• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

Arkadaşlar evde açık sütle yoğurt mayalama konusunda yardımınıza ihtiyacım var, lütfen püf noktalarınızı paylaşın zira canım çok sıkkın, bakkaldan süt aldık, pişirdim, kesildi, bozuk çıktı, içine limon suyu, tuz ve sirke koydum, 5 kg sütten azcık peynir oldu, param da zamanım da boşa gitti. Kesilmediği zamanda da taş gibi yoğurt yapamıyorum.

Öncelikle ekgıdaya tattırmayla başladığım için kızım günde 1 yk yoğurt bile zar zor yiyor. Günlük sütten ev mayasıyla denedim sulu oldu, gene de yedirdim. Ama mesela küçük cam kavanozlarla kaç günde bir kaç kg süt mayalanmalı, 2 gün geçen yoğurt yedirilirse zararlı mı? Az yediği için nasıl bir yol izlemeliyim?

Süt kaynara çıkınca 8 10 dk kaynatıyorum, ılınmaya bırakıyorum, serçe parmağımı yakmayacak sıcaklıktayken tahta kaşıkla mayayı sütle karıştırıyorum, sarıp sarmalıyorum, 4 saat sonra dolaba koyuyorum, ertesi gün bakıyorum, oldukça sulu, kafayı yicem, 2 haftada bi sürü süt ziyan ettim, nerde hata yapıyorum, mayam cıvıktı, ondan mı olmadı?

Beceremezsem ben bu çocuğa nasıl doğal ve taze yoğurt yediricem? Arzum bebbe yoğurt makinesi hoşuma gitti, onu mu alsam?

Uzun oldu kusura bakmayın ama bu yoğurt olayı beni bu aralar çok yıprattı.

Benim oglan ben elimle yedirince kabul etmiyo eline almak istyo zaten blwyi deniyorm ama yogurdu felan mecbur bnm yedirmem lazm
Bi kaşık da ona ver. Ben gökçeye kaşık verdiğimde çok doğru kullanıyor ama henüz önüne yemek koymadım zaten benimkiler henüz desteksiz oturamıyor o yüzden blw yapmadım bi kez ekmek verdim ellerine biraz yediler biraz oyalandılar ekmeğin nerdeyse bütününü parçalanmış halde geri aldım

Ana kucaginda yedirmeye başla canim.bn mama sandalyesi almaya gittigimiz gun kızı oturttum.nasil bir haykırış alin beni burdan diyo sanki.o yuzden mama sandalyesi almadik.kendi destekli koltuğu var.onda yediriyorum.ama onceleri ana kucaginda yiyebiliyordu sadece. ayrica sana tavsiye kucağına oturt ve elinle yukardan sallanmali bi oyuncak göster. bunu gunde sıklıkla tekrarlarsa dik durmayı ogteniyorlar
Sağol cnm tavsiyen için birde öyle deneyeyim. Boynunda sorun olsa hiç kaldıramaz diye düşünüyorum ama neden yapamıyor anlamadım. İnşallah zamanla geçer

Arkadaşlar evde açık sütle yoğurt mayalama konusunda yardımınıza ihtiyacım var, lütfen püf noktalarınızı paylaşın zira canım çok sıkkın, bakkaldan süt aldık, pişirdim, kesildi, bozuk çıktı, içine limon suyu, tuz ve sirke koydum, 5 kg sütten azcık peynir oldu, param da zamanım da boşa gitti. Kesilmediği zamanda da taş gibi yoğurt yapamıyorum.

Öncelikle ekgıdaya tattırmayla başladığım için kızım günde 1 yk yoğurt bile zar zor yiyor. Günlük sütten ev mayasıyla denedim sulu oldu, gene de yedirdim. Ama mesela küçük cam kavanozlarla kaç günde bir kaç kg süt mayalanmalı, 2 gün geçen yoğurt yedirilirse zararlı mı? Az yediği için nasıl bir yol izlemeliyim?

Süt kaynara çıkınca 8 10 dk kaynatıyorum, ılınmaya bırakıyorum, serçe parmağımı yakmayacak sıcaklıktayken tahta kaşıkla mayayı sütle karıştırıyorum, sarıp sarmalıyorum, 4 saat sonra dolaba koyuyorum, ertesi gün bakıyorum, oldukça sulu, kafayı yicem, 2 haftada bi sürü süt ziyan ettim, nerde hata yapıyorum, mayam cıvıktı, ondan mı olmadı?

Beceremezsem ben bu çocuğa nasıl doğal ve taze yoğurt yediricem? Arzum bebbe yoğurt makinesi hoşuma gitti, onu mu alsam?

Aslında doğru mayalıyorsun cnm. Belki sütünden kaynaklanıyor olabilir. Birde başka yerden alıp denesen. Birde daha fazla kaynatmayı dene annem çok kaynatır onun yoğurdu baya katı olur. Benim yoğurdum da çok katı olmaz sulu olsun boşver daha kolay yer. Birde bekletme süresini bir iki saat daha uzat ben baya bekletiyorum sorun olmuyor. Ben daha vermeye başlamadım annem süt aldı dün bugün mayalıcam küçük cam kavanozlara. 3 günde bir mayalasak yeterli olur. 3 günde bir yarım kilo şeklinde mayalamayı düşünüyorum. Fazla bile gelir şimdilik. Bebeğin sevmediyse yoğurdu içine biraz şeftali yada kayısı rendele belki hoşuna gider ;)

Canım bende arzumun bebe yoğurt makinesi var . Geçen sene kendimiz için almıştım 50 TL ye.. içinde minik kavanozları var. Ben onda yapıyorum.
Önceden fırındada yapıyordum. Fırını en düşükte ısıtıp kapatıyordum. İçine koyuyordum. Yoğurt mayalama ve süt ısısı senin tarif ettiğin gibi.. ama 4 saat degil mayalanana kadar bekliyordum ben 6.7 saat oluyordu. Bazı yoğurt geç mayalanıyor.
Nette bir yerde gördüm fırında mayalıyordu. Sonrada buzdolabına koyarken üzerine kağıt havlu serip kapagını kapatıuordu. 1 gün sonra açınca kagıt havluyu alıyordu. En sonkini bende öyle yaptım. Cidden suyunu çekiyor.

sadevehuzurlu sadevehuzurlu canım birde kavanozlarda mayalarsan kapaklarını açıp kaşık sokmazsan ekşimiyor. Bende 6 kavanoz var 1 kavanoza maya olarak kullanmak için dokunmuyorum.
Kavanozları bebişe kendimizede büyük kabında yapıyorum. Büyük oğlanda 1 tane kavanozu istiyor 4 taneyi 4 gün yedirdim Emir 'e tadı gayet güzeldi.

Anneler bebeklerinizi mama sandalyesinde oturtuyormusunuz? Yada destekle oturabiliyorlar mı? Bizim ki hala kafasını dik tutmuyor ya oturtup birşeyler vermeye çalışıyorum kafa hemen düşüyor :KK43: karın üstü yattığında çok güzel kaldırıyor bakınıyor hatta tv açıksa onu görmek için nasıl çabayla kafasını kaldırıyor görmeniz lazım:KK48: ama gel gelelim otururken kucaktayken o kafa kalkmıyor:işsiz: ben nasıl beslicem bu çocuğu :kk77:
Destekli otuttur canim surekli alisir benmkide kafayi tutuyo ama kendi yana dogru kayiyo :D

Bi kaşık da ona ver. Ben gökçeye kaşık verdiğimde çok doğru kullanıyor ama henüz önüne yemek koymadım zaten benimkiler henüz desteksiz oturamıyor o yüzden blw yapmadım bi kez ekmek verdim ellerine biraz yediler biraz oyalandılar ekmeğin nerdeyse bütününü parçalanmış halde geri aldım
Kasgi eline verince oraya buraya vuruyo:D ondan sonra agzina gotryo bende ekmegine labne peynir surup veriyorm emiyo eliyle parcaliyo kopariyo agzinda kac kere buyuk lokma vardi cikardm zaten oguruyo direk

Ben hiç kimyasal bir şey kullanmadım sadece mustelanın güneş kremini kullanıyorum. Deterjan sabun tozu,şampuanı zeytinyağlı sabun ,nemlendiricisi zeytinyağ veya hametan bu kadar .inşallah kortizonlu krem kullanmak zorunda kalmaz. İnş bir derdi olan bütün bebeklerimizin sıkıntısı hemen geçer ,hepimize de geçmiş olsun teşekkür ederim ilgine canım
Cnm atopik ise zeytin yağı tavsiye edilmiyor çok şaşırmıştım ama her derde deva zeytin yağı atopik ciltlere iyi gelmiyormuş hemen kes istersen

Canım bende arzumun bebe yoğurt makinesi var . Geçen sene kendimiz için almıştım 50 TL ye.. içinde minik kavanozları var. Ben onda yapıyorum.
Önceden fırındada yapıyordum. Fırını en düşükte ısıtıp kapatıyordum. İçine koyuyordum. Yoğurt mayalama ve süt ısısı senin tarif ettiğin gibi.. ama 4 saat degil mayalanana kadar bekliyordum ben 6.7 saat oluyordu. Bazı yoğurt geç mayalanıyor.
Nette bir yerde gördüm fırında mayalıyordu. Sonrada buzdolabına koyarken üzerine kağıt havlu serip kapagını kapatıuordu. 1 gün sonra açınca kagıt havluyu alıyordu. En sonkini bende öyle yaptım. Cidden suyunu çekiyor.
Bende mayalicam bi nasip olmadi kvdeme koyden geliyo ondan aldm bi kac kere ben zaten hic sevmiyorm ev yogurdunu oglusa yapcam sadece

Sağol cnm tavsiyen için birde öyle deneyeyim. Boynunda sorun olsa hiç kaldıramaz diye düşünüyorum ama neden yapamıyor anlamadım. İnşallah zamanla geçer
Yok canim boynunda sorun oldugunu sanmıyorum. ama su testleri yapabilir sin.kucagina dik aldığında başını dik tutuyormu.yukardan birsey gosterdiginde kafasini kaldirabiliyor mu.iki elinle bebek göbek üstü olacak sekilde tam yatay tasidiginda başı vucudundan az da olsa yukarda mi.bunlar artik 5 aylik bebek icin yapılması gereken seyler.ama oturmak başlı başına zor birsey oldugundan başını tutmakla ugrasmak istemiyor olabilir. ya da dikkat cekici şeyler yere yakinsa lutfedip kaldırmaz başını ;)

Ben sırf bu yüzden yoğurt makinası almıştım hamilelik te de hep ev yoğurdu yedim ben daha sağlıklı diye ama anneme sütçü bir püf noktası söylemişti sana da söyleyeyim belki işine yarar sütü mayaladiktan sonra ağzıni kapama çapraz 2 tahta kaşık koy kabin üstüne sonrada kağıt havlu ser sonra örtüyle sar kağıt havlu buharlasip üste çıkan suyu emiyor ve su içine geri düşmediği için hem daha katı oluyor hemde geç bozuluyor yoğurt

Yok canim boynunda sorun oldugunu sanmıyorum. ama su testleri yapabilir sin.kucagina dik aldığında başını dik tutuyormu.yukardan birsey gosterdiginde kafasini kaldirabiliyor mu.iki elinle bebek göbek üstü olacak sekilde tam yatay tasidiginda başı vucudundan az da olsa yukarda mi.bunlar artik 5 aylik bebek icin yapılması gereken seyler.ama oturmak başlı başına zor birsey oldugundan başını tutmakla ugrasmak istemiyor olabilir. ya da dikkat cekici şeyler yere yakinsa lutfedip kaldırmaz başını :KK66:
Söylediklerinin hepsini yapıyor cnm. Ben internetten çok araştırdım sorun olsa yapamazdı zaten. Mesela sabah uyanmış beşiğinin içinde ters dönmüş tv açıktı kafayı baya kaldırmış tv izliyor :) oyun halısında da öyle yastık koyuyom tv yi görmesin diye napıyo ediyo döne döne tv izlemek için engelleri aşıyo kafayı dikiyor izliyor :KK70:tek problemimiz otururken kafayı kaldıramamak boynunu içine gömüyor. Şöyle bir dik durayım bakayım demiyor:KK34:

Ben sırf bu yüzden yoğurt makinası almıştım hamilelik te de hep ev yoğurdu yedim ben daha sağlıklı diye ama anneme sütçü bir püf noktası söylemişti sana da söyleyeyim belki işine yarar sütü mayaladiktan sonra ağzıni kapama çapraz 2 tahta kaşık koy kabin üstüne sonrada kağıt havlu ser sonra örtüyle sar kağıt havlu buharlasip üste çıkan suyu emiyor ve su içine geri düşmediği için hem daha katı oluyor hemde geç bozuluyor yoğurt

Hımm mantıklı, çok teşekkür ederim Allah razı olsun canım denicem inş, senin yoğurt makinen nasıl, hangi marka model, memnun musun?

misscaglayan misscaglayan firkan firkan çok teşekkür ederim kızlar Allah razı olsun inşallah artık güzel yoğurt yapabilirim firkancım güzel dimi makine? Kesin alıyım mı? Ne dersin?
Yoğurdu güzel yapıyor canım. Hiç problem yaşamadım.
Ben aldığımda daha hamile degildim hamile olsaydım belki başka markalarıda araştırırdım.
Eşim ev yoğurdu yiyor sadece dışardan alınanları istemiyor. O yüzden kendim mayalıyordum ama yaz geldimi bir türlü tutturamıyrdum o yüzden makine istedim.
Pahalı olmasın ucız olsun dedim. Zaten hepsi aynı sayılır. Önemli olan aynı sıcaklıkta tuttuğu için mayalıyor.
Tefal yoğurtçuma da baktım ama onda minik kavanoz yoktu. Küçük kavanozlu istiyordum. Fiyatıda uygun diye bunu aldım.
Nette baktığımda koku yapıyor diyen çok kişi vardı. Ama yapmıyor diyende vardı. Aldım ben. İlk birkaç kere hafif bir kokusu oldu ama makine ısındığında oldu yoğurda geçmedi. Zaten başka ısınan elektronik aletlerdede böyle kokukar olabiliyor. Bende boş çalıştırdım birkaç saat.
Şimdi koku yok.
Şuan hangi makineler var bakmadım hiç biraz nette araştır istersen ;)

Back