• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Söylediklerinin hepsini yapıyor cnm. Ben internetten çok araştırdım sorun olsa yapamazdı zaten. Mesela sabah uyanmış beşiğinin içinde ters dönmüş tv açıktı kafayı baya kaldırmış tv izliyor :) oyun halısında da öyle yastık koyuyom tv yi görmesin diye napıyo ediyo döne döne tv izlemek için engelleri aşıyo kafayı dikiyor izliyor :KK70:tek problemimiz otururken kafayı kaldıramamak boynunu içine gömüyor. Şöyle bir dik durayım bakayım demiyor:KK34:

Canım benimki de öyle :) ilk günden beri nerdeyse kafayı tutar. Ama otururken yere doğru :) ben hiç sallamadim çünkü yerde daha çok ilgi çekici şeyler var :) bizimki de yüz ustuyken kafayı çok güzel uzatır her şeye. TV nin sesini duysun her şekilde sese yönelir :) oturmayı yeni öğreniyorlar :) hem ben de hiç doğru oturamam hep yatar pozisyon :) anasının oglu :)

Yoğurdu güzel yapıyor canım. Hiç problem yaşamadım.
Ben aldığımda daha hamile degildim hamile olsaydım belki başka markalarıda araştırırdım.
Eşim ev yoğurdu yiyor sadece dışardan alınanları istemiyor. O yüzden kendim mayalıyordum ama yaz geldimi bir türlü tutturamıyrdum o yüzden makine istedim.
Pahalı olmasın ucız olsun dedim. Zaten hepsi aynı sayılır. Önemli olan aynı sıcaklıkta tuttuğu için mayalıyor.
Tefal yoğurtçuma da baktım ama onda minik kavanoz yoktu. Küçük kavanozlu istiyordum. Fiyatıda uygun diye bunu aldım.
Nette baktığımda koku yapıyor diyen çok kişi vardı. Ama yapmıyor diyende vardı. Aldım ben. İlk birkaç kere hafif bir kokusu oldu ama makine ısındığında oldu yoğurda geçmedi. Zaten başka ısınan elektronik aletlerdede böyle kokukar olabiliyor. Bende boş çalıştırdım birkaç saat.
Şimdi koku yok.
Şuan hangi makineler var bakmadım hiç biraz nette araştır istersen :KK66:

Tamam cnm sağol haklısın biraz araştırma yapmalıyım

Hımm mantıklı, çok teşekkür ederim Allah razı olsun canım denicem inş, senin yoğurt makinen nasıl, hangi marka model, memnun musun?
Blue house benimkide 6 kavanoz 1 de plastik kap var içinde gayet iyi canım memnunum ben plastik kap yerine bi ara sutasin cam kap yoğurdu vardı onun kabı var evde yuvarlak onu koyuyurum ilave 2 tane daha kavanoz alıyor daha iyi oluyor önemli olan makinanın ağzının kapanması bardakta bile mayalayabilirsin içine sigdiktan sonra

Kızlar çok yoruldum.hayatım bitti artık yok gibiyim.enerjim yok.hevesim yok.sadece memede uyuyor.bıraktığım an sancıdan bacaklarını çekiyor.koluöda avunuyor.inmek istemiyor.canı çok yanıyor o besbelli.( siz de nolur başka bişeydendir demeyin.açıklama yapmaya yoruldum) gece beşiğine koyar koymaz bağırdı.eşim de bana bağırıyor.alıştırmışım diye.ben manyak mıyım sırtım kopuyor gece 3-4 e kadar indirmicem kolumdan.açım diyorum.zaten bişey yiyemiyorum.2 patates atıyorum ağzıma ağlıyor.aç uyuyorum aç kalkıyorum.yine memede.donuma kadar terledim.hiçbir işimi yapamıyorum.hayattan bıktım.zevk almıyorum hiçbirşeyden artık.
Eşimin beni gördüğü yok.o da karılık yapmıyorsun diyor.kemiklerim sırtımdan sayılıyor.umru değil.emziriyorum.çayın Altını kapatmadım git koy diyor.su istiyorum çok iş buyurdum edasında.niye evlendim ben niye ??????

Kızlar çok yoruldum.hayatım bitti artık yok gibiyim.enerjim yok.hevesim yok.sadece memede uyuyor.bıraktığım an sancıdan bacaklarını çekiyor.koluöda avunuyor.inmek istemiyor.canı çok yanıyor o besbelli.( siz de nolur başka bişeydendir demeyin.açıklama yapmaya yoruldum) gece beşiğine koyar koymaz bağırdı.eşim de bana bağırıyor.alıştırmışım diye.ben manyak mıyım sırtım kopuyor gece 3-4 e kadar indirmicem kolumdan.açım diyorum.zaten bişey yiyemiyorum.2 patates atıyorum ağzıma ağlıyor.aç uyuyorum aç kalkıyorum.yine memede.donuma kadar terledim.hiçbir işimi yapamıyorum.hayattan bıktım.zevk almıyorum hiçbirşeyden artık.
Eşimin beni gördüğü yok.o da karılık yapmıyorsun diyor.kemiklerim sırtımdan sayılıyor.umru değil.emziriyorum.çayın Altını kapatmadım git koy diyor.su istiyorum çok iş buyurdum edasında.niye evlendim ben niye ??????
Canim sakin ol lutfen insaallah hersey yoluna girecek ilk bebegim oyleydi o yuzden seni iyi anliyorum hic susmayan bir bebek anlayissiz koca ve seni hiicc anlamayan cevre... insaallah duzene girer ne diyeyim bilmiyorum ama esin haala karilik pesinde ya pesss biraz yardimci olmayi denese keskee... dr ne diyor cnm emzirmeyi kesmeyi dusunuyor musun???

Canım benim Allah yardımcın olsun. Bebegin zaten seni zorluyor birde anlayışsız eş çok zor :(
Ne demek alıştırmak :sinirli: bebegin öyle rahat ediyorsa neyapacaksın evet alışacak bazı şeylere.. sanki keyfinden yapıyorsun..
Anneler bebeginin rahatı için herşeyi yapar ve yaptıkları herşey doğrudur. Eşinin lafına bakma sen..
Ek gıdaya geçmişmiydin sen? Doktor ne dedi ek gıda için?

Canım benimki de öyle :) ilk günden beri nerdeyse kafayı tutar. Ama otururken yere doğru :) ben hiç sallamadim çünkü yerde daha çok ilgi çekici şeyler var :) bizimki de yüz ustuyken kafayı çok güzel uzatır her şeye. TV nin sesini duysun her şekilde sese yönelir :) oturmayı yeni öğreniyorlar :) hem ben de hiç doğru oturamam hep yatar pozisyon :) anasının oglu :)
Bizden birini bulduk yani :) sağol cnm rahatladım biraz bir tek benim bebeğim mi böyle diye üzüldüm. Aynen tv açık oldu mu ona bakmak için elinden geleni yapıyor gayet güzel bakınıyor :) baya da duruyor öyle. Ama kucakta o kafa kalkmıyor illa yere bakıyor anca birşey dikkatini çekti mi kaldırıyor. Bende fazla umursamıyordum ama annemler falan da söyleyince acaba boynunda mı bir sıkıntı var dedim. Doktor bu gidişimde sorarım inşallah.

Canım benim Allah yardımcın olsun. Bebegin zaten seni zorluyor birde anlayışsız eş çok zor :KK43:
Ne demek alıştırmak :sinirli: bebegin öyle rahat ediyorsa neyapacaksın evet alışacak bazı şeylere.. sanki keyfinden yapıyorsun..
Anneler bebeginin rahatı için herşeyi yapar ve yaptıkları herşey doğrudur. Eşinin lafına bakma sen..
Ek gıdaya geçmişmiydin sen? Doktor ne dedi ek gıda için?
Firkanım bebeğim süt alerjisi olduğundan ek gıdaya temkinli adımlarla girdim.kakasını yapmaya zorlanıyor diye Kayısı ile başladım.bağırsaklarını da çözer diye biraz.deneyerek gidiyorum.biraz daha huzurlu olsa,ben anlayacağım ne dokunuyor.çünkü sürekli kan yok kakada şükür ve deride de bir kaç kez gördüm hepsi o.şimdi biraz iyi olsa patates ile başlayıp Havuç kabak ekleyerek deneyerek devam etcem.
Anlamıyor ki....memeden indirdim denedim koymayı getirirken uyandı diyorum.yalancı diyor bana.yani anlayamıyorum.bir sorun olduğunda neden yüklenmeyi seçiyoruz.neden sevmiyor insanlar birbirini? Neden sorunlar böyle çözülmek zorunda.evde bir aksilik olursa tepeme çöküyor.

Firkanım bebeğim süt alerjisi olduğundan ek gıdaya temkinli adımlarla girdim.kakasını yapmaya zorlanıyor diye Kayısı ile başladım.bağırsaklarını da çözer diye biraz.deneyerek gidiyorum.biraz daha huzurlu olsa,ben anlayacağım ne dokunuyor.çünkü sürekli kan yok kakada şükür ve deride de bir kaç kez gördüm hepsi o.şimdi biraz iyi olsa patates ile başlayıp Havuç kabak ekleyerek deneyerek devam etcem.
Anlamıyor ki....memeden indirdim denedim koymayı getirirken uyandı diyorum.yalancı diyor bana.yani anlayamıyorum.bir sorun olduğunda neden yüklenmeyi seçiyoruz.neden sevmiyor insanlar birbirini? Neden sorunlar böyle çözülmek zorunda.evde bir aksilik olursa tepeme çöküyor.
Canım eşinle konuşmayı denedinmi? Bak çocuğumuz böyle alerjik devamlı mızmız zaten tecrübesisiz elimden g3ldiği kadar bebege birşeyler yapmaya çalışıyorum. Sende yardımcı olsan. Başkalarının bebeklerinde böyle oluyormuş geçici bir durummuş az daha sabretmek lazım desen.. :(
Allah eşine anlayış versin ne diyeyim.
Bebegininde biran önce düzelir inş.
Sanada yazık canım ya.. annesütü vermek çok önemli ama sende beslenemiyorsun. Beslenemeyince zayıflıyorsun ve güçsüz kalıyorsun. Bilemedim canım. Allah yardımcın olsun

Canim sakin ol lutfen insaallah hersey yoluna girecek ilk bebegim oyleydi o yuzden seni iyi anliyorum hic susmayan bir bebek anlayissiz koca ve seni hiicc anlamayan cevre... insaallah duzene girer ne diyeyim bilmiyorum ama esin haala karilik pesinde ya pesss biraz yardimci olmayi denese keskee... dr ne diyor cnm emzirmeyi kesmeyi dusunuyor musun???
Canım doktor napcak bilmiyorum.6 Ay'ı tam doldurunca benim açımdan iyi ama bebeğim çok bağlı.verene kadar Ağlar.nasıl kesecem bilmem.yaygara:(

Kizlar bisey soracam.benim kizm tam 5 aylik oldu.ama iki aydr cok cok az kilo aldi.ama kilosu normal aralkta yine de.en buyuk sorun kilo artisinin almasi gerekenin altinda olmasi.6800 civari
Şimdi dedim ki bende bi ay mama vereym gunde iki sefer filan.yada direk ek gidaya mi gecsem bilemedm.dr a gidemiyorm sorayim.yazlktayiz
Gerci ben esime mama aldrdim
Daha once hic kullanmadm buyuk kizimda da bilmiyorum
Sma almis ama devam sutu yaziyor 2 numara.dogru mu ki bu
Ne onerirsnz

Kizlar bisey soracam.benim kizm tam 5 aylik oldu.ama iki aydr cok cok az kilo aldi.ama kilosu normal aralkta yine de.en buyuk sorun kilo artisinin almasi gerekenin altinda olmasi.6800 civari
Şimdi dedim ki bende bi ay mama vereym gunde iki sefer filan.yada direk ek gidaya mi gecsem bilemedm.dr a gidemiyorm sorayim.yazlktayiz
Ne onerirsnz
Canım benimkide az kg alıyor en son 7 kilo civarındaydı.. biberonda mamayı sevmedi. Bende kaşık mamasını su ile degilde devam sütü ile hazırlıyorum. Öyle yiyor. Yada pirinç ununu su ile koyuca pişirip mama ile seyreltiyorum. Kilo alsın diye :KK43:
Evet 2 numara kullanıyorum ben. Artık 5 ay dolunca 6.ayın içindeler.
Sabah kaşık maması veriyorum akşam sebze püresi öğlende meyve veriyorum ben.

Ne onerirsnz

Canım ne kadar kilo alıyor kaç kilo doğdu ve kaç kilo. Bu önemli. Benimki de çok.almıyor ama doğum kilosu fazla olunca yeterli oluyor aldığı kilo sanırım.

Canım benimkide az kg alıyor en son 7 kilo civarındaydı.. biberonda mamayı sevmedi. Bende kaşık mamasını su ile degilde devam sütü ile hazırlıyorum. Öyle yiyor. Yada pirinç ununu su ile koyuca pişirip mama ile seyreltiyorum. Kilo alsın diye :KK43:

7 kilo zayıf mi bence iyi canım. Anne sütü ve ek gıda yeterli değil mi ki :(

Bizden birini bulduk yani :) sağol cnm rahatladım biraz bir tek benim bebeğim mi böyle diye üzüldüm. Aynen tv açık oldu mu ona bakmak için elinden geleni yapıyor gayet güzel bakınıyor :) baya da duruyor öyle. Ama kucakta o kafa kalkmıyor illa yere bakıyor anca birşey dikkatini çekti mi kaldırıyor. Bende fazla umursamıyordum ama annemler falan da söyleyince acaba boynunda mı bir sıkıntı var dedim. Doktor bu gidişimde sorarım inşallah.

Sor mutlaka canım bir sey olmaz inşallah. Benim annem de hep bir şey diyor en son dedim valla siz her seferinde beni tedirgin ediyorsunuz çocuğumun bir şeyi yok diye :) bir de bana pinpiriklisin diyor :)

Ben kucağımdaykeb kafasını opuyorum kafayı kaldırıp yukarıya doğru bana bakıyor :) demek ki tembel :) burda da baba ya benziyor :))

Canım ne kadar kilo alıyor kaç kilo doğdu ve kaç kilo. Bu önemli. Benimki de çok.almıyor ama doğum kilosu fazla olunca yeterli oluyor aldığı kilo sanırım.
19 subatliyiz.3700 dogdu.son iki aydr nerdeyse ayni kilosu.toplamda iki ayda 600 gr filan almistr.6800 kilosu iki gun once olctm
Ilk aylarda iyi aldi.ilk iki ay birer kilo aldi son iki aydr boyle iste
Ben en iyisi bu bir kutu mamayi vereym.sirf kilo alsn diye degil saglkli olmasi yeter ama gelisim asamasndalar ve standart aylik almasi gereken kilonun altinda olmasi insani endisenlendryo.sutum de bol ama anlamadm niye almiyo.yagli mi degil ne.

Pirinc unu iyi kilo aldriyomus ama bos kilo da alsin istemiyorm.bir de mamada nisasta yok mu zaten.ekstra bir de pirinc unu agir gelmiyo mu cnm
Suyla hazirlaniyo ya bu mamalar
Valla sutum bolken mama vermk istemiyodum ama bi kutu vericem.gunde bi iki ogun.kutu bitince gecerm artk ek gidaya
Ya aslnda kilolari aylarina gore normal.ama kilo almamalari tedrgin ediyo

Sor mutlaka canım bir sey olmaz inşallah. Benim annem de hep bir şey diyor en son dedim valla siz her seferinde beni tedirgin ediyorsunuz çocuğumun bir şeyi yok diye :) bir de bana pinpiriklisin diyor :)

Ben kucağımdaykeb kafasını opuyorum kafayı kaldırıp yukarıya doğru bana bakıyor :) demek ki tembel :) burda da baba ya benziyor :))
Dikkatini çektin mi benimki de kaldırıyor kafayı ama genel olarak kafa hep aşağıda. Bakalım ne zaman kaldırmayı öğrenekler :) bizim babamız da biraz tembeldir. Bense tez canlı. Yürümesi bile 15 aylıkken olmuş biraz ağır kanlıyız :) ama oğluş hareketli pek benzemicek gibi emekleme turları yapıyoruz :)

Pirinc unu iyi kilo aldriyomus ama bos kilo da alsin istemiyorm.bir de mamada nisasta yok mu zaten.ekstra bir de pirinc unu agir gelmiyo mu cnm
Suyla hazirlaniyo ya bu mamalar
Valla sutum bolken mama vermk istemiyodum ama bi kutu vericem.gunde bi iki ogun.kutu bitince gecerm artk ek gidaya
Ya aslnda kilolari aylarina gore normal.ama kilo almamalari tedrgin ediyo
Cnm bu aylarda kilo alımları düşüyormuş zaten. Hem daha fazla hareketlendiler yakıyorlar demekki. Benim oğlumda iki aydır az alıyor bu ay 400 gr almış. Ama gene önde takip ediyoruz ilk aylar çok aldık açığı kapatıyoruz. Tabi mama vermek istersen gene sen bilirsin.

Kizlaaarr... Benim oğlan 6 şubat doğumlu su an 6.2oogr. 3.7oo doğdu.
Ama.maşallah yani hareketli baya. Birde gülüyor ki yüzü hiç solmasin.. Gulmesi yetiyor yani :)
Biz alerji için rapor çıkardık.. Ek gıda vermiyorum. 6 . ayda dedi Dr.
Oyy.. 6.ay bir sürü Dr işimiz var.. İnşallah güzel haberler alırım.
Bebeklerimiz nasıl buyudu ya..
@maii canım.. Allah yardımcın olsun. Seni çok iyi anlıyorum. Allahım eşine merhamet versin.. Senin halinden anlasin. İnsan o kadar bunalıyor ki.. Bakkala gidince bile mutlu hissediyorsun kendini. Şey diyicem ergonomik.kangurular var. Acaba onlardan. Alsan bebeği giysen zaten kucakta belki öyle yapınca kahvaltini hazirlar işlerini görebilirsin. Ben oyle yapıyorum.hem ev içinde oraya buraya gidince uyuyorda.

Back