazar kızlar bebekler 6 ay dolmadan kendilerini kafalarını dik tutamazlar zaten. Destekli oturtma derken sadece arkadan degil öndende hatta önden verilen destekte kolltuk altlarına kadar destek lazım. Yavaş yavaş öğrenecekler dik oturmayı. Sıkıntı yok :KK66:

Emme sıklığını da artirabilirsin canım. Çok da kötü değil sanırım. Bir de minik emir hasta olmustu o ara kilo kaybı yaşamış olabilir az almış olabilir.

Ben kafayı tutamamasjni çok sallamadim çünkü doğduğundan beri kafayı tutar. Ben ilk aylarda bile kafasından peek tutmuyordum. Dediğin gibi daha oturmayı tam bilemiyorlar :halay: bir de bizimki o durumdayken bils birazcık eğilip ayak emmeye başlıyor :dondurma::kk77:

Konuşmak ve biz....bunu yapmaya yeltendiğini her zaman daha kötü bi sonuçla çıktım.evet böyleydik.hatta 2 yaz önce ayrılmak için elimden geleni yaptım.bırakmadı yakamı.zorla dinlerken suratıma sırıtıyor yan yan çok bilmiş gerzek der gibi.ağzını yüzünü kırasım geliyor.
Canım valla ne diyeceğimi bilemiyorum konuşmayınca sorunlar halledilmiyor ki. Eşin de bu konuda çok sıkıntılı. Bu kadar sıkıntıyı çekme dicem çocuğun var bilemiyorum valla. İnşallah seni bir an önce anlar ve huzurlu olursunuz

Telefona ağlıyor artık onun yanında teli elime almayacagim. Ninni vs aciyordum
Yok telefonu istiyormuş :) nasıl ağladı demin. Bir de video açtım o an acmiyorum çok hoşuna gitti gülüyor filan amannm dedim kapattim çıldırdı kapattim diye. Nasıl hemen de fark ediyor ya. Dikkatli olmalıyım sanirun. Çizgi film vs izlemek için daha var değil mi?

Hadi yaa hayırlı olsun :) ay belirtileri neydo kac gundr bende beklyrm cikcak diye
Gecen hafta cumartesi oyun oyarken boyle cani aciyormus gibi dudak buzmeler kucak istemeler baslamisti :) hep bir ilgi hep bir oyun hatta ben dis cikariyor galiba diye dusunmustum.. gece sute kalkinca hafif aglamakliydi yine cani aciyor gazimi var filan dusundum, ama iki gun once iste beyazlik gordum damaginda ertesi gun cikti ahahaha .. daha onceden gormemistim dogrusu :)

Telefona ağlıyor artık onun yanında teli elime almayacagim. Ninni vs aciyordum
Yok telefonu istiyormuş :) nasıl ağladı demin. Bir de video açtım o an acmiyorum çok hoşuna gitti gülüyor filan amannm dedim kapattim çıldırdı kapattim diye. Nasıl hemen de fark ediyor ya. Dikkatli olmalıyım sanirun. Çizgi film vs izlemek için daha var değil mi?
Ben gunde yarim saat babytv aciyorum ya :) Devamli ayni seyler donuyor favori programi bile var sarki soyliyen sayilar ahahaha birde dogum gunu kutlayan bebek :D

Ben gunde yarim saat babytv aciyorum ya :) Devamli ayni seyler donuyor favori programi bile var sarki soyliyen sayilar ahahaha birde dogum gunu kutlayan bebek :KK70:

Bizimkine ben tinky i acmistim arkadaşım eşek nasıl sevdi gülüyor filan hemen kapattim :)) alismasin diye . sayıları ben söylüyorum her gün çok mutlu oluyor şarkıyı acayim sever sanki :))

Maşallah uzay a dışı de hayırlı olsun.

Back