- Konu Sahibi TopukluPollyanna
-
Merhaba bana da doktorm decavit verdi 4.ayda kullanmaya başla dedi
Anladım canımmerhaba,
beni 4. ayımda kan hapına ve saf demire başlatacağını söyledi.
Anladım canım
Amin Inşallah arkadaşımAllah sağlıcakla bebeklerimize kucağımıza almayı nasip etsin. her doktorun metodu yöntemi ayrı ayrı. sağlıkla kalalım.
canım günaydın ikili tarama sonucunda güzel gelir inşallah hayırlısıyla sonuçlar neden o kadar geç çıkıyor ben akşam verdim sabahına aldım sonucu birde multivitamin hangi ilacı verdi bana elevit verdi ama elevitte domuz katkısı var yazıyor başka konularda doktor decavitle elevitin içeriği aynı dedi ama çok tedirginim yineSelam Kızlar ,
Dün doktor kontrolüme gittim. Allah'a şükür şuanda her şey yolunda . Burun kemiği , ense kalınlığı ölçüldü , normal değerler içerisinde çıktı . Eller , ayaklar gözlemlendi çok şükür ve kalp atışı gayet güzel dedi doktorumuz :) Sonrasında ikili test için kan verdim , iki hafta sonra sonuçlar çıkacak hayırlısıyla. Bu arada cinsiyet için henüz bir şey söylemedi , iki hafta sonra ikili test sonuçları için gittiğimizde cinsiyeti de söyleyeceğim dedi. Bakalım 2 hafta daha bekleyeceğiz :))
Bu arada artık folik asit kullanmayı bırakıyoruz dedi , onun yerine multivitamin ve kan ilacı verdi. Artık bunları kullanacakmışım. Ayrıca , kan sulandırıcı Aspirin'e devam 34. haftaya kadar.
Mide bulantısı , yanması ve yediklerimin geri gelmesi ile ilgili kullandığım rennie duo şurubu da pek işe yaramaması sebebiyle değiştirdik. Onun yerine gaviscon kullanacağım , bakalım inşallah 1-2 haftaya kadar mide sıkıntıların geçer dedi doktorumuz.
Son olarak kasıklarda zaman zaman oluşan ağrıları sordum . Rahim büyümesinden dolayı gayet doğal olduğunu , bu ağrıları 8. , 12. ,ve 16. haftalarda daha çok hissedileceğini söyledi.
Şimdilik bu şekilde . 2 hafta sonra cinsiyetimizi yazarız artık :)
canım gözünaydın ikili tarama sonucunda güzel gelir inşallah hayırlısıyla sonuçlar neden o kadar geç çıkıyor ben akşam verdim sabahına aldım sonucu birde multivitamin hangi ilacı verdi bana elevit verdi ama elevitte domuz katkısı var yazıyor başka konularda doktor decavitle elevitin içeriği aynı dedi ama çok tedirginim yine bu arada doktor bana cinsiyet tahmininde bulundu kız gibi duruyor dedi ama tabi net değil sağlıklı olsunda erkek kız farketmez
canım günaydın ikili tarama sonucunda güzel gelir inşallah hayırlısıyla sonuçlar neden o kadar geç çıkıyor ben akşam verdim sabahına aldım sonucu birde multivitamin hangi ilacı verdi bana elevit verdi ama elevitte domuz katkısı var yazıyor başka konularda doktor decavitle elevitin içeriği aynı dedi ama çok tedirginim yine
Ben kullanıyordum fakat doktorum tahlillerimden sonra kullanmana gerek yok dedi tahlillerimde herşey cok iyiydi fakat cevremdekiler yine de kullan diyor bebegin gelişimi için bende kararsız kaldımArkadaşlar aranızda elevit kullanan varmı
hmm anladım canım senin o zaman özel hastane falanmı ben muayenesine gidiyorum laboratuara gönderdi tahlil için ondandır diğer randevu 1 ay sonra benim çok geç geliyor bana da ikili sonucum iyi dedi doktor cinsiyet için kız gibi duruyor dedi ama tabi erken sanki daha bakalım sağlıklı olsunda kız erkek hiç farketmezGünaydın canım. Teşekkür ederim , inşallah . Aslında test sonucunun 2 hafta sonra çıktığını düşünmüyorum , doktor kontrol ve cinsiyet için 2 hafta sonra çağırdı , sonuçları da o zaman kontrol ederiz dedi. Multivitamin olarak decavit verdi bana doktorum. Senin söylediğini bende okumuştum ama açıkçası aldırış etmedim. Sonucunda doktorlar veriyorsa bu ilaçları , bu tarz şeyleri düşünerek veriyorlar. Sen gene de bunu kontrole gittiğinde doktoruna danış derim ben.
Senin ikili test sonuçların güzeldir inşallah , bebişin nasıl ? Cinsiyet ile ilgili bir şeyler öğrenebildin mi ? :)))
tahlil yeni mi yaptırdı benim doktorum önceden yaptırmıştı tahlil yenilerde kan değeri ile ilgili yaptırmadı elevitin içinde domuz katkısı var diyorlar tedirgin oldum eczaneye gittim bugün decavit alacaktım eczacıda içeriği aynı dedi hatta ikisini getirdi gösterdi rengi falan aynı içindekiler aynı sadece firma farkı var dedi eleviti kullanın bizde kullandık dedi başka bir eczaneye gittim onlarda aynı şeyi dedi bende eleviti kullanmaya devam edicemBen kullanıyordum fakat doktorum tahlillerimden sonra kullanmana gerek yok dedi tahlillerimde herşey cok iyiydi fakat cevremdekiler yine de kullan diyor bebegin gelişimi için bende kararsız kaldım
Yok canım yeni depil oluyo baya yani başlarda rutin yapılıyor ya o zaman işte yaklaşık o yuzden 1 aydır kullanmıyorum ama almamı söyleyenler var bende kararsız kaldım gerçekten elevit bi sıkıntı oldugunu düşünmüyorum daha once kadın doğum doktorunun yanında calıstım işinin ehliydi o da verirdi elevit yengemde hamileliği boyunca hep elevit kullanmış ama tahlilimin iyi olmasıyla vitamını alıp almamamın bi ilgisi olmamasu lazım normalde ama doktor kullanmana gerek yok dedi anlamadımtahlil yeni mi yaptırdı benim doktorum önceden yaptırmıştı tahlil yenilerde kan değeri ile ilgili yaptırmadı elevitin içinde domuz katkısı var diyorlar tedirgin oldum eczaneye gittim bugün decavit alacaktım eczacıda içeriği aynı dedi hatta ikisini getirdi gösterdi rengi falan aynı içindekiler aynı sadece firma farkı var dedi eleviti kullanın bizde kullandık dedi başka bir eczaneye gittim onlarda aynı şeyi dedi bende eleviti kullanmaya devam edicem
benimdeilk yapılan tahlillerde herşey normaldi değeYok canım yeni depil oluyo baya yani başlarda rutin yapılıyor ya o zaman işte yaklaşık o yuzden 1 aydır kullanmıyorum ama almamı söyleyenler var bende kararsız kaldım gerçekten elevit bi sıkıntı oldugunu düşünmüyorum daha once kadın doğum doktorunun yanında calıstım işinin ehliydi o da verirdi elevit yengemde hamileliği boyunca hep elevit kullanmış ama tahlilimin iyi olmasıyla vitamını alıp almamamın bi ilgisi olmamasu lazım normalde ama doktor kullanmana gerek yok dedi anlamadım
Allah allah banada iyi olup vermedi bencede doktordan doktora göre değişiyor sanırım canım ama elevite baslayacagım ben bebegin gelişimi için çünkü ben normalde de kilo alamadım kaçıncı haftam aldığım kilo 0 beni düşündürüyo gerçi ilerleyen zamanlarda alıcam ve zaten 71 kiloyum doğum normal olacaksa zorlanmak istemiyorum 8 9 kiloyla bitirirsem iyi kaldı 6 ayım :)benimdeilk yapılan tahlillerde herşey normaldi değe
lerim hatta kanım bile iyiydi ama şimdi doktorum hem elevit hemde demir hapı verdi bana da demir hapı gereksiz geliyor zaten elevitte var demir anlamadım gitti herşey doktordan doktora değişiyor demek ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?