• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Şubat Anneleri

onu duymadım canım sebzeleri dograyip atiyorum buzluga. şoklamak mı gerekiyormuş
Kabak için diyor canım diğer sebzelerdede tarif vardı bakmadım. Ispanak pırasa falan.
Ben buzluktan çıkan şeyleri pek yiyemiyorum. Dolap kokuyor gibi geliyor bana. Bebekde belki yiyemez diye kabak normal atılıyormu diye baktım. Neredeyse heryerde kabak ve gibi sebzeleri şoklayıp atarsan daha güzel oluyormuş yazıyor

bende birçok biberon denedim almadı lansinohun pompasını almıştım tesadüf onu denedim aldı bu arada sen neden sabiberon kullanıyorsun emmiyormu
Emiyor canım ama artık sutum azaldı gibi geliyor... Ağlıyor akşam emerken gelmeyince bende sagilmis süt varsa ya da formül vereyim diyorum ama biberon almıyor mecbur sağ sol yapa yapa emziriyorum artık aglamaktan bayılıyor bazen.. Önceden biryere giderken sagdigim sutumu biberona koyar dışarda icirirdim.. Biberona alisan meme reddi yapar derler bizimki tam tersi oldu..

herkes bir an önce büyümüş olacak hepsi aradan çıkmış olacak diyor ama ben de aradan çıkıyorum diye yapistiriyorum cevabı. gercekten 1 çocuk hiçmiş onu öğrendim. insan zaten uni.ye gidiyor lisede ne rahatmisim diyor işe başlıyor uni.de rahatmisim diyor evleniyor bekarlik sultanlikmis köle oldum diyor 1çocuk oluyor hayatım kaydı kendime zaman ayiramiyorum diyor 2. ve hatta 3. gelince kendisi hakkinda düşünmeye bile fırsatı olmuyor sonuç ben gibi deliriyor akşam gökçe aglaya ağlaya bi hal oldu ne yapriysam susmadı sinirden tel.i firlattim çok şükür çalışıyor :işsiz:
Ayyyhhh burdan daraldim seni cokk iyi anliyorum cnm allah yardim etsin

onu duymadım canım sebzeleri dograyip atiyorum buzluga. şoklamak mı gerekiyormuş

Canım yurtdısında sebze ve meyve pürelerini fazla yapıp buz kalıplarına döküp dondurduktan sonra kullanıyorlar bu yöntem aşırı yaygın orda.. Bir kere de tüm sebzeleri tek tek karıştırmadan püre yapıp kalıplara döküyor döndükten sonra buz dolabı poşetlerine koyup saklıyorlar üstüne de hangi sebze oldugu ve ne zaman yapıldığı yazılıyor. Kullanmak ıstendıgınde istediği sebzenin püresinden alıp çözünmesini bekliyorlar. Böyle ce bir cok sebze püresi yapmıs ve heran hepsini verebilme durumunda oluyorlar. Evde taze yapmak mantıklı olan tabi ama bu sekılde de saklayıp elimizin altında olması cok pratik geldi bana :işsiz:

Nasıl sakinledi ya sonra :KK43:
Bilge daha mi sakin ?
Ay şen nasıl seviyorsun çocukları. Vallahi tebrik ederim. Allah yardımcıniz olsun
bilge daha sakin ama o da sakinligiyle öldürüyor uykusuzluktan kafami kaldiramiyorumama karsimda pis pis sırıtan bi çocuk her şeyi oyun zannediyor
gökçe.yi eşim aldi salladi gezdirdi hoplatti ziplatti yine sakinlemedi yine beni istedi bu sefer emdi sustu. önceden emzirmeyi denedim almadi ama sonra emerek sakinledi anlamadim gitti cocugu ya

Kabak için diyor canım diğer sebzelerdede tarif vardı bakmadım. Ispanak pırasa falan.
Ben buzluktan çıkan şeyleri pek yiyemiyorum. Dolap kokuyor gibi geliyor bana. Bebekde belki yiyemez diye kabak normal atılıyormu diye baktım. Neredeyse heryerde kabak ve gibi sebzeleri şoklayıp atarsan daha güzel oluyormuş yazıyor
öyle yapiyim o zaman hepsini şoklar atarım zaten difrizdekiler bitmişti

Canım yurtdısında sebze ve meyve pürelerini fazla yapıp buz kalıplarına döküp dondurduktan sonra kullanıyorlar bu yöntem aşırı yaygın orda.. Bir kere de tüm sebzeleri tek tek karıştırmadan püre yapıp kalıplara döküyor döndükten sonra buz dolabı poşetlerine koyup saklıyorlar üstüne de hangi sebze oldugu ve ne zaman yapıldığı yazılıyor. Kullanmak ıstendıgınde istediği sebzenin püresinden alıp çözünmesini bekliyorlar. Böyle ce bir cok sebze püresi yapmıs ve heran hepsini verebilme durumunda oluyorlar. Evde taze yapmak mantıklı olan tabi ama bu sekılde de saklayıp elimizin altında olması cok pratik geldi bana :işsiz:
ben böyle yapiyordum zaten canim ama difrizden cikinca hic güzel olmuyor bi tuhaf geliyor porsiyonluk posetleyip dofrize atinca alip hemen kaynatiyorsun taptaze oluyor hatta o anda evinde baska sebzeler varsa posetlere ekleyebiliyorsun

ben böyle yapiyordum zaten canim ama difrizden cikinca hic güzel olmuyor bi tuhaf geliyor porsiyonluk posetleyip dofrize atinca alip hemen kaynatiyorsun taptaze oluyor hatta o anda evinde baska sebzeler varsa posetlere ekleyebiliyorsun

Evet benim kafamı da bu kısmı karıstırmıstı difirizden cıkarıp pişirmek daha fresh ama bu sekılde tadı bozulurmuş koku siner mi dıyordum ki demek oluyormus:) saol kuzum

Merhaba kızlar bana bi yardım eder misiniz benim kızım 5 aylık olacak iki gün Sonra ama ne mama ne biberon kullanıyor biberonu çekmeyi bilmiyor sma yı hic begenmedi tatlı bi mama öneriniz varmı ide biberona ne zaman alışır chicco ve aventi kullanıyorum göğüs ucu gibi olan

Canım bizim oğlan hiç kilo almadı 2 aydir. Bende şeftali armut veriyorum. Kabak ve pirinç haslayip veriyorum. Bu Dr.un verdiği alerji mamasini da icmiyor artık :KK43: şaştım kaldım

Ya çocuk şimdi rahat. O aglamalari huzursuzluğu gitti.. Gazi çok kokuyordu oda gitti.. Karnı gurulduyor du geçti.. Ben.anlamadım
Bu.en son mamadan önce geçti bu şikayetler.. Ne yapacağımı şaşırdım. Evham.mi yapıyorum şimdi bilmiyorum.
Belki bünyesi böyle kilo almıyor.. Belki alerji yok çocukta zulüm mu ediyorum kendime diye kızıyorum da.
dediğin gibi canım bünyesi belki kg almıyordur yaz olduğundan dolayıda olabilir.bak ne güzel dokunmamis verdiklerin bence iç sesini dinle canım bebeğini en iyi sen anlarsın.

İşte ben daha da açılmasın diye önlem alıyorum :) doğduğunda benimkinin de kıvrık değildi. Hatta hamileyken ultrasonda doktora sordum kulaklar nasıl diye :) gayet normal dedi. Doğduktan 2 ay sonra başladı açılmaya. Arkadan bakınca falan da belli oluyor. Bakalım belki bant işe yarar. Ama şirin duruyor ya her halleriyle tatlı onlar:KK68: ben ilerde problem yaparsa diye korkuyom. Eşimle çok dalga geçerlermiş kepçe diye o da çok üzülürmüş. Ama şimdi gayet güzel kulakları.
alemsin ya:) cidden sordun mu kız:) sonradan değişiyor dediğin gibi ama evet her halleriyle çok ama çok tatlılar ben sorun etmiyorum eşim yap düzelt diyor:) şimdi ameliyatsız yöntem var çok isterlerse öyle yaparız. Şimdi duzelmis mı eşinin kulakları?

gökçe 2 günde yerdeyken 2-3defa düştü :işsiz: hatun oturur pozisyona geciyor tek elle tutunarak sonra birden atıyor kendini patttt diye bi ses ardından ciyaklama ve gözyaşı :KK57:
Kiyamam yaa buyudukce dertleri artiyo insan korkuyo valla bizimkide emekliyo bildiğin totosunu kaldira kaldira gidiyo yoruluncada bagiriyo essek:KK53:

askiminaskiyim askiminaskiyim canım belki dediğin gibi alerjisi yoktur çocuğunun. en baştan beri az da olsa mama verdin mi bazı mamalar gaz yapıyormuş biz bu yüzden mama değiştirdik ilk basta hero baby almıştı eşim gaz yapiyor dediler değiştirdik gazları azaldı ama bitmedi aptamil kullandık gazları kakalari çok kokuyordu golden goat kullandik azaldı sikayetler ama tam olarak bitmedi belki de belli bir olgunluğa gelince bagirsaklar daha düzenli calisiyor o yüzden bebeklerin huzursuzluğu bitiyor belki de kullandığımız mamalar yüzünden oluyor. sonuçta ilk 6ay neye yasak diyorlarsa mamalarda onlar var. belki de hassas sindirim sistemlerini bu yoruyor çocuğun şu an rahatsa belki de mamalar yüzündendir şikayetlerin. bence bebisinin sorunları bittiyse aynı seyleri yedirmeye devam et çocuk rahat etsin hem doysun hem de bütün besinlere alissin

alemsin ya:) cidden sordun mu kız:) sonradan değişiyor dediğin gibi ama evet her halleriyle çok ama çok tatlılar ben sorun etmiyorum eşim yap düzelt diyor:) şimdi ameliyatsız yöntem var çok isterlerse öyle yaparız. Şimdi duzelmis mı eşinin kulakları?
Sordum tabi sormazmıyım merak ediyordum :) eşimin şimdi normal ama küçükken baya kepçeymiş :) büyüdükçe şekil alıyor demek ki. Çocuk hiç mi bana benzemez ya babasının kopyası:işsiz: babasının ayak baş parmağının yanındaki parmak daha uzun oğlunun da aynı parmaklara kadar babaya benzemiş:-)

Evet benim kafamı da bu kısmı karıstırmıstı difirizden cıkarıp pişirmek daha fresh ama bu sekılde tadı bozulurmuş koku siner mi dıyordum ki demek oluyormus:) saol kuzum
Kokuyorlar canım ya :KK43: ben çiğden birtek bezelyeyi begeniyorum. Diğerleri garip tat koku var.
Patlıcan kızartıpta güzel oluyor. Ama bebeklere patlıcan iyi degil zaten. Bak ben bir site buldum burada birçok sebzeyi anlatıyor.
Aslında buzluğa koymaya gerek yok ama 1 kabak alıyorsun çok geliyor. yarısını çorbaya koysan yarısı kalıyor. Onun için araştırdım bende.

S serppp
Sayfada kabagı gösteriyor ama alt tarafta diğer sebzelerde var.

http://www.nefisyemekler.net/derin-dondurucuda-kabak

Kokuyorlar canım ya :KK43: ben çiğden birtek bezelyeyi begeniyorum. Diğerleri garip tat koku var.
Patlıcan kızartıpta güzel oluyor. Ama bebeklere patlıcan iyi degil zaten. Bak ben bir site buldum burada birçok sebzeyi anlatıyor.
Aslında buzluğa koymaya gerek yok ama 1 kabak alıyorsun çok geliyor. yarısını çorbaya koysan yarısı kalıyor. Onun için araştırdım bende.

S serppp
Sayfada kabagı gösteriyor ama alt tarafta diğer sebzelerde var.

http://www.nefisyemekler.net/derin-dondurucuda-kabak

Bakayım canımm sagol:)

Merhaba kızlar bana bi yardım eder misiniz benim kızım 5 aylık olacak iki gün Sonra ama ne mama ne biberon kullanıyor biberonu çekmeyi bilmiyor sma yı hic begenmedi tatlı bi mama öneriniz varmı ide biberona ne zaman alışır chicco ve aventi kullanıyorum göğüs ucu gibi olan
canım benim kızımda aventi almadı başka da birçok biberon denedim beğenmedi ama lansinoh momma var onu alıyor birkaç arkadaştanda duydum genelde bu biberonu seviyor bebişler

Emiyor canım ama artık sutum azaldı gibi geliyor... Ağlıyor akşam emerken gelmeyince bende sagilmis süt varsa ya da formül vereyim diyorum ama biberon almıyor mecbur sağ sol yapa yapa emziriyorum artık aglamaktan bayılıyor bazen.. Önceden biryere giderken sagdigim sutumu biberona koyar dışarda icirirdim.. Biberona alisan meme reddi yapar derler bizimki tam tersi oldu..
canım benim 3 aydır emmiyor sadece uykuda emiyor ama gündüzleri çok ağlıyordu saatlerce uyumuyordu meğer açlıktanmış şimdi daha iyi anlıyorum bir ara mama alayım dedim dr a sordum hem de kaç dr a hiçbiri mama ver demedi gerek yok dedi eşimde istemedi ama şimdi 10 gündür kullanıyorum maşallah eskisi kadar çok ağlamıyor ve benim vicdanım sızlıyor kuzım kaç ay aç mı kaldı diye

Back
X